Şimdi Ara

Çift bellek xmp acık 3200 sorunu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
21
Cevap
1
Favori
529
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Giriş
  • Merhaba herkese sorunumu çözene büyük duacıyım xmp acık oldugu halde ramlerim 2133 de takılı kaldı 3200 seçiyorum 3-4 kere res atıp tekrar 2133 e düşüyor hızları ramleri tek taktıgımda 3200 sorunsuz çalışıyor ama 2 tane oldumu çalışmıyor lütfen yardım

biosumuda güncelledim eskileride denedim nafile olmuyor

Anakartım MSI B450M Pro M.2

RAM'lerim 2x8 Corsair Vengeance RGB Pro.

İşlemci Ryzen 5 2600.

• Aslında ekran görüntüsünden bios da doğru olan seçilmiş profil olarak. Birde şunu deneyin Profile seçeneklerinin altında olan dram frequency auto olanı tıklayıp elle 3200 olanı seçin

save edip çıkın, işlemleri save etmeden çıkarsanız işlemi yapılmamış sayar.

• 3200 yazılı olan görüntü yani current dram fraq yazan tek ram taktıgımdaki foto tek ram ile sorunsuz 3200 görüyor ama 2 ram ile 2133 e takmış 5-6 kez kendini kapatıp acıyor pc sonra tekrar gene 2133 eski biosları deniyorum ama gene nafile

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi erinyigit -- 4 Mart 2022; 1:27:57 >
  • 3200 mhz seçtikten sonra ram hızlarını ve profile 2 olarak . dram voltage ayarını da yani ramin voltaj ayarını 1.35 yapın . O ayar auto da kalmış 1.20 de çalıştığından frekans düşükte kalmıştır.

Voltaj ayarını dram voltage den 1.35 v yapın 3200 mhz için , 1.20 de kalıyorsa voltaj otomatik olarak, düşük frekansta çalışır şu an olduğu gibi. Ayarları yapınca save edip çıkın ilk dedim gibi.

Akşamki yorumda ramlerin voltaj ayarına dikkat etmemişim ben. Birde onu deneyin. Söyledim şeyler işlemci voltajı değil ona dokunmayın, dram voltage ile ilgilenin ( ramin voltaj ayarı) 2. bios resiminde an alttaki ayar.

• malesef gene olmadı 2-3 kere kapatıp açtı kendini gene 2133 gösteriyor

• 1.35 voltajda xmp kapatıp elle 2600 2933 falan denediğimdede olmuyor inat etti 2133 e delirecem valla

+ ramlerime cpu z de baktım ikiside aynı marka aynı kod farklı birşeyde değil eskiden 3200 alıyorken neden şimdi alamıyorum cidden cok anlamsız

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi erinyigit -- 4 Mart 2022; 16:36:14 >
  • 1.35 voltaj da xmp yi kapatmadan denediniz mi ? kapatınca sadece auto da mı bırakıyor voltajı ? 2 ram de bu işlemleri yaparken takılı değil mi. Daha önce 3200 de kullanıyorum dediniz, farklı bir şey ne

oldu peki , bu anakart a mı yeni geçtiniz ? yoksa bu anakartta mı 3200 olarak kullandınız daha önce.

• 1.35 voltajda hem acık hem kapalı denedim gene olmadı bilgisayarı 2.el almıstım aldıgımda 3200dü sonra dikkat etmedim dün rastgele gördüm 2133 e düştüğünü biostandır dedim güncelledim yok olmadı herşey eskisi gibi değişen eden yok

• Erhan1982DZC kullanıcısına yanıt
  • Aslında yapılanlar doğru kaydetip de çıkılıyor biostan. Normalde hafıza ya alıp bir dahaki açılışta olması lazım. Kendim yaşamadım corsairle onu kullanmadığım için, corsairin bazı modelleri

ryzenlerde sorun yaratıyormuş bios güncel olsa da olmasada. Yani bazen bios sürümünün bir önceki ile çalışıyor güncelleyince sorun oluyormuş veya tam tersi olarak.

