< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > |
|

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > |
|
Ben mi anlamadım yoksa siz mi anlatamadınız bilmiyorum ama. 2 yaşındaki araç zincir kırıyor. Marka sıfır motor değişimi yapacak ama siz aracı komple birebir değişim istiyorsunuz öyle mi? Yani garantiyse garanti uygulanmış daha ne bekliyorsunuz merak ediyorum? |
|
Aynen öyle! Firma motor değişimini kabul ediyorsa bunun neresinden mağduriyet? Her sıkıntıda sıfır araba mı verilir? Böyle bir durumda sıfır araba talep etmek= fırsatçılıktır! Başka açıklaması yok bence.
Benim arabada hafif sağa çekiyor pazartesi servise gidip sıfır araba talep edeceğim! |
|
Sosyal medyada son zamanlarda Chery markasına özel bi karalama ve kötüleme kampanyası yürütülüyor belli ki, daha dün, yüksek takipçili twit sayfasında chery ile kaza yaptım hava yastığı açılmadı araç ayıplı diye başlık atıp karalamışlar yüzlerce yorum gelmiş olayın aslı ise araç yan tarafa takla atıyor, perde hava yastıkları açıyor sadece ön yastıklar açmıyor yani araç yastıkları açmış kabinide korumuş, hemen grip ncap testlerine baktım 5 yıldız alan araçların, fark ettimki araç nerden darbe alıyorsa o bölgeye göre hava yastığını açıyor 5 yıldız almış araçlar dahi yandan darbe alınca önü açmıyor. Bu konudada firma garantiyi kabul etmiş motoru değiştiriyor adam 2 yıl bindiği aracı 0'lamak istiyor ne güzel dünya marka üzerine düşeni zaten yapmış abicim sizinkisi sinekten yağ çıkarmak resmen bizde 2 adet chery var, ufak tefek kronik sorunlar çıkıyor servise gidiyorum hallediyorum adamlar ikiletmiyor bile kendi hatalarını düzeltme eğilimindeler stoplarda renk değişimi vardı söyledim direk sipariş geçelim 1 aya gelir takalım dediler ve öylede yaptılar çözüm odaklı servisinden memnunum, çoğu firma buğu yapan su alan farları bile değiştirmiyor garantiden, tiguanların leonların çoğu cam tavandan su alıyor servise söyledim 0km araç su alıyor diye şeylerine takmadılar, gelin aracı bırakın sorunu ücretli gideririz dediler |
|
her markada bu tür mağduriyetler olmasına rapmen cherry şikayetleri aşırı müşteri düşmanlığı yapıldığı yönünde yazıldı birçok kere. buna rağmen cherry alanlar bile bile lades demiş oluyor. ücret talep etmeden tamir ediyorlarsa öpün başınıza koyun. onu da yapmıyorlarsa iyi bir avukatınız varsa kolay gelsin, adalet süreçlerimiz maalesef uzun ama hakkınızı arayın derim, özellikle misliyle değişim, yeni araç vermeleri konusunda. ama garanti kapsamında tamir ediyorlarsa vermezler. < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi izengel -- 29 Ağustos 2025; 11:57:28 > |
|
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi trak76 -- 30 Ağustos 2025; 7:36:19 > < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
|
Öncelikle geçmiş olsun, müşteri memnuniyeti kısmında haklısınız, bende 1,5 senedir Chery sahibiyim ve diğer markalara kıyasla kendilerini çok fazla geliştirmeleri lazım. ANCAK , bu tür sorunlar Türkiye de ki tüm markalarda yaşanıyor. Modaya uyup markayı karalamak biraz gereksiz oluyor artık. Tabi ki hakkınızı savunacaksınız, şikayet edeceksiniz ancak şu sorunu VW'de de yaşasanız hiç kimse size sıfır araba vermez. Nerde gördünüz böyle bir şey? Cheryler 5 sene garantili, herhangi bir sorunda aracın sıfırını verecekse garanti neye yarıyor ki o zaman. Motor yenileme seçeneği her ne kadar can sıkıcı olsa da şu aşamada en iyi seçenek bence. |
|
