Şimdi Ara

Cidden bu ülkede mühendisler düşük maaşmı alıyor?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
18
Cevap
2
Favori
710
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhaba dostlar.
    Henüz önünde ygs-lys ye 1-2 yıl olmasına rağmen meslek seçiminde kafa patlatan bir kardeşiniz olarak sizlere bir sorum olacak ...
    Yaklaşık 6 aydır nelerden zevk aldığımı düşünerek ve en önemlisi de bu mesleği Türkiye'de yapacağımı bilerekten aklımdan bir çok mesleği eledim ve sonunda Tıp ve Bilgisayar Müh. kaldı(ikiside birbirinden bağımsız meslekler biliyorum,sıkıntı zaten iki tarafada meyilli olduğumu düşünmemde).
    Şimdi gelelim sıkıntıya.
    Bi kere şu benim için bir gerçek ki tıp'ı, bil.müh. kadar istemiyorum hatta şöyle söyleyeyim "Tıp istemiyorum!" fakat şöyle bir durum var ki bazen cidden okuduğum yazılardan dolayı kendimi zorla tıpa alıştırmak istiyorum.
    Mesela nette araştırıyorum,bilg.müh. maaşları vs. bir bakıyorum,adam diyor ki ,"kardeşim müh. para kazanmak istiyorsan iyi bir üni'de okuyacaksın ve de kendini üniyi okurken geliştireceksin".Eyvallah,haklısın deyip geçiyorum.Neyse ondan sonra bir daha araştırıyorum,bu sefer bu mesleği edinen (daha doğrusu öyle olduğunu söyleyen insanların)aynı sayfanın altına attıkları yorumları okuyorum ve bakıyorum ki adam bilg.müh. yerden yere vurmuş " burası Tr,burada ekmek yok nerden mezun olursan ol fark etmez,işte halamın oğlu itü mezunu makina okudu ing var herşeyi biliyo ama 2000 e çalışıyo ..." gibisinden.
    Cidden bu ülkede mühendisler bu kadar azmı kazanıyor yoksa bu insanlar sıkıyormu ... ?
    Not:Başlangıç maaşından bahsetmiyorum,kesinlikle ne yaparsanız yapın mühendislikte bence ilk başta düşük bir ücretle başlarsınız,fakat daha sonra maaşınız niteliğinizle doğru orantılı bir şekilde artar...Yani en azından böyle düşünüyorum :)

    Şimdiden teşekkürler ...







  • cevap evet ve hayır. daha düşük bir üniden 1800 alan direk kuzenim var :D canlı kanlı şahidim kocaeli mezunu ve kolayda bulmadı işi he :D

    şimdi şöyle daha 2 senem var diyorsun yani sen üniversite yerleşicen okulu bitiricen falan 7 sene geçecek. her sene kaç bin bilgisayar mühendisi mezun oluyor bunu 7 ile çarpıp moralini bozmak istemiyorum :D ama yökatlas açıp sırf 10k içerisinde kaç kota var baktım. ve 430 civarı bir şey. şuan kafadan 7 sene sonra 3000 kişi rakibin var. 3000 kişinin hepsi iyi üniversitelerden mezun sadece ilk 10k yı aldım :D şimdi düşün bakalım bu 3200 kişinin hepsine iyi maaş verecek kaç şirket var? yılda kaç istihdam sağlanıyor? zaten piyasa dolmuşken birde bunların iş arama telaşına düştüğünü hesap et.

    dünya doyma seviyesine ulaştı nüfus bu şekilde artarsa 20 sene sonra çocuklarımızı düşünemiyorum :D
  • Keşke salt maddi kaygı yüzünden bu kadar vizyonsuz olmasak be kardeş.Başarılı olacağını düşünüyorsan,seviyorsan mühendis olacaksın abi başa yolu yok bunun.Belki 2.5k ile başlayacaksın işte ama yıllandıkça,piyasada ismini duyurdukça katlanarak artacak o.Gidip sevmediğin yerde yıllarını çürütmek, belki okulu bırak mı istiyorsun, birçok misali var etramızda zira.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Anladım hocam.
  • Sonuna kadar kendime inancım var hocam,ben kendimi bildim bileli bilgisayar,teknoloji,yabancı dillere ve terimlere daima merakım oldu ve olmasını sağlayacağım.Olurda bir şekilde bilg. müh. olursam inanın bana,tıpa göre kat ve kat daha fazla zevk alıp,bu ülkeye daha fazka katkıda bulunacağıma inanıyorum.
    Fakat bazı acı gerçekler vardır ki hayallerin içine eder.
    Elimden geldiğince bunların üstesinden gelmeye çalışıyorum fakat sürekli ,ailenin,onca yıl okuyup işsiz kalırsan göreriz biz seni gibisinden baskılar yapması insanı cidden sevmediği bir bölüme itiyor.
  • Bu ulkede sadece 4 net fizik ile muhendislik kazanilabiliyor. Sen 4 net fizik yapip 4 yil boyunca yatip mezun olan adama ne kadar para verirsin?

