Şimdi Ara

CHPLİ BAKIRKÖY, KADIKÖY, ATAŞEHİR, MALTEPE, KARTAL BELEDİYELERİNDE İŞÇİ GREVİ

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
21
Cevap
0
Favori
1.333
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • CHP'li belediyelerde isyan büyüyor: Dün Maltepe bugün Kartal Belediyesi'ndeki işçiler grevde

    CHP'li belediyelerde grev dalga dalga yayılıyor.


    Bakırköy, Kadıköy, Ataşehir ve Maltepe Belediyesi'ndeki işçilerin grev kararı almasının ardından bugün de Kartal'daki işçiler grev kararı aldı. Genel İş Sendikası ile Kartal Belediyesi arasında toplu iş sözleşmesi görüşmelerinde anlaşma sağlanamaması üzerine, belediye binası girişine grev kararı asıldı.


    İstanbul'da CHP'nin yönettiği belediyelerde toplu iş sözleşmesi görüşmelerinden bir sonuç çıkmayınca peş peşe grev kararları alınmaya başladı.

    Grev krizinin ilk ateşi Bakırköy Belediyesi'nde yandı. Emekçiler, uğradıkları haksızlıkların giderilmesini ve daha iyi şartlar altına imza atmak istediklerini dile getirdi.

    Toplu sözleşme hakları için basın açıklaması yapan Bakırköy Belediyesi işçilerinin eylemine katılmak isteyen Belediye Başkanı Bülent Kerimoğlu, işçiler tarafından ıslık ve alkışlarla protesto edildi. Tepkilerin ardından Kerimoğlu, eylem alanından hızla uzaklaşmak zorunda kaldı.


    KADIKÖY'DE GERİYE ÇÖPLER KALDI


    Kadıköy Belediyesi'ndeki 2 bin 300 işçi de gerçekleşen toplu iş sözleşmesi görüşmelerinden anlaşma çıkmaması üzerine grev başlattı. Kadıköy Belediyesi işçilerinin günlerce süren grevi, Belediye ile DİSK Genel-İş Sendikası arasında yapılan anlaşma ile sona erdi.

    Grevin ardından akıllarda Kadıköy cadde ve sokaklarında oluşan çöp dağları kaldı.


    Ardından Ataşehir Belediyesi'nde benzer bir durum yaşandı. Türkiye Genel Hizmetler İşçileri Sendikası'na (Genel-İş) üye Ataşehir Belediyesi işçileri ile belediye arasında yapılan Toplu İş Sözleşmeleri (TİS) görüşmeleri karara bağlanmadı. İşçiler bunun üzerine grev kararı aldı.

    Karar sonrası Ataşehir'de çöp yığınları oluştu, vatandaşlar isyanlarını sosyal medyada dile getirdi.


    Dün, Genel-İş Sendikası ile Maltepe Belediyesi arasında bin 500 işçiyi ilgilendiren toplu iş sözleşmesi görüşmelerinde anlaşma sağlanamaması üzerine Maltepe Belediyesi işçileri de greve gitti.


    Gülsuyu'nda bulunan Maltepe Belediyesi Temizlik İşleri Şantiyesi'nde toplanan işçiler, 24.00 itibarıyla "Bu iş yerinde grev var" yazılı pankartı bina girişine astı.

    Burada işçiler çeşitli sloganlar atarken, çok sayıda çöp kamyonu şantiyeye dönerek iş bıraktı.


    Grev kararı sonrası Maltepe’deki bazı sokaklarda çöp konteynerleri doldu taştı. Taşan çöpler, yerlerde birikirken mahalle sakinleri duruma isyan etti. Bir mahalle sakini, "Gördüğümüz üzücü bir manzara. Yakında ekmek aldığımız bir yer var. Başka bir arkadaşımız da bir şeyler satıyor. Bu manzarayla karşılaşmayı biz de istemiyoruz. Korona sıkıntısıyla uğraşırken bir de çöp ve benzeri şeylerle uğraşmayı istemiyoruz açıkçası" dedi.


    BU VİRÜSTEN DAHA TEHLİKELİ"

    Bir başka mahalle sakini ise, "Bu vaziyete bakar mısınız? Kar oldu, yemeğe tuz atacak kadar tuz atmadılar bu yollara ana arterler de dahil. Bu ne Allah aşkına. Biz şehirde mi yaşıyoruz köyde mi? Virüs aldı götürüyor. Bu virüs değil de nedir. Bu virüsten daha tehlikeli değil mi. Çok yazık" diye konuştu.

    Öte yandan gece saatlerinde grev yapan işçiler Zümrütevler’de bulunan belediyeye ait garajda toplanarak ateş yakarken gündüz kurulan semt pazarının kaldırılmasının ardından yerlerde çöp birikintileri kaldı.


