Şimdi Ara

Çiğ Köfte işine giriyoruz yardım (6. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
148
Cevap
2
Favori
24.810
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Bu fikri beğendim. Önce ben açacağım Tükkanı, Kampüsün oraya...
  • Dostlar girise 20 bin masraf olsa biz arkadasla 1 pay digeri de 1 pay olarak dusunersek batarsak 5 bin kaybederiz. Hadi masraflarla kira falan 7 8 bin olur.

    Simdi arkadaslar acalim mi acmayalim mi ne dersiniz?

    Okulun arkasinda kiz yurdu var orayi da bagliyoruz afisler brosurlerle . Yonetici tanidiklar. Hani aksam 11 de cikis yasagi var bizde aksam 2 ye kadar servisi yapariz diyoruz
  • Bizim burada da var bi çiğköfteci abimiz , sağolsun iyidir çiğköftesi de iyide birader adam bi susmak bilmiyor vallahi. Yediğin yemekten birşey anlamıyorsun. Neredeyse şimdi çekilmez deyip yiyesim varken devam ediyorum eve doğru. Müşteriyle aradaki bağı iyi koruyun derim ben.
    Ayrıca öğrenciye hitap edecekse dürüm gider genelde. Diyelim 3 tl den koyacaksanız onu 3,5 tan koyup öğrenciye 3 yapın :)
    İnşallah olurda tutarsa , aniden birşeyi değiştirmeyin. Burada tam alışmışken lavaşı bi değiştirdi valla hiç hoş olmadı. Birşey tutturduysanız devam etmeye bakın. Ayrıca şunu da ekleyeyim nice mekanlar var çok otantik , ilgi çekici sinek avlıyor nice mekanlar var ufak tefek sade ama malı götürüyor. Anlatabildimi mi :)

    Edit: Fikrsini vermişsin ama Sait Ustanın çiğköftesini de bi dene



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Beirut -- 13 Mart 2012; 15:54:08 >
  • Cigkoftem den yiyen varmi acaba? Benim en cok o hosuma gidiyor. Adamlarin butun avrupada dukkanlari var vallahi.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: BLooD_STaiN

    Dostlar girise 20 bin masraf olsa biz arkadasla 1 pay digeri de 1 pay olarak dusunersek batarsak 5 bin kaybederiz. Hadi masraflarla kira falan 7 8 bin olur.

    Simdi arkadaslar acalim mi acmayalim mi ne dersiniz?

    Okulun arkasinda kiz yurdu var orayi da bagliyoruz afisler brosurlerle . Yonetici tanidiklar. Hani aksam 11 de cikis yasagi var bizde aksam 2 ye kadar servisi yapariz diyoruz

    arkadaşım oturun hesabınızı iyi yapın bir kere o parayı ne kdar zamanda ne kadar iş yaparak çıkarcaksınız ikincisi önümüz yaz 3 ay hatta ünvtelerde böyle bayrm filan tatilleri biraz uzar müşteriniz olmıyacak demektir birinci ilk içeri girdininizde 20 binlira içerdesiniz diyelim her ay belli bir gideriniz olcak malzeme usta parası gibi bunuda ekledik iş yapılmayan günler zarar hanesine yazılcak buda var yani bunlar başınıza yüzde yüz gelcek şeyler süprizler başka. O yüzden maddi desteğiniz kuvvetliyese bu açıkları süsbanse ederiz diyosanız belli bir zamanda kar etmeyi düşünmüyosanız girin olmıyacak bir iş değil.




  • dükkan )mesela) 4 kat büyük diye 4 kat fazla çiğ köfte satılacak anlamına gelmez bu. sonra bir insan 1-2 defa yedikten sonra bir daha 2 ay yemese de özellikle aramaz. yer büyükse köfte ekmek, sandviç gibi şeyler de koyarak değerlendirmek lazım.

