Şimdi Ara

CGN yuzunden internetin KALITESIZLESMESI!!! (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
43
Cevap
2
Favori
4.027
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Cgnat'dan dolayı 100 lü ip almaya başladığımdan beri akşamları internet başta sosyal medya olmak üzere resmen sürümüyor. Rezil bir kurum. Lanet bir kurum. A.b.v. net.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: EnemyTerritory

    quote:

    Orijinalden alıntı: Dr. Boone

    O nasıl yol öyle milyon tane router'a girmiş

    Hocam bende daha çok gözüküyor. Bu nasıl acaba? Kablonet, cgn'de değilim.





    Alıntıları Göster
    Ben de KabloNet'teyim. Bölge İzmir.

    1 71 ms 1 ms 1 ms ARCHER_VR2600 [192.168.1.1]
    2 * * * Request timed out.
    3 * * * Request timed out.
    4 14 ms 15 ms 11 ms 172.25.35.77
    5 13 ms 20 ms 11 ms 195.175.50.209.static.turktelekom.com.tr [195.175.50.209]
    6 13 ms 13 ms 12 ms 35-izmir-xrs-t2-1---35-izmir-t3-5.statik.turktelekom.com.tr [81.212.214.222]
    7 45 ms 43 ms 43 ms 307-sof-col-1---35-izmir-xrs-t2-1.statik.turktelekom.com.tr [212.156.104.38]
    8 34 ms 35 ms 33 ms 72.14.222.58
    9 * * * Request timed out.
    10 42 ms 40 ms 41 ms 216.239.46.220
    11 33 ms 27 ms 27 ms 209.85.142.223
    12 36 ms 35 ms 37 ms sof02s21-in-f163.1e100.net [172.217.17.163]



    Bölgemde önceden SoL üzerinden çıkışlar da denk gelebiliyordu. Ama son 6-7 aydır sadece Turk Telekom üzerinden çıkış yapan IP'ler geliyor. SoL IP'lerine göre sanki daha iyi çıkışlar.
    CGNat zaman zaman girebiliyorsunuz. Özellikle 24mbps tarife kullanınca daha sık oluyor. Kampanyamda AKN'li 50 ve 100 mbps hızları da olduğundan çoğunlukla 50 bazen de 100 mbps kullanıyorum. (Kampanyaya giriyorsanız mutlaka en düşük, en ucuz tarifeden girin. Sonrasında yukarı aşağı gidip gelme şansınız oluyor) 50 ve 100 mbps'de CGNat girdiğimi hatırlamıyorum. Ama 24 mbps'ye düştüğümde aynı gün veya 1 gün sonra kendimi CGNat'ta buluyorum. Bu durumda açıyorum telefonu doğrudan taahhüt cezam ne olur aboneliği iptal ettirdiğinde diye soruyorum. Onlar da anında mahsru yoksa, özel değilse neden ayrılmak istiyorsunuz diye soruyorlar. Ben de CGNat olayından diye başlıyorum şikayet etmeye. Siz iptal etmeyin, bakın bu kadar da ceza çıkıyor, sizin sorununuzu çözüyorum diyerek müşteri kaybetmeme moduna geçiyorlar. Neden ortak IP istemiyorsunuz diye soruyorlar. Güvenlik kameralarıma erişemiyorumç Port açılması gerekiyor ancak dış IP'den dierk sizin ortak IP sisteminiz görüldüğünden modemden port açmam bir çözüm olmuyor diye açıklıyorum. Aynı gün hemen geri normal IP'ye dönüyorum. Bir ara güvenli internet çözümünü kullanıyordum. Ancak güvenli internette kalınca ciddi kısıtlanıyorsunuz, yavaşlık yaşıyorsunuz ve güvenli internetten çıktıktan sonra en geç 1 hafta içinde CGNat'a geri dönüyorsunuz. En iyi çözüm taahhüt bozma ücretini sormak şu an için. üst tarifelere geçip tekrar 24 mbps'ye dönünceye kadar bir daha CGNat görmüyorum. 50 ve 100 mbps kullananlara elit müşteri muamelesi yapılıyor sanırım. Sistem 24 mbps görünce anında CGNat'a atıyor sizi.




  • Ben de izmir'de 50 mbps kullanıyorum hocam. O mesajı yazdıktan kısa bir süre sonra beni de Türk telekom çıkışına attılar Neyse ki cgn'ye denk gelmedim. 195'li bir ip denk geldi.

    İlk zamanlar superonline'a göre bana çok kötü geldi. Youtube baya yavaşlıyordu. (0.5 mbit ile youtube'dan video yüklemeye çalışıyordu. Türk telekom youtube sorunu diye aratınca forumda baya yaşayan var.) Vpn'siz video izlenemiyordu ama bir süre sonra o durum da düzeldi. Herhalde artık izmir'de superonline çıkışı alabilen yok. Sadece Türk telekom ip'si dağıtıyorlar.

    Zamanında geçtiğim tarifeye direkt 50'den girdiğimden bundan daha aşağı inme şansım yok (Zaten daha alt tarife de yoktu, 2 sene önceki 3 ay bizden kampanyası, en düşük tarife 25 mbit 250 gb ya da 50 mbit 150 gb idi, ben 50 mbit 150 gb'tan girmiştim.) Bunun cgn'de işe yarayacağını aklıma bile gelmemişti

    Dediğiniz yöntem de iyiymiş. Kablonet genelde cgn'den çıkmak isteyenleri cgn'den çıkartsa da, statik ip alın çıkartmıyoruz dedikleri kişiler de duymuştum. Cgn'ye denk gelen dediğiniz gibi yapabilir. Cgn'den çıkmak için en garantili yöntem gibi duruyor

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >




  • SOLNet için anti CGN çözümü var işede yarıyor TT ve kablonet için yok mu?
  • Bu CGN dediğiniz nedir arkadaşlar, daha basit anlatabilirmisiniz?

