Şimdi Ara

Chp'liler neden milliyetçiliğe bu kadar düşman? (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
153
Cevap
0
Favori
5.655
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
43 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Çünkü; Sözde CHP'liler.

    Atlantikci kafadan CHP'li olmaz, Olamaz.. Bunlar sonradan türedi. CHP gerçeğe dönecek olursak, Solcu partidir. Bir Solcu'nun Kapitalizm savunuculuğu yaptığı nerde görülmüş, Aklın alıyor mu! Emperyalizm savunuculuğu yapan bir Solcu olabilir mi hiç! CHP eski CHP değil.

    CHP, artık Sol değil. CHP, Sağ parti olmuştur.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi moneyTalks_ -- 1 Eylül 2020; 13:32:52 >
  • Atatürk'ün en önemli ilkesi devrimciliktir ve bana göre en önemli sözü de hayatta en gerçek yol gösterici bilimdir şeklindeki ifadesidir. Milliyetçilik, vatanını milletini sevmek, doğru ve düzgün bir insan olmak ve işini en iyi şekilde yapmaktır, lafla ve boş hayallerle milliyetçi olunmaz. Ve söz ile öz bir olmalıdır. Milliyetçiyim deyip bedelli için yalvaran ya da milliyetçiyim deyip düğün dernek ile gittiği askerde kaytaran hatta deliye yatarak kendini psikiyatriste sevk ettiren milliyetçi değildir olsa olsa soytarıdır. Ülkemi, milletimi, yabancıları, hayvanları, doğayı ve din dil ırk ayırt etmeden düzgün doğru dürüst iyi olan her insanı seviyorum. Sosyal demokratım ve milliyetçi değilim. Dünyada sınırların kalkması ve tüm insanlığın huzur, barış, mutluluk ve refah içinde yaşaması gerektiğini düşünüyorum zaten internet de bunun ilk adımı biz görmeyiz ama ileride bütün dünya hepimizin olacaktır.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kaju waffle -- 1 Eylül 2020; 14:43:44 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • çünkü HEYKEL ciler :D

  • quote:

    Orijinalden alıntı: kaju waffle

    Atatürk'ün en önemli ilkesi devrimciliktir ve bana göre en önemli sözü de hayatta en gerçek yol gösterici bilimdir şeklindeki ifadesidir. Milliyetçilik, vatanını milletini sevmek, doğru ve düzgün bir insan olmak ve işini en iyi şekilde yapmaktır, lafla ve boş hayallerle milliyetçi olunmaz. Ve söz ile öz bir olmalıdır. Milliyetçiyim deyip bedelli için yalvaran ya da milliyetçiyim deyip düğün dernek ile gittiği askerde kaytaran hatta deliye yatarak kendini psikiyatriste sevk ettiren milliyetçi değildir olsa olsa soytarıdır. Ülkemi, milletimi, yabancıları, hayvanları, doğayı ve din dil ırk ayırt etmeden düzgün doğru dürüst iyi olan her insanı seviyorum. Sosyal demokratım ve milliyetçi değilim. Dünyada sınırların kalkması ve tüm insanlığın huzur, barış, mutluluk ve refah içinde yaşaması gerektiğini düşünüyorum zaten internet de bunun ilk adımı biz görmeyiz ama ileride bütün dünya hepimizin olacaktır.

    İşte ben de senin gibi sosyal demokratlardan bahsediyordum. Siz sosyal demokratlar Atatürk devriminin en büyük düşmanlarısınız.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Mesajın üstüne git..


    şikayet butonuna gel


    butona bas


    şikayet et


    işlem tamam.

  • .




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Starforces -- 11 Ekim 2020; 15:26:22 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Kim milliyetçi? Arap sever akp mi?

  • Milliyetçilik ile faşistlik çok karıştırılıyor.


    Milliyetçi olmak diğer milletleri hor görmek onları ezmek onları yok saymak değildir. Kendi milletin için hayırlı işler yaparak bilim, sanat, ekonomi gibi alanlarda kendi milletini diğer milletlerin önüne taşımaktır.


