Şimdi Ara

****CHEVROLET KALOS?????? (10. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
1.482
Cevap
23
Favori
367.127
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 89101112
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • modele göre fiyat makul görunuyo ama genede baktır servise km de uygun gayet ıyı foruma yenı katılanlardan bırıde 2 ay önce 1.2 se almıs 2004 model 12.500 ze sonuc ortada (:
  • Merhaba arkadaşlar bende 2 gün önce aranıza katıldım
    2004 model Kalos 1.2 SE 75000 km
    süper kırmızı, 3 parçada boya var.
    11250 liraya mal oldu bana.
    ilk kullanımda direksiyonu cok yadırgadım gaza basınca sanki araba saga sola atıyor kendisini. Vİrajlardan dönüşlerde de ditreksiyonu bırakınca tam toplamıyor kendini.
    bu arada dizel arabadan 1,2 benzinnliye geçince arabanın çalıştıgını unutup marşa basmagafletinde de bulundum :)).
    Yorumlarınızı bekliyorum arkadaşlar özellikle direksiyon konusunda.
    61 TS 61
  • buluşma ne zaman olacak acaba
  • Merhaba arkadaşlar aranıza yeni katıldım. 2004 model 1.2SE Kalos'um var. 5 ay önce aldım aracımdan memnunum. Ama yakıt olarak beklediğimin üzerinde bunda benzin fiyatlarının da artmasının etkisi bulunuyor. Tüp taktırmayı düşünüyorum yorumlarınızıda takip ediyorum.
    Aracı çalıştırmadan uyarı sesi iki gündür çalışmıyor sanayiye gitmedim henüz acaba neden olduğunu bilen var mı?
  • Merhaba

    Ben arabamı 2005de aldım.Açıkçası ilk aldığımdada ve uzun bir müddetde arabaya oldukça önyargılı yaklaştım.Fakat sonradan sevdim.Araba yurtdışında (almanya ve İngiltere özellikle) segmentinde en çok satanlarda listesinde ilk onda.GM nin satış listelerine bakan olursa Almanyada 2006 da Chevrolet sadece kalos olarak 35000 den fazla araç satmış.
    2005 dahil ve öncelerinde kullanılan motorda orjinal Suzuki motor olup anlaşmalar çerçevesinde bu araca takılmış(S-Tech motorlar).
    Yabancı sitelerde bu aracın test neticelerini gördüm.
    2004-2005 1.2 S-techler ortalama 7.1 lt test tüketimi
    2006-2008 1.2 ortalama test tüketimi ise 7.3 lt.

    Bu değerlerin altında ben başka bir araca (benzinli) rastlamadım
    düşük tüketimi olan Honda Jazzların ortalama tüketimleri 7.8 lt civarlarında olup yerli bir sitede 1.6 opel vectranın 7.5 tükettiği yazılmış (2008 model) , aynı araç yurtdışındaki sitelerde yakıt tüketimi 8.6-9.0 lt arasında değişiyor

    Bana göre yakıt tüketimi şehir dışında oldukça düşük
    Şehir içinde de makul.Ama bu da trafiğin akıcılığına ve aracın o anki durumuna (yolcu+yük durumuna) bağlı olarak değişir.
    Skoda nın 1.2 si nin şehir içi test tüketimi 11 lt.
    VW Golf 1.6 nın şehir içi test tüketimi 13 lt civarlarındadır.Bizzat tecrübe ettiğim için biliyorum (102 hplik olanı).
    Bu ebat ve ağırlıktaki bir kasa için 1.2 ltlik 72 hplik motor bence yeterli.hatta çok devirli kullanırsanız fazla bile gelebilir.
    motorun bir özelliğide uzun strok yapısı nedeniyle yüksek devirleri çok sevmesi ve devirlendiğinde sanki 1.2 değilde farklı bir motor gibi (daha yüksek hacimli) algılanabilir.
    Tek eksantrikli olmasının sebebi kesinlikle ve kesinlikle şehir içi için değil düşük yakıt tüketimi ve hacimden kaynaklanan (düşük güç ve düşük tork) eksikliklerinin , motorla gayet uyumlu çalışan vites kutusunun, gidermeye yönelik ve maliyetleri düşürmektir.

