Şimdi Ara

Çift Aynalı Dik işlem eklentili 5 eksenli

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
2
Cevap
0
Favori
97
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Malumunuz router adı altında amatör tarz tonr-freze tipi aletler yapılıyor. Metal işleyemeyebiliyor çünkü iskeletleri yeterince rijit değil. Ama rijit sağlam şasiler yapmak kimin işi???

    bu torna

    Bu da çift aynalı. Dikkat edin her ayna etrafında çakı magazini var. Bu her zaman uygun olmayabilir.
    Çift ayna; torna işlemesi bitince aynaya bağlanılan yeri işlemek için direk diğer aynanın gelip parçayı alarak arka kısmını işlemeyi sağlayan sistemdir. Bilinen tornada bu işlem el ile aynadan parça sökülüp ters çevrilerek takılarak yapılır.
    Yalnız bu çift aynada punta olmadığından diğer ayna aynı zamanda punta olacaktır. Bu sebeple çakı magazini olması uygun olmaz. Tabi ayrı olan çakı magazini merkeze denk gelecek bir puntayı barındırabilir. Yani ayrı bir çakı magazini ki iki tarafa da bakacak özellikte -iki aynaya da- lazım ve basitçe bir puna da bağlanabilir ve ya özellik olarak eklenebilir.

    Bu tip sistemlerin endüstriyel imalartında hep bir kısım özellikler eksik oluyor. Mesela resimde dik işleme -freze- yok ve aynalar çakı magazinine sabit görünüyor. Bizim mevzu ettiğimiz sistem iki aynası da hareket edebilen, diğer aynada tamamlanan işi kapıpp alan, parça üzerinde frezelemeyi dik işlem ile 5 eksen yapabilen sanki imalat sanayisi ve ya atölyesi gibi bir sistem...

    Bu 5 eksen olayı lafta kolay ama içeriğinde karmaşıktır. Sizce eksenlerin bir kısmı torna aynalarında olabilir mi?
    Elektronik ve bilgisayar program kontrolü kontrol kartları için yorum lütfen...



    01:26 da soldaki aynada delme işlemi yapılıyor ve ayna deliklerin yeri için konumlanıyor. Yani aynanın daireel olarak hangi pozisyonda olduğu kontrol ediliyor.






    İki ayna var ve sağdaki hareket ederek soldaki aynadan parçayı alıyor ve sol aynanın işleyemediği yüzeyi de işliyor. Sağdaki ayna 35.saniyede ağzındaki parçayı fırlatıyor ve 39.saniyede yeni parçayı kapıyor soldaki aynadan. Bu kaptığı parçayı da 03:23 de atıyor ve 03:32 de tekrar yeni parçayı kestirerek alıyor. Yani aynada işlenen parçayı söküp de ters olarak tekrar takma gerekliliği bu çift ayna ile aşılmış oluyor.



  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.