Şimdi Ara

CHP seçmeni HDP'yi, AKP'nin muhafazakar milliyetçileri İYİ Parti'yi besledi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
9
Cevap
0
Favori
126
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Selahattin Demirtaş'ın şu an ki oyu %7.50 ki Demirtaş HDP üstü bir figürdü buna rağmen HDP'nin oyu %11'e dayandı bunda CHP'li seçmenin HDP barajı geçsin idealizmi etkili oldu bizzat çevremden biliyorum HDP barajı geçsin diye oy verdiler


    İYİ Parti ise en çok AKP'nin oy deposu Orta Anadolu'nun muhafazakar milliyetçi kesiminden oy kopardı MHP şaşırtıcı şekilde oylarını konsolide etti bence daha dazla oy koparamamasında CHP ile ittifak yapması etkili oldu


    CHP'nin ise HDP ile yakınlaşmasından rahatsız olan kesimi İYİ Parti'ye kaydı bu da az bir oran

    Nitekim Meral Akşener ve Ümit Özdağ'da hedef seçmen kitlelerinin CHP'den farklı olduğunu söylemişti



  • yahu burda chp hdp ye yardım etti diye kaybettik naraları atmayın başaramıyorsunuz 16 17 senedir zırnık bişey yapamadınız.


    şuan ben mutluyum hep muhalif hep muhalif artık ciddi anlamda RECEP TAYYİP ERDOĞAN ın en büyük destekçisi olacağım.
  • Kaybetmekten bahsetmiyorum seçmen tespitinde bulunuyorum

    CHP seçmeni yine HDP ye barajı geçirtti

    AKP'nin düşen oyları İYİ Parti'ye kayan milliyetçi muhafazakarlar
  • Tatlı su solcuları emanet oylarını stratejik şekilde ''YİNE'' hdp ye vermiş.



    Sonra megri megri diyip durmaya devam.
  • Valla ben Mhp'ye verirken,iyi partiye verdim,konya'da bakıyorum Mhp oyları sabit,demek ki Akp'den Mhp'ye ve iyi partiye geçiş olmuş gerçektende:)
  • İyi partiye gelen oylar bir kısmı chpden bir kısmi ise akp -mhp itiifakından rahatsız olan mhplilerden Akpnin kayıp oylarınin büyuk çoğunluğu ise iyipartiye değil mhpye gitti..Bunu nerden anlıyoruz . Hadep oy oranini yine korudu. Önceki secimde de chpliler hadepe oy vermişti. Ama şimdiki seçimde chp daha da düştü. Chpnin kayıp oyları iyi partiye gitti.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Teknokratik

    İyi partiye gelen oylar bir kısmı chpden bir kısmi ise akp -mhp itiifakından rahatsız olan mhplilerden Akpnin kayıp oylarınin büyuk çoğunluğu ise iyipartiye değil mhpye gitti..Bunu nerden anlıyoruz . Hadep oy oranini yine korudu. Önceki secimde de chpliler hadepe oy vermişti. Ama şimdiki seçimde chp daha da düştü. Chpnin kayıp oyları iyi partiye gitti.
    CHP'den oy kayması oldu ama az oldu zaten Ümit Özdağ'da demişti CHP'den kayan oydan en az 3 kat daha fazla AKP'den kayma olacak diye. İç Anadolu'ya bak buralar AKP'nin oy deposu ama araya İYİ Parti girdi buralarda kayda değer oran aldı



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Türkçü Kayı -- 24 Haziran 2018; 21:45:42 >
  • İyi parti asıl oyunu MHP tabanından aldı, diğer oyları sırasıyla merkez sağ olmayınca CHP'ye oy veren merkez sağcılar ve AKP'nin temelindeki Milliyetçilerden aldı. Seçimin asıl süprizi bence İYİ PARTİ'dir. Baraj olsada meclise giriyordu, heleki karşısında aynı sağ kulvarda yarıştığı MHP ve AKP gibi güçlü rakipleri varken bu oy büyük başarı.

    Akşenerin oy oranı gerçeği yansıtmıyor, İnceye çok oy kaydı esas kriter Milletvekilliği oyları.


    Özetle İYİ PARTİ sağlam adımlar atarsa AKP sonraı merkez sağın en büyük partisi olur. Tabii gelecek ne gösterir Allah bilir.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.