Şimdi Ara

Çift ekran kartı var, hangisi daha iyi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
18
Cevap
0
Favori
1.376
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar ekran kartından hiç anlamıyorum bilgisayarımda 2 ekran kartı var
    İntel hd graphics 520
    Amd Radeon r5 m335
    Acaba hangisi daha iyi bilen arkadaşlar yardımcı olabilir mi ya da biri oyun için diğeri normal işlemler için mi ya da ikiside oyun için kullanılıyor mu? hiç bi bilgim yok açıkcası

• Anladığım kadarıyla laptop kullanıyorsunuz. Intel olan dahili, amd olan harici ekran kartıdır (harici dediysem öyle tak-çıkar yapılabilen bir şey değil). Siz onlar arasında seçim yapmazsınız, bilgisayar günlük işlerinde dahili olanı, oyun vs performans gerektiren işlerde otomatik olarak harici olanı çalıştırır (tüm sürücülerin kurulu ve güncel olduğunu varsayıyorum). Performans dediğime de bakmayın, harici kartınız pek de performanslı bir kart değil. Dahili ile nerdeyse aynı güçte, hatta bazı benchmarklarda dahili kartınız daha iyi sonuç vermiş, bazılarında ise harici kartınız. Gerçek hayatta birbirlerine oranla performans deneyimleri nasıldır bilmiyorum ama pek bi fark yok gibi gözüküyor. Bu arada ufak bir ek bilgi, laptoplarda ya sadece dahili ekran kartı vardır ya da hem dahili, hem harici aynı anda vardır. Harici takılıp, dahilinin çıkarılması gibi bir durum (en azından günümüzde) söz konusu değil ve iki aynı ekran kartı aynı anda kullanılmıyor. Dolayısı ile "Çift ekran kartlı!!! Efsane performans!!! Tüm oyunları oynatır!!!" yazan bir yerden aldıysanız, sadece abartı reklam

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Snelius -- 7 Ocak 2017; 15:36:30 >

• quote:

Orijinalden alıntı: Snelius

Anladığım kadarıyla laptop kullanıyorsunuz. Intel olan dahili, amd olan harici ekran kartıdır (harici dediysem öyle tak-çıkar yapılabilen bir şey değil). Siz onlar arasında seçim yapmazsınız, bilgisayar günlük işlerinde dahili olanı, oyun vs performans gerektiren işlerde otomatik olarak harici olanı çalıştırır (tüm sürücülerin kurulu ve güncel olduğunu varsayıyorum). Performans dediğime de bakmayın, harici kartınız pek de performanslı bir kart değil. Dahili ile nerdeyse aynı güçte, hatta bazı benchmarklarda dahili kartınız daha iyi sonuç vermiş, bazılarında ise harici kartınız. Gerçek hayatta birbirlerine oranla performans deneyimleri nasıldır bilmiyorum ama pek bi fark yok gibi gözüküyor. Bu arada ufak bir ek bilgi, laptoplarda ya sadece dahili ekran kartı vardır ya da hem dahili, hem harici aynı anda vardır. Harici takılıp, dahilinin çıkarılması gibi bir durum (en azından günümüzde) söz konusu değil ve iki aynı ekran kartı aynı anda kullanılmıyor. Dolayısı ile "Çift ekran kartlı!!! Efsane performans!!! Tüm oyunları oynatır!!!" yazan bir yerden aldıysanız, sadece abartı reklam

Yok az buçuk bilgiye sahibim sadece bilgi almak istedim yani mesela Gta 4 falan oynamak istesem hangisi benim işimi görür ya da Gta5 denesem hangisi gibi aralarında güç farkı var mı tarzı bi düşünce girdi kafama, bugün biraz araştırdım sözde iki ekran kartı da Gta 5 açıyor şaşırdım biraz ama

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi aengineer23 -- 7 Ocak 2017; 15:41:12 >

• quote:

Orijinalden alıntı: Onur888

quote:

