Şimdi Ara

CHP'li Belediyeden skandal tören! Türk kadınını zincire vurdular (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
116
Cevap
0
Favori
3.745
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
7 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Return to Monke kullanıcısına yanıt

    Hiç bir halt bildiğin yok. Tek yaptığın çok bilmişlik taslamak. Cahillik içinde boğuluyorsun. Eşim çarşaflı ve peçeli. Yazdıklarının çarşaf ve peçe ile zerre alakası yok. Namahremden korktuğu için öyle giyinmiyor. Kendiyle gayet barışık, alay falan etmiyor. Hatta zoruna gidecek ama, matematik öğretmeni kendisi. Çocuklarımı daha bebek yaşta gayet güzel eğitiyor. Senin gibi aklı taş devrinde kalmış birisi akıl yürütebilir mi bilmiyorum ama senin mesnetsiz iddialarına göre herhangi modern zannettiğin birinin kafasına çarşafı geçirince anında cahil kalması gerekiyor. Bütün kıyafetlerin altında insan var. Zannetmiyorum ama bunu idrak edersen insanları kıyafetleri ile yargılamaman gerektiğini anlarsın ve içinde bulunduğun cehaletten kurtulursun.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Return to Monke

    Şu yüzyıla gelip şöyle giyinmek isteyen varsa o arkadaşları Afganistan'a alalım. Müslümanlığın kıyafeti simsiyah peçe giymek mi? Bu kadar mı korkuyorsunuz namahremden?

    Bi bitmediniz ulan.

  • Cahillik içinde boğulan sizsiniz. Eşlerinizi kara peçe içinde utanmadan gezdirip kendiniz açık kıyafetlerle geziyorsunuz. Yiyorsa kendiniz de kara peçeyle gezin.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Return to Monke

    Cahillik içinde boğulan sizsiniz. Eşlerinizi kara peçe içinde utanmadan gezdirip kendiniz açık kıyafetlerle geziyorsunuz. Yiyorsa kendiniz de kara peçeyle gezin.

    Cahil diyene bak nerde lo senin özgürlük engellenemez anlayışı ?


    İnsan ister çarşaf giyer ister bikini değil mi ?


    Anayasal hak değil mi ?


    Sanane sanane sen kimsin ki karışıyorsun


    Hele ki çarşafı zincire vurulmuş da ne demek ?


    Böyle aşağılık zihniyet sizi bu ülkede iktidar dan uzak tutuyor


    Anadolu da bir kadın bunu görünce aaa çok iyi mi diyor ?


    Kalkıp hala ahlak kuralı veriyorsunuz


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Kara çarşaf giymeyi savunan erkeklerin büyük bir kısmı neden Batılılar ''pardon'' kendi söylemlerine göre ''gavurlar'' (!) gibi giyiniyor söyleyebilir mi?Sosyal medyada hala daha bu olayı çarpıtan kişilerin profillerine bakıyorum da özellikle erkeklerin büyük bir kısmı Batılılar gibi giyiniyor.Aralarında sakallı,sarıklı,cübbeli ve şalvarlı kişiler çok az.Büyük bir kısmı Batı tarzı saç kesimine,sakal kesimine sahip.Çoğu Batılıların kullandığı takım elbise,tişört,kot/kumaş pantolon vs giymiş ama söz konusu çarşaf olunca büyük bir kısmı bunu sadece kadına şart olarak bağlamış.Ne yani zaman içinde din kıyafeti (din kıyafeti dedikleri de arap kıyafeti) erkekler için güncellenirken kadınlar için güncellenmemiş mi?Özellikle şu youtube'de din üzerine sohbetler yapan genç arkadaşlara bakıyorum,çarşafı övenlere bakıyorum (burada isim vermeyeceğim bilen biliyordur) alayı istemedikleri Batı kültürüne göre giyiniyor,onların saç ve sakal şekillerini benimsiyor?Neden peki?


