Şimdi Ara

CHVROLET CRUZE LPG DÖNÜŞÜMÜ (2. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
56
Cevap
0
Favori
36.499
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • hocam dün benim 109 ps cruze'u servise götürdüğümde uzunca ustalarla sohbet etme fırsatım oldu.

    öncelikle 113 ps motor için bir çalışma olduğunu söylüyorlar ama detayı yok işin. Asparagasta olabilir.

    Bilindiği gibi 113 PS motor astra eco-tec motoru, bu motorların LPG takıldığında müzmin olarak bobin yakma onların tabiri ile "patlatma" sorunu oluyormuş.
    Buna önce inanmadım ama daha bugün sanayide 10 yıllık kaportacıma bir çay içmeye uğradım laf oradan açıldı adam direk sordu onlarda astra motoru mu takılı diye direk ben söylemeden bobin patlatır o motorlar genelde dedi LPG ile. Taktıranlar şans alıyorlar dedi, belki hiçbirşey olmaz ama kumar gibi birşey dedi özellikle zorlanmalarda, yüksek devirlerde olay artarmış.
    Ben tabii son söze inanmayıp direk oradaki tanıdık opel özel servisine gittim, onlarda teyit ettiler konuyu.

    Lafı aynen yazıyorum
    "113 beygirlik euro 5 motora lpg takarsan bayi garantili dese bile GM garantiden çıkarır, ilk arızada bayi yan yatar, arabanın sahibi de g.t gibi kalır ortada sonra da buraya tıpış tıpış gelir."
    Sonuçta garantide parça parasını GM'den alıyor ya da bir şekilde absorbe ediyor servis.

    Bayi garantili LPG taktıranlar mutlaka servis müdüründen( satıştan değil) kaşeli! ve imzalı garantiyi onaylayan belge alsınlar aksi takdirde kimseye birşey anlatamazsınız ilerde kuzular koyun olunca...

    Ve ayrıca bir bayinin satış ekibinin dediği hiçbirşeye inanmayın, satış servisten nefret eder, serviste satıştan.
    Satış servis adına bol atar ama aşağı kata inince o atılanlar tutmaz.

    Şu Cruze alımında yaşadıklarımı anlatsam aklınız durur, sonuçta yapılanlar ve bilgisizlikten mecburen söylenen yalanlar yüzünden GM Merkez satış üzerinden şıkıştırınca panik yapan satış müdürü bana 1500 tl'lik işlem yaptırma hakkı verdiler serviste. Ama servis müdürü bunu söz verildikden sonra duydu ve iş işten geçmiş oldu Hakkını arayan alıyor ama ağlamayana ne yazık ki meme yok...

    O yüzden o yazı olmadan garanti devam diyorlarsa yalan söylüyorlar, ilk arızada görürüm ben onları. Fakat içimde bir inanmamazlıkla bu sözlerinin arkasında durmalarını bekliyorum.
    Sonuçta satışı bana bu kadar ayıp eden bayinin ( fakat fazlasıyla telafi ettiler yukarda Allah var haklarını yemeyelim) servisi 113 beygir motora kesinlikle LPG olmaz diyor ve LPG takarsan ve arıza olursa gelip bana ağlama diyor. Peki niye öteki bayiler bunu alıcı sormadan sanki bir ayrıcalıkmış gibi bahsediyorlar. Satabilmek için kısa karlar düşünen satış ekibinin numarası olmasın.

    Eğer LPG taktırdıysanız satış ekibinin size bunu demesi üzerine yarın gidin bu yazıyı almaya çalışın servisten zaten vermezlerse niyetler bellidir.
    Bir kurumun verdiği sözlerin samimiyetini anlamanın en güzel yolu yazılı imzalı ve kaşeli! ( önemli) belge istemektir.
    İmzayı şirket sirkülerinde ya da noter üzerinden imza yetkisi olan insan atacak yoksa gene anlamı yok bayiyi bağlamaz kaşe bile vursa.

    Kızgın olduğum için çok yazdım ama hakkımızı aramayı ve sormayı bilmeliyiz Türk milleti olarak.

