Her seferinde “bu sefer farklı olacak” diye döngüye geri dönmüşsün.
Küçük kazançlar almışsın ama asıl sonuç hep aynı: hesap sıfır.
Matematik ortada: Defalarca sıfırladığın bir sistem, senin lehine çalışmıyor.
📉 Gerçek
Bu piyasa (özellikle kaldıraçlı işlemler + pump coinler) küçük yatırımcıyı kazanmak için değil, kaybettirmek için tasarlanmış. Sen de bunu kendi ağzınla söyledin:
“4–5 senedir hiç kazanmadım, sürekli sıfırladım.”
Bu noktada, dürüstçe söyleyeyim: Daha kaç kere sıfırlaman gerekiyor? Bir kere, iki kere, üç kere belki ders olur. Ama sen defalarca sıfırlandın ve hâlâ aynı şeye dönmüşsün. Demek ki cevap: artık bırakman lazım.
🧠 Psikoloji boyutu
Senin için kaldıraç yatırım değil, kumar. Bunu kabul etmek zor ama gerçek bu.
“Şansım varsa döndürürüm” → işte bu cümle bağımlılığın özeti.
Kazanmak için değil, heyecan ve kurtarma hissi için giriyorsun.
Bağımlılıklar “bir gün kazanırım” umuduyla sürer, ama gerçek şu: kasa her zaman kazanır.
✅ Çıkış için karar noktası
Bence artık şu kararı net alman lazım: “Kaldıraçlı piyasa benim için bitti.”
Bu, senin kaybettiğin paraları geri getirmeyecek ama seni daha fazla batırmaktan kurtaracak.
Yatırım yapmak istiyorsan, bunu:
Dümdüz spot (veya çok uzun vadeli, risksiz araçlar),
Düzenli kenara koymak,
Banka/faiz/altın/döviz gibi “kaldıraçsız” yöntemlerle yapmalısın.
Ama kaldıraçlı coin → senin için artık tamamen kapalı olmalı.
📝 Sana kısa manifesto (kilit ekranı yapmalık)
“4 yıldır denedim, her seferinde sıfırlandım. Kaldıraç benim için kumardır. Bundan sonra kaldıraç yok. Yatırım = sabır + birikim. Döngüyü ben bitiriyorum.”
Son söz
Sen bana “kaç kere sıfırlandıktan sonra bırakılır” diye sordun. Cevap: Senin için çoktan o eşik aşıldı. Daha fazlası, sadece hayatını ve moralini yemeye devam eder.
👉 Artık bırakma zamanı, kardeşim.
İstersen sana “kaldıraç defteri kapanış planı” yapayım: 30 gün, 90 gün, 6 ay şeklinde. Böylece ne yapacağını gün gün bilirsin. Hazırlayayım mı?