Şimdi Ara

Çiftçi borcunu ödeyemedi traktörler haczedildi (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
35
Cevap
0
Favori
1.921
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
9 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
Mesaj
  • selamivural kullanıcısına yanıt

    Geçim kaynağı ciftcilik olan birinden traktorunu alirsan adam hiç bir sekile borcunu odeyemez.


    Hobi olarak meyve ağaclari yetistiriyorum dedemden kalan yerde. Ufak olcekli bir tarla için traktor kiralamaya denedin mi bilmiyorum ama ben denedim. O kadar kolay olmuyor o iş işte. Parasini verirsin gelir desende gelmiyorlar işte


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Çekmeseydi Kredi.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Çiftçi borcunu ödeyemedi traktörler haczedildi


    Gavur traktöri ile ne işleri var? Birer tane yerli traktör alsınlar hemen. Reisimiz sudan ucuza halkın hizmetine sundu.

  • Az bile ne ekersen onu biçersin.


    Ampule basmaya devam edin.

  • Kaynak Sözcü.
    Napsak inansak mı.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Long Nightt kullanıcısına yanıt

    Peki durumun böyle olmadığını ispatlama şansı var mı?

    Sırf kahveye giderken traktör sırtında caka satmak için alınan traktörler gitmiştir. Zaten köy yerinde elinde bir traktörü olan kalmadı. Ya birden fazla var ya da tüm işleri traktörü olup arazisi olmayan bu işten geçinen birini tutup yaptırıyorlar. Köy yerinde yaşayıp, budamayı başkasına, sürmeyi başkasına, hasadı başkasına yaptırıp köye yaşamaya gelen aileye "Aa budamayı sen mi yapıyorsun?" Diye hayretle soran köylülerimiz var.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • İpotek almadan kredi vermezler yanlız dikkat etmek lazım.


    10 paralık traktör techizatla ürettiği 10 birim malın kazancına güvenip komşusu aldı diye krediyle 40 paralık traktörle gene 10 paralık mal üretmek için yatırım yapanın hali gibi görünüyor...

  • slowfood kullanıcısına yanıt

    Hocam ben o kadarını bilemem.Sadece kanuna göre almamaları gerekirdi.Kanunda dediğiniz şekilde bir düzenleme yapılmamış.

  • Long Nightt kullanıcısına yanıt

    Ben sizin paylaştığınız kanun maddesine istinaden ispat şansından bahsetmiştim. Yani kanuna aykırı haciz işlemi değil de söz konusu köylülerin haczedilen malları mevcut olanın ikincisi ise ve hali hazırda mesleğini, sanatını icraya imkan veren bir başka araçları mevcutsa anlamında söyledim. Çünkü bildiğiniz gibi kanun maddesine aykırı bir haciz işleminde zaten borçlu duruma söz konusu kanun maddesi çerçevesinde itiraz hakkına sahiptir. Belirttiğiniz Yargıtay kararlarıyla da sabit olmak üzere.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Çiftçi borcunu ödeyemedi traktörler haczedildi

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: selamivural

    Hocam napalım, adamın borcunu mu sıfırlayalım, herkes borçlu, gelsin biri benim borcu da sıfırlasın, var mı öyle bir dünya!

    Köylerde yaşamadınız herhalde, para verirseniz, traktörcü de gelir sürer, ortak verilir, iş yürür yani. Ayrıca herkesin traktörü yoktur, olanın durumu iyi sayılır.

    Alıntıları Göster

    Hocam bu işleri bilmediğiniz çok açık. Eğer traktör kiralayacaksan hem mazot hemde traktör parası verirsin. Hasat zamanı da işçi ve nakliye ücreti tutar birde o dönem verimli olmazsa o çiftçi o gelecek sene ürün ekemez duruma gelir.


    Burada asıl sorun 10 ay için nasıl kredi miktarının %180 oranında faiz işliyor onu sormak lazım. Adamların isyanı ona. Birde kooperatif ücreti adı altında güzel vurgun yapmışlar. 6400 lira üye ücreti güzel tezgah kurmuşlar. Önce kooperatif araştırılmalı. Bu paralar nereye gitti diye.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • slowfood kullanıcısına yanıt

    Bu durum muhtemelen mahkemeye gidildiğinde hakimin bakış açısına göre yorumlanır diye düşünüyorum.Yargı kararları bildiğim kadarıyla örnek teşkil ediyor.Yani o konuda kesin bir karar değil.Farklı mahkeme ve farklı hakim aynı konu hakkında bambaşka kararlar verebilir.Öyle çok dava dosyası gördüm.Mesela bir hakim televizyonun haciz edilmesini doğru bulurken bir başka hakim bunun yanlış olduğuna hükmedebiliyor.Bu konularda insiyatif sanırım hakime bırakılmış.Eğer çiftçinin traktörü haciz edildikten sonrada birşekilde geçimini sağlayabileceği alacaklı tarafından mahkemede ispat edilirse hakim alacaklı lehine 'belki' karar verir.Bu konular biraz tartışmaya açık sanırım.Çiftçi borcunu ödeyemedi traktörler haczedildi 

  • Tarım kredi çalışanayım ve bu bahsedilen faiz oranları yok. Bu sene çiftçiye yıllık %6 sabit oranlı kredi verdik. Maalesef fox haber daha öncede benzer bir haberi çarpıtarak vermişti.


    12.500 liralık borç imkanı yok 10 ayda 38.000 lira olmaz. Tahminimce en az iki yıldır kanuni takipte bekliyordur o borç ve üzerine avukat masrafları falanda binmiştir. Borç kağıdını görseydim net açıklama yapardım.


    Size şunuda söyleyeyim bu çiftçiler sizden bizden akıllı. Devlet çiftçiye subvansiyonlu kredi sağlıyor. Çiftçi buradan çektiği indirimli krediyi tekrar bankaya normal faize yatırıyor. Yani üretmenden paradan para kazanıyor. Çekiyor parayı doviz alıyor altın alıyor. Senin benim çekemeceğim uygun oranlarda kredi kullanıyor çiftçi.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi igneli -- 26 Kasım 2020; 1:14:14 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.