Şimdi Ara

Çevreme bakiyorumda Evlenilecek kiz Kalmamiş.. Veya çok nadir.. (3. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
68
Cevap
3
Favori
6.396
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • quote:

    Orijinalden alıntı: DZIBE


    Hastalıklar yüzünden o kadar insan ölmüyordu demişsin. Teesüf ederim. Bu dünya çok felaket gördü ve atlattı. Ama bunların gariptir ki en büyük zarar verenleri insan eliyle değil, doğanın kendisi tarafından, mekanik bir şekilde meydana gelen olaylardı. Bu olaylar insanoğlunu da, dünyayı da, dünyayı saran atmosferik düzeni de, içindeki canlıları da, havayı da, suyu da, yerin en dip katmanlarını da etkiledi.

    Ama gelecekte insan, bugüne kadar doğanın bile ulaşamadığı sınırları aşıp, altından kalkamayacağı felaketleri kendi başına açacak ve çok insan hayatı, diğer canlılarla ve canlılığın devamını sağlayan döngüyle yok olacak ya da yokolma tehditiyle karşı karşıya kalacak.

    Savaşlarda ölen insanları çabuk unutuyorsunuz. Topla tüfekle yapılan savaşlar. Bugün yanıbaşımızda birtakım gerillaya karşı modern orduyla (!) yapılan savaşlar. Verilen onca şehit, ölen onca asker. Savaşlarda ölen insanların çoğunun hastalıktan öldüğünü biliyor muydunuz? 2. sırada patlamalar var. 3.sırada ise açlık. Düşünün sahada, cepheden cepheye çatışmalarda bile açlıktan ölen insanlardan daha fazlası ölmüyor. Açlık hastalığa kucak açtığı için 1.şıkla birleştirip 3. şıkka idamlar ve infazları ekleyebilirsiniz.

    Bugün kansere yakalanma oranıyla geçmişte kansere yakalanma oranı aynı hemen hemen. Bununla ilgili bir tıp makalesi yayınlanmıştı yakın zamanda. Tıptan da pek anlamam öyle. Ayrıca geçmişte insanların pek çoğunun kalp krizinden öldüğü sanılıyor. Daha sonra yaygın salgın hastalıklar geliyor. Veba gibi... (edit: yangınlar ve doğal afetler de milyonlarca insanı öldürmüştür. Sırf ortaçağda bile avrupa'da meydana gelen yangınlarda ortalama bir savaşta verilen kayıplardan çok daha fazla kayıp verilmiş. Neredeyse 100.000'e yakın insan kaybolmuş.)

    Gelgelelim bugünün tablosuna. Bugün bu tedavi edilen yada müdahale edilen bu hastalıkların engellenme oranı geçmişe göre %150-300 kat daha fazla. Bu dediğim gelişmiş ülkelerin modern ameliyathaneleri ve kaliteli ekipmanlarıyla çabucak müdahale eden kaliteli çalışanlarına oranla artıyor tabii ki.

    İlk kanser ne zaman teşhis edildi biliyor musun? Bundan 450 500 sene önce. Ve tabii ki kimse hakkında bir fikir sahibi değildi. Tam teşhisi ise modern tıbbın ilk zamanlarında mümkün oldu. Işın terapisi ve kemoterapinin varolmadığı zamanlar. Ama bundan 4000 yıl önce de insanlar kanserden ölüyordu. Artan nüfusa oranlarsan aslında hastalıkların daha da çeşitlendiğini ve durumun TEKNOLOJİ OLMASAYDI daha da kötüye gidebilme ihtimalini kavrayabilirsin

    Mesajımın kısa olmasını bekliyordum ama olmadı. Çok uzayacak bu konu en iyisi hiç tartışmamak. Sıkılan okumasın!



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi KaptanKosto -- 26 Mart 2013; 2:37:54 >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: RageshotQQ

    quote:

    Orijinalden alıntı: DZIBE




    Güzel bir konuşma var ancak konu biraz saptı. Karşılıklı oturup sabaha kadar tartışmak isterdim bu konuyu sizinle. Getirisi ve gideri olacaktır buna katılıyorum. Ama bizden götürdükleri benim için getirilerini göz ardı etmemi sağlıyor. Biyoteknolojinin bize yararlı olduğu söyleniyor ama aslında siyasi emeller konusunda şekillendiriliyor. Çok konu var dediğim gibi. Bu biraz öznel yaklaşım. Sağlıcakla kalın.
  • 20 yaşındayım abi okuyorum. Bayanlara pek yüz vermiyorum sonra senin dediğin gibi oluyor :) Bir arkadaş eklemişti okuldan daha sonra tartışmıştık silmişti. Ve 2-3 gün önce tekrar ekledi kusura bakma dedi ve konuyu kapadık yeni bir sayfa açtık. Şuan görüşüyoruz mesajlaşıyoruz buluşuyoruz. Pek çok şeyini anlattı aynı sekilde bende ve konuşurken yüzüme bakamıyor ve benimde bakmamı istemiyor. Karşısına geçiyorum kafasını eğiyor. Çünkü 21 yaşına kadar 2 tane doğru düzgün erkek arkadaşı olmuş oda normal arkadaşı sevgili olarak değil. ve bana dedi ki her zaman erkeklerle arama mesafe koyarım ve hiç bir zaman onlarla içli dıslı olmam cunku cogu erkek uçkuruna duskun ve kızları hep zevkine göre kullandığı için ben böyleyim dedi. Ben tokalaşmak koluna gırmekten baska bır harekette bulunmadım 21 senede dedi. Ve bir çok şey.. Küçüklüğünden ve ailevi olaylarından maksatlı bir kaç kötü olay yaşamış ve fazla çocukluk yıllarını yaşayamadığı için pek fazla laylaylom ortamına girmemiş. İyi kide girmemiş iyikii.. Onunla konusurken o kadar rahatım ve okadar mutluyum ki belki de bu bana Allah'ın bir lütfu. Bilmiyorum zaman neyi gösterir ama ben ona çok değer vermeye başladım aynı sekilde oda. Çok ilgileniyor yanıma geliyor veya yanına cagırıyor gidiyorum. Arkadaşları bile çok şaşkın bu kız erkeklerle konusmazdı senınle nasıl böyle falan diye.. Bakalım yarın anlaşma yaptık biraz daha rahat olacakmış ve gözlerime bakacakmış haha :) Zamanla ben onun yanında oldukça bazı seyleri birlikte atlatıp onun sıkıntılarını ortadan kaldırmaya calısacagım ve oda rahat olacak o zaman bende. Herşeyin hayırlısı diyelim... Demem o ki sabret abi elbet çıkar karşına elbet..




  • quote:

    Orijinalden alıntı: Sedat.

    Yazmak ve paylaşmak, dertleşmek için yaziyorum... Lütfen yorum yazacaksaniz uzun-kisa yorumunuzu civitmadan yazin.. Yani Konu ölmesin.. Özelde genelde yaş itibari ile daha olgun insanlar yaziyor.. Sizlerinde düşüncesini öğrenmek istedigim için Özele açtim..

    Evet arkadaşlar.. Yaş 26.. 30'a 4 kaldi.. Son 2 yildir şöyle çevreme bakiyorumda Evlenmeye değecek, Evlenilebilecek kalitede bi kiz göremiyorum.. Hepsinde demeyeyim ama %85'inde bi möt kalkmişligi bi Ego savaşi Kişilik noksanligi, Ben en değerliyim kafasi mevcut.. Takilmaya zaman geçirmeye Bolluk var ama Şöyle alayim evimin kadini olsun Hayatimi adayayim, Bundan 30-40 yil bile yanimda olsun beraber yaşlanayim diyebileceğim bi kiza henüz rastlayamadim.. Ve Ümidimi kaybetmeye başladim desem yeridir.. Hayatim boyunca hep 25 26 yaşlarinda Evlenip Genç bi baba olmayi istemişimdir.. Yani oğlumla Top oynayabileyim, Yada neblim Kizimla Dinçken gençken hayatin tadini çikarabileyim.. Karimla Zinde bi hayat yaşabileyim..

    Sorun Bendemi diyorum Değil.. Nerden anladin diyeceksiniz (bu söyledigim bazilariniza Egostçe gelebilir ama gerçek) Hangi kizla oturup konuşsam Huyum suyum davranişlarim v.b. şeylere bakarak İdeal erkeksin keşke senin gibi düşünceli bi sevgilimiz olsa diyolar..

