Şimdi Ara

Chevrolet Cruze 2012 manuel şanzıman yağ değişimi hakkında

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (2 Mobil) - 1 Masaüstü2 Mobil
5 sn
5
Cevap
0
Favori
73
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
0 oy
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhaba. 2012 model Chevrolet Cruze 1.6 sport model manuel bir araç aldım. Eski sahibiyle yaptığım konuşmada daha önce hiç şanzıman yağını değiştirmediğini belirtti. Şanzıman yağı değişimi için bir ustaya gittim fakat usta yağ değişimi için tapa olmadığını yağ değişimi sonrasında yağ kaçağı gerçekleştiğini bu yüzden değişim yapmadıklarını belirtti. Daha önce şanzıman yağ değişimi yapan ya da bilgisi olan arkadaşlar konu hakkında bilgi verebilir mi?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Sorduğunuz arabada değil ama daha önce kullandığım arabalarda manuel şanzımanın yağını hep değiştim. Hatta bir keresinde ustamla bunu konuşurken şunu demişti: "Ben her debriyaj balatası değişiminde sormadan yağı da değişirim, işimi eksik yapamam." Bazı dükkanlar yağ değişimi ile maliyet artacak ve müşteri kaçacak diye değiştirmiyormuş.

Cevabınız için teşekkürler. Ben sadece motor yağı ve şanzıman yağı değişimi istedim. Motor yağını değiştirebileceğini fakat şanzımanda daha önce de yazdığım gibi değişim yapmadıklarını, hatta değişimden sonra yağ damlatma sorunu yaşanabildiğini söyledi. Ama yinede araştırmaya devam ediyorum. Teşekkürler.

Fakat şu da murphy kanunudur, birşey sorunsuz çalışıyorsa elleme, kurcalarsan kesin bozulur.

Uzun süredir şanzıman yağı değişmemiş aracın yağını değiştirirseniz bazı problemler ortaya çıkabilir.

Yani vites geçişlerinde vs. sıkıntı yoksa uğraşmayın binmeye devam edin.

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.