    Saygılarımla,

    Orkun




  • quote:

    Orijinalden alıntı: daos009

    arkadaşlar ben pztesi gidip sordumbu lpg işini servis garantili yapılıyor ancak lpg çıkışlı araç derseniz o henüz yok. lpg çıkışlı araçlarda yanlız farklı motor kullanıcak dediler onda 109 beygirlik lacetti moturu kullanılacak opan servisle konuştum brc marka takıyorlar ve fiyatı 1750 lira bilginiz olsun


    Lacetti motorları BRC'nin en başarılı uygulamaları arasında GM'in izin vermesindeki etken budur.
    Ben LPG'ye 1650 verdim araç anahtar teslim fiyatı içinde 109 PSlik Cruze için
  • ben brc ye sordum, insignia yada takıyoruz dedi. ayrıca brc 25.000 tl ye motoru sigortalıyormuş.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: trojana

    ben brc ye sordum, insignia yada takıyoruz dedi. ayrıca brc 25.000 tl ye motoru sigortalıyormuş.

    peki cruzeda takmışlar mı hiç yada garanti veriyorlar mı
  • quote:

    Orijinalden alıntı: trojana

    ben brc ye sordum, insignia yada takıyoruz dedi. ayrıca brc 25.000 tl ye motoru sigortalıyormuş.


    Böyle şeylere inanmamanızı tavsiye ederim... Verilen söz kendi sistemlerinin sigortasıdır. Ya da LPG kaynaklı bir arızanın sigortası da olabilir. Ancak herhangi bir sebepten motor arızası verirse aracınız, bunu nasıl karşılayabilir BRC? Bu bizimle ilgili birşey değil der, yine ortada kalırsınız.

    Saygılarımla...
  • babam geçenlerde aynı brc servisine gitti ve 2 tane cruze görmüş lpg taktıran. ben bir aracı 7 sene civarı kullanırım ve yıllık lpg den karım 2500 tl civarında. 7 x 2500 = 17500 tl. motoru komple değiştirsem bu para tutmaz zaten. çevremde yılda 40-45 bin km yapan var. bu sürede araba parası kadar kar eder.


    quote:

    Orijinalden alıntı: daos009


    quote:

    Orijinalden alıntı: trojana

    ben brc ye sordum, insignia yada takıyoruz dedi. ayrıca brc 25.000 tl ye motoru sigortalıyormuş.

    peki cruzeda takmışlar mı hiç yada garanti veriyorlar mı
  • bu cuma akşam arabayı alıorum ve aldıgım gibi izmirden ankaraya 1 gün sorada ankaradan istanbula gidicem araçta lpg olucak . lpg le uzun yol verilerini size iletmeye çalısıcam :)
  • quote:

    Orijinalden alıntı: trojana

    babam geçenlerde aynı brc servisine gitti ve 2 tane cruze görmüş lpg taktıran. ben bir aracı 7 sene civarı kullanırım ve yıllık lpg den karım 2500 tl civarında. 7 x 2500 = 17500 tl. motoru komple değiştirsem bu para tutmaz zaten. çevremde yılda 40-45 bin km yapan var. bu sürede araba parası kadar kar eder.



    Bu yorumunuzda dikkati çekmem gereken 2 nokta var...

    Kabaca hesap yaptığımda aylık 500 TL civarında yakıt tüketimiziniz olduğunu gözüküyor. Bu rakamla söylediğiniz tutabilir...

    Ayrıca, yaşadığım olayda, birden Beyin arızası veren aracın yolda kalıp çekiciyle servise geldiğini gördüm. Ve bir anda bu durumun size açtığı masraf 1.500 TL civarı. Servis Şefi 900 TL'ye aracının Beyininin değişeceğini söyledi. Ve Geri kalan Çekici ve işcilik masrafları...

    Aracınızda Kasko yoksa, birden 1.500 TL ciddi bir rakam gelir bana. Bu her zaman olmaz, ancak bu dönemde bana göre düşünülmesi gereken bir para bu. (Cruze'a LPG taklımştı, Garanti kapsamında servis yapmıyor, ve motor garanti dışı diye, ücret müşteriye yansıtılıyor.)

