Şimdi Ara

Çin ABD siber savaşı sürüyor: Çin'in en büyük üniversitesi hacklendi!

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
12
Cevap
0
Favori
341
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
5 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Çin ABD siber savaşı sürüyor: Çin'in en büyük üniversitesi hacklendi!



    CVERC (Çin’in büyük çaplı bilgisayar virüsleriyle ilgilenen güvenlik merkezi), Çin’in en iyi üniversitelerinden birine yönelik siber saldırılarda ABD Ulusal Güvenlik Ajansı tarafından 41 tür siber silah kullanıldığını iddia eden bir rapor yayınladı. Çinli araştırmacılara göre, truva atı programları ve koklama saldırısı olarak bilinen sniffing yoluyla büyük miktarda hassas veriler çalındı.



    Ayrıca Bkz.Web3 odaklı siber saldırılar 2022’de 2,3 milyar dolara mal oldu



    Siber saldırıda hangi yöntem kullanıldı?



    CVERC, veri hırsızlığına neden olan kilit bileşenlerden Suctionchar ile, hedeflenen sunucularda uzaktan yönetim ve dosya transferi servislerinde kullanılan parolalar ve hesapların çalındığını belirtti. Suctionchar, gizlice çalışabiliyor, gerçek zamanlı olarak terminal programına yapılan girişleri izleyebiliyor ve her türlü kullanıcı adı ve şifreyi ele geçirebiliyor. Suctionchar ile birlikte backdoor aracı olarak adlandırılan bir truva atı programı olan Bvp47’nin kullanıldığı belirtildi. Bvp47, 10 yıldan uzun süredir küresel çaplı saldırılarda kullanılıyor.



    Çin: ABD, gücünü kötüye kullanıyor



    Çin Dışişleri Bakanlığı sözcüsü Mao Ning’in açıklamasına göre, siber saldırıdan etkilenen kişiler arasında Amerika devlet kurumundan 13 personel de var. Mao, “Siber alem güvenliği dünyadaki tüm ülkelerin karşı karşıya olduğu ortak bir sorundur. En güçlü siber teknolojilere sahip ülke olarak ABD, imkanlarını saldırılar düzenlemek için kullanmaktan derhal vazgeçmelidir.” diyor.



    Çin'in en büyük araştırma üniversitesi



    Çin’in Xi’an şehrinde bulunan üniversite (Northwestern Polytechnical University), havacılık, uzay bilimi ve deniz teknolojisi mühendisliği bilim dallarına sahip araştırma odaklı bir kurum. Çin Sanayi ve Bilgi Teknolojileri Bakanlığı’na bağlı olan üniversite, Sichuan Üniversitesi ve Pekin Havacılık ve Uzay Bilimleri Üniversitesi dahil birçok Çin eğitim kurumuyla birlikte Amerika hükümetinin varlık listesinde yer alıyor. Amerika merkezli şirketlerin devletten bir lisans almadıkları sürece, listedeki şirketlere belirli öğeleri ihraç etmeleri veya devretmeleri yasak.




    Kaynak:https://gizmodo.com/china-nsa-northwestern-polytechnical-university-hack-1849530364







  • donanımsal güvenlik de şart! çin'in aklı varsa rusya ile oturur işlemci geliştirmenin yollarını bulurlar.

  • Rusya paketlendi, şimdi sıra Çin'e geldi. Kağıt üzerinde şu kadar hurdam var, şu kadar askerim var propagandasının gerçek dünyada işlemeyeceğini doğu bloku ülkeleri tecrübe etti sanırım. Ama eminim Çin bu işten epey bir ders çıkarmıştır, yoksa bir sınır anlaşmazlığına bakar bu iş, bir bakmışsın en büyük ordun 1 tane Amerikan askeri görmeden 6 ay içinde yok olmuş. Şu var, Batı da Çin'e önemli derecede bağlı, durduk yere kendilerini görülmemiş bir krize sokmaları isteyecekleri en son şey, fakat karşındaki kuduzdan muzdaripse elinde başka seçenek kalmıyor.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi .V. -- 14 Eylül 2022; 18:21:55 >
  • rusya bitmişmiş falan. adam batı medyasını izliyor sonra artık ne çekiyorsa. sonra "eto bitmiş" ...


    200k lik birlikle izyuma kadar ilerledi. izyumda da 50 rus askerine karşı 180.000 birlikte yani bırakta ilerlesinler. eee sonra? videolarla gösterelim mi yeni ukri leşleri?


    asıl paket avrupa. amerika hepsine milyarlarca dolarlık silah kitledi. 1933 yılından beridir açık olan alman elmek hamur börek fabrikası kapadı. en büyük ikinci demir çelik fabrikası aşırı maliyetten süresi belli olmayaak şekilde üretimi durdurdu :) daha eylülün 2. haftasındayız bimillah ...



