Şimdi Ara

Çin’de komik araştırma: Zenginler Huawei, fakirler iPhone satın alıyor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
40
Cevap
0
Favori
1.607
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj


  • Akıllı telefon pazarında iPhone markası artık belirli bir gelir düzeyinin üzerinde olan kullanıcı kitlesini temsil eder hale geldi. Günümüzde iPhone kullanmak pek çok kişi tarafından zenginlik alameti olarak görülüyor. Çin’de ise bunun tam tersi bir rapor yayınlandı.


     


    İlginç rapor


     


    Yerel araştırma firması MobData tarafından hazırlanan bir rapor ülkede iPhone satışlarının büyük kısmının fakir insan grubu tarafından yapıldığını iddia ediyor. Ülkede iPhone satın alan kitle genelde 18-34 yaş arasında, bekar ve lise mezunu. Aylık 400$ civarında para kazanıyor ve ne evi var ne de arabası. iPhone’unu ise bu durumunu saklamak için kullanıyor.


     


    Ayrıca Bkz.Sony PlayStation 5 işlemcisi belli oldu iddiası

    Ülkede en zengin kesim Huawei telefonlarına yöneliyor. Bu kesimin aylık 3000$ civarında kazancı var, evli ve en az bir ev sahibi. Ayrıca 25-34 yaş aralığında ve en az üniversite mezunu. Oppo ve Vivo satın alanlar ise 500$-1500$ arasında gelir elde eden kesim.


     


    MobData firmasının bu analizi neye göre yaptığı ve finansal desteği nasıl karşıladığı bilinmiyor ancak iPhone alabilmek için böbreğini satanlar olduğu düşünüldüğünde rapor kulağa oldukça komik geliyor.


     


    Ülkede gerçekçi raporlara dönersek iPhone modelleri artık çok pahalı olduğu için gücü yetmeyen kesim genelde Huawei, Xiaomi gibi yerli markalara yöneliyor. İlla iPhone almak isteyenler ise eski modelleri tercih ediyor. Ülkede en çok satılan iPhone modeli iPhone 6. Sonrasında iPhone 6S ve iPhone 6S Plus geliyor.


     


    Çin’de yerli firmaların pazar payı neredeyse yüzde 80 seviyesine ulaştı. Apple yüzde 9 civarında bir pay sahibiyken Samsung da yüzde 11 civarında seyrediyor. Her iki firma da son yıllarda ciddi pazar payı kaybetti.


     







  • Böbreğini satan insanlar düşünüldüğünde raporun çok inandırıcı bir tarafı kalmıyor.
    Tamam işte fakirler Iphone alıyor.

  • Komik olan sizin gibi ruhunu satanlardır. Bedenini satanlardan farkınız yok. Zamanı geldiğinde kendinizi bugün güldüğünüz firmalara da satacaksınız. Sizin işiniz bu.

  • @ekrem71 'ün genel olarak haberlerinin nitelikten uzak ve kişisel yorumlarını fazlası ile katarak yazılar hazırladığını forumdaki herkes biliyor. bu şekilde haber/ilgi/okunma durumunu sağlamaya mı çalışıyor ne amaçlıyor bilemem ama;

    "MobData firmasının bu analizi neye göre yaptığı ve finansal desteği nasıl karşıladığı bilinmiyor ancak iPhone alabilmek için böbreğini satanlar olduğu düşünüldüğünde rapor kulağa oldukça komik geliyor."

    açıklamasını bile neye dayanarak yaptığı çalişkidir. Forum/site takipçileri ve insanlarla alanen dalga geçilmesinin ayrıca SUÇ sayıldığını bilmediğini düşünüyorum.

  • Bu ülkede de insanlar ekmek için böbrek satıyor bununla ilgili bir tane haber yapmadınız. Korkmayın kardeşim en fazla silivride 3-4 sene yatarsınız.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Gayet mantıklı bir araştırma olmuş.



    Zenginler farklılıkları denemekten korkmaz. Beğenmezse gider farklı ürün dener.



    Ancak fakirlerin tek atış şansı vardır. Onu da sürüden ayrılmamak adına en iyisine degil de en çok bilinen, reklamı yapana yatırırlar.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • İşinize gelmeyince komik oluyor.
  • Huawei alamıyorlarsa iPhone alsınlar.

  • A News Chinesse Edition.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Bu Ekrem71 denen kendini editör sanan şahıs büyük ihtimalle doananmıhaber'in sahibinin oğlu. Aksi takdirde haberin sonuna abuk sabuk yorum katmak cesaret isterdi. Haber doğru veya yanlış, sen mi karar vereceksin bunun böyle olup olmadığına yoksa okuyucu mu?

  • "komik" değil bence. İzlediğimiz şeylerin bizi ne kadar etkilediğinin kanıtıdır bu. Zengin dediğimiz adamların çoğu tv vs izleyecek kadar boş ya da vizyonsuz değil. TV izleyenlerde elmayı zenginlik ibaresi olarak görüyor. Bu kadar basit. İnsan her konuda tatmin olmak üzerine yaşar.

  • Aynı firmanın raporu; zenginler Iphone satın alıyor dese, Ekrem71 için inandırıcı olacaktı.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Brky -- 23 Kasım 2018; 14:08:43 >
  • Ne zaman Ekrem71 in bir haberini görsem acaba bu sefer nasil sacmaladi diye sirf meraktan bakiyorum.

  • Ekrem beyin zoruna gitmiş yine :D Fakirmişsin işte zorlama (:

  • "bana lükslerimi verin gereksinimlerim olmadan yaşarım"
    ***
    ülkemizdeki insanlar dahil sadece bu lüks eşyayı alarak egomuzu tatmin edebiliyoruz
    ***
    ne avrupalı gibi başka şehire kahvaltıya yemeğe gidebiliyoruz nede 2 aylık maaşımızla araba alabiliyoruz
    ***
    tek alabildiğimiz lüks bu okadar...

  • Aklıma body ekrem geldi.
  • Fakirler zenginlere özenip, zengin sanılsınlar diye alıyorlardır. Tabi parası az olup, pahalı telefon aldığı için de fakir kalıyordur.
    Zenginler ise zaten zengin olduklarından gidip istediği özelliğe göre alıyordur. iPhone alıp zengin görüneyim demiyordur çünkü zaten zengin...

  • quote:

    Orijinalden alıntı: EyeCoral

    Bu Ekrem71 denen kendini editör sanan şahıs büyük ihtimalle doananmıhaber'in sahibinin oğlu. Aksi takdirde haberin sonuna abuk sabuk yorum katmak cesaret isterdi. Haber doğru veya yanlış, sen mi karar vereceksin bunun böyle olup olmadığına yoksa okuyucu mu?
    Niye, çok ciddi bir yer mi burası? 2-3 Tane kaliteli editör ile bazı forum bölümlerindeki 1-2 kalite adam dışında kimse kalmadı zaten, herkesi kaçırdılar.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tostumm -- 23 Kasım 2018; 16:26:29 >
  • quote:

    MobData firmasının bu analizi neye göre yaptığı ve finansal desteği nasıl karşıladığı bilinmiyor ancak iPhone alabilmek için böbreğini satanlar olduğu düşünüldüğünde rapor kulağa oldukça komik geliyor.


    E tamam işte , zengin adam niye böbreğini satsın ki?
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.