    Sarıklı,sakallı,şalvarlı kişilerin kara çarşafı savunmasını tutarlı buluyorum ama bunları giymeyen,baştan aşağıya Batılılar gibi giyinenlerin bu konuda konuşmalarını samimi bulmuyorum.


    Dahası Milli Mücadele esnasında cepheye mermi taşıyan kadınları göstererek ''bakın bizim kadınlarımız çarşaflıydı'' diyenlere de sadece gülüyorum.O cepheye cephane taşıyan kadınların o esnada hiç bir haklarının olmadığını da neden söylemiyorlar acaba?O fotoğraflar çekilirken o kadınların tamamı mirastan eşit pay alamıyorlardı,çok eşlilik yasaldı,hukuk önünde erkeklerle eşit değillerdi,okuma hakları yoktu,öğretmen/doktor/memur/asker/polis olma hakları yoktu,seçme ve seçilme hakları yoktu.Bu hakların tamamını Cumhuriyet rejimi verdi.Neden bunları da söylemiyorsunuz?


    Üstüne üstlük bu fotoğraflar çekilirken kadınların cepheye cephane taşımasını istemeyen,hastanede hemşire olarak çalışmasını istemeyen bağnazlarda vardı.Onlara göre kadınların yabancı erkekler içinde çalışmaları,yaralı askerlere temas etmeleri 'günah'tı.Zira bunlar nahmahremdi.Nahmahremler içinde çalışmak,erkek işini yapmak,yaralı askerleri tedavi etmek günahtı.Ancak hem İstiklal Mahkemelerinin bu bağnazlığa izin vermemesi hem de Ankara hükümetinin bu konuda bağnazlardan yana tavır almamasında ötürü etkili olamadılar.Bazıları hızını alamayıp 'din elden gidiyor' diyerek isyan etmişse de alayı bastırıldı.Milli Mücadele esnasında Ankara'ya karşı çıkan din temelli isyanların temellerine bir bakın ondan sonra gelip bu fotoğraflar üzerinden algı kasmaya çalışın.


    Bu kadınların cephane üretiminde çalışmalarında,cepheye cephane taşımalarında,demiryollarının tamiratında çalışmalarında,hastanelerde yaralı askerlere hemşirelik yapmalarında hep milli mücadelenin lider kadrosunun tutumu etkili olmuştur.Ama tabi bunu söylemek işlerine gelmez.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Long Nightt -- 13 Eylül 2021; 9:50:2 >




  • .



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Miraclescape -- 26 Nisan 2022; 17:57:35 >
    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • brktmr B kullanıcısına yanıt

    Yüzü görünürse cehennemde yanacagına mı inanıyor?


    İnsanların inandığı seylere bak... Arkadasın carsaf ve pece Arap çöllerinde yasıyor san kum fırtınalarından sakınmak için kullanılır. Türkiye gibi bir ortamda eziyet dışında birşey değildir.


    Ayrıca D vitamini diye bir gercek var. Elinin yüzünün biraz güneş görmesi lazım hastalıklarla boğusmamak için. Günes girmeyen yere doktor girer.


    21. Yyla geri dönün artık.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Periah kullanıcısına yanıt

    Bir cahil daha. Peçe farz değil. Takmasa da olur. Kendi tercihi. İster takar ister takmaz. SANANE! KİMENE! İşinize gelince özgürlük diye bas bas bağırıyorsunuz ama kendinize gelince insanları yargılama hadsizliğinden geri kalmıyorsunuz. Eşim güneşleniyor ve gayet sağlıklı. Bir matematik öğretmeni olarak sağlığıyla ilgili D vitamininden fazlasına dikkat ediyor. Biz 21. yüzyıldayız. Asıl sizler insanları giyimiyle yargılayan karanlık çağ insanlarısınız.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • brktmr B kullanıcısına yanıt

    Dostum sacmasapan konuma. İstersen karını at arabasıyla tası umrumda olmaz fakat sunu anlaman gerekiyor insanlar elestiride bulunabilir.


    Yüzünüz görünürse sizin dersinizi yüzecegine inandığınız tanrınızla mutluluklar...


