Şimdi Ara

Chevrolet aveo 1.4 Otomatik | Nikah öncesi son dönemeç Tavsiyelerinizi bekliyorum :)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
15
Cevap
0
Favori
601
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
0 oy
Sayfa: 1
Giriş

Uzun süredir sadece sıfır araç aldığım için ikinci elde biraz insan korkuyor.

Anneme yazlık bölgede kullanmak için Otomatik bir araç almaya karar verdim, Otomatik yerine manuel gets baktım 2011 model araba yürüyen cenazeydi istedikleri rakam 380.000 TL Civarı.

Dün ilana giren bir araç buldum ve baktım araç yürüyen olarak çok iyi en ufak ses yok, LPG takılmamış 90.000 km de boya değişen kayde değer bir şey yok.

Kozmetik olarak yürüyen olarak araç çok iyi, 4 ileri tam otomatik bir şanzıman var daha önce 1.4 araç kullanan biri olarak performans çok zayıf geldi şehir içinde 90 km üstüne çıkamadım şanzımana yordum ama emin değilim.

Araçta üst kapak ve karter de biraz yağ kaçağı var exper bu motor da olmayana denk gelmedim dedi, Şanzıman da da yağ kaçağı var ama öyle ciddi bir şey gözükmüyor.

Motor çalışması güzel, Anormal bir ses yok sadece bu yağ kaçakları ve performans sorunu beni düşündürüyor.

+ Su deposu da kirli ama antifiriz var araçta conta testi de yapıldı ufak kaçak çıktı ama sarı sorun yok dedi exper ciddi şekilde zorlamasına rağmen aracı.

Ne düşünüyorsunuz? Özellikle aveo  kullanan arkadaşların fikri çok önemli.

Chevrolet aveo 1.4 Otomatik | Nikah öncesi son dönemeç Tavsiyelerinizi bekliyorum :)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi emrcnd -- 30 Ağustos 2025; 16:59:18 >

Sadece sıfır araç alıyorsan durumunu tayin edersin normalde 90 bin km bir araçta motor şanzıman veya başka bir yerde kaçak olmaz. Conta da yanmaz. Araçtaki antifriz pis olmaz. Bence aracın km ile alakası yok ciddi sorunları var. Muhtemel düşürme de var.

1.4 motor ecotec opel de de kullanıldığı modeller var. Yağ kaçırma öyle her modelde karşılaşılacak bir durum değil.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

Aslında şöyle şehir içi kullandığımız için 90 geçemedim yoksa ana yola çıksak 90 geçecektir ama hızlanma yavaş olduğu için şehir içindeki yol o hıza çıkmayı kurtarmıyor buda normal mi fikrim yok 4 ileri otomatik şanzıman hiç hayatımda kullanmadım.

Kaçak konusunda %100 size katılıyorum, Motor ısıdan dolayı contalar yıpranıyor kaçırıyor dendi bu motorlarda çok mantıksız gelmedi.

Şanzıman kısmı şüpheli, KM düşürme bende şüpheleniyorum ama araç kondisyon olarak çok iyi o biraz rahatlatıyor araçta tek ses duyamadım.

Conta kaçak testi de şu şekilde bilgi verildi, rengi çok ufak değişmiş bu normal kabul edilebiliyor çünkü antifriz zamanla eskiyor veya yağ pompası kaynaklı olabiliyor dendi exper tarafından.

Şüphelerim geçmiş değil o yüzden araştırmaya devam ediyorum maalesef.

380 bin çok yüksek bir fiyat değil , benim bildiğim motor parçaları Opel ile uyumlu motorda parça sorunu yaşamazsınız, ama şanzıman eğer sorun çıkarsa ve yapılamaz ise araba hurda ya gidebiliyor, amcam Rover 75 de böyle bir durum yaşamıştı.

Eğer şanzıman i da sorun çıkarsa bile tamir edilebiliyor sa piyasasının kötü olmasını göz önünde bulundurarak alınabilir.

Ama benim tercihim bu gibi eski model araçlarda yürütme masrafı çok olacağı için yerli üretimi olan modelleri tercih ederim. Aveo ile Getz arasında kalite olarak çok da bir fark yok ama Getz bariz olarak daha dayanıklı bir arabadır. Mecburi hizmet de çok kötü koşullarda kullandım , hatta birinde yol yapım çalışması tabelası yokken asfalt tan toprak yola uçtum, ön camda ki ayna yerinden kırıldı düştü, ama sorunsuz gideceğim yere götürdü, kaçak mazot koydum yine yürüdü 😁

Aveo bu koşullara gelmez

• dr_mrh D kullanıcısına yanıt

Chevrolet aveo 1.4 Otomatik | Nikah öncesi son dönemeç Tavsiyelerinizi bekliyorum :) 90.000 binde motor mu, Umarım böyle bir şey yaşamam iki exper de böyle bir sorun göremedi.

