Şimdi Ara

CHP Milletvekilinden skandal Seyit Rıza paylaşımı...

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
58
Cevap
1
Favori
1.585
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
8 oy
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • CHP Bursa milletvekili Orhan Sarıbal, vatana ihanetten idam edilen seyit rıza'nın ölüm yıldönümü dolayısıyla skandal bir mesaj yayınlayarak seyit rıza'nın ölümünü saygıyla andığını söyledi..Sarıbal'ın mesajına büyük tepkiler geldi.

Seyit Rıza olayı, Cumhuriyet kurulduktan 1 yıl sonra 1924'te Tunceli'nin Hozat ilçesini işgal eden seyit rıza ve aşireti Türkiye Cumhuriyetini tanımamış ve isyan başlatmıştı. Seyit rıza silahlanarak zorla çevredeki cumhuriyet yanlısı aşiretleri basmış, 1937'de Dersim İsyanına liderlik etmişti.

1937 yılında tüm uyarılara rağmen Türk ordusuna silahla karşılık veren ve 33 askeri pusuya düşürerek katleden seyit rıza ve aşiretine karşı Atatürk son bir karar almış ve seyit rızanın bulunduğu Tunceli bölgesinin bombalanmasını emretmişti. Bunun üzerine emri ilk yerine getiren isimde Atatürk'ün manevi kızı askeri pilot Sabiha Gökçen olmuştu. Köşeye sıkışan seyit rıza af edileceğini umarak barış görüşmeleri yapmak istemiş ancak daha öncesinde İngiltere kralına kendisine yardım edilmesi için mektup yolladığı anlaşılıncada yargılanarak idam edilmişti.

CHP Milletvekilinden skandal Seyit Rıza paylaşımı...x (formerly twitter)
    Orhan Sarıbal (@orhansaribalchp) on X
    https://x.com/orhansaribalchp/status/1989718408275915004

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi DARTH_BLACK -- 16 Kasım 2025; 5:30:0 >

• Nasıl ki Akpliler Akp'nin yaptıklarını görmüyor, gözlerine perde inmiş, Chpliler de böyle.

İzmir Karşıyaka'da anıt var sahilde. Zübeyde Hanım müzesi var içinde. Geçen sene kuzenler gelmişti gezerken girelim dediler, ilk defa girdim.

Zübeyde hanım, Kara Fatma, Sabiha Gökçen ile birlikte Pkklıların annelerini de koymuşlar önemli kadınlar diye. Kara Fatma önemli, savaş meydanında birlik yönetmiş, bizzat Atatürk tarafından rütbe takılmış kahraman bir Türk kadını. Sabiha Gökçen ilk savaş pilotu kadın olarak tarihe geçmiş zaten.

Bu Pkklı anneleri ne ayak? Vasıf ve kahramanlıkları, önemleri ne? Pkklı doğurmak.

Karşıyaka Chp'nin kalesi. Çankaya, Kadıköy, Beşiktaş, Karşıyaka bunlar Chp kaleleri değil mi? % 70 falan oy çıkıyor. Çankayalılar Sadullah Ergin'e silme oy verip meclise soktu. Karşıyakalılar lafa gelince en büyük Atatürkçüler. Resmen Atatürk'ün güzel annesi ile Pkklı annelerini yan yana büyük kadınlarımız diye sergiliyorlar.

O yüzden böyle şeylere alıştık biz. Chp'ye de oy moy vermem. Bir daha "oylar bölünmesin, boş kola kutusu bile olsa oy vereceksiniz, Ahmet Davutoğlu zaten siyasi deha" diyen olursa ağır söverim.

• https://x.com/RTErdogan/status/268725218862841856

CHP Genel Başkanı bir Seyit Rıza olmak yerine işte o işbirlikçilerle hareket etmeyi, Dersim’in üzerini örtmeyi tercih etmiştir.

Karar verin Chp hangisini yapsın? Kınarsa Eski Chp diyorsunuz övüncede hain demeye getiriyorsunuz. Bu arada geçmişiniz peşinizden geliyor. CHP Milletvekilinden skandal Seyit Rıza paylaşımı... 

Gürsel Tekin'de Chp Atatürkçülükten uzaklaşıyor diyordu hatta tweet atmışlığı bile var sonunu gördünüz. İkinci S.Oğan vakası. S.Oğan'ın diplomaları internette dönüyordu hatırlatırım. Şimdilerde saraydan çıkmıyor. CHP Milletvekilinden skandal Seyit Rıza paylaşımı... 

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-6FAD03CDB -- 16 Kasım 2025; 10:37:33 >

• Bugüne kadar CHP' ye oy vermiş biri olarak söylüyorum CHP bu kafayla sittin sene iktidar olamaz. Şunu da anmazsın be arkadaş hadi terör örgütünün siyasi uzantısı ansa anlarsın adamların amacı belli der geçersin ama Ulu Önderimizin partisinin milletvekilinin anması da insanın zoruna gidiyor...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Can851 -- 16 Kasım 2025; 11:6:6 >
    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • İsmet İnönü de bu katliama karşı olduğu için görevinden alındı o da mı chpli değildi 😂🫶

