Şimdi Ara

Cila nasıl atılır?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
6
Cevap
0
Favori
746
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhaba arkadaşlar kırmızı renk aracım var yıkamalardan sonra biraz daha kırmızı olmasını ve parlamasını istiyorum, yıkamadan sonra yapılan hızlı cilalar biliyorum sprey biçiminde ancak benim sormak istediğim normal cilalar Turtle Wax markasının renkli cilalarını gördüm bu işlem nasıl yapılır ciladan önce illa pasta yapmak gerekli mi? Pasta yapmadan da cila atılır mı? bilgili kişilerden yardım bekliyorum inşallah becerebilirsem sonucu buraya eklerim :)



  • En iyi parlaklik çiziksiz bir yüzeyde elde edilir. Çizikleri almak için polish yani pasta yapılır bu çok derin bilgi isteyen bir konudur. Çizikleri bırak olduğu kadar parlasin derseniz yikamadan sonra meguiars quick wax olabilir sık sil parlat şeklinde uygulanir. Ama bizim yikamacilarin köpüğüne dayanmaz akar gider her yıkamada tazerlersiniz. Katı waxlar sıvı cilalar var oğlu var bu iş dipsiz kuyu. Ne kadar yapmak istediginize bağlı bugün boya koruma diye atılan bi kaç yüz tl alinarak sürülen kati waxlar bizim yikamacilarin asidik kopugunude akıp gidiyor ama sahibi övünerek araba da boya koruma var diyor:) boya koruma cila wax vs ne varsa arabada kesinlikle köpükle yikanmamali. Koruma dostu ph nötr şampuan ile sünger veya eldiven ile yikanmali.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ben arabayı ipek şampuanla yıkıyorum gayet güzel oluyor acaba bir zararı olur mu

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: bakkal34

    Ben arabayı ipek şampuanla yıkıyorum gayet güzel oluyor acaba bir zararı olur mu

    Farları kapatmazsanız gözleri yanabilir.
  • Arabada kılcal çizikler, harelenmeler bolsa, vernik matlaşmışsa cila tek başına yetmeyebilir çünkü aşındırıcılığı düşüktür. Önce pasta gerekir. Bunda elle iyi verim alamazsınız makine gerekir. Sonra cila atarsınız. Cilada da bariz fark almak istiyorsanız makine çok daha iyi olur, elle de olur ama elde %60 veirm alırsanız makinede %100 diyelim. Sonra bir de wax atarsınız güzel olur.

    Pasta ve cila aşındırarak parlatma işlemidir, pasta kalım kumlu, cila ince kumlu aşındırmadır. İkiside mekanik aşındırma ile yüzeyi düzelterek güneş ışınlarının yüzeyden daha keskin ve dik açıyla kırılmasına imkan sağlar ve bize daha parlak görünür. Ayrıca yüzeyden çok az oranlarda aşındırma yapıp alttaki temiz yüzeyi de ortaya çıkardıklarından yüzey hem ele hem göze daha temiz ve canlı görünür. Tek sorun bu tarz aşındırıcı ürünleri elle uygulamanın çok zor olmasıdır. Çok yorucudur kollarınız kopar ve çok iyi sonuç alamayabilirsiniz. Makine sizin 10 dakikada ter içinde kaldığınız işi 30 saniyede kolayca yapar. Eğer matlaşma yoksa, vernik iyi durumdaysa kapatıcı dolgu yapan tip auto glym srp tarzı sentetik reçine dolgulu cilaları elle de uygulayabilirsiniz pasta yapmadan ama yine veirminiz daha düşük olur ve matlaşmış kırmızı aracı elle kımkırmızı hale getirmeyi pek ummayın. Uygun yeriniz varsa alın bir polisaj makinesi. Yoksa bir seferliğine dışarıda bir yerde profesyonel pastasını yaptırın. Bundan sonra canınız istedikçe dolgu yapan cilalar ve wax/sealantları elle uygular boyanızı korursunuz. Sıcaklar başlamışkan fk1000 gibi güneş yanıklarına karşı koruyucu sealantlar aracınız için iyi olacaktır. Boya koruma işi çok zevkli bir dünyadır, pek çok insan kulaktan dolma yanlış bilgilerle nasihat verir, doğru bilgiyi iyi araştırın. Çok insan ingilizce okuduklarını yanlış tercüme edip ürünleri ve sıralamasını karıştırır kafasında. Otomobile atılan cilayı ahşaba atılan vernik gibi kaplama malzemesi olarak karıştıranlar çoktur halbuki kaplamayla parlatma etkisi olan cilaların etkisi 1 hafta sürmez bile, cilanın asıl işlemi ince aşındırma ile mekanik parlatmadır. waxlar ise cila değil korumadır. Nihai finish yüzeyin üstüne çekilen koruma filmleridir ama naturel, ama sentetik, ama karışım işlevi hep aynıdır koruma. Bunun yanında parlatma etkileri de bulunsa da cila değildirler. Neyse siz bol bol okuyup araştırın bu konu uzundur. Kolay gelsin.




  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.