Şimdi Ara

Cihaz cayma

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
14
Cevap
0
Favori
1.519
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Türk Telekomdan düncihaz aldım. Aldığım bayide kozmetik olarak incelemek için kutuyu açtık. Cihazı hiç kullanmadım, hat takılmadı, açılmadı, cayma hakkımı kullanabilirmiyim.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ihntk -- 14 Eylül 2018; 20:43:32 >



  • Zor artık hattına tanımlandı cayarsan peşin ödersin hepsini



    Bayi şifre algımı işlem yaptımı zaten yapmadan da telefonu vermez
  • krkmz1666 kullanıcısına yanıt
    Peki bayinin bir tasarrufu olabilirmi cayma konusunda. Yani işlemi tüketici aleyhine iptal edebilir mi?
  • 14 gün cayma hakkın var sim kart takma yeter. Yasal hakkın.
  • Hocam maalesef yanlışınız var. O hak mesafeli satış için geçerli. Senelerdir böyleydi. Yeni bir madde eklediler mı bilmiyorum ama sanmıyorum da.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Frk_Plt

    Hocam maalesef yanlışınız var. O hak mesafeli satış için geçerli. Senelerdir böyleydi. Yeni bir madde eklediler mı bilmiyorum ama sanmıyorum da.
    Ben aynı durum için emsal karar verdiğini hatırlıyorum istanbul il tüketici mahkeme sinin. Muhattap yine bayı idi. Ama arkadaş araştırsın bence hemen olmaz deyıp vazgeçmesin. Neticede satılabılırlıgını bozmadıgı sürece iade şansı olmalı mantıken zaten
  • Doğrudur hocam. Gönlümüz arkadaşın lehine olması.
  • İstanbul il tüketici mahkemesi diye bir mahkeme yok öncelikle. Sonraki kısım da şu. Sizden önce cevap veren arkadaşın dediği şeyler doğru. Mesafeli satış sözleşmesi hariç görerek aldığınız ürünlerde cayma hakkı yoktur. Bu firmanın insiyatifindedir. Mantıklı olanı da bu dediğiniz şey bir şey ifade etmiyor yani. Öyle bir karar olmadığı gibi görerek alınan ürünlerde cayma hakkının olmadığı net. Var ise kanun, yönetmelik ekleyin. Şu durumda firma almak isterse alır istemezse almaz. Bilmediğiniz şeyler konusunda yasal hakkın demeyin yani. Ha bir de mesafeli satış sözleşmesinde sim kartı da takarsınız, 14 günlük cayma süresi içeresinde paşa paşa iade almak durumundalar. İyi geceler.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Ben Bilmem Beyin Bilir

    İstanbul il tüketici mahkemesi diye bir mahkeme yok öncelikle. Sonraki kısım da şu. Sizden önce cevap veren arkadaşın dediği şeyler doğru. Mesafeli satış sözleşmesi hariç görerek aldığınız ürünlerde cayma hakkı yoktur. Bu firmanın insiyatifindedir. Mantıklı olanı da bu dediğiniz şey bir şey ifade etmiyor yani. Öyle bir karar olmadığı gibi görerek alınan ürünlerde cayma hakkının olmadığı net. Var ise kanun, yönetmelik ekleyin. Şu durumda firma almak isterse alır istemezse almaz. Bilmediğiniz şeyler konusunda yasal hakkın demeyin yani. Ha bir de mesafeli satış sözleşmesinde sim kartı da takarsınız, 14 günlük cayma süresi içeresinde paşa paşa iade almak durumundalar. İyi geceler.

    İstanbul il tüketici hakem heyeti haklısın, mahkeme olmıyacak yanlış yazmışım.

    Ben araştırıp bu hakem heyetinin verdiği emsal kararı buraya koyacağım.

    Zahmet olmaz ise sizde sim kart takıldığı halde paşa paşa geri alacaklar ile alakalı yasal bir bilgi yada link koyunda gözümüz gönlümüz şenlensin. Hem sizde insanları böylece yanlış yönlendirme miş olursunuz.




  • Öncelikle emsal kararın ne olduğunu öğrenmekle başlamanız gerekiyor o halde. Tüketici hakem heyetinin verdiği karar hiç bir şeyin emsali olamaz. İtiraz edildi ve mahkemede o kararın tam tersi bir karar çıktı belki? Bir heyetin kararını öbürüne sunup bak bu "emsal" diyemezsiniz. Ha zaten kanunlar da açık yazdığım gibi, cayma hakkının kullanılabildiği yerler belli. Okuduğunuzu anlama yetiniz varsa yönetmelik açık gözünüz gönlünüz değil ama beynin şenlendiği noktada anlayabiliyor insan. Her neyse şuraya beklediğiniz linki bırakıyorum.http://www.resmigazete.gov.tr/eskiler/2013/11/20131128-1.htm
    "Tüketici, cayma hakkı süresi içinde malın mutat kullanımı sebebiyle meydana gelen değişiklik ve bozulmalardan sorumlu değildir."
    Mutat kullanımdan kasıt alışılagelmiş kullanımdır. Bir telefonun sim kart takılmadan kullanılması gibi bir durum yoktur takdir edersiniz ki. Telefonun alışılagelmiş kullanımı sim kartın takılmasıyla olur. Telefonlar böyle çalışıyor çünkü masada süs olsun diye almıyoruz. Yani sim kart takılınca almayız olayı tipik esnaf kurnazlığıdır başka bir şey değil. Sizin ise bunu dile getirmeniz kanunlardan değil her seferinde böyle "linklerden" okuyarak edindiğiniz bilgiler yüzünden olmaktadır. Umarım aydınlanmışsınızdır. Bilmiyormuşum demek bu kadar zor değil, insanız hata da yaparız bilgi eksikliğimiz de olur insan kabul edince eksilmiyor en azından bunu biliyorum, kızdığım şey ise zaten hiç bir hakkımızın olmadığını düşündüğümüz yerde olan haklarımızın da olmadığının düşündürülmesi. iyi günler.




  • Sadece İnternet alışverişinde 14 gün içinde cayma hakkı var.
    Elden alışverişlerde bayide böyle birşey yok malesef,imzanı attığında cihazı almış oluyorsun.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.