    unutmadan bu aracın bu kadar tutulmasında gayet incelikli bir pazarlama ve tasarım birlikteliği yatıyor.
    Yurtdışında ilk kez araba alacak ve 30-35 yaş kitlesini hedeflemiş olmaları ve ilk kez araba alacaklarada ucuz fakat ekonomik ve güvenilir bir araç sunmalarıdır bu aracın bu kadar tutması (Amerkiada segmentinin en çok satanıdır ve 1.6 lt motorla ve sadece HB versiyonu ile satılır) na sebep olarak gösterilebilir.
    Kısaca bu araca dandik diyenler önce kendi araçlarına baksınlar bir zahmet.

    Hocam seninde 2004 Kalosun hayırlı olsun.Bence çok iyi yapmışsın.
    Sorunsuz bir araç olup opel bayilerinde bile satıcılar tarafından opel yerine önerilir chevrolet
  • quote:

    Orjinalden alıntı: balrengi

    Merhaba arkadaşlar aranıza yeni katıldım. 2004 model 1.2SE Kalos'um var. 5 ay önce aldım aracımdan memnunum. Ama yakıt olarak beklediğimin üzerinde bunda benzin fiyatlarının da artmasının etkisi bulunuyor. Tüp taktırmayı düşünüyorum yorumlarınızıda takip ediyorum.
    Aracı çalıştırmadan uyarı sesi iki gündür çalışmıyor sanayiye gitmedim henüz acaba neden olduğunu bilen var mı?

    ne guzel ben o sesi kesmek için hoporleri aradım bulamadım bulsam bi tornavida takacam ama bulamadım cok gıcık ediyor:)
  • İstanbul görüşmesi kısa zaman içnde gerçekleşiyor gelmek isteyenler lütfen pim atsın
  • ben katılıyorum arkadaslar..
  • herkese gunaydın
    Bir buçuk yıldır keyifle kullandıgım kalosuma bugun itibariyle lpg montajı yaptırıyorum beni uzmese de düsündüren tek husus da benzin sarfiyatıydı lpg li aracların düsük tüketimi sebebiyle gaza gecmeye karar verdim umarım bi sorun cıkmaz
    atiker kocaeli bayine aracımı teslim ettim umarım iyi bir tercih yapmısımdır isin dogrusu aklımda brc vardı amma fiyatı biraz! fazla geldigi icin atikere yöneldim cevremde atiker kullananlardan oyle ciddi bir sorun isitmedigim icin su an fazla bir tereddüdüm yok yalnız beni en cok dusunduren aracımın hatchback olması yuzunden bagaj yetersizligi sorunu malum stepne bagajda oyleceduracak ve bayagı bir yer kaplayacak bu konuda lastik sisirme aparatı sıvısı vs tavsiye edenler de var kucuk stepne ile cozum arayanlar da ben henuz bir karar vermis degilim ama sehiricinde o aparattan bulundururum sehirdısına cıkarken de stepneyi arka koltugun altına vs bi yere koyarım
    bu arada tam lpg ye gecegm ki 9 ykrs zam yapılmıs iyi mi :)

