Şimdi Ara

CHILLER GUIDE (buz gibi soğuk sudan içeenn?.. ) (17. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
353
Cevap
4
Favori
102.123
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1415161718
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • canı gönülden tebrik ederim basarmıs olmanız benimde bu tip bir tasarım yapma umudumu ve heyecanımı geliştirdi...
  • isteyin yeterki arkadaşlar daha iyileri bile üretilir
    en son yapılan ikiz birkat projeside başarılı ve iyi sonuç verdi expander kardeşimiz testlerini yapıp yayınlamıştı
    yaza doğru zamanımız olursa kısmetse bizde 1 cascade yapmayı düşünüyoruz -100 civarı bi soğutma kapasitesine sahip 1 sistem .
  • Çok teşekkü ederim arkadaşlar güzel sözleriniz için.Umarım faydalı olmuşuzdur.Unutmuşum bu topiği.Artık iş güç hayatın karmaşasında kaybolduk.Yeniden bi bakayım dedim , konunun hala okunuyor olması çok hoş.Mehmetcim cascade ı bende çok istedim ama bildiğin gibi değil o iş :) ama yapalım derseniz ben varım.Zamanda parada harcarım :) yeterki bişeyler öğrenelim.Gzölerinizden öperim.Sağlıcakla kalın..
  • sağolasın canım kardeşim bahacım görüşmek ü
    zere iyi ve 3 haneli serin günler ilerde inşALLAH
  • Ya arkadaşlar, üstadlar;

    Hem konuyu hortlatayım , hemde bir kaç merak ettiğim hususu sorayım istedim.
    Bu sistemde sıvı bloklarını orjinal kullanabilirmiyiz? Örneğin apooge gtz, blok fullcover gpu blok, mcw serisi köprü bloklar? sıvı tankına 120 lik bakır hazır radyatör kullanabilirmiyiz?
    Cevaplarınıza göre bir kaç soru daha soracağım.
    Şimdiden cevaplarınız ve ilginiz için teşekkürler..
  • bu sistemi kullanırken ben waterbox a bağlı sistemde cpu bloğu olarak zalman kullanmıştım

    daha fazla bilgi için bana ulaşabilirsin enmisafir kardeşim
  • Uzuun zamandır girmemiştim buralara... ÖNcelikle herkese selamlar. Bu kadar emek veren ve emeğini bizlerle paylaşan herkese teşekkürler... Bu tarz arkadaşlara (ki onlara ben de dahilim) zihni sinir derim... Yıllar önce ben de epey sardırmıştım sıvı soğutma sistemlerine... Ben çok daha amele bir chiller sistemine imza atmıştım...

    Bilgisayar odasının balkonu kapalı balkondu ve kapalı balkonda ikinci buzdolabımız vardı ! 25 yıllık bu buzdolabı yerine yenisi alınınca ikinci dolap olarak kullanılıyor ve buzluğu boştaydı!! Ben de evde kullandığımız silindirik plastik kaplardan birini alıp, tepesine iki delik açıp eskiden kullandığımdan daha büyük su kutumu yaptım. Daha büyük su kutusuna ihtiyacım vardı çünkü öyle bir pompaya ihtiyacım vardı ki suyu önce 1.5 metre aşşağıya basmalı ve bu su 2.5 metre gidip bilgisayara girmeli, cpu, gpu ve chipset bloklarından geçip 2.5 metre geri dönüp, 1.5 metre yukarı çıkabilmeliydi ki buzluk hizasına tekrar ulaşabilsin!!! Buzluğun içine biri 30, biri 20 biri 15cmlik 3 adet radyatör tıktım. Hepsine uygun davlumbaz yapmıştım. Davlumbazlara monte toplam 4 tane 220volt 12cm'lik dev fan vardı. (onlar çok daha güçlü oluyor) Son derece amelece ve kayıbı yüksek bir sistemdi ama benim işimi gördü. İlk açılışlar, açılır açılmaz yaptığım benchmark tamamlandığında cpu ısısı anca -10'a çıkmış oluyordu, tam yük altında saatlerce çalışınca maksimum 10 derece görüyordu!! Tabi o o zamanlar bu sonuç bana yetiyordu!! Elimde olan malzemelerle yaptığım gudubet sistemi 1.5 seneye yakın kullandım.

    Neyse zaman geçtikçe butür zihni sinir ilgim başka yönlere kaydı... Eğer modifikasyon/sergi kısmında gören olduysa artık arabalara bilgisayar tıkıyorum!! merak eden sistemimin son halini araç ses sistemleri konu başlığında görebilir...

    Gelelim konumuza... Benim bilgisayarım şu anda htpc kasasında müziksetimin bir katı gibi duruyor. Müzik setimin en üst katında pc var. Hiçbir fan deliği kapalı değil, 2 adet 12cm fan, 2 adet 8cm fan mevcut, 1 sene önce aldığım, modelini unuttuğum, thermaltake'in bir cpu fanı var, full atx anakartta bir ucu ramlare diger ucu kondansatörlere değiyor o kadar buyuk bir bakır blok. Ekrankartı ustunde de oldukça iyi bir soğutucu var... Ama hala oyun oynarken, sıcaklıktan ötürü bazen bilgisayar reset atıyor. Aldığım malzemeler de 130tl civarında tutmuştu. Kasamı da değiştirmeye niyetim yok... Daha doğrusu müzikseti katı gibi gözükmeyecekse kasaya vereceğim paraya büro tipi buzdolabı alır, bilgisayarı buzdolabının içine kurarım diyorum... 100-150Tl'ye ikinci el temiz buzdolapları, dipfrizler var... Ne dersiniz? Amacım overclock falan değil... oyun oynarken max'da 40 derece görsem bana fazlasıyla yeter... Sizce başarabilir miyim?? No frost buzdolabı içinde kapalı olan bilgisayarda da yoğunlaşma olur mu?? Başlangıç olarak ufak tefek yorum yapabilirseniz çok sevinirim