    CHP'yi bilmem ama ben faşistliğe karşı, milliyetçilikten yanayım.


    Misal günümüzdeki milliyetçi olduğunu iddia edenler gibi Kürt düşmanı değilim.

  • Konuyu açan yapıştırmış atatürk ün fotoğrafını ve propaganda yapıyor. Net aktrol olduğu belli :) Fake üyelik.

    Çok milliyetçi insanlarsınız gerçekten. Kürt kelimesini kullanmadan bir türlü milliyetçiliğinizi pekiştiremiyorsunuz. Yazıklar olsun size. Bir de bu tür psikolojiyi kendinize yapın. Her türlü milliyetçilik = ayrımcılıktır. Ki görüldüğü üzere kürt milliyetçiliği konuşulurken sanki yalan, dolan, artık ne yanlış varsa yakalanmaya çalışılıyor. Uyanın artık. Milliyetçilik hangi ırk, din, düşünce, ne olursa olsun aynı zihniyettedir. Ayrımcıdır. Kendisini bir başkasına göre üstün gören birisinden ne beklersin ? Ayrıca benim babam da kürt, rahmetli annem de zerdüşt (zaza) Bu durumda ben de kürt oluyorum. Ama ben bu tür şeyleri varlığımda kabul etmiyorum. Kendimi insan olarak tanımlıyorum. Yine de gidip bir hayvandan kendimi üstün bulacak kadar böbürlenmiyorum.





  • Sadece forum donanım sitesinde geveleyen insanlar yok. Hiçbir şekilde üretmek ile alakanız yok. Yaptığınız şey burada tüm gün kürtleri, süriyelileri, bilmem onları şunları ağzınıza alıp kendinizi milliyetçi sanmak. Adım gibi eminim siz bu topraklara bir tane fidan bile dikmemişsinizdir. Bir kez olsun yere atılan çöpler gözünüze batmamıştır. Bir kez olsun gerçekten sizin dışınızda ki insanları, hayvanları, doğanızı oturup düşünüp kederlenmemişsinizdir. İşiniz gücünüz böbürlenmek çünkü.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Lautreamont -- 1 Eylül 2020; 16:39:39 >
  • Annenizin dini mi zerduşt luk tu hocam


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • murat1981pls kullanıcısına yanıt
    Dostum bu konuyu irdelersek uzar gider. Aslında ailem aleviydi. Tabi kimse bu konularda yeterince bilgiye sahip degil. Rahmetli annem hicbir zaman bana hicbir sekilde baskı yapmadı. Bu sadece dini inanc acısından degil, en ufak kendi bildigi inandıgı seyleri bana dayatmadı. Yani dogru olanı ben kendim öğrenerek aldım kendisinden. Gercekten bu konular beni yordu artık. İnsanlar insan olduklarini, iyi, onurlu, bilmem ne olduklarını bu şekilde anlamamalı. Dünya da ne kadar kötü sey oluyor. Bir insan gerçekten hayata karsı duyarli olsaydı tum gun boyunca böbürlenmezdi. Ben de tum gun boyunca suçlanacak seyler bulabilirim kendime, tamam bu lanet olası dünya nın bu hale gelmesine neden olan mevki sahibi olan kisiler var, ama derinden bu konuyu ele alıp irdelersek herkes bu kötülüğü pekiştiriyor. Evrenin bir dili olsaydı biz bu evrenin sanırım kini ve utancı oldugumuzu anlardık. Hayatlarımızın neredeyse tümü tüketme üzerine kurulu. Herkes kendisini birbirinden ayırma gereksinimi duyuyor. Hatta aynı fusunceye, aynı inanca sahip olduğunu söyleyenler bile. Genel anlamda egoist menfaatci insanlarız.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >




  • Akp ve ülkeyi yöneten şahıs hakkındaki düşünceleriniz nedir? Sanıyorum bu düşünceleri paylaşınca konunun cevabı da otomatikmen ortaya çıkacaktır. Saygılar...

