Şimdi Ara

Çin hacklenmesi imkansız kuantum sinyali ile bir ilke imza attı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
43
Cevap
1
Favori
754
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  •  Çin hacklenmesi imkansız kuantum sinyali ile bir ilke imza attı
    Şifrelenmiş bilgilerin güvenli bir şekilde iletilmesi için karmaşık kuantum parçacıkları kullanan kuantum kriptografisi, güvenli iletişimin geleceği olarak görülüyor. Ancak karmaşık kuantum parçacıklarının uzun mesafelere iletilmesinin oldukça zor olması bu alanın önündeki en büyük engel olmaya devam ediyor. Zira kuantum parçacıkları fiber optik kablo içinde bile gönderilse bozulmadan en fazla 240 kilometre gidebiliyor.
     
    Çin Bilim Akademisi'nde görevli bilim insanları ise bu sorunu, kuantum parçacıklarını uzaya gönderip uzaydaki bir uydudan dünyaya geri yansıtarak aşmayı başardı. Uzun süredir gündemde olan bu fikir geçtiğimiz günlerde ilk kez başarıyla hayata geçirildi. İlk kuantum uydusunu ağustos ayında yörüngeye fırlatan Çin, geçtiğimiz günlerde bu uyduyu kullanarak hacklenmesi imkansız kuantum sinyali ile birbirinden 1200 km uzaklıktaki iki istasyon arasında iletişim kurmayı başardı.
     
    Lazer ve ayna sistemi ile donatılmış 100 milyon dolarlık bu kuantum uydusunda bulunan özel bir kristal, dünyadan gelen kuantum parçacıklarına veri ve şifre anahtarları kodlayabiliyor.
     Çin hacklenmesi imkansız kuantum sinyali ile bir ilke imza attı
    Kuantum sinyalini uzayda bulunan uydudan yansıtmak zeminde yapılan iletişimde karşılaşılan birçok engeli ortadan kaldırıyor olsa da yörüngeden dönen parçacıkları tespit etmek yine de oldukça zor oluyor. Zira uyduda bulunan kristal her an 6 milyona kadar kuantum parçacığı gönderebilirken, dünyada bulunan iki yer istasyonu ancak saniyede bir parçacık tespit edebiliyor.
     
    Bu işi başarmanın ne kadar zor olduğunu dikkat çeken fizikçi Chao-Yang Lu, yörüngeden yansıtılan kuantum parçacıklarını tespit etmeyi bir insan saçını 300 metreden net bir şekilde görmeye çalışmaya benzetiyor.
     
    Chao-Yang Lu ve ekibi, bu başarılı deneyin daha güvenli iletişim sistemleri geliştirme yolunda atılacak adımlara öncülük etmesini umuyor. Eğer kuantum kriptografi başarılı bir şekilde hayata geçirilirse, iletişim kanallarının hacklenmesi neredeyse imkansız hale gelecek. Zira kuantum parçacıkları yapıları gereği herhangi bir müdahale olduğunda kendiliğinden bozulduğu için bilginin ele geçirilmesi imkansız olacak.







  • hayret Çin den Tütkiye'ye oradan hükümete oradanda mimamhatipe giydirmeye çalışanlar gelmemiş

    edit:gelmişler kaçırırlar mı hiç dayamazlar internetin büyük kısmı pornoya harcanıyorken artık millet ideolojik olarak internetten tatmin olmaya çalışıyor ilginç



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi paratuzağı -- 17 Haziran 2017; 16:29:0 >
  • NSA üzgün NSA ağlıyor.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • #imamhatiplerkapatılsın

  • Mr. Jingles kullanıcısına yanıt
    Amerika da olmadigini gizli olarak aktif olmadigini nerden biliyorsun ?


    Kanada Kuntum PC leri uretiyor. Amerika da da bircok devlet ve ozel kurulus bunlari aliyor.


    Kuantum PC leri Amerika da uydu ile veya baska turlu seylerle sifreleme yapmadigini nerden biliyorsun ?
  • smart1978 kullanıcısına yanıt
    Onun için demedim ki artık Çin'i dinleyemeyecekleri için dedim. Keşke diğer devletlerde olsa da dinleyemeseler. Dinleyemiyorlar diye ona buna savaş açarlar artık.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • cpy kırar bunu da.