    Acaba ben mi çok seçiciyim.. Yada Gerçekten bu zamanda Evlenecek kiz kalmadi gibi bişiymi... Sadece eli yüzü düzgün olsun Oturmasini kalkmasini bilsin Nerde nasil konuşmasi gerektigini bilsin Çok afra tafralarda olmasin Ben merkezci olmasin.. Biraz ya biraz anlayişli Biraz saygili olsun.. Bu kadar ! 90-60-90 istemiyorum Güzelliğiyle Etrafi yaksin istemiyorum Biraz karakter olsun kişilik olsun istiyorum.. Çok mu şey istiyorum.. Çevremde mi sorun diyorum çevremin dişina Eş dost taraflarina bakiyorum Tam aradigim kiz tiplerinin Ya sevgilileri oluyo ya nişanli ya evli.. Eee sevgilisi olana yüzügü olanada iş koymak bana yakişmaz Hüpleseler yapmam yani..

    Öyle işte arkadaşlar.. Sizlere bu böyle geliyor mu ?? Eski zamanlara nazaran Gerçekten çevremizde Evlenmeye değecek kiz kalmadi mi ?


    Bud evirde evlenmek modern yaşama ters artık yaşama aynı evde evlenmeksizin durmak var . şimdi bazırları damlar bana cevap vermek için ülkemizde artık köhne batıl medeniyetlerre benzedi evlilik artık safsata görülüyor varsa yoksa kim kiminle yatacka kim kimi tavlayacak düzen artık bu Erkeğide kadınıda aynı artık iş sırf cinselliğe endeskli oldu




  • piyasada zilli karı çok,adam yok adam
  • Karı istiyom karı bulun bana...
  • Akp'ye üye ol hemen birini bulursun, türbanlı temiz kızlar çok onlarda.
  • Evlenip ne yapacan be abicim bütün günün üstüne birde eve gelip kapris afra tafra yiyeceksin düzgün birini bulamazsan ki düzgünler de çoktan kapılıyor.

    Edit: Bekarlık saltanattır candır hammaddedir.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi l053r -- 26 Mart 2013; 7:27:41 >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: flug

    20 yaşındayım abi okuyorum. Bayanlara pek yüz vermiyorum sonra senin dediğin gibi oluyor :) Bir arkadaş eklemişti okuldan daha sonra tartışmıştık silmişti. Ve 2-3 gün önce tekrar ekledi kusura bakma dedi ve konuyu kapadık yeni bir sayfa açtık. Şuan görüşüyoruz mesajlaşıyoruz buluşuyoruz. Pek çok şeyini anlattı aynı sekilde bende ve konuşurken yüzüme bakamıyor ve benimde bakmamı istemiyor. Karşısına geçiyorum kafasını eğiyor. Çünkü 21 yaşına kadar 2 tane doğru düzgün erkek arkadaşı olmuş oda normal arkadaşı sevgili olarak değil. ve bana dedi ki her zaman erkeklerle arama mesafe koyarım ve hiç bir zaman onlarla içli dıslı olmam cunku cogu erkek uçkuruna duskun ve kızları hep zevkine göre kullandığı için ben böyleyim dedi. Ben tokalaşmak koluna gırmekten baska bır harekette bulunmadım 21 senede dedi. Ve bir çok şey.. Küçüklüğünden ve ailevi olaylarından maksatlı bir kaç kötü olay yaşamış ve fazla çocukluk yıllarını yaşayamadığı için pek fazla laylaylom ortamına girmemiş. İyi kide girmemiş iyikii.. Onunla konusurken o kadar rahatım ve okadar mutluyum ki belki de bu bana Allah'ın bir lütfu. Bilmiyorum zaman neyi gösterir ama ben ona çok değer vermeye başladım aynı sekilde oda. Çok ilgileniyor yanıma geliyor veya yanına cagırıyor gidiyorum. Arkadaşları bile çok şaşkın bu kız erkeklerle konusmazdı senınle nasıl böyle falan diye.. Bakalım yarın anlaşma yaptık biraz daha rahat olacakmış ve gözlerime bakacakmış haha :) Zamanla ben onun yanında oldukça bazı seyleri birlikte atlatıp onun sıkıntılarını ortadan kaldırmaya calısacagım ve oda rahat olacak o zaman bende. Herşeyin hayırlısı diyelim... Demem o ki sabret abi elbet çıkar karşına elbet..

    İnşallah devamı gelir....