Anladığım kadarıyla laptop kullanıyorsunuz. Intel olan dahili, amd olan harici ekran kartıdır (harici dediysem öyle tak-çıkar yapılabilen bir şey değil). Siz onlar arasında seçim yapmazsınız, bilgisayar günlük işlerinde dahili olanı, oyun vs performans gerektiren işlerde otomatik olarak harici olanı çalıştırır (tüm sürücülerin kurulu ve güncel olduğunu varsayıyorum). Performans dediğime de bakmayın, harici kartınız pek de performanslı bir kart değil. Dahili ile nerdeyse aynı güçte, hatta bazı benchmarklarda dahili kartınız daha iyi sonuç vermiş, bazılarında ise harici kartınız. Gerçek hayatta birbirlerine oranla performans deneyimleri nasıldır bilmiyorum ama pek bi fark yok gibi gözüküyor. Bu arada ufak bir ek bilgi, laptoplarda ya sadece dahili ekran kartı vardır ya da hem dahili, hem harici aynı anda vardır. Harici takılıp, dahilinin çıkarılması gibi bir durum (en azından günümüzde) söz konusu değil ve iki aynı ekran kartı aynı anda kullanılmıyor. Dolayısı ile "Çift ekran kartlı!!! Efsane performans!!! Tüm oyunları oynatır!!!" yazan bir yerden aldıysanız, sadece abartı reklam

Yok az buçuk bilgiye sahibim sadece bilgi almak istedim yani mesela Gta 4 falan oynamak istesem hangisi benim işimi görür ya da Gta5 denesem hangisi gibi aralarında güç farkı var mı tarzı bi düşünce girdi kafama, bugün biraz araştırdım sözde iki ekran kartı da Gta 5 açıyor şaşırdım biraz ama

oyunlarda her zaman harici ekran kartı kulanmalısnız

• gta4'ün aksine, gt5 iyi optimize edilmiş, neredeyse en alt seviye ekran kartlarıyla bile (en düşük ayarlarda olsa da) çalışabilen bir oyun. Pek şaşırmaya gerek yok. Benim dahili ekran kartım sizinkinden daha kötü ama o bile en düşük ayarlarda çalıştırabiliyor. Neyseki harici kartım iyi (ama gta oynamıyorum orası ayrı) Konuya dönersek zaten cihazınız oyunları "otomatik" olarak amd olan ile açar, ola ki intel ile açıyorsa bir sorun vardır ve amd ekran kartının denetim masasından ayarlayabilirsiniz, nvidia kullandığım için hatırlamıyorum amd'de ayarları nerede. Nvidia da oyuna sağ tıklayınca "yüksek performanslı nvidia grafik işlemci ile çalıştır" gibi bir seçenek var, amd'de de olması lazım, o şekilde de amd ile açabilirsiniz oyunu ama yanılmıyorsam "intel ile aç" yok. Zaten dediğim gibi pc kendisi amd olanı seçecektir. Görünürde harici kartınız "bi tık" daha iyi dahili olandan

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Snelius -- 7 Ocak 2017; 18:56:50 >

• quote:

gta4'ün aksine, gt5 iyi optimize edilmiş, neredeyse en alt seviye ekran kartlarıyla bile (en düşük ayarlarda olsa da) çalışabilen bir oyun. Pek şaşırmaya gerek yok. Benim dahili ekran kartım sizinkinden daha kötü ama o bile en düşük ayarlarda çalıştırabiliyor. Neyseki harici kartım iyi (ama gta oynamıyorum orası ayrı) Konuya dönersek zaten cihazınız oyunları "otomatik" olarak amd olan ile açar, ola ki intel ile açıyorsa bir sorun vardır ve amd ekran kartının denetim masasından ayarlayabilirsiniz, nvidia kullandığım için hatırlamıyorum amd'de ayarları nerede. Nvidia da oyuna sağ tıklayınca "yüksek performanslı nvidia grafik işlemci ile çalıştır" gibi bir seçenek var, amd'de de olması lazım, o şekilde de amd ile açabilirsiniz oyunu ama yanılmıyorsam "intel ile aç" yok. Zaten dediğim gibi pc kendisi amd olanı seçecektir. Görünürde harici kartınız "bi tık" daha iyi dahili olandan

