Şimdi Ara

ChatGPT Pentagon’a teslim oldu, kullanıcılar aboneliklerini iptal etmeye başladı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
42
Cevap
0
Favori
4.481
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
33 oy
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • ChatGPT Pentagon’a teslim oldu, kullanıcılar aboneliklerini iptal etmeye başladı
    Aylık kullanıcı sayısı 1 milyara ulaşan ChatGPT yapay zekâ modeli sektörün de öncülüğünü yapmaya devam ediyor. Ne yazık ki geniş kitlelere hitap eden devasa yazılım platformlarının sonu hükümet organlarına teslim olmak oluyor.

ChatGPT Pentagon ile anlaşma imzaladı

Batılı yapay zekâ modelleri sektöründe dünden bu yana fırtınalar kopuyor. Önce Claude Code ile öne çıkan Anthropic şirketinin şirketin teknolojisinin kitlesel gözetim ya da insan müdahalesi olmadan ölümcül kararlar verebilen otonom silahlarda kullanılmayacağına dair güvence talebi nedeniyle Trump yönetimi ile ters düştüğü haberi geldi.

Ayrıca Bkz.Neden yapay zekalar PDF okumakta bu kadar kötü?

Hemen sonrasında ise OpenAI patronu Sam Altman, Trump hükümetinin tüm taleplerini kabul edeceklerini belirterek önemli bir anlaşmaya imza attıklarını duyurdu. OpenAI, ABD ordusunun gizli ağlarına en güvenilir yapay zekâ modellerini sağlamayı taahhüt etti. Bununla birlikte yurt içinde kitlesel gözetimin yasaklanması ve güç kullanımında insan sorumluluğunun korunması ilkelerinin Pentagon tarafından kabul edildiğini açıkladı.

Bu durumda Anthropic’in neden hükümet ile ters düştüğü konusunda kafalarda soru işaretleri oluştu. En iyi ihtimalle OpenAI’ın bu iki ilke haricinde diğer tüm ilkeleri kabul ettiği tahmin ediliyor. Trump ise Truth Social platformundaki paylaşımında Anthropic’i sert sözlerle eleştirerek şirketin Pentagon’a şart dayatmaya çalıştığını savundu.

ChatGPT Pentagon’a teslim oldu, kullanıcılar aboneliklerini iptal etmeye başladı

Çin’in günahı ne?

Çinli yapay zekâ şirketlerini ordunun teknoloji geliştirmesine yardım etmekle suçlayarak yonga ve teknoloji ambargosu uygulayan ABD’nin konu kendisine gelince etik değerleri bir kenara bırakarak hareket etmesi büyük tepki çekti.

Diğer taraftan kâr amacı gütmeyeceğini sürekli dile getiren OpenAI patronu Sam Altman'ın ise finansman bulabilmek için 180 derece dönmesi ve Trump hükümetinin baskısına boyun eğmesi tepki topladı. Sosyal medyada ChatGPT kullanıcıları aboneliklerini iptal ederek firmaya tepki gösteriyor. Diğer taraftan OpenAI çalışanlarının anlaşmaya nasıl tepki gösterecekleri de merak konusu.

Kaynak:https://www.theguardian.com/technology/2026/feb/28/openai-us-military-anthropic

• Düzgün bir cevap yazmamışlar, ben yazayım

Sağlık sonuçlarını yorumlatmaktan, internette bir konuyu araştırmaya, beyin fırtınası yapmaktan görsel/video oluşturmaya, dil öğrenme, yazılım, içerik üretimi, turizm gibi birçok kullanım alanı var.

Evet 5 yıl önce yoktu fakat şu anda var. 5 yıl önce üstte saydiklarima farklı bir çözüm arıyorduk ve saatler günler haftalar sürebiliyordu .

Ayrıca bunları aktif kullananlarla yarışmak için mecburen kullanıyoruz

Peki dersen ki ücret ödemeye gerek var mı? Açık kaynak alternatifleri, ücretsiz kullanım hakkı, başka yapay zekalar vs. O ayrı bir konu tabii ki.
  • direk sildim direk. birsuru ai var. sana yallah

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Mark Fisher -- 1 Mart 2026; 0:12:15 >
    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Hop abonelik iptal edildi

▁ ▂ ▄ ▅ ▆ ▇ █ ☾☆ | Togg | ☾☆ █ ▇ ▆ ▅ ▄ ▂ ▁
    [2024] Togg T10X V2 | [2012] Opel Astra J Cosmo | [2012] VW Polo 1.6 TDI DSG | Samsung Galaxy Z Fold 6 | Huawei P30 Pro | Huawei GT3 Pro | Sony PS4 20. Yıl Özel Sürümü | Sony PS5 Pro | Vestel 43UD9300 | Vestel 65O9930 | AMD Ryzen 9 7900X3D | Asus TUF Gaming X670E-Plus | Corsair 64GB DDR5 RAM | MSI 1 TB Spatium M480 | Nvidia 12GB GeForce RTX 4070Ti
  • Herşeyin içine etmeseler şaşardım

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • ChatGPT'den abonelik alacak kadar ne yaşıyorsunuz arkadaşlar Allah aşkına yahu. Bundan 5 sene önce yapay zeka mı vardı ne ara ihtiyaç listenize girdi de abonelik almaya kadar gittiniz? Araştırılması gereken vakalarsınız.

Umarım aynı sıkıntı gemini için önüme çıkmaz.

• xborax123 X kullanıcısına yanıt

Alakasız örnek. Yapay zeka ve et-ateş ilişkisini nasıl kurdun ? Birisi zaruri ihtiyaç. Yapay zeka olmadan yaşayamaz mısın mesela ? Sorumu ona cevaplatmadan kendin yanıtlarsan sevinirim.

Atalarımız ateşte yemekleri pişirmeyi keşfetmeden önce çiğ et ile yaşayamamışmı neden şimdi pişirelim veya bu mantıkla hiçbir şeyi yenilemeye geliştirmeye gerek yok yaşayabiliyorsak iyi kötü dokunmayalim

Çiğ etin aşırı tüketimi çeşitli sağlık sorunlarına yol açabilir. Aşırı miktarda çiğ et tüketimi, sindirim sistemi sorunlarına, besin zehirlenmelerine ve parazit enfeksiyonlarına neden olabilir. Çiğ ette bulunan bakteri ve parazitler, tüketildiğinde insan sağlığını olumsuz etkileyebilir.

Ama yapay zekasız sağlığından olmazsın :D

Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.