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hayal gücünü kendine sakla. Eşim çarşaflı ve peçeli. Tam 1 ay önce Mersin Taşucu'nda beraber denizdeydik. Atmacayı bilmem de asıl insanları giyimleriyle sizlerin kafası karanlık çağda kalmış. Asla bu yüzyıla ait olamazsınız.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Periah kullanıcısına yanıt

    Saçma sapan konuşan da yazdığım ilkokul seviyesindeki cümleleri anlamayan da sensin. Bak tekrar yazıyorum. Peçe farz değil. İster takar ister takmaz. Kendi inisiyatifinde. Bugün çıkarsa günah işlemiş olmaz. Hiç bir araştırma yapmadan hayal gücünden uydurdukların sende kalsın. Yüzü göründüğünde derisinin yüzüleceğine inanan yok. Tamamen senin uydurman.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • brktmr B kullanıcısına yanıt

    Koca koca insanların hala masallara inandığını görmek beni üzüyor.


    Karın sırf bir masal uğruna cennette arsa kazanacağım diye ömrü boyunca kara bir çarsaf içinde ağzı burnu kapalı yasamak zorunda. Sen desen kuşların taş atıp ordu yendiğinde, ayın ayrıldığında, bir adamın at üstünde ışunlandığına inanan kocaman herifsin.


    Biz insanlar akıl ve mantıktan çok uzak canlıları mlsf.


    Yüzünüz görünmesin ama in cehennemde zebaniler oraklarıyla sizi bekliyor yüzü görünsede hemen kaynar suda haslasak diye...




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Periah -- 13 Eylül 2021; 11:2:39 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • WILDBOYS kullanıcısına yanıt

    Taliban dediğin grubun arkasında ciddi bir halk desteği var.


    Bu halk desteğini aldıkları için ABD nin kıçına tekmeyi vurup, ABD askerleri ve yandaşlarını uçakların kanatlarına tekerlerine takıp ülkelerinden def ettiler.


    Hangi ülke halkı nasıl yönetilmek istenirse öyle yönetilir.


    Afganistan islam şeriatıyla, Küba ve Kuzey Kore Komünizmle.


    Afganistan'dan kaçıp gelenler de ABD nin her ülkede olduğu gibi Afganistan'da da olan yandaşları.


    Hepsinin sınır dışı edilmesi lazım. Hatta Suriyeliler ile sırt sırta bağlanıp gönderilmeleri gerekli.


    Seçim yaklaşırken bu durumun büyük bir sıkıntı yaratacağını gördüler ki dış işleri bakanı ''mültecileri göndermek için çalışmalara başladık'' açıklaması yaptı.


    Ayrıca ABD nin Afganistan'dan çekilmesi, Irak ve Suriye'den de çekilmesinin habercisi. Bu şu an o ülkelerde ve bizim ülkemizdeki bir kesimde de ciddi endişe yaratıyor.


    Yaptıkları haberler ve attıkları twitlerden bu açıkça belli oluyor.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi atade28 -- 13 Eylül 2021; 11:48:28 >




  • Yalan yanlış haber veriyorsunuz algı yaratmak için devamını takip etmiyorsunuz. Kurtuluş Günü Etkinliği Tertip Komitesi Başkanı Edremit Kaymakamı. Bu nedenle kaymakamlık zaten merkeze çekildi.


    https://www.ntv.com.tr/turkiye/tepki-ceken-goruntu-sonrasi-edremit-kaymakami-merkeze-alindi

  • quote:

    Orijinalden alıntı: Periah

    Koca koca insanların hala masallara inandığını görmek beni üzüyor.


    Karın sırf bir masal uğruna cennette arsa kazanacağım diye ömrü boyunca kara bir çarsaf içinde ağzı burnu kapalı yasamak zorunda. Sen desen kuşların taş atıp ordu yendiğinde, ayın ayrıldığında, bir adamın at üstünde ışunlandığına inanan kocaman herifsin.


    Biz insanlar akıl ve mantıktan çok uzak canlıları mlsf.