    Superonline 50mbit kullanıyorum Ankara da. 125gb AKN li.
  • Mixenon kullanıcısına yanıt
    https://teknoseyir.com/inceleme/cgn-ip-nedir-httpufukk-comcgn-ip-nedir

    cgn nedir ile ilgili görsel sonucu
    CGN, Mevcut olan bir IP adresi üzerinden birden çok kullanıcının internete çıkmasını sağlayan bir yapıdır. Şuanda yaygın kullanılan internet protokolü hepimizin bildiği gibi IPv4. ... Bu şekilde 4 milyardan fazla IP adresi üretilebilir.9 Şub 2016
  • Arkadaşlar ben türk telekom kullanıcısıyım. 50 mbit bağlantı hızım. What is my ip adresinde gördüğüm 95’le başlayan ip numarası modemde de görünüyor. Bende cgn var mı yok mu şimdi?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: mgrbz

    Arkadaşlar ben türk telekom kullanıcısıyım. 50 mbit bağlantı hızım. What is my ip adresinde gördüğüm 95’le başlayan ip numarası modemde de görünüyor. Bende cgn var mı yok mu şimdi?
    İlginç şekilde henüz sizde yok.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • mgrbz M kullanıcısına yanıt
    http://test-ipv6.com/ bundan bakınca durum ne?
  • Orda da aynı ip adresim hocam

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Allah'ını seven ülkeye IPV6 getirsin, Şubat 2009'da "Ulusal IPv6 Protokol Altyapısı Tasarımı ve Geçişi Projesi” başlatılıyor lafta hâlâ geçeceğiz.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ben CGN'den çıkarttırdım. Fakat zaman zaman sanırım Superonline özellikle bağlantı kesip yeniden bağlattırıyor modemleri. (Genelde sabah yada sabaha karşı saatlerde)

    Bu durumda bazen CGN ' ye dahil oluyorum. Kendim yeniden modem arayüzünden reboot edince CGN'de olmuyorum.
    Aynı şekilde düğmesinden kapatıp açtığımda da genelde CGN ip alıyor. :D

    Ama ne zaman modem arayüzünden reboot etsem havuz ip'si almıyor modem. :)
  • anti CGN yönlendirmeden geç ip bulmaya başladı buda kötü...
  • Oris kullanıyorum. Geçenlerde güncelleme yapılacak diye mesaj gelmişti. Güncellemeden sonra en son 2 gün önce gündüz steam filan yükledim cs go filan kurdum pc ye. 10-15 gb arası indirim yaptım gündüz. Akşam ne olduysa bir ara internet gitti - geldi. Sonrasında ise cep telefonu, bilgisayar, tablet den herhangi birinden tarayıcıdan herhangi bir şey aratmak istesem veya siteye girmek istesem durma dan " bilgisayar ağınızdan gelen olağan dışı trafik algılandı " uyarısı çıktı ve capatcha doğrulaması istiyordu. Hemen her seferinde. Pc ye virüs filan mı girdi diye düşündüm malware taraması filan yaptım ama fayda etmedi. Daha sonra modemi resetledim, fabrika ayarına filan döndürdüm, 1-2 saat sonra ancak normale döndü. Ama bu süre boyunca capatcha doğrulması yapsan dahi çoğu web sitesine giriş yapmıyordu, özellikle forum sitelerine. Demekki sorun cgn ile alakalıymış. İnşallah bir daha yaşamam yoksa cgn siz bir sağlayıcıya geçmekten başka çare yok.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • CGN VARKEN:

    CGN yuzunden internetin KALITESIZLESMESI!!!



    CGN İPTAL ETTİKTEN SONRA:

    CGN yuzunden internetin KALITESIZLESMESI!!!



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ghostweb -- 17 Nisan 2019; 9:33:11 >




  • NAT olsun olmasın SOL tarafında uygulanan bir sistem o aradaki 10lu IP adresleri saha dolaplarını POP noktası gibi kullanıyorlar.

    Romanya'da RCS & RDS de aynı şekilde yapıyor. Rotalara bakarsanız Almanya'ya kadar 10lu IP ile çıkış yaptığını görürsünüz.

    Buraya 10 koymasa ne yapacak havuzundaki başka IP adreslerini eklemek zorunda kalacak daha fazla IP harcayacak lokalinden çıkarmak için. Doğru yapılandırması olan NAT da ping şişmesi yaşanmaz.

    Çoğunun derdi statik IP satın almadan port açayım modeme bağlanayım vs eskisi gibi değil artık IPv4 hem azaldı hemde ücret olarak çok yüksek. Size dinamik NATsız IP verecek olsa bunun bedelini faturaya yansıtmak zorunda kalır. He ben zaten fazla fatura ödüyorum diyorsanız o da memleketin güzelliği

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • CGN anca IPv6 ile kalkar ki solnette o çok olası değil...
  • Hiç bitmeyecek sandım

    CGN yuzunden internetin KALITESIZLESMESI!!!
  • CGN ' de değilim

    CGN yuzunden internetin KALITESIZLESMESI!!!
  • Reanimate kullanıcısına yanıt
    IPv6 için tüm alt yapı değişmesi filan gerekmiyor zaten mevcut sistemler Pv6 destekli...
  • 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.