Şimdi Ara

Chevrolet Cruze Hakkında (2016)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
4
Cevap
0
Favori
414
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Bildiğim kadarıyla 2012 yılından sonra Chevrolet, Türkiye'den desteğini çekmiş durumda. O süreçten 10 yıl sonrasına kadar orjinal parça tedariği sağlayacak diye bilgilere ulaştım araştırmalarım sonucunda.

    Cruze, dış görünüş olarak çok hoşuma gidiyor. Şu zamanki araba fiyatlarını da göz önünde bulundurursak, böyle yakışıklı bir araba almaya kalkışınca maliyetler yükseliyor. Herkesin bir alım gücü var sonuçta.

    Sormak istediğim bazı sorular var bu araçla ilgili. Madde halinde yazmak daha verimli olacak sanırım. :)

    * Orjinal parçaları pahalı mıdır bu aracın? Kıyas edecek olsak piyasada bilindik arabalara kıyasla şu arabanın parça fiyatları civarında gibi bir tahminde bulunabilir miyiz. Konya'da parça tedariğinde sorun yaşar mıyız, yan sanayi parçaları var mıdır piyasada?

    * LPG uyumu. Bu aracın hangi motor seçenekleri var, hangi motorlarına sorunsuz şekilde LPG takılabiliyor. Ne kadar uyumlu çalışıyor. Arıza lambası yakma gibi huyları var mı. Yakıt ortalama ne kadar oluyor LPG'de. Subap ve buji gibi sorunlar çıkarıyormuş, ne gibi sorunlar çıkarır. Çözümleri var mıdır, pahalıya patlar mı?

    * Arabaya hantal filan diyorlar, hangi motor seçeneği neye göre hantal. Önceki aracım da gaza abanınca roket gibi gitmiyordu sonuçta, bu konuda sorun yaşayacağımı sanmıyorum. Şehir içinde kullanacağım %95 oranda. Konfor önemli biraz. İçeri gelen motor sesi, bozuk yollarda gelen sesler filan ne durumdadır? Sorunsuzluk ön planda. 2 ayda bir sanayi yüzü görmek istemiyorum açıkçası. Kronik problemleri var mı?

    * Araç hakkında uyarmak istediğiniz konular, şuralarına dikkat et gibisinden söylemek istedikleriniz, varsa kullanıcıların kendi yorumları, ve 2016 yılı itibari ile bu araca binmek parça sıkıntısı olsun diğer konular olsun bu durumla ilgili yorumlarınız benim için çok önemli. Bildiğiniz en ufak bir bilgi varsa dahi yazın, güzel bir derleme olsun. Forumda diğer başlıklarını inceledim, güncel başlık bulamadığım için yeni başlık açma ihtiyacı duydum. :)







  • Kardeşim öncelikle Merhaba : bende cruzemi tereddütle aldım şimdi iyi ki ilmışım diyorum . Tavsiyem alabiliyorsan 2010 sonrası al. Bende 2012 var 1.6 benzin lpg . Çekişi gidişi konforu gayet iyi . 2010 dan sonrası beygiri yükseltildi Lpg takınca arıza ışığı yanıyor ama çok ta önemli değil . Yakıt lpgdeyken gayet uygun
  • 5 yıldır 1.6 otomatik 124 hp versiyonunu kullanıyoruz, en başta tavsiyem 2009 ve 2010 modellere bakmayın motorları 113 beygir, hantal ve daha fazla yakıyor. 2011de motor revize edildi ve 124 hp oldu. Ayrıca aracın parçaları astra j ile ortak ve parça sorunu yok. Zaten chevrolet 2024 e kadar destek vermekle yükümlü. Bizim izmir şehir içi 12 litre lpg ortalamamız var, yani araç çok yakmıyor, diğer c sınıfı 1.6 atmosferik araçlar ne yakıyorsa cruze da onu yakıyor. motor lpgye uygun ama tüm Euro 5 normuna uygun motorlarda olduğu gibi subap problemi olabiliyor 60 bin km civarı. Çelik subaplarla değiştirilince sorun kalmıyor, maliyeti yaklaşık 1500 tl olması lazım tam emin değilim. Biz lpgyi ilk taktırdığımız zamanlar arıa ışığı yakıyordu fakat tekrar ayar yapıldıktan sonra söndü ve bir daha hiç yanmadı. Cruza parasını sonuna kadar hak eden bir araç içiniz rahat olsun, başka sorularınız olursa cevaplarım




  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.