    Yüzünüz görünmesin ama in cehennemde zebaniler oraklarıyla sizi bekliyor yüzü görünsede hemen kaynar suda haslasak diye...

    Şimdi de inanca saldırı


    İnsanlar ister maymuna tapsin ister ineğe


    Allah ne diyor ayet de senin dinin sana benim dinim bana


    Adam diyor ki kendi özgürlüğü karisamazsin sen diyorsun senin özgürlük taaaaaa diye başlıyorsun


    Şort giyen kadına ben bir şey demiyorsam çarşaf giyene de kimse bir şey diyemez nokta


    Allah sizden bizi korusun 1980 kafası hala var


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Bunlar tatava ekonomiyi konuşalım, ekonomiye vurulan zincire ne diyorsun? eleştirin var mı? yoksa koyu trollüğe devam mı?

  • Enes Eyibil E kullanıcısına yanıt

    Çok yanlış düşünüyorsun.


    Kavramları tartışmaya kapatmak bizi çürümeye götürür. Sen islama inanabilirsin benim senin şahsınla hiçbir problemim olamaz fakat senin savunduğun görüşü hoşgörü adı altında eleştiriye kapatırsan bu toplumun çürümesine yol açar.


    Hoşgörü kavrama değil kişiye yönelik olur. Yani ben bir müslümanın ne halt yediğine karışmam çevreye zararı yoksa fakat savunduğu görüş neyse onu sonuna kadar eleştirebilirim. Sizler kuşların taş atarak ordu yendiğine, bir parmak şıklatmasıyla ayın yarıldığına, insanların yüzlerinin görünmesinin en tanrı denen hayali bir varlık tarafından en ağır işkencelerle cezalandırılacağına inanan kimselersiniz. Eğer bunu fikir ortamında savunamayacaksınız eleştiren insanları da susturamazsınız.


    Birilerinin odadaki fili göstermesi gerekiyor. Sende gel beni eleştir. Atatürk'e tapıyor de, laikliğin şu şu şu sıkıntıları var de ne bileyim benim ne düşündüğümü düşünüyorsan gel eleştir. Fakat ben bu görüşe sahibim sen o görüşe sahipsin diye ikimizde birbirimizin varlıklarına kastedemeyiz ama karşılıklı görüşlerimizi en sert biçimde eleştirebiliriz.


    Zaten eğer ki benim eleştirime katlanamıyorsan bireysel olarak beni bloklayarak bu görüşü görmeyebilirsin, duymayabilirsin fakat ben absürt şeylere inanıyorum, kimse benim ne kadar absürt şeylere inandıpımız bana söyleyemez dersern iş orada saçmasapan bir hal alır.


    Unutmayın 1850ye kadar sizin gibi hayali varlıklara inanan kimseler Hindistan'da cayır cayır kadın yakıyorlardı dini inançları gereği. Adam sana bu benim dinim hoşgörü derse ne diyeceksin ? ( Kadınlar genelde gönüllü olarak kendilerini yakıyorlardı bu arada...). Bizde 30 gün aç kalıyoruz mesela bunun daha light bir versiyonu, kendimize zarar vermek özünde...




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Periah -- 13 Eylül 2021; 12:16:57 >




  • Ama sen çok çabuk kudurdun  Ağlayacaksan oynamayalım   Şurada güzel güzel konuşuyoruz. Niye hakaret ettin ki sayın aydın kişilik  


    Şimdi sen kocası denize girdirmediği için uzaktan denizi izleyen çarşaflı insanlar gördün diye bütün çarşaf giyenler ve bunların eşleri nasıl oluyor da aynı kefeye giriyor? Burda sorun çarşafta mı yoksa çarşafı giyen eşinin denize girme hakkı olduğunu idrak edemeyen hödük eşinde mi? Kaldı ki etrafımda çarşaflı birçok insan var. Sayıca çok az da olsa peçeli insanlar da var. Hepsi de gayet tatillerini yapıyorlar. Ortadoğu'nun cahil kalmış insanlarına bakarak saçma sapan genellemeler yapıyorsunuz.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • 
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.