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
    Haklı olabilirsiniz, gerçekten haklı olabilirsiniz; fakat başkasının düşüncelerini değiştirmek söz konusu olunca haklı olmanız büyük bir olasılıkla hiçbir şeyi değiştirmeyecektir. Her on tartışmanın dokuzunda taraflar kendi haklılıklarına, tartışmaya başlamadan önce inandıklarından daha çok inanmaktadırlar. Tartışmayı kazanamazsınız. Çünkü kazansanız da kaybetseniz de bir şeyleri kaybetmişsinizdir. Neden? Diyelim ki diğer kişiye karşı bir zafer kazandınız ve onun fikirlerini bir paçavra gibi parça parça ettiniz, kafasının çalışmadığını kanıtladınız. Peki ya sonra? Siz kendinizi iyi hissedeceksiniz. Ya karşınızdaki kişi? Onu küçük düşürmüş olacaksınız. Gururu kırılacak. Size gücenecek. Ayrıca unutmayın: Düşüncelerinin yanlışlığı kanıtlansa da, insan aynı düşünceleri savunmaya devam eder. Bir münakaşadan en iyi sonucu almanın tek yolu münakaşadan kaçınmaktır. -Dale Carnegie
  • DEM partinin amca oğlu Y-CHP den beklenen hareketler.

"Zekanın gerçek göstergesi bilgi değil hayal gücüdür. İnsanlık umudunu yitirmedikçe ve hayal ettikçe başaramayacağı hiçbir şey yoktur."
    System.out.print("Beşiktaş JK");
  • - İzmir-Karşıyaka'da bir grup seyit rıza'nın ölüm yıl dönümünü anmak için gösteri yaptı.

CHP Milletvekilinden skandal Seyit Rıza paylaşımı...x (formerly twitter)
    Otağ Haber (@haberinotagi) on X
    https://x.com/i/status/1989997683470184550

- DEM partide seyit rıza'nın ölüm yıldönmünü anmak için Tunceli meydanına yürüyüş gerçekleştirdi. DEM Parti Eş Genel Başkanı Tülay Hatimoğulları ise skandal açıklamalar yaparak seyit rıza olayını bir Cumhuriyet soykırımı olarak nitelendirdi ve "Bizler devletin Alevisi olmayacağız." açıklamasıyla büyük tepki çekti.

• Her yıl anıyor.
    Yanlış mı yanlış.
    Suç mu? Değil.
    İlginç olan;
    Kurucu öndere selam söyleyenlere gıkı çıkmayanlar
    Gelip bu adamı eleştiriyor:)

• Can851 kullanıcısına yanıt

chp değil. YCHP. Yeşil CHP. yani liberal sol chp... batıda eş değerleri SPD, Grüne, FDP falan...

versailles anlaşmasını mecliste onaylanan partilere bakıyorsun

bu partiler çıkıyorlar.

Atatürk CHP'si ile alakaları yok. malesef akp belasından kurtulmak için iktidar yapmamız gerekiyor.

Veya Milletvekilinin hesabı çalındı başkaları attı dimi bu twtiti ?

Veya bu twiti gören CHP yönetimi hemen bu ismi disipline sevk edip partiden ihraç flan etti yada dimi ?

Bu twit'i herhangi bir parti üyesi atsa kısmen anlarım. Ama CHP'li bir isim böyle twit atamaz böyle paylaşım yapamaz. Kendini özünü ideolojini inkar etmek resmen bu twit.

“Ben sizin yalan ve hilelerinizle baş edemedim, bu bana dert oldu. Ama ben de sizin önünüzde diz çökmedim, bu da size dert olsun.” Abii bu söz zaten Cumhuriyete ve o dönemli devlet yönetimine söylemiş bir laf yani Atatürk'e edilen bir lafı mı savunuyor Atatürk'ün partisinide ki birisi ?

Veya

Darağacına giderken insanlığın ortak vicdanına “Evladı Kerbelayız; yazıktır, günahtır, zulümdür” sözleriyle seslenen Seyit Rıza’nın ışığı, adaletin peşinden yürüyenlerin yolunda yanmaya devam ediyor.

Abi bu Cümleler ne böyle ? Atatürk mü zülüm etti veya adeleti bozdu ateşi söndürdü o zaman o dönemde Seyit Rıza ve yanındaki isyancıları asarak ?

Yaa Dersim'de olan olayları üzüntü ile anıyoruz ve 88. yılında orada hayatını kaybeden herkese başsağlığı vb dese hadi kısmen anlayabilirim. Ama bu twit çok ağır ve böyle birisi CHP içinde nasıl barındırılıyor gerçekten garip.

• - CHP'de 4 dönemdir milletvekiliği yapan Orhan Sarıbal'ın geçmiş yıllardada seyit rıza paylaşımları yaptığı ve dersim olaylarına "katliam" tabiri kullandığı ortaya çıktı.

CHP genel başkanı veya genel başkan yardımcıdıları olsun sözcüsü olsun bu çıkışa en ufak bir tepki verdi mi ben aradım taradım göremedim...

Birde “Işığı yanmaya devam ediyor” ne demek ? Ne alaka CHP içinde mi devam ediyor bu olay.

Bayadır bu kadar saçma bir hareket görmemiştim. CHP yönetimide her zaman ki gibi PASİF davranıyor aman birileri kızar küser diye ses bile edemiyor. Sonra bu mantık ile iktidar olacaz flan derler.

• Aynı milletvekilinin skandal tweetleri bitmiyor şimdi de Tunceli yerine "Dersim" ifadesi içeren bir tweet paylaşmış bugün daha ne denir ki? Zira ben diyecek bir şey bulamıyorum buna... CHP Milletvekilinden skandal Seyit Rıza paylaşımı...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Can851 -- 16 Kasım 2025; 23:26:52 >
    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.