Şimdi Ara

Çift Cam Sökme Makinası

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
2
Cevap
0
Favori
5.957
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Çift cam yıllardır hayatımızda ve hatta cam taktırmak artık pvc-ısı cam olarak çift camdan başka birşeyi ifade etmiyor.
    İki cam arasına alüminyum fitil kenarlardan boylu boyunca konuyor.Fitilin dışından iki camın oluşturduğu kalınlık kısmı 4 kenardan sıvı macunla destekleniyor ve koli bandıyla macun akmaması için yapıştırılıyor. Fitil içine sanırım nem alıcı bir reçine tipi malzeme konuyor. Fitilin kendisi yapışkan camlara yapışıyor. İşlem elle bu biçimde. Ek olarak camı temizleme makinası var o kadar.

    Bu işlemi seri yapan bir makinayı konuşuruz. Ama yapılmış çift cam nasıl sökülür? Cam kullanımdan alınmıştır ve sökülme işlemi zorluğundan dolayı başka yerde kullanımı zordur. Ve ya camlardan biri kırıktır sağlam olanı da çöpe gider. Daha başka soba ve ya kombi borusu için yuvarlak delik lazımdır söküp de delmek gerekecektir. Çünkü çift cam arasına kesilen cam parçasının kırıkları dolacaktır.

    Eğer çift cam kısalması gerekiyorsa hiç açılmadan yani camlar ayrılmadan elmas ile kısaltma yapılıp cam kesilebiliyor. Camı bırakmayan fitil falçata ile deliniyor ve koparılıyor.

    Çift camcılar falçatayı cam kenarından yukarıdan aşşağı fitil ve cam arasına girecek şekilde saplıyor ve boydan boya kuvvetlice çekiyor. 4 kenara yapılınca çift cam açılıyor. Tabi kırıksa camlardan biri; sağlam olanı fitilden ayırmak lazım yoksa sağlam cam üzerinde eski fitil de kalacaktır. Tabi yeniden çift cam yapılacaksa fitilin kalması düşünülebilir. Yani kırık cam falçatayla sökülür yerine kesilen cam direk yapıştırılır.

    [B][U][SIZE="5"]Falçata ile kesmek zor ve el kayarsa cam köşe ve ya kenarına çarpabilir. Profesyonel olarak yapanlar devamlı ellerin kesmekteler.[/SIZE][/U][/B]

    Telle kesilen bir peynir var. TRT de başlayan çok gezenti isimli Barış Manço dönencesi ile başlayan Acun Firarda ile revaça çıkan programda Londra daki mahalle arası pazar tipli bir yerde bir pernir türü tel ile kesiliyordu. Zaten biliriz az çok. Hani yumurta dilimleme felan. İnce bir malzeme bıçağın geniş yüzeyinin yaşadığı sürtünme direncini yaşamıyor.

    Bu çift cam fitil cam arasına falçata yerine çok ince bir tel geçirilip çekilse nası olur? Ne tip teller var elimizde?







  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.