Teşekkür ederim yorumlarınız için peki benim sistemle sizce Gta 5 i çat pat oynar mıyım? Ve Gta 4 ü

• Hocam internetteki benchmark testlerine bakın

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    En iyi ekran
    18 yıl önce açıldı
    En iyi pci ekran kartı nedir?
    24 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Gta4 hakkında yorum yapamam, sistem seçip çalışmamazlık yaptığını bile duydum, pek iyi optimize edilmemiş olduğunu biliyorum. Onun dışında da bi bilgim yok. Gta5 için ise işlemciniz nedir, ram kaç gb vs söylerseniz daha net yorum yapabilirim.
  • quote:

Gta4 hakkında yorum yapamam, sistem seçip çalışmamazlık yaptığını bile duydum, pek iyi optimize edilmemiş olduğunu biliyorum. Onun dışında da bi bilgim yok. Gta5 için ise işlemciniz nedir, ram kaç gb vs söylerseniz daha net yorum yapabilirim.

4gb ram- i5 işlemci var
  • Net bir şey bulamamakla birlikte medium-low arası ayarlarda, 1366*768 çözünürlük ile +-40 fps civarı bir performans alacağınızı söyleyebilirim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Snelius -- 8 Ocak 2017; 12:19:21 >
  • Snelius kullanıcısına yanıt
    Teşekkür ederim, Acaba max ne kadar ram takabilirim anlar mısınız böyle şeylerden

• dell
    Yeni Inspiron 15 5000 Serisi | Dell
    http://www.dell.com/tr/p/inspiron-15-5559-laptop/pd
    burada belirttiğine göre, 2 adet ram slotu var ve sizinkinde sadece birinde 4gb takılı. 8+8'den 16gb destekliyor ancak bu gereksiz olur, bi tane daha 4gb ram alıp toplam da 8 yaparsanız yeterli olacaktır. Yalnız alacağınız ram'in, mevcut ram ile uyumlu olmasına (ram'lerde frekans değerinin yanısıra CL (cas latency), voltaj gibi değelerde vardır, bunların uyumlu olmasına) dikkat edin. Mhz farklı olabiliyor ama bunun için de CL değeri önemli oluyor, karışık biraz. Zaten 1600mhz en bol bulunanlarından. Siz 4gb, 1600 mhz, ddr3L (burdaki L harfi önemli, low profile yani, güç tüketimi ve voltajı düşük), mevcut ram ile aynı CL değerinde (büyük ihtimalle CL11 ama bilgisayarı alıp, cpu-z gibi bir programla kontrol etmeden kesin olarak bilemezsiniz) bir ram alırsanız işinizi görecektir. Buradaki sıkıntı bizdeki alıcı pek bilgili olmadığından, satıcılarında teknik detayı ürün açıklamasında pek vermemesi. Yani "nerde görücem ben bu ram'in CL değerini ya da voltaj değerini, ona göre alıcam" diyeceksiniz büyük ihtimalle ve bu konuda pek yapabileceğim bir şey yok. Satıcı ile iletişime geçmek lazım (Bunların hepsi uyar diyemiyorum, demiyorum. Daha önce belirttiğim gibi hepsinin CL ve voltaj değerleri net değil)

Ayrıca çok büyük ihtimalle, kendiniz ram eklerseniz cihaz garanti dışı kalacaktır!