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: happycnck

    Sonuna kadar kendime inancım var hocam,ben kendimi bildim bileli bilgisayar,teknoloji,yabancı dillere ve terimlere daima merakım oldu ve olmasını sağlayacağım.Olurda bir şekilde bilg. müh. olursam inanın bana,tıpa göre kat ve kat daha fazla zevk alıp,bu ülkeye daha fazka katkıda bulunacağıma inanıyorum.
    Fakat bazı acı gerçekler vardır ki hayallerin içine eder.
    Elimden geldiğince bunların üstesinden gelmeye çalışıyorum fakat sürekli ,ailenin,onca yıl okuyup işsiz kalırsan göreriz biz seni gibisinden baskılar yapması insanı cidden sevmediği bir bölüme itiyor.

    Valla iyi düşün taşın.Ama bu gazla tıpa girersen ve pişman olmazsan gel beni bul.O sınav haftaları saatlerce kafanı ezberden kaldırmadığında keşke pc müh yazsaydım buna değmezdi diyeceksin.Hakkında hayırlısı olsun kardeşim

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • mezunus61 M kullanıcısına yanıt
    +

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bu ülkede hakkıyla çalışan herkes emeğinin bedelinden az maaş alıyor.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Öyle olacağı belli zaten hocam,teşekkürler ...
  • mezunus61 M kullanıcısına yanıt
    Sizde haklısınız hocam.Ne diyim ...
  • elonardo kullanıcısına yanıt
    İşte,kökteki sorun da bu ya zaten ...
  • Dogrulugu var iyi universiteden mezun olursan is bulmada sikinti olmaz ama baslangicta herkes 2-2.5la baslar cok nadir istisnalar disinda. Yani odtu mezunu da olsan 5kyla kimse ozel sektorde seni baslatmaz. Tipta durum devletin maas vermesiyle alakali belki ozel hastaneler cok olsa doktorlar arasi rekabet olsa onlar da 3le falan baslayabilirdi ama doktor ihtiyaci genel olarak muhendise gore cok daha fazla. Bi sorkette calisirim diyorsan otuzlu yaslarin basinda 5k civarina ulasirsin. Mimar ve muhendis bir cok tanidigim var odtu bilgisayar mezunu mesela 32 yasinda ozel bi sirkette 5k aliyor. Ve bu cocuk biraz ortalama ustunde zeki diyebilcegimiz biri dereceleri falan var. yani kendini gelistirmis. Tip sevmeden yapilcak is degil hem sana hem karsindakine eziyet. Para bi sekilde kazanilir muhendislikte de sen ise daha erken baslayacaksin. Onemli olan sevdigin isi yapmak ve yabancj kaynaklarla kendini ilerletmek ek dil ogrenmek vs bu gibi kendine ozellik katmak

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Muz cumhuriyeti burası. 10k maaş mı verirler mühendise

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • flygnç kullanıcısına yanıt
    Anladım hocam,teşekkürler.
  • Yazını okumadım ama şunu söyleyebilirim ki "x mesleği sandığınız kadar para kazandırmıyor" şeklindeki cümleleri gördüğün sayfayı kapat. Tamamen insanları elemek için yapılıyor. Odtü inşaat mühendisi ingilizce biliyor yeni mezun 10bin liraya başladığına bizzat şahit oldum. Bilgisayar mühendisi olursan en az o kadar alırsın şanslıysan. En en kötü 5binle başlarsın ama en kötü. Tıp yazma parası iyi diye bence

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Immanuel Tolstoyevski I kullanıcısına yanıt
    Aynen hocam haklısınız ...
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.