    Çin ABD siber savaşı sürüyor: Çin'in en büyük üniversitesi hacklendi!emalm.com
    Emalm video - byeukrop
    https://emalm.com/?v=HOhZc

    hadi biz amerika'dan alıyoruz ama iran'ın droneları ne kadar aktif ... Rusya, kış'ın yapacağı taaruz için aldığı iranlı dronlardan birinin görüntüsünü paylaştı. artık Rusya'nın iran drone'u aldığı "idda" değil. kışı bekleyin amerikan aşıkları ...

    Herson'da herşey yolunda. zaten başında orada dağıldı ukriler ve nato'nun paralı köpekleri. Almanya, birkaç bin afganistan'da eğitimli askeri göndermiş aylar önce bu baskın için. karşılığında alman vatandaşlığı vaad etmiş. afgan arkadaş söyledi. yapar almanya :) kendi ülkesine genç yok ... ki var olan da ülkesi için çatışamayacak.


    hayır 80.000 rus kökenli ki bunlar donbast lunakslı köylüler, rus hapisanesinden savaşa gönderilen mahkumlar, yetimhaneden gelen mahkumlar oluşturuyorken ... bu 80.000 çapulcu birlik, 320.000 m2 alanı italya kadar toprağı almıi. en sonra karşısına 200.000 lik ordu sürmüşler içlerinde ukri, nato paralıları var... yine bir halt yiyemedi batı! ki kış geliyor. ruslar bu sefer kış modu açık gelecekler ... almanlar ww2 dan iyi bilir.


    bu kadar şeye rağmen "ruzya baketlenmiş babbbaa" Çin ABD siber savaşı sürüyor: Çin'in en büyük üniversitesi hacklendi! 





  • Bazen gücünü göstermek istemezsin ama bu sefer Çin açıklama ile aslında o kadar da değiliz demiş. Siner saldırının basit bir üniversite öğrenci portalı işi olmadığı belli acaba neye ulaşmak istediler

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Çin sanırım rusya’nın hezimetinden ders almamış. Böyle devam ederse pekin semalarında b-52 uçakları görebiliriz

  • Çin: ABD, gücünü kötüye kullanıyor
    Abd : hsktr ordan.
    Yukarda bi moskov artigi var.onun icinde ayni cevap kullanilabilir.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • pskillercheto kullanıcısına yanıt
    UKRİ LEŞLER

  • V4LKyR V kullanıcısına yanıt

    tamam amerikancılar. üzüldüyseniz ...


    amerika'ya güvenip, lakin karadenizi nato üssüne dönüştüremedikleri için rusya'ya karşı savaşırken geberen ukri askerleri ...


    bir ingiliz tohumu da (cevap yazdığım konun sahibi değil) kendince laf çarptığını zennetmiş :) selefi mi yoksa liberal solcu mu? bıyık sakal misali ... denk geliyor.. sayıyla mı sırayla mı veriyor serpiyor amerika bu seçmeceleri diğer ülkelere belli değil.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi pskillercheto -- 14 Eylül 2022; 20:47:32 >
  • naonsanon N kullanıcısına yanıt

    Alıntı

    metni:
    Böyle devam ederse pekin semalarında b-52 uçakları görebiliriz



    kusura bakma ama


    Çin ABD siber savaşı sürüyor: Çin'in en büyük üniversitesi hacklendi! Çin ABD siber savaşı sürüyor: Çin'in en büyük üniversitesi hacklendi! Çin ABD siber savaşı sürüyor: Çin'in en büyük üniversitesi hacklendi! Çin ABD siber savaşı sürüyor: Çin'in en büyük üniversitesi hacklendi! Çin ABD siber savaşı sürüyor: Çin'in en büyük üniversitesi hacklendi! 

  • naonsanon N kullanıcısına yanıt

    Kore savaşına Çin dahil olunca en son gtüne vura vura kaçtıydı o Ammeerika ve 20 küsur uydu devleti. Dikkat etsin de o uçağın kanatları yine gtüne kaçmasın Ammeerika'nın :)


    Bence Çin'i dert edeceğimize, meerikan askerinin gtü kurtulsun diye orada ölen Türk askerine ve oradaki şehidimizin kanı üstünden pazarlık yapıp ülkeyi amerikan uydu devletine dönüştürenlere dertlenmek lazım




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ladro -- 15 Eylül 2022; 1:20:45 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.