    için üç ortakla olması da zor. her kafadan ayrı ses çıkar. sonra önümüz yaz. tam işler oturur gibi olurken öğrenciler tatile gidince kalırsınız ayakta. yani kasım ayına kadar, 7 ay dükkanı cepten çevirebilecek gücünüz olmalı. hem de ortaklık yürütebilerek.
  • Dostum konuyu nerdeyse baştan sona okudum canım çiğköfte çekti , herhalde sevmeyen fazla yoktur diye tahmin ediyorum genelde herkes sever , bizim burda dürüm+ayran 2,5 tl ama orası kadıköy tabi 3 tl idealdir , 3,5 bence pahalı öğrenciye göre , inşallah başarırsınız alnınızın teriyle kazanın başarılar dostum.
  • Üstad ben senin yerinde olsam çiğ köftenin yanında dükkanın önüne bir pilav arabası koyardım hani şu seyyar nostaljik olnlardan nohutlu,tavuklu 2 liradan doldur ver..Gece 3'e kadar açık olacağız diyorsun ne güzel işte ilerde işin durumuna göre kokoreçte korsun kokuyu alan gelir..
    Bir de şu var senin o dediğin ön kapının olduğu tarafta ps3 cafe yoksa aç 7-8 makine koy saaati 3 liradan 50000 insanın %10'u gelse sana günlük ağaoğlu olursun hem de daha karlı diğer işe göre daha masrafsız,zahmetsiz..Üniversiteli kimi görsem boş vaktinde pes,fifa oynamaya kafeye gidiyoruz diyor Allah sana böyle bir nimet vermiş kampüs önünde sende yap ( Tabi dükkan büyük ve rakip oturmuş kafe yoksa..)
    Allah şimdiden kolaylıklar versin..
  • Bence öğrencileri almaya teşvik amaçlı kampanyalar yapabilirsiniz 2 alana 1 bedava türü şeyler anlıyacağın.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: semih118

    quote:

    Orijinalden alıntı: BLooD_STaiN

    quote:

    Orijinalden alıntı: Rajeesh

    kampüsten harıl harıl kızlar geçerken kimse çiğköfte yemez


    dostum çiğ köfteyi kızlar çok seviyor ya :) Aşk olsun :) kampüste değil bizim orada gezerler ahah


    quote:

    Orijinalden alıntı: serhatesmer

    Sana birkaç konuda yardımcı olayım.

    Birinci öncelik hiçbir zaman terazi kullanmıcaksın. tutumlu davranmıcaksın. hani bazılarınız der simdi batar adam felan yok öyle bişi elinin ayarını yapcaksın ama öyle 90 , 100 gram olayına girmiceksin ayarını öncedne yapcaksın elinin müşterinin karsısında ayar yapmıcaksın

    2.ci öncelik her müşteri geldiğinde ister alsın ister almasın tadımlık vericeksin.

    3. öncelik hoşgörülü olcaksın 1,2 kurusun lafını yapmıcaksın muhabbet kurmaya calıscaksın sıcak kanlı olcaksın

    4.öncelik şimdi alayım sonra bırakırım diyenlere yok demiceksin ki kalıcı müşteri olsun yani fazla para sorunu yaratmıcaksın

    5. mutlaka domates,göbek,acı,rokka,limon 5 lisi olması gerekiyor

    Bizim burdaki cigköfteci /tadı süper öğrenciye 2 TL normal 2 bucuk tl bizzat şahit oldum öğrenciyle normal arasında hiçbir malzeme kısıtlaması yok

    çift lavaş isterse 50 kurus daha üstüne koydurcaksın kücük boy ayranı 50 kurus yapcaksın büyük boyu 1 tl yapcaksın ac gözlülük yapmıcaksın önce gönüllerde bi yer kap bak bizim burdaki cigköftecinin 2 dk lık muhabbetine hayran oluyorum okadar samimi ki aynı böyle olcaksın sende sırf o samimiyeti icin gidiyorum

    edit : yukarıdaki bahsedilen fiyatlar temsilidir.


    Dostum 2 tl fiyat sürümden kazanırsak mantıklı olabilir ancak imajı da zedeleyebilir. ama 2 dürüm + ayran 5 tl gibi yapmaya çalışabiliriz yani. Dolayısıyla her gelenden 5 lira garanti gibi olur. Zaten bizde bu yaşlardayız ve biz gittiğimizde nelerin olmasını istiyorsak onları koyacağız o konuda şüphem yok yani :))


    quote:

    Orijinalden alıntı: -uSahin-

    Şimdi bizim dükkanı değil de,o mahallede ki arkadaşın dükkanından bahsedeyim.
    Biz fazla durmadık çünkü.