  • quote:

    Orijinalden alıntı: paratuzağı

    hayret Çin den Tütkiye'ye oradan hükümete oradanda mimamhatipe giydirmeye çalışanlar gelmemiş

    fetönün çocukları yakındna damlar merak etme
  • bknz: titanik

  • quote:

    Orijinalden alıntı: Parola_18

    quote:

    Orijinalden alıntı: paratuzağı

    hayret Çin den Tütkiye'ye oradan hükümete oradanda mimamhatipe giydirmeye çalışanlar gelmemiş

    fetönün çocukları yakındna damlar merak etme

    Çin hacklenmesi imkansız kuantum sinyali ile bir ilke imza attı




  • bizim devlet gss ile milleti sıkıştırırkene... aliexpressten gelen ürünlere nasıl vergi koysakta vatandaşı sıkıştırsak ile uğraşırkene... çinde okullarda Atatürk okutulup çocuklar büyütülürkene...el alem gidiyor aya biz kaldık yaya...

  • Yakında Hacklenir merak etmeyin.

  • quote:

    Orijinalden alıntı: kadirirdem

    Yakında Hacklenir merak etmeyin.

    bilinen fizik kanunlariyla mumkun degil. ancak nobel odulu alacak, fizik kanunlarini degistircek bir kesifle mumkun olabilir. quantum dunyasinin en temel ozelliklerinden biri atom alti bir parcacagi gozlemlediginde, olcum yaptiginda o anki quantum durumu coker, parcacik degisiklige ugrar. yani iletisim sinyalini 3unu bir taraf dinlemeye kalktiginda doganin temel kanunlari geregi sinyalde degisiklik olur. hattin dinlendigi hemen belli olur. hele gonderilen sinyal quantum dolanikligina sahipse yakalanmadan sinyali dinlemenin hic bir yolu olamaz. quantum dolanikliginda (quantum entanglement) iki parcacik, bu durumda iki foton, birbiri ile dolanik hale getirildiginde aralarida mesafe ne olursa olsun, birinin quantum ozelligi neyse otekininde aynen odur. isik hizinin otesinde mesafeden bagimsiz olarka iki foton birbirine baglanir. 3uncu taraf dolanik fotona mudahale edip dinlemeye kalktigi anda dolaniklik cokecektir ve sinyali gonderen taraf diger dolanik fotonlardaki degisiklikden mudahaleyi aninda tespit edip iletisimi kesebilir.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: firat_kilic

    bizim devlet gss ile milleti sıkıştırırkene... aliexpressten gelen ürünlere nasıl vergi koysakta vatandaşı sıkıştırsak ile uğraşırkene... çinde okullarda Atatürk okutulup çocuklar büyütülürkene...el alem gidiyor aya biz kaldık yaya...

    burda durduğun kabahat.. sen git çine... kim tutuyor seni
  • Sharparrow S kullanıcısına yanıt
    kelimeleri beğenmedin herhalde... doğrular düz gider ya çarpar yada içinden geçer... sen ise yana itiyorsun buda yan-it =yanıt oluyor ama cevap olmuyor... doğruya doğru demen gerekiyor.. bulunduğun noktada zoraki durmana gerek yok. Değişken/eğri/yok olacakların tarafını tutmana gerek yok. Doğrunun tarafını tut güçlenelim yükselelim.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi firat_kilic -- 17 Haziran 2017; 0:18:18 >
  • Hacklenemeyecek şey yoktur sadece kuantum karmaşıklığı ile çözmesi uzun yıllar ve farklı bir birikim gerektirebilir.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • firat_kilic kullanıcısına yanıt
    Boş post kasmayın lütfen

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Halbuki bunu yapana kadar kaç köprü yaparlardı :D

  • darkaura kullanıcısına yanıt
    hebele hübele

  • quote:

    Orijinalden alıntı: paratuzağı

    hayret Çin den Tütkiye'ye oradan hükümete oradanda mimamhatipe giydirmeye çalışanlar gelmemiş

    Geldim geldim merak etme... Güzel ülkemin sadece savunma sanayii tarafını beğeniyorum gerisi boş, yıllardır ekonomi ve borsa ile yakından ilgilenen birisi olarak şunu söyleyeceğim sana bu hükümet ekonomik çöküşün önüne gecemeyecek vergimi veririm devlette ni yere kadar alacak benden vergiyi cebimde ve cebinde para kalmayınca o zaman seninle görüşeceğiz... 17 haziran 2017 bu tarihi iyi hatırla ve 2019 bilemedin 2020 de görürüz bu ülkeyi sende saçma sapan post kas belki üretim ve arge ye bi yararı olur boş insanlar sizi

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.