  • CHP de yeniden yapılanmaya ihtiyaç var. Muhaarrem İnce biraz kaşıyor CHP içindeki bir kesimi ama o da CHP kurultayında aday bile olamadı.


    Ne zaman kurultayda çoklu aday çıkar yarışır CHP demokrasiye kavuşmuş diyebiliriz. Anket sonucundan da Türk halkının hiç umidi yok bundan diyebiliriz.


    https://forum.donanimhaber.com/chp-sizce-tek-adam-otoritesinden-kurtulabilir-mi-anket--144830469#144871188


    Türk halkının %65 i CHP nin tek adam otoritesinden kurtulamayacağını düşünüyor. Tek adam rejiminin olduğu ülkede her türlü milliyetçilik ayaklar altına alınmıştır.. Bunu biz AKP den duyduk, bugün de "MilliyetçiHP" yanlarında  





  • FatihMete kullanıcısına yanıt

    Aslında "Ben Türk milliyetçisiyim" dersen öbürü de çıkıp "Ben Kürt milliyetçisiyim", bir başkası "Ben Yunan milliyetçisiyim", bir başkası "Ben Ermeni Milliyetçisiyim", başka birisi "Ben Yahudi milliyetçisiyim" diyebilir.


    Bu da üniter devlet olan Türkiye Cumhuriyeti'nin dağılmasına sebep olabilir. Milliyetçiliği konuşurken 1984 yılından beri Türkiye'nin başına bela olan PKK terörünü hatırlamak gerekir.


    Bu ülkede Bay J (Jerfi Benevista), Yosi Mizrahi, Can Bonomo gibi Türk vatandaşı olan gayri müslimler var, hiç bir PKK gibi dağa çıkıp terör eylemi yapmıyor.


    Ne kadar hatırlarsın bilmiyorum ancak ben yaşım itibarıyla hatırlıyorum, 1984'te PKK terörü başlamadan önce ASALA isimli Ermeni terör örgütü vardı. ASALA terör örgütünün ve Ermenilerin koruyucu Fransa'dır.. Ben ASALA'nın Paris'teki Orly havalimanı'nda Türk Hava Yolları bürosuna bombalı saldırı yaptığını hatırlıyorum.


    Kısacası kökenini ve nereden geldiğini bilmek iyidir ancak milliyetçilik aşırıya kaçarsa ülke için iyi sonuçlar doğurmaz. Milliyetçiliği değil Adalet ve Eşitliği öne çıkarmak gerekiyor.





  • Boş yapma. 6 oktan birisi milliyetcilik zaten. Partinin Kurucusu Atatürk. Abesle istikal ediosun. Atatürk dedigin adam da bizatihi Türk milliyetciligini inşa eden kisidir. CHP'nin dogudan neredeyse hiç oy alamamasinin sebebi ulusalci ve turk milliyetcisi bir parti olusudur. Zamaninda SDP'nin ittifaki da milliyetcilikle alakali degil, sosyalizmle ve daha cok da pragmatizim z cercevesinde gerceklesmistir. Ayni sekilde son secimde ki defacto hdp destegi de kafalar uyustugu icin degil malum rakipleri yenmek için yapilmistir. Yani CHP ve kurtlerin ortakligi her iki taraf icinde pragmatiktir herhangi bir siyasi yakinlik icermez.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Milliyetçilikten ne anladığına bakar. Irkcı tayfayı kastediyosan zaten arama öyle bişi.


    Ayrıca CHP Türkiye' de ki en milliyetci partidir.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MrKavinsky -- 1 Eylül 2020; 17:49:26 >
  • serdarski S kullanıcısına yanıt

    Milliyetçilik = ırkçılık değildir.İlk önce bunun ayrımının bilinmesi gerekir.