    Ayrıca, 2 yılda bir LPG rutin bakımınında yapılması gerekiyor. 125 TL şuandaki bakım ücretleri. 8 yıl için 625 TL para yapar. Kârınızdan bu parayıda düşmeniz gerekiyor. Yani Sıralı sistem LPG için 7 yıllık kullandığınız az benzinle de bu rakamı hesaplarsak, 625 + 300(7 Yıllık Tahmini Benzin Gideri) = 1000 TL civarı bir para yapar.

    Aylık 500 TL lik benzin harcaması yaparsanız, sizin dediğiniz gibi Kâr'ınız 16.000 TL olacaktır, 7 yıl için. (2 yılda bir yapılan LPG Sızdırmazlık raporu ve kontrolleri de dahil.) Ve her an oluşabilecek ve ya oluşamayacak motor masrafları da göze alarak... (7 yıl bana göre uzun bir süre...)

    Değer mi, değmez mi siz karar verin...




  • Şehir içi için verdiğin yakıt tüketimi oldukça fazla 100 km de 15 lt ye denk geliyor.Sizin araç otomatik vites olduğu için böyle bir sorun var.Otomatik vitesli cruze için yeni yazılım çıktı bildiğim kadarıyla yeni yazılımı bayinize sorun.Test sürüşünde otomatik vitesli cruzeden memnun kalmamıştı bir tanıdığım.Daha sonra yazılım güncellendi bilginize.
    quote:

    Orijinalden alıntı: albema

    MERHABA ARKADAŞLAR 1.5 ÖNCE ADANA ONATCADAN CRUZE OTOMATİK CİTES ARAÇ ALDIM ARACIN GÖRÜNTÜSÜ YER TUTUŞU YOLDA İNSANA GÜVEN VERİYOR. PERFORMANS GELİNCE ÇOK İYİ DEGİL HIZ SEVENLER ATİK ARAÇ SEVENLERİN TERCİH ETMESİNLER.
    YAKIT DURUMU 1 DEPO 60 LT. YAKIT ALIYOR ŞEHİR İÇİ 400KM İLE 450 KM YOL YAPIYOR 1 DEPO 180 TL DOLUYOR BENDE 3 DEPO YAKITI BİTİRDİM
    LPG TAKTIRMAYA KARAR VERDİM SERVİSLE GÖRÜŞÜP GARANTİSİNİ ADANADA BOZDURMADAN BRC MARKA LPG DÖNÜŞÜMÜ YAPTIRDIM AYRICA BRC MOTOR GARANTİSİDE VERİYOR. AMA MOTOR BOZULUNCA VERİRMİ BİLMİYORUM. GERÇEKLİK PAYI NE BİLEMİYORUM. LPG 37 İLE 38 LT. DOLUYOR
    ŞEHİR İÇİ İLK DEPO 267 KM YOL YAPTI BRC SERVİSİNE GÖTÜRDÜM DÜŞECEGİNİ SÖYLEDİLER VE TEKRAR AYAR YAPTILAR VE BAYRAMDA 2750 KM
    ŞEHİR DIŞI YOL YAPTIM 1 DEPO LPG 290 KM 300 KM YOL YAPIYOR HIZ 90 İLE 120 ARASI HIZ YAPTIM BEN TAKTIRIRKEN 400 KM 450 KM YOL YAPARSIN DEDİLER DAHA SONRA 300KM 350 KM YAPARSIN DİYORLAR YANİ DİYECEGİM ŞU LPG TAKTIRIRIM YAKITI 130 TL. 170 TL DÜŞER DİYE AKLINIZA BİRŞEY GETİRMEYİN BRC TAKIYOR TAKILMIYOR DEGİL SİZ SONUCA BAKIN




  • öteki konuya yazdım ama asıl burada da olması önemli

    Gerçi benim araç GM garantisinde LPG li fakat her servisten 113 beygir motorun LPG ve garanti olayları ile ilgili ayrı ses çıkması şahsen beni rahatsız etti.
    Üşenmedim aradım gene GM'i ( adamlar bıktılar benden valla kaçıncı bu )
    Adam tek ve net bir cevap verdi.
    Biz 113 beygirlik motora GM garantisi vermiyoruz ve takılmasını tavsiye etmiyoruz ve takılması dahilinde LPG çıkarılmadan bakmam politikası izliyoruz dedi
    LandiRenzo sadece Opel için onaylanmış ve şu anda 113 beygirlik motor onayı için bize ulaşan bir çalışma da yok dedi.

