Şimdi Ara

CHEVROLET YENİ AVEO TAKIMI (76. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
1.842
Cevap
24
Favori
127.738
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 7475767778
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • pakimeno kullanıcısına yanıt
    Eywallah hocam. Bende dediğiniz gibi en az 5 yıllık araba ihtiyacımı karşıladığımı düşünüyorum Allah bir zeval vermezse inşallah.

    Araç konusunda maymun iştahlılığım yoktur. Benim için önemli olan ihtiyaçlarımı karşılamasıdır ve bu araç her türlü ihtiyacımı karşılayacak bir araç.

    Geniş iç hacmi olsun bagajı olsun donanımları olsun aradığım herşey var araçta. Eksikliğini çekeceğim bir şeyde yok.

    Kaza veya arıza olmadıkça uzun süre binmeyi planlıyorum. Sürüşü duruşu herşeyiyle keyifli bir araç :)

    Sizde en iyisini yapmışsınız satmaktan vazgeçmekle ;)
  • Osmanli61 kullanıcısına yanıt
    Tespitin dibi

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • R50 kullanıcısına yanıt
    Eywallah

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Servise gidip fren kaliper pimini değiştirsem mi derken, değiştiren bazı insanların tekrarladığını söyleyince soğuyordum. Cumartesi ustama gittim, hemen gel halledelim dedi. Söküp tornacıya gitti oring sanırım yaptırdı. İçine yağını koyup geri taktı hemen. O hafif bozuk yollarda duyduğum tok ses gitti. Süper oldu. İnşallah uzun ömürlü olur. 80 tornacıya 50de ustaya verdim. Ses gitti ya sorun değil. Dünya varmış. Sese duyarlı insanlara rahatlık gerçekten. Artık sadece süspansiyon sesini normal duyuyorum. Arka plaka hafif sallanıyordu. Ona da iki vida attırdım iyi oldu. Arabayı aldığımdan beri vaktim olmadı. Arka bagajdaki bijon anahtarı vs boştaydı onlarıda şöyle ses yapmayacak bir yere koyarsam güzel olacak. Bursa'da olanlar için adres yazayım ustamın.

    Adres: Kemerçeşme Mahallesi, 4. Hayat Sk., 16240 Osmangazi/Bursa
    Telefon: (0224) 255 40 06
    Umut Oto Tamir Bakım yazarsanız google'a çıkar. Mithat usta.




  • Herkese hayırlı ramazanlar.



    Aracım 2013 model ancak kaçıncı serisi oldugunu nerden öğrenebilirim? Birde 2013 yılında toplam kaç seri çıkmış? Bu bilgilere nereden erişebilirim?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Osmanli61 kullanıcısına yanıt
    2013 ve 2013.5 çıktı son çıkanlarınaynada sinyal var

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • 2013.5 lerde mi aynada sinyal var

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Evet, bir de 2013,5 olanlarda beyaz renk yerine sedefli beyaz kullanılmış captivalardaki gibi.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • R50 kullanıcısına yanıt
    Teşekkürler hocam bilgilendirme için.
  • Herkese merhabalar.

    Aklıma takılan bir konu oldu internette araştırdım ancak aveo ile ilgili detaylı bilgi bulamadım.

    Konu şu malum start stop sistemlerindeki turbo yağlama durumu.

    Araştırmalarımdan vardığım sonuca göre şehir içi düşük devirli kullanımlarda start stop turbo yağlamasına sorun teşkil etmiyor. Ancak uzun süreli yüksek devirlerde kullanımdan sonra bu sistemi devre dışı bırakıp 30-60 sn kadar beklemekte fayda var.

    Ancak bazı araçlarda motor stop etse bile turboyu yağlamaya devam eden elektronik bir pompa bulunuyormuş. Ayrıca turbo milinde rulman sistemi kullanıldığı için aşınma durumu ciddi oranda azaltılıyormuş. Birde ECU ile yazılmsal olarakda turbonun yağlama ihtiyacına göre motor çalışmaya devam edebiliyormuş.

    Aracı yeni aldığım için uzun süre kullanma ve tecrübe edinme fırsatım olmadı. Ancak yaklaşık 30 km lik otoyol sürüşünden sonra evin önüne geldiğimde aracı boşa alıp debriyajdan ayağımı çektiğimde araç stop etmişti. Yani buradan ECU kontrolünde motor çalışmaya turboyu yağlamaya devam etmedi diyebiliriz sanırım.

    Pompa sesine benzer bir sesde duymadığımı söyleyebilirim. Şimdi aveo larda bu elektronik pompa varmı? Ayrıca milinde rulman mı kullanılmış? Bu soruları cevaplayabilecek birileri varmı :)

    Yani genel olarak bu start/stop sistemini uzun devirli kullanımdan sonra manuel olarak kapatıp 30-60sn kadar rolantide çalıştırmalımıyız? Yada araçta turbo aşınmasını önlemek için bir tedbir almışlarmıdır? Kullanıcı olarak bunu düşünmeden sürebilirmiyiz?