Bu arada aracı 470.000 TL alıyorum.

ben bu alttaki ilana baktım vasat durumdaydı, Aldığım aracı önceden öğretmen kullanıyormuş herhangi şikayeti olmadığını söylediler.

Araçta bende sorun göremedim şanzıman için bir şanzıman servisini aradım 15-20.000 TL civarına onarım yapılıyor büyük bir şeyse 40.000 TL civarına çıkar dedi 50.000 TL geçer mi dedim hayır dedi.

Onarımı varmış şanzımanın bana öyle dedi otomatik şanzıman servisi.

Bu rakamlar da baktığım en temiz araç buydu açıkcası bende o yüzden expere soktum bunu, Bu yaşlarda hiç bir arabada antifriz bile yok.

Yaşayıp göreceğiz sanırım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi emrcnd -- 30 Ağustos 2025; 20:18:51 >

• exper raporu da bu şekilde.

• Hocam ben chevrolet tavsiye etmem çünkü hem turkiyeden hem avrupadan cekildiler bundan birkac sene sonra parça fiyatlari x100 olacak çünkü herkes parça bulabilmek için sağa sola saldiracak

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Km 90bin ve lpg takılmamışsa motor daha az yıpranmış demektir. Henüz almadıysanız daha az kronik sorunu olan ve performansı daha iyi Hyundai Getz 1.4 veya Ford Fiesta öneririm.

💎ONLARCA FORUMCU MUTLU MÜŞTERİ KONU LİNKİMİZDE...
    FORUM KONUMUZ...
  • yürüyen aksam tamamen opel corsa o yüzden mekanik parça sorunu yok.

ama kaporta konusunda evet bu risk var.

@SigortaTower

490.000 Bandına maalesef fiesta yok, Gets de 2005-2006 model var onların da çoğu 150.000 üstü ve yıpranmış araçlar.

Aveo 2011 model ve kozmetik olarak çok iyi durumda.

Bu süreçte 50 den fazla ilan baktım belki 20 den fazla exper raporu inceledim hepsinde kronik yağ kaçağı uyarısı var.

Bu motor kronikli bir motor ve sürprize açık, Umarım elimizde patlamaz çok yol yapmayacağımız için ona güvenip alıyorum.

Sabah noter de üstüme alacağım umarım hayırlısı olur.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi emrcnd -- 31 Ağustos 2025; 23:52:46 >

Benden size tavsiyeydi uyup uymamak size kalmış birçok kez araba degistirdigim için tecrübe olarak size aktarmak istedim bu araclarin piyasa değeri,parca sorunu ,usta problemi olacaktir tabiki karar sizin.

• Aynı paraya corsa yok mu hocam?. Bir de 90binde araç için contadan kaçırma biraz iddialı yağ kaçakları olur çok bir şey değil. 210binde aracım var daha antifriz suyu tertemiz. İçinize sindiyse alın bize bir şey demek düşmez hayırlı olsun demek düşer ama Chevrolet için bu fiyat bence yüksek özellikle çok tutmayan bir modeli için hadi cruze olsa kabulümdür.

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >

Yaş düşürmek gerekiyor veya komple boyalıya yakın araç almak gerekiyor corsa da

ecotech motor için bu durum kronik maalesef tüm araçlarda var, PSA dan çıksam diğer markalarda otomatik bu rakamlara araç yok.

470.000 TL bu km de bu kondisyonda otomatik araç çok fazla yok maalesef.

İkinci el piyasası öyle bir şey ki +100.000 TL ekle dünyan değişiyor.

Ama yılda 1-2.000 km yapacak araç için böyle bir ekleme yapmak istemiyorum.

İkinci el piyasası da umurumda değil motoru elimde kalmasın yeter aslında Chevrolet aveo 1.4 Otomatik | Nikah öncesi son dönemeç Tavsiyelerinizi bekliyorum :) 

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi emrcnd -- 1 Eylül 2025; 0:47:17 >
  • Araç temiz görünüyor. Bu paraya iyi gibi. Yazlık yerde az kullanılacaksa olabilir. Yalnız araç biraz hassas gibi. Düz vites alabiliyorsanız Kia-Hyundai grubu araçlar muhtemelen daha sorunsuz olacaklardır

Yarın ustaya götürüp kapsamlı bakım için fiyat alacağım bakalım ne çıkacak.

Cevap veren herkese teşekkürler.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.