    bir de aracın bakım zamanını biraz gecirdim 45 000 bakımını 3 bin km gecti ve aldıktan sonra hic bakım yaptırmadım 1bucuk yıl oldu. motor yagını filtreleri degistirecgm bujiye gerek var mı bilmiyorum bakacagz artık yakın zamanda bakım yaptıran veya fiyat alan var mı ? ne kadar mal olur bana bu is ?
  • Hocam mutlaka bujilerini değiştir
    özellikle uzun yolda yakıt tüketimin en azından %10 düşüyor
    orjinal olarak üzerinde kore malı bujiler geliyor
    ben 30000 de Championlarla değiştirdim
    her 20000de bir değiştirin diyorlar
    buji değişikliği ile birlikte yakıt tüketimi düşüyor
  • chevrolet kalos lar gerçekten çok güzel araçlar ben model yükselttim ama opel corsa c mon aldım ama aklım halen chevrolet kalos larda onları çok seviyorum ve ilerde yine almayı düşünüyorum hiç üzmemişti beni 2004 model hb 1.2 idi lpg de yoktu yakıtıda az dı gayet memnundum alacak olan arkadaşlar hiç düşünmesinler alşınca kullanınca aşık olucaklar emin olun
  • bende p.tesi itibariyle Kalos sahibiyim(2006 1.4 SX 38.000 'de otomatik vites,spor mavi).. ilk arabam umarım beni üzmez.. ilk iş hemen lpg taktırdım(Atiker 900/10 TL ).. Bugün bakımlarını yaptırdım 15.000 den beri bakım görmemiş araç 300 tl bayıldım(izmir 6. sanayide bi arkadaşın önerdiği bi ustaya gittim).. (normal rutin bakım+3 lastik jant tornaya girdi rot balans yapıldı, ufak tekek sorunlar falan halledildi vs vs.. usta 10.000 km sonra gel dedi... Daha doğru dürüst kullanmak nasip olmadı.. p.tesi sızdırmazlığı alcaz yetişirse muayene, sonra da ruhsat işlemlerini halledeceğim.. hepsi bitince bi iç dış detaylı yaptırıp koltuklara güzel bi döşeme veya kılıf.. valla imanım gevredi:)
  • iyi gunler
    badlucky aracın hayırlı olsun kazasız belasız keyifle kullanmanı dilerim. lpg olayı gercekten ekonomik ve mantıklı gorunuyor ben de atiker taktırdım ayn fiyata ve dün itibariyle teslim aldım gaza geciste performansta herhangi bir sorun tespit etmedim insallah boyle sorunsuz kullanırım yalnız bagaj konusu biraz dert olacaga benziyor. stepneyi cıkarttılar benimkinde orjinal lastik koymuslar celik jantlı normal ebatlarda bir stepne vardı simdi bagajda duruyor ama lastik haricinde nerdeyse bos yer kalmadı stepneyi eve koyup lastik tamir setlerinden alacagım bu sekilde idre edecegz
    bakım olayını artık bir dahaki aybasına bıraktım bakalım 1-2 yerden fiyat alıp ona gore bakım yaptıracagm
  • quote:

    Orjinalden alıntı: macka_61

    iyi gunler
    badlucky aracın hayırlı olsun kazasız belasız keyifle kullanmanı dilerim.
    " stepneyi eve koyup lastik tamir setlerinden alacagım bu sekilde idre edecegz"




    teşekkür ederim dostum, inşallah... Bende ince stepnelerden var ama ben de o kitlerden düşünüyorum, lastik yarılmadıkça işe yarıyormuş baya...
  • quote:

    Orjinalden alıntı: badlucky

    bende p.tesi itibariyle Kalos sahibiyim(2006 1.4 SX 38.000 'de otomatik vites,spor mavi).. ilk arabam umarım beni üzmez.. ilk iş hemen lpg taktırdım(Atiker 900/10 TL ).. Bugün bakımlarını yaptırdım 15.000 den beri bakım görmemiş araç 300 tl bayıldım(izmir 6. sanayide bi arkadaşın önerdiği bi ustaya gittim).. (normal rutin bakım+3 lastik jant tornaya girdi rot balans yapıldı, ufak tekek sorunlar falan halledildi vs vs.. usta 10.000 km sonra gel dedi... Daha doğru dürüst kullanmak nasip olmadı.. p.tesi sızdırmazlığı alcaz yetişirse muayene, sonra da ruhsat işlemlerini halledeceğim.. hepsi bitince bi iç dış detaylı yaptırıp koltuklara güzel bi döşeme veya kılıf.. valla imanım gevredi:)

    hayırlı osun badlucky aynı renk aynı model bende var 2006 kalos 1.4 16V sx hb otomatik ve şu anda 31000 km de ve çok memnunum sende memnun kalacaksın bende lpg yok sen bir dene bakalım memnun kalacakmısın deneyimlerini bana anlat belki bende taktırırım
  • merhaba arkadaşlar yazdıklarınızı okuduktan sonra ben de bir kalos almaya karar verdim
    ikinci el otomatik vites istiyorum, temmuz başına kadar bulabilirsem alcam, internettekiler fazla ücret talep ediyorlar bana göre,
    sizin duyduklarınız olursa mesajlarınızı bekliyorum...
    şimdiden teşekkürler...
  • 2004 .2005 15 civarı otomatık 2006 16.500 ...2007 2008 de 17 18 19 20
  • quote:

    Orjinalden alıntı: tecrübeli

    hayırlı osun badlucky aynı renk aynı model bende var 2006 kalos 1.4 16V sx hb otomatik ve şu anda 31000 km de ve çok memnunum sende memnun kalacaksın bende lpg yok sen bir dene bakalım memnun kalacakmısın deneyimlerini bana anlat belki bende taktırırım



    teşekkür ederim arkadaşım, 1 depo gaz bitirdim bu hafta ilk fullememde biraz fazla yaktı gibi 45 tl'lik gaz ile 230 km civarı yol yaptım... ustaya gittim bugün ,daha ayar falan yapılacakmış bi süre daha kullan öyle gel dedi... tabi aksaklıklar oldu(genelde benim şansıma olur böyle:) ) lpg deposunun şamandrası bozuk çıktı devamlı full gösteriyo depoyu.. depo tamamen boşaldığında gidecem o zaman halledeceklermiş.. sızdırmazlık için bugün öğleye doğru bi arkadaşla yolladım aracı çok kuyruk varmış bugün yetişmedi. çarşamba sabahın köründe gidecez galiba.. ha unutmadan senin araç şehir içi kaç civarı yakıyor?
  • quote:

    Orjinalden alıntı: drkocaeli

    merhaba arkadaşlar yazdıklarınızı okuduktan sonra ben de bir kalos almaya karar verdim
    ikinci el otomatik vites istiyorum, temmuz başına kadar bulabilirsem alcam, internettekiler fazla ücret talep ediyorlar bana göre,
    sizin duyduklarınız olursa mesajlarınızı bekliyorum...
    şimdiden teşekkürler...


    bi bak istersen öle bi baktım pazarlık kabiliyetine göre 500-750 düş bu fiyatlardan... ben internetten buldum aracı daha 1 hafta falan oldu...

    http://www.sahibinden.com/bayandan_cok_temiz_otomatik_vites-98WQQaXQQ14243739WQQpXQQdisplayitem

    http://www.sahibinden.com/2005_model_kazasiz_boyasiz_kalos_mlk_plakali-83WQQaXQQ13990332WQQpXQQdisplayitem -bu lpg'li

    http://www.sahibinden.com/2006_model_1_4cc_16_valf_sport_cope_kalos_30000km-49WQQaXQQ14501841WQQpXQQdisplayitem

    http://www.sahibinden.com/bakimli_arac_sehirler_arasi_yolda_192_lira_yakiyor-52WQQaXQQ14322024WQQpXQQdisplayitem

    http://www.araba.com/1956639.html

    http://www.araba.com/2056629.html
  • quote:

    Orjinalden alıntı: badlucky


    quote:

    Orjinalden alıntı: tecrübeli

    hayırlı osun badlucky aynı renk aynı model bende var 2006 kalos 1.4 16V sx hb otomatik ve şu anda 31000 km de ve çok memnunum sende memnun kalacaksın bende lpg yok sen bir dene bakalım memnun kalacakmısın deneyimlerini bana anlat belki bende taktırırım



    teşekkür ederim arkadaşım, 1 depo gaz bitirdim bu hafta ilk fullememde biraz fazla yaktı gibi 45 tl'lik gaz ile 230 km civarı yol yaptım... ustaya gittim bugün ,daha ayar falan yapılacakmış bi süre daha kullan öyle gel dedi... tabi aksaklıklar oldu(genelde benim şansıma olur böyle:) ) lpg deposunun şamandrası bozuk çıktı devamlı full gösteriyo depoyu.. depo tamamen boşaldığında gidecem o zaman halledeceklermiş.. sızdırmazlık için bugün öğleye doğru bi arkadaşla yolladım aracı çok kuyruk varmış bugün yetişmedi. çarşamba sabahın köründe gidecez galiba.. ha unutmadan senin araç şehir içi kaç civarı yakıyor?

    bende lpg yok ama şehir içi 0.285 krş yakıyor km de 95 oktan benzinle
  • 
Sayfa: önceki 89101112
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.