Bi süredir laptop piyasasını takip etmiyorum, dolar da uçmuş ama o fiyata gt940m'li asus bulabilirsiniz bence. Çok rahat bi şekilde oyunlarınızı oynatır.

edit: linkler eklendi

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Snelius -- 8 Ocak 2017; 14:3:5 >

• quote:

dell
    Yeni Inspiron 15 5000 Serisi | Dell
    http://www.dell.com/tr/p/inspiron-15-5559-laptop/pd
    burada belirttiğine göre, 2 adet ram slotu var ve sizinkinde sadece birinde 4gb takılı. 8+8'den 16gb destekliyor ancak bu gereksiz olur, bi tane daha 4gb ram alıp toplam da 8 yaparsanız yeterli olacaktır. Yalnız alacağınız ram'in, mevcut ram ile uyumlu olmasına (ram'lerde frekans değerinin yanısıra CL (cas latency), voltaj gibi değelerde vardır, bunların uyumlu olmasına) dikkat edin. Mhz farklı olabiliyor ama bunun için de CL değeri önemli oluyor, karışık biraz. Zaten 1600mhz en bol bulunanlarından. Siz 4gb, 1600 mhz, ddr3L (burdaki L harfi önemli, low profile yani, güç tüketimi ve voltajı düşük), mevcut ram ile aynı CL değerinde (büyük ihtimalle CL11 ama bilgisayarı alıp, cpu-z gibi bir programla kontrol etmeden kesin olarak bilemezsiniz) bir ram alırsanız işinizi görecektir. Buradaki sıkıntı bizdeki alıcı pek bilgili olmadığından, satıcılarında teknik detayı ürün açıklamasında pek vermemesi. Yani "nerde görücem ben bu ram'in CL değerini ya da voltaj değerini, ona göre alıcam" diyeceksiniz büyük ihtimalle ve bu konuda pek yapabileceğim bir şey yok. Satıcı ile iletişime geçmek lazım (Bunların hepsi uyar diyemiyorum, demiyorum. Daha önce belirttiğim gibi hepsinin CL ve voltaj değerleri net değil)

Ayrıca çok büyük ihtimalle, kendiniz ram eklerseniz cihaz garanti dışı kalacaktır!

Bi süredir laptop piyasasını takip etmiyorum, dolar da uçmuş ama o fiyata gt940m'li asus bulabilirsiniz bence. Çok rahat bi şekilde oyunlarınızı oynatır.

edit: linkler eklendi

Bilgisayar zaten bende var yinede sağol, acaba bu söylediğin şeyler yani mesela ben bi bilgisayarcıya götürsem bu adam ram eklerken bunlara dikkat eder mi sizce

• Bunun garantisini ben veremem. Kişiden kişiye değişir; iyi bilgisayarcı var, kötü bilgisayarcı var. Adamın işi baştan savma yapacağı tutar ya da belki temizce halleder verir laptop'ı 5 dk da.

Sizin kasanızı bilmiyorum ama alt kapağın çıkarılması kolaysa, alın kendiniz takın derim. Youtube'da eminim nasıl söküleceğinin videosunu bulabilirsiniz, büyük ihtimalle de bi kaç vida ile tutturulmuş bi kapaktır. Ram takmak çok kolay bir işlemdir ama garantiye almak isterseniz laptop ram takma videoları izleyebilirsiniz, hatta statik elektrik gibi bi iki ufak püf nokta için izleyin bence.

Uygun ram'i seçmek için ise önce cpu-z programı ile mevcut ram'inizin değerlerine, marka ve modeline bakın; bulabiliyorsanız aynı marka model ram alın, bulamıyorsanız da aynı mhz, CL ve voltaj değerlerine sahip bir ram %99 sıkıntısız çalışacaktır. Ürünün sitesinden desteklediği ram'lerin listesini bulabilirsiniz (firmanın sorunsuz çalışma ve uyum garantisi verdiği ram'ler, bu listede olmaması çalışmayacağı anlamına gelmez), eğer orda yoksa teknik servisle iletişim kurup anakartınızın desteklediği ram'lerin listesini isteyebilirsiniz, hatta ücretli/ücretsiz olarak ram'i takıp takamayacaklarını sorabilirsiniz, garantisi varsa garantiden de çıkmamasını sağlarsınız böylece. Yine de servise bi sorun, onlar taksa da garantide kalıp kalmayacağını.

