Şimdi Ara

Chernobylite (Erken Erişim) [ANA KONU]

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
111
Cevap
1
Favori
12.802
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Steam Linki:
    https://store.steampowered.com/app/1016800/

    Chernobylite (Erken Erişim) [ANA KONU]




    ARŞİV İLK MESAJ


    Farm 51, bir süredir üzerinde çalıştığı Chernobylite oyununun resmi duyurusunu yayınlanan kısa bir video ile gerçekleştirdi. Sci-Fi öğelerine sahip olan oyunun korku ve hayatta kalma dinamiklerini barındıracağı da açıklandı.

    Get Even ekibinin yeni oyunu Chernobylite duyuruldu
    Adından da anlaşılabileceği gibi Çarnobil faciasını temel olarak alan oyun, Ukrayna'da geçecek. Bu büyük nükleer felaket sonrasında farklı bir hikayeye odaklanacak olan yapımın, komplo teorileri ile dolu bir hikayeye sahip olacağı da gelen bilgiler arasında.

    Daha önce Get Even isimli oyunu geliştiren Farm 51 tarafından yapılan oyun Unreal Engine 4 grafik motorunu kullanacak. Hatırlarsanız ekip Get Even isimli oyunda fotorealizm tekniğini kullanmıştı. yani ekip tıpkı get Even'da olduğu gibi gerçekte var olan mekanları 3D tarama yöntemi ile oyuna aktaracak ve çok daha gerçekçi grafikler ile karşımıza çıkacak. Zaten oyunun grafiklerine ve atmosferine baktığımızda gerçekten de farklı durduğunu görüyoruz. Henüz çıkış tarihi konusunda bilgi verilmeyen oyunun ilk videosuna aşağıdan göz atabilirsiniz.
    (alıntıdır)

    video linki - Official Trailerhttps://www.youtube.com/watch?v=DiVA2Ry6GdM&feature=youtu.be

    Oyun Steam de listelendi, çıkış tarihi 2019 Sonbahar
    steam linki
    https://store.steampowered.com/app/1016800/Chernobylite/
    Chernobylite (Erken Erişim) [ANA KONU]


    yeni teaser- Chernobylite Making Of 1 - Chernobyl Scanning Introduction
    https://www.youtube.com/watch?v=D3KM_Rd1ReE
    < Bu mesaj bir yönetici tarafından değiştirilmiştir >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >







  • Tekrardan merhabalar. Bir süre hayatımdaki sorunlar nedeniyle çeviriye devam edemedim hatta bilgisayara dahi giremedim. Ancak son günlerde imkan bulduğumdan yaptığım ilk iş çeviriyi tamamlamak ve yapımcılara teslim etmek oldu. Hatta sırf yamayı yetiştirebilmek adına bunca süredir oyunu bile bitirmedim daha. Bu süreçtede büyük bir üzüntüyle görüyorum ki bazı insan müsveddeleri hakkımda ileri geri konuşmuşlar. DM'den de en az burdaki kadar sürekli çeviriyle alakalı rahatsız edici mesajlar gelmiş.

    Herkes kendi kazancını görür olmuş şu dünyada. Acaba çevirmene bir şey mi oldu, öldü mü kaldı mı, başına bir şey mi geldi değil, sanki bunun için para verip hizmetini beklemişcesine (ki öyle olsa bile yanlış), olmayan insanlığınızdan çıkıp, arkamdan atıp tutuyorsunuzya size yazıklar olsun. Şunu bilinki bu dünya sizin gibiler yüzünden kötü bir hal aldı. İnsanın içinde ufacık bir yardım etme hevesi bırakmıyorsunuz. Allah ıslah etsin.

    Bana şerefsiz diyen ve aynı hastalıklı kafada olup yorumunu beğenen 3 kişi sözüm size. Madem şerefe bu kadar önem veriyorsunuz, içinizde en ufak bir şeref kırıntısı varsa bu yamayla oynamazsınız. Ki oynayacaksınız bundan adım gibi eminim. (Zat yorumunu silmiş bile ancak gören gördü her şeyi)

    Bunun gibileri gördükçe oyunları çevirmekten soğuyorum maalesef. Ancak küçüklüğümden beri Türkçe yamalarla büyümüş biri olarak oyunları Türkçe olarak, anlayarak oynamanın verdiği hazzı iyi bilirim. O yüzden kendi çapımda çevirilere devam edeceğim. Ancak bu olanlardan çıkardığım ders ise özellikle Türkçe yama yapmak istiyorsanız, kesinlikle çıkmadan 1 gün önce bile duyurusunu yapmayacaksınız. Yoksa malumunuz.