    Maltepeliler toplanmayan çöplere isyan etti: Bu ne rezillik Allah aşkına, virüsten daha tehlikeli değil mi bu?

    Maltepe Belediyesinde çalışan 1500 işçiyi kapsayan toplu iş sözleşmelerinde anlaşma sağlanamaması üzerine dünden itibaren grev başladı. Maltepe'de sokaklarda çöp yığınları oluştu.


    Grev kararı sonrası Maltepe'deki bazı sokaklarda çöp konteynerleri doldu taştı. Taşan çöpler, yerlerde birikirken mahalle sakinleri duruma isyan etti. Bir mahalle sakini, 'Vaziyete bakar mısınız? Kar oldu, yemeğe tuz atacak kadar tuz atmadılar bu yollara ana arterler de dahil. Bu ne Allah aşkına. Biz şehirde mi yaşıyoruz köyde mi? Virüs aldı götürüyor. Bu virüs değil de nedir. Bu virüsten daha tehlikeli değil mi. Çok yazık.' ifadelerini kullandı.


    DÜN MALTEPE BUGÜN KARTAL

    Maltepe Belediyesi'nde çöp dağları baş gösterirken, komşu ilçe Kartal Belediyesi'nde de aynı manzaraların yaşanması yakın. Çünkü Kartal Belediyesi'nde de toplu iş sözleşmesi (TİS) görüşmelerinde belediye yönetiminin taleplerini kabul etmemesi üzerine Genel-İş İstanbul Anadolu Yakası 1 No’lu Şube üyesi işçiler grev kararı astı.

    İşçiler, “Sözleşme hakkımız söke söke alırız. Bu daha başlangıç mücadeleye devam. Sözleşme hakkımız grev silahımız. Kahrolsun işçi düşmanları. Kartal halkı emekçine sahip çık” sloganlarını attı.


    AVCILAR'DA DA GREV VAR

    Tüm Belediye ve Yerel Yönetim Hizmetleri Emekçileri Sendikası (TÜM BEL-SEN) üyesi çalışanlar da Avcılar Belediyesi'yle Toplu İş Sözleşmesinde yaşanan sorunları nedeniyle eylem yaptı.

    İşçiler uğradıkları haksızlıkların giderilmesini ve daha iyi şartlar altında toplu iş sözleşmesine imza atmak istese de belediye başkanları şartları kabul etmedi.


    Bu durumdan ise sadece işçiler etkilenmedi. Pandemi döneminde çöplerin toplanmaması ve belediye işlerinin aksaması vatandaşları rahatsız etti.


    Maltepe'de çöp dağları oluştu: Vatandaşlar isyan etti

    Maltepe Belediyesi'nde çalışan bin 500 işçiyi kapsayan toplu iş sözleşmelerinde anlaşma sağlanamaması üzerine dünden itibaren grev başladı. Maltepe'de sokaklarda çöp yığınları oluştu.


    Bakırköy'den sonra Kartal Belediyesinde de işçiler grev kararı aldı

    CHP'li Kartal Belediyesi'nde çeşitli birimlerde çalışan işçilerin bağlı bulunduğu Genel İş Sendikası grev kararı aldı. Alınan karar belediye binasına asıldı. Çevik kuvvet ekipleri belediye binası çevresinde geniş güvenlik önlemleri aldı.


    1 https://www.yenisafak.com/gundem/chpli-belediyelerde-isyan-buyuyor-dun-maltepe-bugun-kartal-belediyesindeki-isciler-grevde-3600725


    2 https://mobile.twitter.com/hashtag/Chp%C3%87%C3%B6pleriyleD%C3%B6nd%C3%BC?src=hashtag_click


    3 https://eksisozluk.com/maltepe-belediyesinin-grev-kiriciligi-yapmasi--6839749


    Tam akp oyları düşüyor derken şu olan şeylere bak arkadaş. Hayır yani en azından bu belediye başkanlarına parti yönetiminden bir tepki gelir, bunlara parti içi bir yaptırım uygulanır. Bu da yok. Şayet parti içinde varsa böyle birşey ben henüz görmemişim. Bu tip andavalların da akp nin başımıza bela olmasında çok büyük katkıları var. Herşeyi geçtim bu pandemi döneminde belediye yönetiminin yapmış olduğu şu işgüzarlığa bakın. Bu belediye başkanlarının insan hayatına önem falan verdiği de yok. Ne diyim yani.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi korkusuzmaraz -- 25 Şubat 2021; 19:46:42 >






  • < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi korkusuzmaraz -- 26 Şubat 2021; 13:47:32 >
  • Chp li belediyelerde demokrasi var.Hak arayabiliyorlar.

    Akp li belediyede bunu yapsalar gaz ve plastik mermi yerlerdi.