    Cümle aynen şöyleydi;
    "Bayi garanti verir ama bu kesinlikle ama kesinlikle GM garantisi değildir. Bayi sizi memnun etmek için bu hakkı size tanır ama sadece bayi ve siz arasında kalır. Bayi bu hakkı geri alırsa sorun çıkarırsa, size GM yardım etmez, edemez. Bir kere LPG takıldığında çıkarılsa bile motor garantisi ihlal edilmiştir. Motor bir arıza şehir dışında verirse o bölgedeki bayi size LPGyi çıkart bakayım der, LPG'li araca bakmaz. Bayin LPG sökme masrafını karşılarsa orada yapılır ve araca müdehale edilir ve arızanın lpg'den olup olmadığına bakılır eğer arıza lpg yüzünden ise GM bunu karşılamaz ya müşteri cepten ya da bayi artık cepten karşılar. Bayi ben bakacağım LPG'yi söktürme derse aracı kendine masrafı karşılarak çektirir. Asistance servisi kullancı kusuru olan çekimi karşılamaz."

    Olay budur arkadaşlar. LS lere LPG taktıranlar olay tamamen siz ve bayiniz arasında kalıyor. Bayi ile arayı iyi tutmak ve eğer mümkün ise hatta kesinlikle bu bayi garantisini belgelemek gerekiyor imzalı kağıt ile. Ayrıca şehir dışında kalırsam ne olacak diye mutlaka sorun. Sürpriz olmasın.

    Yarım saat konuştum adamla aklımda kalanlar bunlar eğer başka şeylerde gelirse yazarım

    Orkun




  • 1 depo lpg ile 5. viteste 3000 devirde + klima açık halde 300 km gittim ?
  • arkadaşlar benim aracımda lpg'li ve sürekli sehir içi dolaşıyorum. arabam düz vites ve km ortlama 188 tl yakıyorum. yukarda arkaşımın dediği gibi bu arabayı alacaksan bineceksin kapıda dursun diye bu aracı almadım. iyiki lpg'ye çevirmişim arabada ne bir performans değişikliği nede süratlenmede bir sıkıntı var basınca aslanlar gibi gidiyor. sadece kasa ağır olduğu için dik yokuşlarda bayılıyor onuda biraz sıkıştırırsanız hiç sorun yok. evet gm garanti vermiyor servis garanti veriyor bu da benim için şu an yeter gerçi şimdiye kadar lpg ile ilgili her hangi bir sorun yaşamadım aracım 2500 km ve bence maşallahı var.

    saygılarımla..
  • quote:

    binilmez insanlar 10-12 litrelerden bahsediyor bmw



    Otomatik vites verileri onlar. Ayrıca, 5.30 araç kaç bin avro, hem hibrid teknoloji hem de yakıt verisi ortalama tüketim için. Bmw'nin fabrika ortalama verisi ile Cruze'un ş.dışı kişisel kullanım verisini kıyaslayıp ne amacı güdüyorsunuz anlamadım?
  • tabiri caiz ise GM garantisi ... me kadar. Çıkartırsa çıkartsın, benzin olmuş 3.41. Bayiler araba satmak için mecbur kendi garantilerini veriyorlar, 2. si elde ettiğiniz kar ortada. Bu arabaları alanların çoğunluğu bir süre sonra gidip lpg taktıracaklar. Yada çok tedirgin olanlar 109 luğu alıp lpg li şekilde binecek. Bana lpg siz satamazlar hayatta almam . Devlete mi çalışacağız, zaten her yerden kırpıp duruyorlar.
  • Honda teknoloji olarak çok gerilerde kaldı maalesef son yıllarda her alanda.Toyota arayı daha da açacak gibi.
  • quote:

    mazot benzine göre ucuz mu değil mi? ayrıca daha az yaktığı da aşikâr


    Elbette benzin mazota göre pahalıya geliyor kullanımda ama dizel fiyat farkı da çoğu modelde +5 bin lira civarı.