    Yorum yazarak veyahut iyi dilekleriyle yanımda olan kişilere çok teşekkür ederim. 1 kuruş dahi kazanmadığım şu işten tek isteğim iyi dilekleriniz ve dualarınız.
    Oyun erken erişim olarak şu an steam de açıldı. Sizlere bir de güzel bir haberim var. Oyuna yakın bir zaman da resmi olarak Türkçe dil desteği de gelecek. Çeviri çalışmasını bizzat kendim yapıyorum. Merak ettiğiniz sorular varsa sorabilirsiniz. Türkçe dil desteği oyuna eklendiği zaman da ayrıca bildireceğim buradan. Herkese keyifli oyunlar!
    Resmi Türkçe dil desteği, bugün gelen güncelleme ile oyuna eklendi! Herkese şimdiden keyifli oyunlar dilerim. Türkçe çeviriyle ilgili aşağıda yazdığım anekdotları okuduktan sonra oynamanızı tavsiye ederim.

    Çeviriyle alakalı birkaç şeye dikkat çekmek istiyorum;

    - Daha önceden söylediğim gibi, çeviride Türkçe karakterlerden sadece ç-Ç , ş-Ş , ö-Ö , Ü-ü harfleri olacaktır. Bu durum oyunda ki yazıların kodlama sisteminden kaynaklanmaktadır. İleride Türkçe karakterli bir sisteme geçerlerse, düzeltilme şansı var.

    - Kelimeleri ve cümleleri, oyundaki yerlerine ve sahnelere bakarak çevirme şansım olmadığı ve İngilizce de ki bazı kelimeler birden fazla anlama gelebildiği için, absürt ve saçma duran kelime veya cümleleri gördüğünüz takdirde özellikle ss (ekran görüntüsü) alarak bana bildirirseniz sevinirim. En kısa sürede düzeltip, sonraki güncellemelerde düzeltilmiş olacaktır.

    Ayrıca bir de terimler sözlüğü paylaşıyorum. Neyin nasıl çevrildiğini görmek isteyenler ve ileride olası bir çevirmen değişikliği için:
    https://docs.google.com/spreadsheets/d/1UoM1DEKrFQDml0aiob8wLODj-C3J2NGj1evvXZqzMak/edit
    Arkadaşın başına bir şey gelmiş olabilir, Sağlık sorunları olabilir, iş yoğunluğu okul yoğunluğu olabilir. Hemen neden böyle bir çalışma yok olaylarına girdiniz ki. Hayırdır, arkadaş yapmasaydı da siz mi yapacaktınız yerelleştirmesini. Hala yapım aşamasında olan bir oyunun parça parça hikayesini mi oynayacaksınız anlamadım.
  • Rez, trailer ilgimi çekti

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • atmosfer güzel görünüyor . oynanacaklar listesine eklendi
  • Yeni teaser geldi. Çernobil ve çevresini , birebir modelleme çalışmaları başlamış. Videoyu izlemenizi öneririm. Kurgusal bir Çernobil değil birebir gerçeğini yaşayacağız.
    Bu oyundan büyük umudum var.


    https://www.youtube.com/watch?v=D3KM_Rd1ReE



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Anadolu Kartalı -- 14 Şubat 2019; 22:16:12 >
  • Attım listeye
  • Kullandıkları teknik ilgi çekici. Get Even'da da aynısını yapmışlardı fakat oyun pek tutmadı. İndirimlerde almıştım, bir denemek lazım. Çernobil her zaman ilgimi çekmiştir, umarım güzel bir yapım olur.
  • Epeyce ilgimi çekti. Zaten bu tarzın büyük bir takipçisiyim. Umarım güzel bir geliştirme süreci geçirir ve bize istediğimiz o atmosferi yaşatır.
  • Adamlar gitsin World War3 ü düzeltsin önce.
  • Oyun ile ilgili bir adet pre-alpha oynanış videosu yayınlanmış. Yarısına kadar pek ilgimi çekmemişti. Kapalı alana girince tat vermeye başladı.


    DH tüp kodu çalışmıyor nedense.
    https://www.youtube.com/watch?v=lHhLmv32A2g&t=



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi FORZAFATHER -- 19 Nisan 2019; 18:37:25 >
  • Yeni video yayınlamışlar sandım fakat eskiymiş. İlgi çekici.