    Kirası 1800 , 2 kişi çalışıyor. Kışın günde en az 30 kilo gidiyor. Çiğköftenin kilosu da ortalama 20-22 TL'ye gidiyor.
    650 lira kazancın yaklaşık 200-250 lirası çiğköfte ve lavaşa gidiyor hergün.(4.5 liradan aldığı hâlde)
    Göbeğin şu anki piyasasını bilmiyorum,4-5 ay önce memlekette göbek kalmadığı için yurtdışından getiriliyordu.
    Kasasını 18 TL civarına alıyordu,bi kasada 6 göbek oluyor.Daha önceden genelde kasası 10TL'ye geliyordu.
    Bi günde 6-7 kasa göbek rahat gidiyor.

    Kâr etmek istiyorsanız müşteriyi de kaçırmadan,biraz cimri davranmak zorundasınız maalesef.
    Pek esnaflıktan anlamam ama müşteriyle muhabbet etmeniz onların hoşuna gidecektir bu arada.

    Çok müşterimiz vardı sırf muhabbet için gelip arada çiğköfte yiyip,eve de götüren.

    Bu arada dükkan kalabalık bi yerde ve 4 senelik bi dükkan.

    3 kişi para kazanmanız zor olur diye tahmin ediyorum,çünkü günde ne kadar çiğköfte satabileceğinizi dükkan açmadan kestiremiyorsunuz.
    Hevesini de kaçırmak istemem ama,bu sevdadan vazgeçin bence.3 kişi zor olur gerçekten.


    dostum bizim 2000 lira kiramız. Biz 1 usta tutacağız o kadar. Yanına arkadaşlardan 1-2 kişi bulup ilk ay geçici olarak bakarız. Şimdi 50bin öğrenci + çevredeki evler işler vs. olduğundan ve şuan çevrede çiğ köfte olmadığından geliri fazla düşünüyoruz. Zaten bu yüzden açma mantığındayız. En ücra kuytudaki çiğ köfteci bile günlük 500 600 lira bırakıyor. Az çok sağ solla konuştuk. Bu yüzden 3 ortak diye düşünüyoruz. Aslında 3. ortak hem parayı karşılayacak hem isim hakkını falan. Bu yüzden olmak zorunda :)

    Biz kişi başı 2500 3000 gibi bir gelir düşünüyoruz. Abartı mı ? belki ilk aylar için evet. Ama insanlar seviyor. Çevreye çok açıldı biliyorum ama bulunduğumuz mekanda rakip yok ve açılanlar da kapatmıyor. Sonuçta tutunabiliyorlar. 3 liradan sadece dürüm sattığımızı düşünsek 300 dürüm satarız diyoruz. Günlük 900 aylık 25 bin gibi ortalama bir gelir. 10000 masraf olsa ya da 15000 diyelim bize 10000 kalır. 3000 ortalama gibi kişi başı.

    günde 200 dürüm olsa 3 liradan 600 X 30 18000 yapar. yarısı ya da 10000 yine masraf olsa 8000 / 3 yine iyi gibi. sadece dürüm satışı olsa.

    bizim düşüncemiz bu. Biz uçuyor da olabiliriz ama satarız gibi geliyor. Bu yüzden de işi bilenden ya da sürekli yiyen eden insanlardan bilgi almak için soruyoruz :)

    teşekküre ederim hepinize :)fikirlere eleştirilere açığız sonuçta zarar etmekte istemiyoruz tabii ki