Ama ben corsair i bazen sorun çıkarttığı için tercih etmemiştim. Bende ryzen kullanıyorum. Normalde iyi markadır corsair . Hatta geçenlerde buradan forumdan bir arkadaşta aynı marka ile ryzen de sorun yaşamıştı belirtti , sonra ne oldu bilmiyorum. Başka ramlerle deneme şansınız varsa bir öyle deneyin sistemi hani arkadaştan anlık alma deneme gibi . Başka marka ramlerle düzgün çalışacak mı diye diyorum. Genelde bizim yaptığımız söylediğimiz şeyler ile olması çalışması lazım ama inatlaşmış. Biosta da cpuz programında da 2133 olarak gösteriyor . Ayarlar yapılmasına rağmen.

• eski bios yükleme şansım varmı acaba eskisini kurmayı denedim ama kurmuyor eski diye bide kurup denemeyeyim diyorum

• 2 x DDR4 memory slots, support up to 32GB
    • Supports DDR4 1866/ 2133/ 2400/ 2667 MHz by JEDEC, and 2667/ 2800/ 2933/ 3000/ 3066/ 3200/ 3466 MHz by A-XMP OC mode

Normal şartlarda anakartın bu frekans aralığında desteği mevcut, genel de tek modül / tek modül şeklinde sonradan dual kit yapılan sistemler de ram çipleri uyumsuzluk yaratabiliyor.

Ramleri tek tek denerken slotları da tek tek test etmişsindir diye düşünüyorum, Kingston ya da GSkill gibi alternatif varsa denemek gerekebilir, ya da Msi'ın sitesinden bellek listesine bakarak mevcut ramlerin olup olmadığına bakabilirsin.

• LEON-X kullanıcısına yanıt

eskiden çalışıyordu sorun burda hiç olmayan birşey değil bu eski bios ilemi çalışıyordu emin degilim elimde başka ramle denicek durumum yok eski bios yüklemeyi denicem olmassa yapcak birşey yok artık ne diyelim

• erinyigit e kullanıcısına yanıt

Sistem stabil ise genel olarak bios update yapmamalarını genel de öneriyorum herkese...

Sürüm

7B84v2D

Çıkış Tarihi

2019-12-06

Dosya Boyutu

9.08 MB

Açıklama

- Improved OC memory compatibility.

Bu sürüme döndürmeye deneyebilirsin bios'u.

https://tr.msi.com/Motherboard/B450M-PRO-M2/support#down-bios

• hemen deniyorum sonucları yazıcam

sonuç gene hüsran gene değişmedi

• Daha öncede belittiğim gibi malesef corsair de bazen olabiliyor bu tip uyumsuzluklar. Mümkünse biraz zor tabi g skill , kingston, crucial gibi markalardan biri denk gelirse deneyin. Ben g skill ,

kingstonlarla sorun yaşamadım.

Normalde anakart xmp devreye sokularak 3200 ve 3466 ya kadar destekliyor. Yapılan ayarlardan sonrada her şey doğru yapılmış gözüküyor bios da . Benim aklıma bir tek en son ramlerde uyumsuzluk geldi.

Not:@erinyigit bazen de anakart ram seçer belki de ram de sorun yok ( Veya bazen de ram de anakart ı seçme oluyor ) Ben daha önce amd bazlı gigabyte ın patriot ramle çalışmadığını ama farklı marka ramler le çalıştığına şahit oldum.

O patriotlar da başka msi amd . asus amd veya gigabytın z 490 intel ile düzgün çalıştığına şahit oldum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Erhan1982DZC -- 4 Mart 2022; 23:2:53 >
  • teşekkürler ilginiz için

Bende ayni anakart gskill 3200 mhz dual ram kullaniyorum mhz sorunum yok ama voltaj degerleri normalmi acaba

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Echonight83 kullanıcısına yanıt

Ramler 3200 çalışıyor gözüküyor. Xmp kapalı gözüküyor normalde profile 2 olan seçilir ama sistem düzgün çalışıyorsa windowsta da cpuz ile bakınca freakans hızları ve cl değerleri doğru ise biosta frekans hızı doğru gözüküyor.

Ram freakans hızlarına dokunmayın. Sizde işlemci ve ram voltaj değerleri auto da duruyor tahminmce düzgün çalışıyor , şikayet yok galiba.

Öyle ise hiç kurcalamayın boşuna sistem 3200 mhz ile açılıp kapanıyorsa, kullanırkende işletim sistemini sorun yoksa böyle devam edin.

- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.