Ben mi anlamadım yoksa siz mi anlatamadınız bilmiyorum ama. 2 yaşındaki araç zincir kırıyor. Marka sıfır motor değişimi yapacak ama siz aracı komple birebir değişim istiyorsunuz öyle mi? Yani garantiyse garanti uygulanmış daha ne bekliyorsunuz merak ediyorum? |
|
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Material-Engineer -- 30 Ağustos 2025; 15:56:58 > < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > |
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Material-Engineer -- 30 Ağustos 2025; 16:2:53 > < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > |
|
Böyle bir durumda sıfır araba talebi mesnetsizdir, mahkemeye giderseniz mahkeme davanızı reddeder ya da aleyhinize karar verir. 2 yaşına gelmiş arabanın tamiri mümkün olmayan bir üretim hatasından muzdarip olduğunu ispatlayamadığınız sürece, ki öyle bir durum yok, talebiniz reddedilir. |
|
bireyleşemez. sekülerleşme olmadan ahlak olmaz. * Her insanın içinde bir peygamber uyuklar ve o uyandığında, dünyadaki kötülük biraz daha artar. (Emil Michel Cioran) * Yearning for the past is usually just the lament of lost youth. |
|
Sosyal medyada son zamanlarda Chery markasına özel bi karalama ve kötüleme kampanyası yürütülüyor belli ki, daha dün, yüksek takipçili twit sayfasında chery ile kaza yaptım hava yastığı açılmadı araç ayıplı diye başlık atıp karalamışlar yüzlerce yorum gelmiş olayın aslı ise araç yan tarafa takla atıyor, perde hava yastıkları açıyor sadece ön yastıklar açmıyor yani araç yastıkları açmış kabinide korumuş, hemen grip ncap testlerine baktım 5 yıldız alan araçların, fark ettimki araç nerden darbe alıyorsa o bölgeye göre hava yastığını açıyor 5 yıldız almış araçlar dahi yandan darbe alınca önü açmıyor. Bu konudada firma garantiyi kabul etmiş motoru değiştiriyor adam 2 yıl bindiği aracı 0'lamak istiyor ne güzel dünya marka üzerine düşeni zaten yapmış abicim sizinkisi sinekten yağ çıkarmak resmen bizde 2 adet chery var, ufak tefek kronik sorunlar çıkıyor servise gidiyorum hallediyorum adamlar ikiletmiyor bile kendi hatalarını düzeltme eğilimindeler stoplarda renk değişimi vardı söyledim direk sipariş geçelim 1 aya gelir takalım dediler ve öylede yaptılar çözüm odaklı servisinden memnunum, çoğu firma buğu yapan su alan farları bile değiştirmiyor garantiden, tiguanların leonların çoğu cam tavandan su alıyor servise söyledim 0km araç su alıyor diye şeylerine takmadılar, gelin aracı bırakın sorunu ücretli gideririz dediler < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi BOLDVIPER -- 30 Ağustos 2025; 20:21:32 > |
Ben de öyle anladım. Firma sıfır motor takalım demiş ama kullanıcı hayır değişim istemiş. İki sene sonra. Firma burada görevini yapmış ve garantiden motoru sıfır ile yenilemek istemiş. Bunu da her firma yapmaz. Bu konuda Cherry yi tebrik ediyorum. (Hafızam yanıltmıyorsa benzer bir konu Kia içinde açılmış ve Kia sıfır motor takacağını söylemişti. Forumda konusu açılmıştı. Kullanıcı değer kaybından bile bahsediyordu.) Sanırım kullanıcı motor değişimi olduğunda ilerde aracının değerini düşeceğini zannederek böyle bir talepte bulunuyor. Bu ikinci elde değer kaybı muhabbetinin gerçekten artık ..ku çıktı. İnsanlar değeri düşecek diye çarpık çurpuk araçlarla geziyor. |
|
geçmiş olsun 2 yaşında bir aracın arızası için motor değişimi güzel bir teklif.. firmayı tebrik etmek lazım. benzer bir konu vardı servis tarafından darp edildiğini söyleyen biri o konu şuan ne durumda acaba.. mağduriyetini giderebildimi acaba.. |
|
|