    Kardeşim baya uçmuşsun. Ticaret tecrüben yok sanırım :) O 2500-3000 TL'yi aylık kişi başı değil,tek olarak bıraksa şükret. Anlıyorum seni ,şu bunu yer,şu kadar kişi var ,günde bu kadar satarız falan diye hesap yapıp hayal kuruyorsun. Ama işin içine girince esnaflığın öyle olmadığını görürsün. Ay başı çabuk gelir kirayı vereceksin,bi ton malzeme alacaksın,hiç aklında olmayan masraflar çıkacak,sigortasız işçi çalıştıramazsın. Öyle arkadaşlar duracak bi usta idare edecek falan diye olmaz o işler. Olursa da randımanlı çalışmaz para bırakmaz. Misal hava çok kötü olacak sinek avlayacaksın. Hele işin öğrencilere kaldıysa yandın. 1 senede çok fazla gün kaybedeceksin. Ama malzemeci,toptancı geldimi cebinden parasını ödeyeceksin vs. ayda 9000 lira karı paylaşma hayalin varsa 30 bin liradan fazla ciro lazım aylık.
    Benim İzmir'de değerli bi yerde,hastane caddesinde dükkanım var. Kira derdim yok mülk benim. Fast food dükkanı açtım ticaret tecrübesi edinmek için. Tavuk dönerin en lezzetlisi,sandviç çeşitleri et döner vs var. 1 usta,1 tane de elemanım var. Ürünler,fiyatlar her şey iyi. Ama şu an şükür dükkan kendini çeviriyor,tüm masraflarını çıkarıyor. Düşün bak kiram olsa ne olacak. Kirası 2000 lira civarı buranın normalde. Daha 1 buçuk ay oldu bu işler sabır ister. Zamanla benim işlerim hep artar ama azalmaz. Yakında yemeksepeti.com'a girecek.
    Okuduğum kadarıyla durumu düşündüm bence siz bu hevesten vazgeçin. Para kazanmanız mümkün görünmüyor. Kaldı ki zarar ederseniz sadece girerken harcadığınız parayı kaybedeceğinizi sanıyorsunuz. Bence acele etmeyin :)


    Hocam bu bir risk. Fikriniz icin tesekkurler ama risk almadan ise girilmez ki? Her isin batma ihtimali var sonucta. Eger isin iyiyse kir fLan dert degil. Bizim diger ortak gecen ay 7bin kar almis. Olmayacak is degil. Cokta ucmuyoruz diye dusunuyoeuz. Ama sadece cig kofte mi ? Bence de yetersiz kaliyor ustam. Yani yanina illa ki masraflari cikartacak urunler olmali. Bilemiyorum fikirleriniz onemli gercektende.


    Valla diger fikir belirtenlere de tesekkur ederim. Pilav belki olabilir ama kocama pilavci var. O yuzden biraz yas is gibi. Bazen olur bazen olmaz gibi geliyor bize.


    Fikirlerinize deger veriyoruz arkadaslar onemli paylasin lutfen tesekkurler




  • quote:

    Orijinalden alıntı: BLooD_STaiN

    quote:

    Orijinalden alıntı: umut321umut

    Battal Bey aç.
    En yakın çiğköftecilerle aranda 3 durak varsa iyi satış yaparsın diye düşünüyorum bizim burda 7 dklık yolda 5 tane çiğköfteci var,nasıl ayakta duruyolar anlamıyorum.


    quote:

    Orijinalden alıntı: daikataNa~

    Üniversite karşısına olacağı için iyi kazandırabilir.. Mümkünse küçük sütaş ayranlarını 1 liraya kakalamayın. Onun dışında Tatlıses in çiğ köftesi güzel. En az 8 tane çiğ köfteciden yemişimdir ama en iyi orasıydı. Kiralacayağınız yer büyükse, nargile de ekleyebilirsiniz..

    dostlarım ilginiz çok önemli gerçekten çok teşekkür ederiz. Arsemiea açacağız dükkanı. O da güzel :) içli köfte falanda gelecek. Şu an dükkan etrafında rakip 0. Bakın okul içi cafelerde falan dönerinden tostuna kadar var. Okul dışı cafelerde de var. Pizzalarda var. Ancak çiğ köfte yok. Arkadaşlarım da çok sevdiği için biraz da kriteri onlara göre koyuyoruz.