    Milliyetçilik=Milliyetçilik,ulusçuluk kendilerini birleştiren dil,tarih veya kültür bağlarından bir üst yapı oluşturabilmiş sosyal birikimlerin adı olan millet veya ulus olarak tanımlanan bir topluluğun yaşama ve ilerleme ülküsünün toplumların ve insanlığın gelişmesini sağladığına inanan görüştür.


    Irkçılık=Irkçı,İnsan ırklarının birbirlerine üstünlüğünü temel alan ırkçılık felsefesini benimsemiş kişilere verilen addır.Irkçı insanların göstermiş olduğu bu tutuma ise 'ırkçılık' adı verilir.


    Bu ikisi görüldüğü üzere birbirinden taban tabana zıttır.


    Bu bağlamda Türkiye'de ırkçılık yoktur.Devlet nezdinde Türkiye'de Türk kimliği taşıyan herkes eşittir.Kürt olduğun için devlet sana öğretmenlik yapmanı,doktor olmanı,belediye başkanı olmanı,milletvekili olmanı,subay olmanı,polis olmanı vs engellemez.Bir Türk'ün sahip olduğu tüm haklara bir Kürtte sahiptir.Bir Türk Türkiye'nin istediği bölgesinde yaşayabildiği gibi bir Kürtte istediği yerde yaşayabilir,okuyabilir,iş kurabilir.Dahası Türk bir kızla evlenebilir.Öte yandan bir Türkte bir Kürt kızıyla evlenebilir.Yani devlet bireyleri etnik kökenlerine göre ayırmaz.


    Lakin bu gerçeğe rağmen hala daha milliyetçiliği ırkçılık gibi tanımlamanız büyük bir hatadır.Bugün Fransa'ya yerleşen bir ermeni'ye kim olduğunu sorsanız size ''Ermeni asıllı Fransızım'' der ya da direk ''Fransızım'' der.Fakat nedense konu Türkiye olunca ''Ben Türk değilim Kürdüm, zazayım, çerkezim'' oluyor.''Kürt asıllı Türküm'' demek bu kadar mı zor?


    Osmanlı imparatorluğunda bu yoktu ancak buna rağmen milliyetçilik akımı üzerine bölündü.Osmanlıda tüm herkes kendi etnik kökenini açıkça yaşayabiliyor,dilini kullanabiliyordu.Sadece dinen bir ayrım vardı.Buna rağmen Osmanlı en çok milliyetçi kökenli isyanlar sonucunda içerden zayıfladı.Zira Osmanlı genel olarak imparatorlukla ortak bir ulus kavramı çıkartamamıştı.Bu nedenle de bölünmesi kolay oldu.Yeni Türk devletini kuranlar ise Osmanlının bölünmesinden ders çıkartarak yeni kurulan devletin Türk milliyetçiliği ile bütünleştirmek istediler.Yani milliyetçilik bu devleti bir arada tutan yegane unsudur.Milliyetçilik ile ülkedeki tüm herkes din ve etnik köken olarak ayrım gözetmeksizin ''Türk'' kabul edilir.Eğer devlet ırkçı olsaydı Türklük herkesin sahip olabileceği bir üst kimlik olmazdı.


    Pkk terörü ise milliyetçilikten ziyade yoksulluk ve cehaletten ortaya çıkmıştır.Lakin son on yıldır izlenen hatalı iç-dış politika sonucunda Kürtler arasında milliyetçiliğin yayıldığı ne yazık ki doğrudur.Bu durumda devletin Türk milliyetçiliğini ayaklar altına almasıyla başlamıştır.Doğal olarak bizi bir arada tutan Türk milliyetçiliği açılım sürecinde hedefe konulunca ve dışlanınca Türk milliyetçiliğinden boşalan alanı Kürt milliyetçiliği doldurmuştur.Yani Kürt milliyetçiliğinin son on yılda güç kazanmasının ana nedeni Türk milliyetçiliği değil bilakis Türk milliyetçiliğinin zayıflatılmasıdır.





  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.