Şimdi Ara

Çin 2019 yılında en büyük ekran üreticisi olacak

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
6
Cevap
0
Favori
179
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Çin 2019 yılında en büyük ekran üreticisi olacak


    Televizyonlar, bilgisayarlar, monitörler, akıllı telefonlar, tabletler, giyilebilir cihazlar, otomobiller derken ekrana olan ihtiyacımız her geçen gün artıyor. Ekran teknolojilerine yatırım yapan firmalar da sürekli kazanıyor.


     


    Devasa yatırım


     


    Ekran üretiminde Samsung ve LG gibi devlerin de katkısıyla Güney Kore lider durumda. Teknolojinin parlayan yıldızı Çin ise devasa rakamlara ulaşan yatırımlarıyla liderliği ele geçirmeyi planlıyor.


     


    Çin Video Endüstri Birliği ve Çin Optik ve Optoelektronik Üreticiler Birliği tarafından yapılan açıklamaya göre ekran üretiminde planlanan veya hali hazırda yapım aşamasında olan yatırımların toplam değeri 120 milyar dolar civarında. Sadece LCD tarafı bu yatırımların 75 milyar dolarını oluşturuyor. Kalan rakam ise OLED gibi diğer teknolojilere ayrılmış.


     


    Ayrıca Bkz.Instagram yedinci yaşını kutluyor

    Yatırımlar televizyon, monitör, bilgisayar, mobil cihaz, giyilebilir cihaz gibi pek çok kategoriyi kapsıyor. Yapılan tesislerin ise tamamen üretime geçmesi 2019 ortalarını bulacak.


     


    Çin yılın ilk yarısında 57 milyon metre kare ekran tedariği gerçekleştirdi. Tüm dünyanın ekran tedariğinin yüzde 30’una denk gelen bu rakam ile Çin, Güney Kore’nin ardından ikinci sıraya yerleşti.


     


    Yatırımların yavaş yavaş devreye girmesi ile birlikte 2019 yılına kadar bu rakamın 80-90 milyon metrekare civarına yükseleceği konuşuluyor. Zaten talep de sürekli yükseldiği için paralel bir artış yaşanmış olacak. Bu da Çin’i ekran tedariğinde lider ülke haline getirecek. 


     



  • Biz de en büyük hatip üreticisi inşallah

  • quote:

    Orijinalden alıntı: DragonLive

    Biz de en büyük hatip üreticisi inşallah

    Amin. Ağlayacak halimizle ne güzel dalga geçiyor ve gülüyoruz değil mi.. bunu yapabilen,kabullenebilen sanırım tek ülkeyizdir.?.
  • lanet gelsin zaten leş gibi kalite kontrol prosedürleri var birde monitorler bunların eline düşerse etraf ölü pixel ışık sızdırmasından geçilmez.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: RaphaelDogan

    quote:

    Orijinalden alıntı: DragonLive

    Biz de en büyük hatip üreticisi inşallah

    Amin. Ağlayacak halimizle ne güzel dalga geçiyor ve gülüyoruz değil mi.. bunu yapabilen,kabullenebilen sanırım tek ülkeyizdir.?.

    Sanırım yapıcak bişey kalmayınca mecburen.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.