    Pizza da ekleyeceğiz. Genel müdür tanıdık var. Uygun gelecek. Hani 4 kişiden 1 i çiğ köfte hiç sevmezse diğer 3 kişinin planları değişmesin diye :) o da pizza yer.

    dükkan içten büyük. 2 wc yapmayı planlıyoruz. 1 tane var. 1 tane de biz yapacağız. 1 erkek 1 bayan olarak.

    dükkan dışı da bir dükkan kadar var. Oto galericilerinin falandı zaten. Önünü komple kapatacağız. Nargile belki ileriki dönemlerde olabilir.

    başka önerileriniz ?

    Bizim okulun hemen karşısında 30 metre ileride arsemiea var. Bunun yerine biz 200 metre ilerideki ADIYÖREM çiğköfteye gidiyoruz. İnanılmaz derecede lezzet farkı var. Adıyörem açarsan sadece kampüse değil tüm mahalleye satarsın




  • quote:

    Orijinalden alıntı: BLooD_STaiN

    quote:

    Orijinalden alıntı: umut321umut

    Battal Bey aç.
    En yakın çiğköftecilerle aranda 3 durak varsa iyi satış yaparsın diye düşünüyorum bizim burda 7 dklık yolda 5 tane çiğköfteci var,nasıl ayakta duruyolar anlamıyorum.


    quote:

    Orijinalden alıntı: daikataNa~

    Üniversite karşısına olacağı için iyi kazandırabilir.. Mümkünse küçük sütaş ayranlarını 1 liraya kakalamayın. Onun dışında Tatlıses in çiğ köftesi güzel. En az 8 tane çiğ köfteciden yemişimdir ama en iyi orasıydı. Kiralacayağınız yer büyükse, nargile de ekleyebilirsiniz..

    dostlarım ilginiz çok önemli gerçekten çok teşekkür ederiz. Arsemiea açacağız dükkanı. O da güzel :) içli köfte falanda gelecek. Şu an dükkan etrafında rakip 0. Bakın okul içi cafelerde falan dönerinden tostuna kadar var. Okul dışı cafelerde de var. Pizzalarda var. Ancak çiğ köfte yok. Arkadaşlarım da çok sevdiği için biraz da kriteri onlara göre koyuyoruz.

    Pizza da ekleyeceğiz. Genel müdür tanıdık var. Uygun gelecek. Hani 4 kişiden 1 i çiğ köfte hiç sevmezse diğer 3 kişinin planları değişmesin diye :) o da pizza yer.

    dükkan içten büyük. 2 wc yapmayı planlıyoruz. 1 tane var. 1 tane de biz yapacağız. 1 erkek 1 bayan olarak.

    dükkan dışı da bir dükkan kadar var. Oto galericilerinin falandı zaten. Önünü komple kapatacağız. Nargile belki ileriki dönemlerde olabilir.

    başka önerileriniz ?

    Kardeş her alınan çiğköfteye 1 tane kart ver. 10 kart toplayana 1 dürüm hediye et. Çok tutar millet kart biriktirir felan. Herneyse Benim için çiğköftede en ama en önemli şey marulun tap taze olması ısırınca o marulun sesi gelmesidir gerisi boş. bu uyarımı gözden kaçırmazsan sorun olacağını zannetmiyorum




  • quote:

    Orijinalden alıntı: BLooD_STaiN

    arkadaşlar hepinize iyi günler.

    3 ortak daha doğrsu 2 kişi ilgilenecek diğeri dükkanı halledip bırakacak bize bizde içeriden ona ortaklık payı ödeyeceğiz kazandıkça falan. Kampüsün karşısına açmayı düşünüyoruz fikirleriniz nedir ne değildir uğraşan var mı ? seven beğenen ya da yönlendirebileceği düşünceleri var mı öğrenmek istiyoruz..

    okulun giriş kapısına 1 dk uzaklıkta kira 2000 olacak önü açık pvc lerle falan çekeceğiz kapatacağız masalar tavla vs. gibi akşamları yemekten sonra oynarlar ederler gibi düşüncelerimiz var. Çiğ köfte kafe gibi biraz. Etrafta hiç yok. Biri 3 durak ileride diğeri 3 durak aşağıda. Millet paketle söyletiyor bizim arkadaşlar falan...
    ;)
    fikirleriniz çok önemli hemde çok acil. Teşekkürler

