|
Çin, dünyanın ilk tünel delme ve patlatma makinesini geliştirdi
1 Mobil
-
-
Bizim universitelerdekilerde TÜBİTAK'tan para alıp yağmur duası araştırması yapsın!
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >_____________________________ I thought what I'd do was, I'd pretend I was one of those deaf-mutes. -
halk bunu istiyor yapacak birşey maalesef yok.
_____________________________ -
adamlar peynir ekmek gibi her gun yeni bir sorun cozuyor
-
Halkın bir kesimi daha güzel bir tabirdir bilim açısından böyle aptalca şeylere para harcamayı bu halktan biri olarak kabul etmiyorum elhamdülillah müslümanım ama dinin sahibi yüce Allah kendimizi geliştirmeyi okumayı aklını kullanmayı emrediyor
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi teknolojihastası52 -- 5 Ağustos 2026; 11:03:42 >
-
Bilimle uğraşmak için emir almana gerek yok. İnsan ihtiyaçlarına göre kendini geliştirmek zorunda. Yoksa şu anda bu seviyede olmazdık.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Dürüstİnsan -- 5 Ağustos 2026; 11:14:44 >
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
şu yazdığın çok doğru , peki sana 1 soru? bende bilmiyorum sorduğum soruyu ; tüm paralar vs vs bu yağmur duası için mi kullanıldı? eğer öyleyse sen yerden göğe kadar haklısın
-
Bazı insanların "bilim" kelimesine alerjisi var. Bilginin kaynağı akademik makalelerdir, araştırmadır diyosun, küresel ısınma yalan diyor, kime ne anlatacaksın?
Ülkede herşeye rağmen birşeyler yapmaya çalışan insanlar olmasa bugünleri dahi göremezdik.
Ülkemizde din anlayışı, kendini bilimin karşısına konumlandırmıyor ama bazı çarpık zihniyet bunu böyle gösteriyor.
Adam tarihten toz olmuş bir anonimin bir konudaki akıl sır ermez eski yazısını kaynak olarak görebiliyor, ama arkasında rakamların olduğu araştırmaya yalan diyor ne anlatacaksın ki bu zihniyete?
Bilgiyi "bulma" hissi kendi kaynağından olunca kabullenme yaratıyor, ben doğruyu doğrudan diyince benim fikrim gibi göründüğünden kabullenmesi zor geliyor sadece bilginin "geliş kaynağına" bakıyor ki bu bir içgüdü daha bununla baş edemiyor, neden ikna ile uğraşasın ki?
Zamanında tv de çağrı mert ile ilber ortaylının bu konuda tartışması olmuştu. O zamanlar popüler bilimi doğru buluyordum, sonradan bunun hiçbir şeyi değiştirmeyeceğini ve ilber hocanın haklı olduğunu farkettim.
Kafasını kullanan herkes öyle böyle yol alır bunun eğrisi doğrusu yok. Her şartlar iyileştiğinde bunların sayısında artış görülüyor, bunlarla uğraşmamak en iyi çözüm. Bak tayvana bir çoğu tapınakmış bilmem neymiş onunla uğraşıyor ancak uğraşmayan azınlık ülkesini ayakta tutuyor.
-
Tutkiye'de pekcok fabrika ozellestirildikten / kapatıldıktan sonra onların yerine Turkiye'nin her yanında mantar gibi biten universiteler arpalik / torpilli insanların yerleştirilmesi için paravan olarak kuruldu. ( Ayrıca tabiki birde bu işin insaat/arsa rantı boyutu vardi )
Bu tarz yağmur duası araştırması için TÜBİTAK'a dolayısıyla devletten para sizdirmakta aslında devletin soymanin kiliflarindsn sadece biri.
Turkiye'de son 20 yılda zibilyon tane adı üniversite olan taş bina dikildi . Turkiye'de 10larca tip fakültesi belki yuzbinlerce sözde akademisyen bilim adamı diye geçinen adam var .
Şimdi sana soruyorum bu ülkede 10 yıllardır can alan Kırım Kongo Kanamalı Ateşi gibi bjr hastalığa neden 10 yıllardır 1 tane bile aşı geliştirilmedi.Neden Adı uzman / bilirkişi olan kimseler ekranda pantolonunuzu çorabınızı içine sokun önerisinden öte birsey yapamadılar?
Bu hastalık ne Amerika'da , Ne Avrupa'da ne Cin'de görülmediği için oralardan bir ilacı aşısı uretilmedi. Bizimkilerde o kadar devasa istihdama o kadar çok sayıda üniversiteye oralara akıtılan onca paraya karşın yıllardır hiçbir çözüm uretmediler . Çünkü üniversitelerimizin çoğu ARPALIK'tır.
Devleti soymak için inşa edilmiş paravanlardir ! Bazı şeyleri kılıfına uydurup ülkenin sırtından geçinmek için bulunan yöntemlerden sadece biridir .
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Periah -- 5 Ağustos 2026; 12:22:43 >
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >_____________________________ I thought what I'd do was, I'd pretend I was one of those deaf-mutes.
-
Silo...
bize bundan 5- tane lazım
büyükşehirleri metro ağına çevirmek gerek
bence yalan. öyle olsa yağmur yağardı dimi
_____________________________ Lucid Motors is the best.
Beni öldürmeyen; ağzıma s*çar. -
TÜBİTAK kimin elinde hepimiz iyi biliyoruz , benim söylemek istediğimde körü körüne bi şeye gitmemek , anladın?
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi heyysanadiyom -- 5 Ağustos 2026; 15:40:53 >_____________________________ Katılım zamanı: 25 Haziran 2009
----------bu profildeki kişi veya kişiler hayal ürünüdür ---------- -
katılıyorum
domuz gıribi çıktığındada bizim üniversiteler uyuyordu , en azından medyada bi gelişme görmemiştim , o zamanın YÖK başkanıda benim yazdığım şeyin aynısını söyledi , bende onun demesini yazdım şimdi
ben diyorumki , eleştiri yapılacaksa , 1 şeyi yanlış diye tümüyle her şey yanlış yazılmasın-yorumlanmasın , doğru yaptıkları varsa onlarda yazılsın , hiç bilmeyenler elekten geçirsin ve öyle karar versin , olay bu yoksa bana faydası olmayan kilise papazını ben ne yapayım?
_____________________________ Katılım zamanı: 25 Haziran 2009
----------bu profildeki kişi veya kişiler hayal ürünüdür ---------- -
< Bu mesaj bir yönetici tarafından değiştirilmiştir >
Alıntı
metni:"Xianglong" adı verilen 400 tonluk makine, yaklaşık 70 metre uzunluğunda ve 4,55 metre çapında tüneller açabiliyor. Anekdot bilgi Şiyang-Long "Uçan Ejder" demek:

Makine çifte odaklı mühendislik kurgusu ve yapı olarak gerçekten Çin ejderhalarını andırıyor: Uzun, uzunluğu eninden çok daha fazla olacak şekilde yılansı ve çok kabiliyetli.
Çin kültüründe ve metafiziğinde gücü, kabiliyeti ve bilgeliği temsil eden ejderhaların önemli bir yeri var. Mesela Çin mitolojisinde Ejder biçimli ilah Fuxi vahşi doğada alelade yaşayan insanlığa yazı yazmaktan hayvan evcilleştirmeye balık tutmaktan medeni kanuna dek bir öğretmen gibi uygarlığı öğretir ve doğanın farklı güçlerini, elementlerini ve yeryüzü dahil katmanlarını Ba Gua / 8 Trigram olarak bilinen bir formatta sembolleştirir. Böylece Fuxi Çin'in ilk mitolojik imparatoru da olur. Başka bir efsanede ise Fuxi normal bir ölümlüdür ama Sarı Irmak'ta karşısına çıkan Long-ma diye bir ejderhadan tüm bunları öğrenir ve insanlığı ileri taşır.
Kısaca Asyatik Sinosfer anlayışı ve zevkine uygun şekilde makineye - bence kısaca bahsettiğim Fuxi ve Longma'ya göndermeli - ikonografi ve sembolizm yüklemişler. :D
_____________________________ We're beyond sympathy at this point, we're beyond humanity.
-
bu halk daha kendi dinini araştırmaktan aciz. anlamadan manasını bilmeden arapça okumanın kendilerini cennete götüreceğini zannediyor.
|
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X

Yeni Kayıt

Konudaki Resimler

kullanıcısına yanıt
kullanıcısına yanıt
kullanıcısına yanıt
kullanıcısına yanıt