    LPG dizel kıyaslaması yapmıştım ben daha çok, LPG ile dizel yakıt maliyeti aynı benim hesapladığım, gözlemlediğim ve taksicilere sorduğuma bakılırsa. LPG kiti taktırmak 3'te bir fiyatına falan ayrıca. Ayrıca bence LPG ile çalışan motor dizel ile çalışan motordan çok çok daha sıhhatli(kurumsuz), sessiz ve sorunsuz çalışır.

    Alacak olsam dizel 2. el araç da almam açıkcası ben Türkiye şartlarında, tabi bunlar benim düşüncem. LPG ve doğalgaz gibi iki yakıt türü var iken dizelin tek artısı güvenlik unsuru olarak kalıyor ki, dizel benzinden bile güvenli bir yakıttır. Yalnız doğalgaz da dizelden de güvenli bir yakıttır.:




  • arkadaşlar vanda chevrolet bayisi ile görüştüm bugün.BRC marka tüp kendileri takıyor ve 1700 tl fiyat verdiler.ruhsat işleme falan dahil.ve araç garantiden çıkmıyormuş.bayi özellikle otomatik kullananların tercih ettiğini söyledi.birde euro NCAP tan 5 yıldız almış.hayırlı olsun.
  • Selamlar, geçtiğimiz hafta Cruze almak için Ankara Reis Bayi'sine gittim. İsteklerim şu şekıldeydı ;
    - Cruze Ls
    - Tüp (landi rezzo)
    - Metalik renk
    - 17" jantlar
    Kısa bir pazarlıkla 35.750 TL ye düştüler.
    Şimdi merak ediyorum daha da düşerlermiydi? Verdikleri fiyat nasıl?
    Cruze sahipleri ve almayı planlayan arkadaşların fiyat ve aklıma gelmeyen ama önemli olabilecek başka konularda düşüncelerini yazmalarını rica ediyorum.
    İyi akşamlar
    Hakan
  • quote:

    Orijinalden alıntı: borntobedeep

    Selamlar, geçtiğimiz hafta Cruze almak için Ankara Reis Bayi'sine gittim. İsteklerim şu şekıldeydı ;
    - Cruze Ls
    - Tüp (landi rezzo)
    - Metalik renk
    - 17" jantlar
    Kısa bir pazarlıkla 35.750 TL ye düştüler.
    Şimdi merak ediyorum daha da düşerlermiydi? Verdikleri fiyat nasıl?
    Cruze sahipleri ve almayı planlayan arkadaşların fiyat ve aklıma gelmeyen ama önemli olabilecek başka konularda düşüncelerini yazmalarını rica ediyorum.
    İyi akşamlar
    Hakan

    dostum rakam şaka gibi o işte bir terslik var adamlar aynı araçlara 39 bin gibi rakamlar veriyorlar o rakımı verdilerse keske alsaydın hemen 36,300 düz ls paketi + metalik boya 800 lt + janlar tanesine 450 tl diyolar + lpg kiti 1500 tl var sen düşün nekadar indirim olduğunu




  • 38.800 TL başta istedikleri fiyat. 17" jantlar ve uygun lastıkleri karşılıksız yani ücretsiz olarak yazdılar.
    Ordu'da bayi pazarlıkla 36.000tl fiyat vermişti bundan Reis'e bahsedince düşünmeden 35.750TL ye düştüler.
    Almamamın sebebi subaru mavisine benzer olan mavi Cruze Ls düz vites ellerinde yokmuş 2-3 hafta beklemeniz lazım dediler, bende anlaşma yapmadım , önümüzdeki hafta tekrar Reis'e gideceğim o zamana kadar araştırmaya devam edeceğim.
    Fiyat için yaptığınız yorum karlı olacağımı gösterdi ve beni cruze biraz daha yaklastırdı.
    Teşekkürler.
  • 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.