    Bu işin kralını yaptık işler yazın çok iyi öncelikle . Kışınsa kendi kendini anca idare ediyor . Biz iceberg i biraz fazla koyuyoduk 1 ıceberg 2 dürüm ;) yazın 1 tane ıceberg 70 kuruş en fazla 1 TL . Kışın ise 3.50 İle 5 TL arası Kışın biraz fesat oluyo işler . ( Bizim dükkan dolmuş durağındaydı tam 11 durak vardı . ) Biz Meşhur urfa çiğköftecisi adında biyerle yapıyorduk . Siz hangi firma ile çalışıcaksınız . Ayrıca biz Dürüm+Ayran /veya Dürüm+su 2.50 TL idi . Siz kaçtan vericeksiniz ?

    NOT : Eğer herkezinde dışarıdan ek geliri yoksa 3 kişi ile o iş biraz yaş .




  • arsemiea'nın tadı hiç de güzel değil afedersin ama.fikir belirtiyorum sadece,muhalefet olmaya çabalamıyorum.iyi günler dilerim.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: ekostros

    Nargile tavla felan yazmışsın bir çiğköftecide nargile ve tavla ne alaka kulağa saçma geliyor. Çiğköftecilere bakıyorum geneli ufacık dükkanlarda iş yapıyor bir tezgah ve 2 kişinin anca girip sığabildiği kadar küçük. Çiğköfte yiyen müşteri kesiminin geneli zaten ya evde yemek için paket yaptırıp alıyor yada orda lavaşa sardırıp dışarda yiyor. Büyük bir dükkan sandalye masa cafe tarzına sokmak boş masraf bence, tabi benim görüşüm. Bu arada bayilik fiyatlarınıda araştırın derim mesela tatlıses çiğköfteciler vızır vızır deli iş yapıyor marka değeri yükseldi iyice verdikleri lavaş ve çiğköftesi 10 numara.

    Bu arkadaş güzel özetlemiş bence. Çok ekstrem olaylara girmişsin gibi geldi bana da, biraz hafif başlasan daha iyi olur gibi.

    Umarım başarılı olursun.




  • Çiğ köfte alana kadar 1 tane kır pidesi alıyorum eve gidene kadar idare ediyor.Öğrenci milleti de birşeyi sıkılana kadar yer.Bakarsın işler iyi gidiyor yatırım yaparsın.Bir anda sıkılırlar sinek avlarsın.Okul kapanınca da çevreye güvenme üniversite kapalıyken etrafta evler olmasına rağmen dükkanlar sinek avlıyordu.
    Öğrenci milletinin vazgeçemeyeceği mekan ucuza çay-oralet satan batak ve okey oynanabilen kahvedir.Okulun karşısında var hiç boş değil.Ancak kaç tane tavuk dönerci, çiğköfteci battı sayamadım.
  • ağzım sulandı be deli canım çekti olsa da yesek :D hocam siz kararlısınız belli ki öğrenciyim çok anlamam esnaflıktan falan fakat oturmuş bi inş.malz.hırdavat boya vs. dükkanımız var orda takılıyorum söylenenleri pek kulak ardı etme dükkan olayı çok iyidir ama tutturursan masrafları göz önünde bulundur kesinlikle en kötüsünü hesapla ki hüsrana uğrama 3 kişi de çok olur kanaatindeyim yalnız hayırlısı ticaret bu risk almadan hiç birşey olmaz hayırlı olsun açın derim ben :D
  • dükkan açıpta KAR EDEN BENCE ÇOK AZ kişi var hele bu ortamda çok zor ZAMANLAR bu zamanlar hiç bişeyin garantisi yok meteor düşer deprem olur tek garantin ölüm ben borca girdim lanet olsun ekonomik kriz olsa napcam bilmem yunanistanda ki gibi, her ay 200 tlcik gerçi 1 işte çalışsam yeterli şu an



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kötü_ben -- 14 Mart 2012; 1:34:51 >
  • iktisatçı bi elemanla oturup hesap kitap yap kardeş yoksa bakkal hesabıyla batarsın.
  • anlaşılan çoğunluk girmememiz yönünde
  • 
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.