• quote:

Bunun garantisini ben veremem. Kişiden kişiye değişir; iyi bilgisayarcı var, kötü bilgisayarcı var. Adamın işi baştan savma yapacağı tutar ya da belki temizce halleder verir laptop'ı 5 dk da.

Sizin kasanızı bilmiyorum ama alt kapağın çıkarılması kolaysa, alın kendiniz takın derim. Youtube'da eminim nasıl söküleceğinin videosunu bulabilirsiniz, büyük ihtimalle de bi kaç vida ile tutturulmuş bi kapaktır. Ram takmak çok kolay bir işlemdir ama garantiye almak isterseniz laptop ram takma videoları izleyebilirsiniz, hatta statik elektrik gibi bi iki ufak püf nokta için izleyin bence.

Uygun ram'i seçmek için ise önce cpu-z programı ile mevcut ram'inizin değerlerine, marka ve modeline bakın; bulabiliyorsanız aynı marka model ram alın, bulamıyorsanız da aynı mhz, CL ve voltaj değerlerine sahip bir ram %99 sıkıntısız çalışacaktır. Ürünün sitesinden desteklediği ram'lerin listesini bulabilirsiniz (firmanın sorunsuz çalışma ve uyum garantisi verdiği ram'ler, bu listede olmaması çalışmayacağı anlamına gelmez), eğer orda yoksa teknik servisle iletişim kurup anakartınızın desteklediği ram'lerin listesini isteyebilirsiniz, hatta ücretli/ücretsiz olarak ram'i takıp takamayacaklarını sorabilirsiniz, garantisi varsa garantiden de çıkmamasını sağlarsınız böylece. Yine de servise bi sorun, onlar taksa da garantide kalıp kalmayacağını.

Geçen gün bi ekran kartı güncellemesi yaptım pek alışık olamadığım hafif bi tekmeler olmaya başladı oyunlarda acaba bu sürümle alakalı olabilir mi ya da orta seviye ekran kartları için güncellemeler ne kadar önemli

• Güncelleme ne kadar önemli, ne kadar gerekli bilemem, herkesin farklı fikirleri var bu noktada ama her daim güncellemekten yanayım. Yalnız, sorunsuz çalışmış olan eski bir sürücüyü de her zaman yedekte saklarım. Olası bir sürücü sorununda yenisi çıkana kadar o eskiye dönerim. Size de öneririm.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Snelius -- 9 Ocak 2017; 1:24:38 >
  • quote:

Güncelleme ne kadar önemli, ne kadar gerekli bilemem, herkesin farklı fikirleri var bu noktada ama her daim güncellemekten yanayım. Yalnız, sorunsuz çalışmış olan eski bir sürücüyü de her zaman yedekte saklarım. Olası bir sürücü sorununda yenisi çıkana kadar o eskiye dönerim. Size de öneririm.

Ekran kartı yeni güncellemesinden sonra birşey farkettim fan çalışma hızı arttı ve ısı oranı biraz daha arttı gibi geldi oyunlarda ufak bi artık oldu gibi ancak ısı arttı gibi geldi bana
  • Sürücüden olabileceği gibi, toz artması veya termal macunun artık işlev kaybetmesinden de olabilir bu durum. Test etmenin en kolay yolu eski sürücüye dönmektir. Sıcaklıkları anlık olarak ileten bir de program bulun (hw monitor, aida64, speccy vs.) ve şu anki değerleri bi kenara kaydedin (boşta ... derece, şu oyunda bir saat sonra ... derece vs). Sonra sürücünüzü ister program ekle-kaldır'dan kaldırın ve varsa bulabildiğiniz artık dosyaları C'den temizleyin, isterseniz ddu (sanırım driver uninstaller) ile default ayarlarda, programın önerdiği şekilde tam bir temizlik yapın. Yeniden başlatıp, eski bir sürücüyü kurun. Yeni sıcaklık değerlerini kontrol edin.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.