  • kadıköydeki grev bitmemişmiydi?

  • İmkanı varsa hepsini göndersinler, yerlerine gelecek bir çok işe ihtiyacı olan insan var..




  • < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi korkusuzmaraz -- 25 Şubat 2021; 19:51:20 >
  • Bir anda olan bu grevler nedir ne değildir açıklama bile gelmedi 1 haftadır ...

    Yani o artık nihayet yıllar sonra ancak ve ancak “acaba mı “ diye sormaya başlayan %10 Akp seçmenini tekrar Akp ‘ye yönetir bu tür olaylar .Zaten çok sürmez, biter ama bir an önce açıklama gelmeli.

    Şu 1 haftada partizanların eline ömürlük malzeme verdiler bile

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Guest-41F3DB120

    Chp li belediyelerde demokrasi var.Hak arayabiliyorlar.

    Akp li belediyede bunu yapsalar gaz ve plastik mermi yerlerdi.

    Vurdu gol oldu

  • Erdoğan istese 5000 TL yapamaz mı sanıyorsunuz yıllarca yapar ama sonra işte sonrası senin iktidarda ne kadar kalacağına bakar, benim anlamadığım muhalefet özellikle Kılıçdaroğlu seçilsin diye zamanında 1300 e karşı 1400 dedi 2000 e karşı 2200 dedi zamanında ve en son da 3200 TL olacak demişti sanırsam belediyeler diye ve bunu demek mesele değil mesele bunu ne kadar sürdürebilir halde yürütmek bak şimdi CHP belediyeleri çatır çatır eylem hak zam istiyor peki sonra ne olacak CHP nin neden yıllardır uzun süre seçim arka arkaya seçim kazanamadığıni anlayacağım artık anlaşılan.
    Erdoğan oy derdinde olsa çıkar yarın der herkesin maaşı 20 k altında olmayacak der seçime girer yüzde 100 alır ama sonra develuasyon olursa ya da enflasyon alır başını giderse ya da geçmişte yaşanan şeyler yaşanırsa bir sonraki seçimleri görebileceğinin garantisini veriyor mu hayır o yüzden bakalım CHP belediyeleri bu işin altından nasıl kalkacak zamanla göreceğiz çünkü bu iş başka yere gitmeye başladı.
    Burada bazı bilgisizler evinde oturarak nefes alanlar gene resmen mantıksız yazıyorlar neymiş haklarını arıyorlarmis. Bu belediyeler büyük zararlar yazarsa birkaç seneye görürüm o zaman ben CHP neden yüzde 9 Lara düştüğünü.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ballı kaymaklı belediye işi bulup sonra bi de nankörlük etmek hele bu devirde...

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Beşiktaş grev kararı aldı. Pesinden Sarıyer geliyor

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • İşçilerimiz elbetteki Allahçı Komünist Parti'yi destekleyip burjuva CHP'ye karşı gelecektir. Yaşasın Marksist-Reisist devrim. /s

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bazı belediyeler vasıfsız işçiye 5000 tl maaş vermekle hata etti, yok mu bu partinin bir lideri ya

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • AKP çöpleri özel taşeron firmalara toplatıyor.


    Aylardır yeşil komünist diye maytap geçtiğimiz AKP bile bazı konularda CHP'den daha liberal.


    Ülkede elini nereye atsan komüniste çarpıyor, bu zihniyet değişmedikçe bu ülke gram ilerlemeyecek.


  • bu işçilerin hepsini işten atmak gerek. hem en yüksek maaşları CHP belediyeleri veriyor buna rağmen hala aç gözlülük ediyorlar. amaçları ne elediyeyi üzerlerine yapak olsun.

  • Begenmiyorlarsa gidip AKP li belediyelerden iş başvurusu yapsınlar çok zor değil dışarıda iş bekleyen çok adam var ..
    Ama grev yapanlarda o g..t yok hepimiz biliyoruz
  • Çöpcü öğretmenden fazla maas alıyor birde beğenmiyor. Sonra ülkede eğitim sistemi niye böyle bik bik.

    80'lere geri dönüyoruz sanırım.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Böyle bir örgütlü hamle neden gelir sizce?Yıllardır akp işçinin kafasına vurdu da vurdu diskin kaç kere sesi çıktı?Lakin şimdi daha iyi standartlara rağmen isyan ediyorlar.


    Seçim yakın anlayacağınız.İhanet örgütü, kaybettiğinin farkında ve durumu lehine çevirmek için son gayretlerini gösteriyor.Lakin yemezler.

  • Ağzımı bozdurmasinlar


    Yiyorsa istifa etsinler hadi. O maaşa balıklama atlayacak 10 binlerce insan var


    Şuraya bak millet işsizlikten kırılıyor şunlara bak


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.