  • Osmanli61 kullanıcısına yanıt
    varmı yok mu bilmiyorum ama en güzeli 30 sn rölantide çalıştırmak.şahsen dediğiniz sistem var deseler bile ben yinede 30sn rölantide çalıştırıyorum o ara camları vs kontrol ediyorum iki kere açık unutup kediye ev sahipliği yapmışlığı var bizim aveonun
  • pakimeno kullanıcısına yanıt
    Ben sürekli eco yu kapatmakla uğraşmak istemiyorum açıkçası. Yani bu sistemi düzgün bir şekilde kurmuşlar ise olduğu gibi kullanmayı tercih ederim. Böyle elektrikli bir motor varsa rölantide beklemeye gerek kalmaz kapatip çıkabiliriz direk.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Selamlar,

    Kışın akü bitmeye yakındı, varta agm ss ile değiştirdim, ss düzenli olarak devreye girdi. Ancak baskı balata değişimi sonrası sabit her kontak açışımda code 89 hatası verdi. Ve start stop hiçbir şekilde devreye girmedi bir daha. Bununla ilgili fikri olan var mı acaba? Sanayide obd den anladığını sanmadığım bir usta dpf tıkalı dedi ancak araç canavar gibi çekiyor. Ve haftalık mutlaka dpf yaktırmaya çalışıyorum. Obd den verilen hata ise "neutral position sensor circuit high voltage" iken bana yapılan açıklama dpf doluluğu oldu. :/



    Hocam sizin sorunuza gelirsek ss kısa mesafede ok ancak uzun mesafede ben en az yarı sigara boyu zamanı :) yaklaşık 2.5 dk rölanti de bırakırım, huyum bu. Zararı olmaz faydası olur. Ancak rasyonel düşünmek gerekirse bunu yapan mühendis bu durumu düşünmüştür diyerek bilimin kollarına bırakıyorum şüpheleri :) tercih sizin.



    Bu yazdığım code 89 ile ilgili fikri olan var mı? Debriyaj değişimi sonrası her kontak açışımda çıkan code 89 ve start stop un devreye hiçbir şekilde girmemesi sizce neden olabilir?



    Selamlar, hayırlı kandiller.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • MCRB M kullanıcısına yanıt
    Merhaba benim de 2012 model aveonun aküsü bitti bazı ustalar normal akü önerdi. Sizin deneyiminiz nedir?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Rc27 -- 23 Haziran 2017; 18:28:28 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Rc27 R kullanıcısına yanıt
    Valla ben normal aku taktirdim , akü kac binde bitmişti hatırlamıyorum ama araç 110000 km oldu hala bir sıkıntı yok .

    Yalnız bu aku işini çok bilmem fakat normalde sanırım 60 w aku kullanılıyor benim akü 72 watt, ben sıkıntı yaşamadım kardeşim . Tavsiye ederim

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Merhabalar.

    Aracımı aldığımda 23 bin km deydi ve en son 2. yıl bakımı 19 bin km de yapılmış. Normalde 3. yıl bakımı 34 bin km de yapılması gerekiyor ancak 2. yıl bakımının üzerinden 1 yıldan fazla geçmesine rağmen araç 24 bin km de daha.

    Araçla uzun yola çıkacağım ve bakım yaptırıp öyle çıkmak istiyorum. Araç kullanılmadığı için sadece yıl aşımından dolayı özelliğini yitirmiştir diye yağ ve yağ filtresi değişmeyi düşünüyorum.

    Daha 5 bin km yapmış hava, polen, mazot filtrelerini değişmesem bir sorun olurmu?
  • Hayırlı bayramlar
    Aveo HB LTZ kullanıcılarına iki sorum olacak yardım ederseniz memnun olurum kontağı açınca servo direksiyon uyarı ışığım yanmaz oldu hiç yanmıyor ,ama direksiyonda ağırlaşma ve sorun yok neden yanmaz bu lamba? Birde kumandadan kapıları açınca tüm kapılar açılırken şimdi sadece şöför kapısı açılıyor ayarlardan tüm kapılar açılsın diye ayarladım ama gene olmadı.İyi akşamlar

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Selamın aleyküm arkadaşlar.

    Yakın zamanda reno 19umuzu değiştirmeyi düşünüyoruz. Aslında genellikle kullandığımız 15 kmlik yolun yarısı toprak ve baya bozuk bizim reno için ideal yol yani Ama zaman zaman lpg ile 28-29 kuruşa çıkan yakıt (ilk çalıştırdığımda yaktığı benzini hesaba katmadan hal böyle bide onu hesaplasak helede kışın :/) sanayiye biraz fazlaca uğramamız, lpg tankının bagajdan çaldığı alan derken biraz model yükseltip sağlam bi araç alma düşüncesi oluştu.

    Fakat 30 bin civarında symbol ve lineadan geçilmiyor. Sonra aveoyu gördüm ki ne görme. Dedim bu arabaysa ötekiler sadece tekerlekten ibaret. Her neyse çok uzattım.



    Şimdi aveo bu 7-8 km lik bozuk toprak yolda bize çok masraf çıkarırmı. Arabayı sakin ve temiz kullanırım. Her ne kadar yol bozuk olsada öyle langır lungur gitmem olabildiğince kollarım ama

    Aveo bizim 19 un çıkardığı masrafları azaltır mı?

    35 e falan temiz lt 100bin km altında bulunur mu acaba?

    Yardımlarınızı bekliyorum. Uzun olduğu içinde şimdiden özür dilerim.

    Edit: ha birde symbolün arka koltuğa bi oturdum 1.74 boya rağmen kapıya yakın tarafta kafam tavana yapıştı yana eğmek zorunda kaldım aveoda nasıl arka taraf onuda bi tarif ediverin size zahmet



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi yabivo -- 29 Haziran 2017; 20:53:51 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • yabivo kullanıcısına yanıt
    hocam ben aveo ile tepeye çıktım, tarlaya girdim şuana kadar herhangi bir sorunla karşılaşmadım. linea ve symbol e göre çok daha iyidir ve sağlamdır.aveo yüksek araç olduğu için boyla ilgili sıkıntı yaşamazsınız.
  • pakimeno kullanıcısına yanıt
    Eyvallah hocam

    Peki sizce şöyle temiz 50-60 binde dizel lt aveonun hakkı kaçtır fiyat olarak.

    Birde genelde kısa mesafe kullanılacağı için ltz ile lt arasında belirgin bi yakıt farkı olur mu?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 7475767778
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.