  • Güzel olucak metro ve stalker hissi veriyor gameplay den gösterdikleri kadariyla. Diziyi izleyenler reaktör binasını daha farklı bir algıyla oynayacaktir.Serbest gezme olayida iyi rusyadaki ağaçkakan dedikleri haarp veri kuleleri ni dahi yapmislar.Birde o pripyatin simgelesmis lunapark ve apartman bölgelerini yaptılarsa çok iyi olur.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Gamescom videosu yayınlanmış. Pre-alpha olduğu için bir kaç yerde animasyonlarda sıkıntılar görünüyor. Onun dışında konuşmalar gayet güzel olmuş.

  • Oyun 16 Ekimde erken erişim olarak çıkacakmış. Fiyatı çok uygun gelmediği sürece almayı düşünmüyorum, sadece senaryo modu olan bir oyunda erken erişim nedir arkadaş.
    https://store.steampowered.com/app/1016800/Chernobylite/
  • Oyun atmosfer olarak güzel olacağa benziyor, mekanlar tamamen gerçekleri baz alınarak tasarlanmış, 3 gün sonra çıkıyor.
  • Hala fiyat girilmemiş. Early Access süresi boyunca ücretsiz oluyormuş birde, o zaman işte oynanır bu oyun.
  • Oyunun fiyatı 80 TL olacak arkadaşlar. Steam toplulukta sormuştum geçen gün.

    Chernobylite (Erken Erişim) [ANA KONU]
  • Oyun erken erişim olarak şu an steam de açıldı. Sizlere bir de güzel bir haberim var. Oyuna yakın bir zaman da resmi olarak Türkçe dil desteği de gelecek. Çeviri çalışmasını bizzat kendim yapıyorum. Merak ettiğiniz sorular varsa sorabilirsiniz. Türkçe dil desteği oyuna eklendiği zaman da ayrıca bildireceğim buradan. Herkese keyifli oyunlar!
  • çöpü alacaklara geçmiş olsun. yapımcı firmadan oyun vs alınmaz. ww3 de oyunun ilk günleri saatlerce oyuncuları yükleme ekranında tutarak iade haklarını yediler. bf killer olacak diye hype e izin verdiler oyunu 100 kişi oynamıyor. ölen oyunu canlandırmak için hiç bir şey yapmıyorlar bağlantı sorunları buglar aldı başını gidiyor. yazık bu firmaya kanıp para vermeyin.

    büyük ihtimal ilk 1-2 hafta geçiştirirler sonra ilgilenmezler bile buradan gelecek paraya da başka oyun yaparlar.

    hiç bir early access e para yedirmeyin alayı para tuzağı.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Winter Is Coming -- 16 Ekim 2019; 20:4:52 >
  • Deneyenler yorumlayabilir mi. Senaryo odaklı bir oyunda erken erişimi hala anlamıyorum. Fiyatı da cazip değil pek. Benim için tek artısı geçtiği Dünya'sı ve Türkçe olacak olması.
  • Oyunu 80 TL ye Steam'den satın aldım ve ilk bir saatlik kısmını oynadım.

    Oyun özellikle Metro serisi oyunlarından oldukça fazla esinlenmiş.Seslendirmeler Rusça,altyazılar ve menüler ise İngilizce olarak yer alıyor.Müzikler konusunda ise gayet iyi bir iş çıkardığını söyleyebilirim.Görevler sırasında karşınıza bazı durumlarda diyalog seçenekleri çıkıyor ve burada kararı size bırakıyor.Mevsimsel şartlar ve radyasyon hayatta kalmayı epey zorlaştırıyor ve etraftan topladığınız çeşitli malzemeler ile oluşturduğunuz kamp noktalarında üretim yapıyorsunuz.Ayrıca oyunda bir inşa sistemi yer alıyor.Oyunun görsel yanıda yine Metro oyunları kadar başarılı ve optimizasyon konusunda iyi durumda görünüyor.Tüm ayarlar en sonda iken mevcut sistemimde 2K çözünürlükte oyun içi benchmark aracı ile ortalama 74 FPS lik bir değer elde ettim.Oyunla ilgili görüşlerim ilk izlenim olarak olumlu ve özellikle Metro oyunlarını sevenlerin denemesi gereken bir oyun olduğunu söyleyebilirim.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Terminator T-800 -- 17 Ekim 2019; 0:21:10 >




  • 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.