Şimdi Ara

CİMER'i arayıp ingilizce soru soran radyo sunucusu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
2
Cevap
0
Favori
80
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Bu konuyu sizlere geçmişte yaşanmış ve gündemde kalmış ama günümüzde internette artık ulaşamadığım için kafamı kurcalayan bir olay hakkında soru sormak amacıyla açtım. (İlgili olaya derste yazılı metin olarak yer vermem gerekiyor)

Net olarak yılını hatırlamamakla beraber, yabancı bir radyo kanalının spikeri Türkiye'deki bir olay hakkında soru sormak için canlı yayında Cumhurbaşkanlığı İletişim Merkezi'ni telefonla aramış, ingilizce görüşmek için gereken tuşlara basmış fakat karşısına çıkan kişi tarafından telefonla başka bir makama yönlendirilmişti. Yaklaşık 40 saniye boyunca sürekli telefondan telefona yönlendiriliyor fakat muhatap olacak kimseyi bulamıyordu. Her aktarmada telefonu açan kişi Türkçe alo merhaba diyor, sunucu konuya girer girmez başka bir telefona aktarılıyordu ve bu telefon görüşmesi viral olmuştu.

Bu olay sanırım 2015-18 arasında bir zamanda gerçekleşti ve şimdi benim olaya ait bilgileri sakin kafayla toplamam gerekiyor çünkü derste materyal olarak bu olaydan bir parça kullanmak zorundayım. İnternette o zamanlar her yerde dolaşıyordu, Facebook'ta Cezmi Kalorifer'e bile düşmüştü. Şimdilerde ise ne YouTube'da ne de başka bir platformda yazılı ya da görsel hiçbir bilgiye ulaşamıyorum. Belki zamanla erişim imkanı kaldırılmış olduğu içindir veya ben nasıl aramam gerektiğini bilmiyorum. Ama bu olay yaşandı ve hafızamda :/

Aranızda olayı hatırlayan ve yazılı/görsel/sesli bir içeriğe ulaşmam için yardımcı olabilecek kimse var mı acaba?

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.