Şimdi Ara

Chrome 92 ile Windows, Linux ve macOS'ta sayfalar daha hızlı yüklenecek

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
27
Cevap
0
Favori
564
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
3 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Chrome 92 ile Windows, Linux ve macOS'ta sayfalar daha hızlı yüklenecek



    Google'ın yaklaşık iki yıldır test ettiği kullanıcıların geri veya ileri düğmesini tıkladığında daha önce açık sayfaları daha hızlı yüklemeyi sağlayan geriye dönük önbellek özelliği masaüstü platformları için Chrome'da varsayılan olarak sunulmaya başlanacak.



    Ayrıca Bkz.Google Asistan'ın yeni renkli kullanıcı arayüzü görüntülendi



    Chrome 92 ile varsayılan olacak



    Geçtiğimiz yıl teknoloji devi Google, Android için Chrome tarayıcısında kullanıcıların web'de gezinirken anında sayfa yüklemelerine olanak tanıyan "geri ileri önbellek" desteği sundu. Windows Latest tarafından tespit edilen bilgilere göre Google, Chrome 92 sürümü ile Windows, Linux ve macOS işletim sistemleri için Chrome tarayıcısında geriye dönük önbelleği varsayılan olarak etkinleştirecek.





    Özellik ile Chrome tarayıcısı, geçerli sayfayı ve ziyaret ettiğiniz son sayfayı aynı anda bellekte tutuyorr. Bu sayede geri veya ileri sayfa düğmelerine dokunulduğunda web siteleri daha hızlı yükleniyor.



    Yeni özellik Chrome 92 ile varsayılan olarak sunulacak ancak yalnızca belirli bir kullanıcı kitlesiyle sınırlı kalacak. Google, daha sonraki aylarla beraber kapsamı genişletecek. Chrome'ın yeni sürümünü beklemeden özelliği aktif etmek isteyen kullanıcılar chrome://flags/#back-forward-cache adresinden manuel olarak etkinleştirilebilir.




    Kaynak:https://www.techradar.com/news/google-chrome-will-soon-load-pages-faster-on-windows-linux-and-macos







  • RAM kullanımını daha da artıracak gibi umarım ileriki sürümlerde "Gelişmiş Ayarlar" sekmesinden açılacak şekilde ayarlanır.

  • Ramin %40ını heba ediyor

  • Özellik getirmeyi bıraksınlar da şu üst bar menüsünü küçültsünler sayfaya mı bakıyoruz tarayıcının arayüzüne mi? Firefox gibi minimal tasarım gelse iyi olur.

  • ghostmen323 kullanıcısına yanıt
    RAM kullanımını artacaksa böyle faydalı özelliklerle artsın. Kaç GB ram kullandığı gerçekten umurumda değil. Bence bir çok kişi de sırf laf söylemek için ram kullanımına laf söylüyor. Bilgisayarıma o rami kullanmak için taktım. Neden boş dursun ki?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Virinom -- 16 Mayıs 2021; 14:46:11 >
  • Bakalım bu sürümde RAM üzerinde nasıl fantaziler yapacak.

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Virinom V kullanıcısına yanıt

    chrome açık iken oyun oynamak çok zahmetli oluyor ve her güncellemede oyun esansında chrome kullanmak için gereken ram artıyor bu da performansa zarar veriyor bence oyunlar için ayrı bir az tüketim modu bulunmalı opera gx de olduğu gibi hem düşük donanımlı cihazlar için daha iyi olur.

  • Chrome 91 stabil sürüm 25 mayıs da,

    Edge 91 stabil sürüm 27 Mayıs da,

    Firefox 89 stabil sürüm 1 Haziran da çıkacak!!!
    https://chromestatus.com/features/schedule
    https://docs.microsoft.com/en-us/DeployEdge/microsoft-edge-release-schedule
    https://wiki.mozilla.org/Release_Management/Calendar





  • Chrome kullanmayı arka planda "software updater" mıdır nedir öyle birşey çalıştırırken yakalayınca bıraktım, diyorum arkada birşey hdd'yi tam kapasitede çalıştırıyor, ne olduğunu da bulamadım, google'da aratınca çıktı.


    Hiçbir şekilde bunu özelliklerden kapatamıyorsunuz bir de, zaten herşeyimizi ellerinde, bu kadar da yüzsüzlük olmaz. Bir daha asla

  • RAMe taciz edecekse yavaş açılmasına razıyım yıllar geçti hala çözülmedi.
  • Virinom V kullanıcısına yanıt
    Yaninda autocad revit Photoshop acik. Niye artsin yahu alalala. Bide begenmisler.
  • Archmeister kullanıcısına yanıt
    Körü körüne artsın demiyorum. Bende de milyon tane program açık 16gb ram in yetmediği hiç olmadı. Telefonlarda bile 8gb ram standart olmuşken bilgisayarınızda da 16gb ram olsun bir zahmet. He durumunuz olmayabilir tabiki ama o zaman da çok ram kullanıyor diye uygulamalara suç atmayın.

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Çok şükür Mozilla Firefox gibi bir alternatifimiz var.

  • ibo-wan kullanıcısına yanıt
    Aynı sebepten dolayı brave'e geri döndüm.Baktım chrome d: sürücüsünü pert edecek.

  • 6-7 tarayıcı denedim bir kaç yıl içerisinde aklıma gelenler: maxthon, firefox, brave, opera, basilisk vs....


    6 aydır opera gx kullanıyorum memnunum.. chrome genelde pc de kurulu oluyor elzem durumlar olmadıkça kullanmıyorum..


    standart olarak kullandığım eklentiler var. adguard, ıdm, Auto history wipe (opra gx de kendi vpn'si baya hızlı olduğu için vpn kurmadım)


    normalde chrome dışında bir tarayıcıda eklenti tarafında sıkıntı yaşıyorum opera chrome eklentileri için Install Chrome Extensions eklentisi var baya iş görüyor.. kolay kolay bulamadığım Auto history wipe eklentisini bu şekilde kullanabiliyorum.


    ayrıca opera gx Ram ve işlemci kullanımını ayarlamanıza izin veriyor. Chrome 92 ile Windows, Linux ve macOS'ta sayfalar daha hızlı yüklenecek 

    Chrome 92 ile Windows, Linux ve macOS'ta sayfalar daha hızlı yüklenecek



    denemek isteyene https://www.opera.com/tr/gx





  • Windows Vista gibi

  • Chrome kullanmayı hem telefonda, hem tablet de hem de bilgisayarda bıraktım. Artık telefonda Samsung İnternet Tarayıcıyı, Tablet ve Bilgisayarda Edge tarayıcı kullanmayı başladım. Chrome kullanmadığımdan beri cihazlarımın daha az kasmaya başladığını gözlemledim. Chrome alışkanlığınızı bırakın!

  • Virinom V kullanıcısına yanıt
    RAM kullanımı olması normal birsey chrome aşırı fazla RAM tüketiyor gereğinden fazla milletin isyani buna RAM illaki kullanicak ama alternatiflerine bak daha çok özellik daha az RAM tüketimi var millet sırf basit arayüz kolay kullanımı olduğu icin chrome kullanmak istiyor.
  • Ram kullanımı uçucak diyorsun yani

  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.