    (Hem dipfriz alırsam bilgisayar -30'luk dipfrizi 10 derece falan yapsa, üst raflara kola falan koyar, geçinir giderim bilgisayar odasında )
    < Bu mesaj bir yönetici tarafından değiştirilmiştir >




  • selamlar kardeşim öncelikle
    bu konu benim konum ve yapılan sisitem benim ve rafa kaldırdığım halde bu konuy BÖYLE İLGİ DUYAN birinin olduğunu görmek çok güzel bende zamanında yapmadığım şey kalmadı ama artık bende soğudum diyebilirim

    sana kısa ve öz konuşucam önceden yaptığın sistemden güzel randıman almışsın ve yazdığın soğutma performansı güzelmiş.

    şuanda pc nin eset atması enteresan tt nin fanını kullandığın halde, bunu çözmek için kasa içi havalandırma durumunu daha sorunsuz hale getirmen lazım sanırım

    ayrıca bu pc yi buz dolabına kapama işi yaş bi durum meydana getiriyor fizik kanununa dayalı olarak bu durum terleme yapacağı için sorun olacaktır başka çözüm yolları bakmamız lazım.
  • Bu terleme konusunda aklıma yatmayan birşey var... Biz sıcak bir yemeği buzdolabına koyduğumuzda terlemeyi net bir biçimde görüyoruz... Ancak yemeğimizin su oranı çok yuksek... Biftekte bile 20% su vardır yani... dolayısıyla, o su buharlaşır, soğuk sebebiyle yoğunlaşır, terleme meydana gelir... Ancak boş bir buzdolabinin içindeki bilgisayarda oluşacak terleme sadece havadaki nem oranı ile orantılı olmaz mı?? neticede ortamda başka sıvı yok... Sadece havadaki nem bu terlemeye sebep olacaktır. Yanlış mı düşünüyorum?? Gene terleme olacaktır tabii ki ancak az miktarda olmalı diye düşünüyorum... Bir de bilgisayar buzdolabının içindeyse ve ikiside sürekli çalışıyorsa, buzdolabı komprasörümüzü dolabın içini 7-10 derece aralığında tutacak şekilde ayarlayabildiğimizi varsayarsak, oda sıcaklığının da 20 derece olduğunu, bilgisayarın en sıcak yerinin de (CPU, GPU, Kuzey köprüsü hariç) 25-27 derece olduğunu varsayarsak, aradaki 17-19 derecelik fark sebebiyle terleme oluşur mu??

    CPU, GPU ve kuzey köprüsü daha çok ısınacak tabii elbette; ancak hepsinin üstünde soğutucuları var... Etrafına da yeterli yalıtım yapılırsa oralarda terleme olmamasını sağlamak nispeten kolay...




  • terleme ısı farklılığın olduğu heryerde geçerli,
    yoksa herkez boşuna dod yada Waterbox yaparmıydı BÖLGESEL SOĞUTMA YAPARMIYDI PC Yİ BUZDOLABINA ATMAK VARKEN
    bu konular defalarca tartışıldı konuşuldu sonuç belli ama sen farklılık olsun diye denersin TECRUBE EDERSİN KARDEŞİM keşke yakın olsaydıkta beraber bunları deneseydik.
  • çalışma cok güzel tebriler gercekten 6 sayfa boyunca takıp ettim..fakat şunu göremedim sonuc olarak bunca emek maliyert ve zaman harcanması sonucu elde edilen sıcaklıklar nedir?ısı giderek yukselıyor bılgısayar calıstıkca gıbı cumleler gordum vs nedır bu işte gelinen son nokta?
  • Hortlattığın iyi oldu süper ve tehlikeli bir çalışma
  • konuyu detaylı başından sonuna okuyun arkadaşlar ben bile yaptıklarımızı unuttum biyerde değerler olucaktı sanırım

    bu arada merakı olanları 5 ve 8 mayıs arası olan soğutma fuarına beklerim yeşilköy cnr da
    isk sodex fuarı
  • Vallahi konuyu baştan sona okudum, sanırım konuyu 2005 de okusam pek anlamazdım üniversite 1. sınıfta olduğum için ama şimdi okurken bile bilgi ve tecrübelerinize hayran kaldım...Meslek nedir acaba?Ayrıca bu gibi uğraşlar için mi atölye kurdunuz yoksa meslek icabı mı?
  • güzel düşüncelerin için sağol kardeşim
    bu işler bizim hobimiz olduğu için atölyemiz var işyerlerimizde
    meslek veterinerlik ve mobil dijital işler rc,pc ama modifiye lan herşeyde parmağımı9z vardır
  • İlk sayfadaki çoğu resimler açılmıyor.
  • Gercekten 10 numara sistem olmuş.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: xdorukx

    Gercekten 10 numara sistem olmuş.



    tşkler kardeşim
  • hocam bişiy sorcam elektirk tüketmi ne bunun ?_
  • quote:

    Orijinalden alıntı: xdorukx

    hocam bişiy sorcam elektirk tüketmi ne bunun ?_



    ben chiller i günlük kullanırken
    pc yi günde 5 saat çalıştırırken
    aylık faturama 10 tl bi ek getiriyordu
    yaklaşık 8 ay önce



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mehmet328 -- 8 Ocak 2011; 19:16:32 >
  • 
Sayfa: önceki 1415161718
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.