Şimdi Ara

CHEVROLET MOTORUNDA KRONİK SORUN!!! AMAN DİKKAT!!!

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
25
Cevap
0
Favori
10.125
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
0 oy
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Aman dikkat arkadaşlar autoshow dergisinin en son sayısından alıntıdır

Soru

2005 yılının nisan ayında bir chevroler Kalos 1.2 SE HB araç satın aldık. Aracımız 7000 km'de motor ışığı yaktı ve sonrasında sık sık yolda giderken stop etmeye başladı. Sorunun silindir kapağının kurum bağlamasından kaynaklandığını öğrendik. Şuan biliyoruz ki bu problem tüm chevrolet araçlarda var. Hangi servise gitsek biz sölemeden aracın problemini tahmin ediyorlar.........

CEVAP ONNA USTADAN;

Chevrolet Kalos 1.2 aracınızın ana üetim bazı eskinin Daewoo ve opel 1.2 veya diğer motorları. Sonuçta opel desteği ile tıllardır üretimde olan motorlar. Opel motorlarında görülen bu kurumlanma bana akseden şikayetlerin büyük bölümünü kapsıyor. Bu soruna neden olan ana unsur ise EGR sistemi. Azot oksit yayınım değerlerinin , avrupa standartlarında egzos emisyon değerlerini yakalayabilmesi için uygulanan bu düzenek nedense opel motorlarında yıllardır hep sorun oluşturmaktadır. Bu sorunun çözümü ise EGR sistemini iptal etmek ancak buda çevre kirliliği açısında malesef sakıncalı.
    Her 10-15 bin km'de yapılacak olan carbon clean işlemi ile de bu sorunun tekrarlanması önlenebilir ancak EGR düzeneğinin de ayrıca temizlenmesi şart.
    Sorunun kökten çözümü ise Opel veya Chevrolet markasının ve teknik adamlarının sorumluğundadır.

Evet Arkadaşlar yazıyı olduğu gibi aktardım

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ebu Zer Gıfari -- 8 Haziran 2006; 10:55:02 >

‘Yâ Hû!’ hitabı
    ‘Hû’ya aşina olana yapılır, O’nu bilen O’nun edebini bilir

• Tüm Opel motorlarını dahil etmişmi tam bi açıklık yok gibi sanki.10-15 binde bi carbon clean bu işe çare oluyorsa iyi.

Orjinalden alıntı: TOTAL_WAR

Tüm Opel motorlarını dahil etmişmi tam bi açıklık yok gibi sanki.10-15 binde bi carbon clean bu işe çare oluyorsa iyi.

‘Yâ Hû!’ hitabı
  • Bilen yok mu?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ebu Zer Gıfari -- 7 Haziran 2006; 23:00:55 >
  • aynı sorun şu an bizim başımızda war servşs kirli yakıttan dedi ama bunu okuduğum iyi oldu

arabanın motor lambası yanıo ve çalıştırınca motor biraz tititrio sora gazı ayarlıo ve düzelio ama o ışık hiç sönmüo

Orjinalden alıntı: tunerrus

aynı sorun şu an bizim başımızda war servşs kirli yakıttan dedi ama bunu okuduğum iyi oldu

arabanın motor lambası yanıo ve çalıştırınca motor biraz tititrio sora gazı ayarlıo ve düzelio ama o ışık hiç sönmüo

‘Yâ Hû!’ hitabı
  • Valla ben hiç yaptırmadım işin aslı ama 15 bin kmde bir yaptırılır ya ne kadar olsada.Bu arada önceki arabamda opeldi yaklaşık 45 bin km yaptım carbon clean yaptırmadım yapıyımda demedi usta ama bi sorun olmadı tabi onda olmadı bunda da olmaz demek yanlış olur ama kurumlanma anlaşılır ya helede benim arabada direk anlarım zaten çekiş sınırda.
  • quote:

Orjinalden alıntı: 5560

Araç kaç km de 1.6 motor mu?
    quote:

Orjinalden alıntı: tunerrus

aynı sorun şu an bizim başımızda war servşs kirli yakıttan dedi ama bunu okuduğum iyi oldu

1,6 110000km civarı tam bilmiorm

‘Yâ Hû!’ hitabı
  • sorunun cevabını çok saçma vermiş onno usta. 0 motor daha 7000 kmde ikaz veriyo sen 10000-15000 de carbon clean yapsan neolurki. 5000 km de bir carbon clean yaptır deseydi hadi anlardım...

CHEVROLET  MOTORUNDA KRONİK SORUN!!! AMAN DİKKAT!!!

‘Yâ Hû!’ hitabı
  • bu güne kadar dizelinden benzinlisene tüm kasa opelleri kullandım ve kimseden kronik kelimesini duymadım
    nisan ortalarında kalos alacak gibiydim forumlardan araştırdım ve bu sorunu duydum almaktan vazgectim
    ne mutlu bana

Orjinalden alıntı: dgo2133

bu güne kadar dizelinden benzinlisene tüm kasa opelleri kullandım ve kimseden kronik kelimesini duymadım
    nisan ortalarında kalos alacak gibiydim forumlardan araştırdım ve bu sorunu duydum almaktan vazgectim
    ne mutlu bana

‘Yâ Hû!’ hitabı
  • bak buna gülerim işte arkadaşımın opel corsanın tam iki kere direksiyon kutusu değişti. onun arkadaşının da bir kere. bu sitede ve başka sitelerde rastladığıma göre opel corsalarda kronik bir problemmiş bu.

ayrıca vectralarda hava yastığı açılmama sorununu söylüyorlar.

kronik sorunu olmayan araba yoktur. ama opellerde biraz fazla galiba.

quote:

chevroleyyi bilmem ama opelde bugune kadar kronik tek bir soruna rastlamadım

quote:

Orjinalden alıntı: metinemre

bak buna gülerim işte arkadaşımın opel corsanın tam iki kere direksiyon kutusu değişti. onun arkadaşının da bir kere. bu sitede ve başka sitelerde rastladığıma göre opel corsalarda kronik bir problemmiş bu.

ayrıca vectralarda hava yastığı açılmama sorununu söylüyorlar.

kronik sorunu olmayan araba yoktur. ama opellerde biraz fazla galiba.

quote:

chevroleyyi bilmem ama opelde bugune kadar kronik tek bir soruna rastlamadım

• Arkadaşlar konun amacı chevrolet almaya niyetli olan arkadaşları uyarmaktı, lütfen amacından saptırmayalım

‘Yâ Hû!’ hitabı
  • 5560 haklı
    quote:

Arkadaşlar konun amacı chevrolet almaya niyetli olan arkadaşları uyarmaktı, lütfen amacından saptırmayalım

5560 haklı
    quote:

Arkadaşlar konun amacı chevrolet almaya niyetli olan arkadaşları uyarmaktı, lütfen amacından saptırmayalım

‘Yâ Hû!’ hitabı

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.