Şimdi Ara

Çift Ekran Kartı Kullanılabilir mi ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
8
Cevap
0
Favori
306
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
0 oy
Sayfa: 1
Giriş
  • Forumlarda bilgisayarına çift ekran kartı taktığını söyleyenler dikkatimi çekti. Böyle bir şey mümkün olabilir mi? Bunun için Bilgisayarın hangi özelliklere sahip olması gerekir. Bende fazladan atiradeon 9600 pro 256 Mb. ekran kartı var. (Bilgisayar, p4 2.0, 512 Ram, p4p800 8x anakart, gf-5200 128 mb.ekran kartı, 40 gb hdd)

Atilerde ise crossfire var.Özel crossfire için üretilmiş kartlara sahip olman gerek.
    x800'lerde olabilir.Bunlarda her iki kartın aynı olması gerekmiyor.Mesela x800xt ile x800xl veya pro gibi kartlar bağlanabiliyordu galiba.x700'lerde de vardı sanırım.
    Ve ana bir ekran kartı oluyor.Yani bir tane crossfire destekli kart gerekirken diğerinin destekli olması gerekmiyordu sanırım.
    Neyse...

Bu durumda elindeki ekran kartları ve anakartın bu iş için uygun değil.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi False King -- 18 Eylül 2005, 1:18:57 >
  • Teşekkürler. Bişey daha soracam. Resimlerim klasörü içindeki fotoğrafların küçük resim görünümü halinde açılması uzun sürüyor. 20-30 parça resim de olsa böyle. Boyutları da yüksek değil ve jpeg formatında. Sistemi yeniden yükledim (xp) Bilgisayarımda bir sürü problem oluşmuştu, onlarca program ve oyunlarla yüklüyken buna virüsler vs. dahil. Bu durumda bile klasöre girdiğimde yüzlerce foto hemen küçük resim halinde görünüyordu. Oysa şimdi tertemiz yeni yüklenmiş sistemde bu sorun ekran kartından mı kaynaklanıyor acaba? Oyun ve diğer uygulamalarda bir sorun yok.

DONANIM
    #DirenApple
  • quote:

Orjinalden alıntı: Saydam

YA ARKADAŞIM ŞU FORUM U BİRAZ ARAŞTIRSANA KOSKOCA SLI İÇİN YENİ KONU AÇIYORSUN YAPMAYIN BUNU L Ü T F E N

Ne gerek var böyle büyük harflerle kırıcı yazılar yazmaya?
    Adam sormuş, ben de cevapladım, bu kadar basit.
  • Eğer anakart ULi M1695+M1567 chipsetli ASRock ise SLI veya crossfire'a gerek olMAdan, DEĞİL 2, 3 EKRAN KARTI DA TAKABİLİRSİNİZ AMA performans için DEĞİL. Sadece 3 ayrı monitöre görüntü aktarmak için. Bu anakartın özelliği hem AGP 8X, hem PCI-E, hem de normal PCI slotları olup bu slotların herbirine aynı anda ekran kartları takılmasına olanak vermesi.
  • kullanılır abicim ama özel donanımla ve ona uygun ekran kartı ile...
    sendeki anakart işlemci olmaz.
    1-SLI destekli Nfroce SLI chipsetli bir anakart alıcan(en ucuzu 180 dolar civarı)
    2-2 tane Nvidia PCI-X ekran kartı alacaksın(yaptığına değmesi için en az 6600GT olacak bu kartlar aslında bu bile değmez bana sorsan ya neyse "yapmazsam ölürüm"dersen e hadi o da olsun bakalım...ikisi en az 180 er dolardan 360 dolar.
    3-eee... Nforce anakart aldın buna uyacak birde AMD 64 işlemci alacaksın.o da en azından bi 150 dolar...
    4-Power Supply yetmeyecek hadi en az 500 W bi PSU alalım...bu da kalitesine göre 100 dolardan başlıyor...
    KDV leri eklemedim daha haa.ona göre

tamam abi bunları hazırla gel biz anlatırız sana nedir ne değildir,nasıl olur...

not:ATI lerdede oluyor bu olay ama henüz TR de piyasada olmadığı için onu yazmadım.masraflar hemen hemen aynı olacak ama...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ilkerinanç -- 18 Eylül 2005, 2:11:53 >

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Ekran kartı takılı değil
    7 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Bilgiler için Herkese Teşekkürler.
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.