  • quote:

    Orijinalden alıntı: Derin Mavi

    quote:

    Orijinalden alıntı: flug

    20 yaşındayım abi okuyorum. Bayanlara pek yüz vermiyorum sonra senin dediğin gibi oluyor :) Bir arkadaş eklemişti okuldan daha sonra tartışmıştık silmişti. Ve 2-3 gün önce tekrar ekledi kusura bakma dedi ve konuyu kapadık yeni bir sayfa açtık. Şuan görüşüyoruz mesajlaşıyoruz buluşuyoruz. Pek çok şeyini anlattı aynı sekilde bende ve konuşurken yüzüme bakamıyor ve benimde bakmamı istemiyor. Karşısına geçiyorum kafasını eğiyor. Çünkü 21 yaşına kadar 2 tane doğru düzgün erkek arkadaşı olmuş oda normal arkadaşı sevgili olarak değil. ve bana dedi ki her zaman erkeklerle arama mesafe koyarım ve hiç bir zaman onlarla içli dıslı olmam cunku cogu erkek uçkuruna duskun ve kızları hep zevkine göre kullandığı için ben böyleyim dedi. Ben tokalaşmak koluna gırmekten baska bır harekette bulunmadım 21 senede dedi. Ve bir çok şey.. Küçüklüğünden ve ailevi olaylarından maksatlı bir kaç kötü olay yaşamış ve fazla çocukluk yıllarını yaşayamadığı için pek fazla laylaylom ortamına girmemiş. İyi kide girmemiş iyikii.. Onunla konusurken o kadar rahatım ve okadar mutluyum ki belki de bu bana Allah'ın bir lütfu. Bilmiyorum zaman neyi gösterir ama ben ona çok değer vermeye başladım aynı sekilde oda. Çok ilgileniyor yanıma geliyor veya yanına cagırıyor gidiyorum. Arkadaşları bile çok şaşkın bu kız erkeklerle konusmazdı senınle nasıl böyle falan diye.. Bakalım yarın anlaşma yaptık biraz daha rahat olacakmış ve gözlerime bakacakmış haha :) Zamanla ben onun yanında oldukça bazı seyleri birlikte atlatıp onun sıkıntılarını ortadan kaldırmaya calısacagım ve oda rahat olacak o zaman bende. Herşeyin hayırlısı diyelim... Demem o ki sabret abi elbet çıkar karşına elbet..

    İnşallah devamı gelir....

    Bugünün tarihiyle ilk adımı attık. 1-2 saat evvel bu yaşanılan şeyin adını koyalım artık dedi ve üstü kapalı bir teklif sundu. Kabul ettim tabi ki. Diğer takıldığım kız arkadaşlarımdan çok apayrı davranıyorum ona. Çünkü o gerçek sevgiyi hakediyor biliyorum.İnşallah üzülmeyiz.




  • Okulu işi birazda parayı bulan hemen evliliğe odaklanıyor ! Abicim yıl 2013 olmuş çocuk diyorsun mutluluk diyorsun naz kapris olmasın diyorsun neyin kafası ki bu ? Adama sorarlar brad sen misin diye?
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Derin Mavi

    21 senedir arıyorum,zaat-ı muhterem'i...

    doğar doğmaz kız arayışına mı çıktın
  • Yaş 23 oldu benim de neredeyse. Ara ara bakıyorum çevreme, senin dediğin gibi. Gerçekten öyle bir kız görmedim daha. Tabii erken biraz daha. Hepimiz zamanımızı en çok zevk alacağımız şekilde geçirmeye çalışıyoruz. Öyle olunca da ciddi konulara girilmiyor pek.

    Neyse;
    Aklıma şu geldi bi;
    https://www.facebook.com/video/video.php?v=2256236132791

    Abilere açsan durumu?
  • La bu tip konularda çok boş mesajlar atılıyo

    50 kızla birlikte ol sonra şu bu la adam bize mi kaysın ? belki adam hayatı boyunca bi masumiyetin peşinde koşmuş sanki 10 yıl ortamlarda takılmışsın şu samimiyete bak

    2.model bide brad misin diyenler

    brad mi olması lazım adamın bir yuva kurmak istemesi için?o tarz arıyosan kuzey güney çarşamba günleri bradmiş hey allahım

    3.model ne evliliği diyenler bunları seviyorum ben sabit fikir > tüm fikirler
  • Konuyu da hortlatıyorum ama merak ettim. Evlenmeye değer birini bulabildiniz mi?
    Bence de evlenilecek kız kalmamış gibi.
  • İnsan kendisi nasılsa karşısındakini öyle görürmüş beyler, hiç kusura bakmayın evlenecek kız kalmamış diye genelleme yapan adam kendisi evlenilecek kişi değildir. Bu şekilde bir genelleme hayatın olağan akışına aykırıdır. Ya kendisine köle arıyordur bulamiyordur, ya karakter yoksunudur insanlari kaçırıyordur, ya da şimdiye kadar kısmet olmamıştır. Her şeyin bir vakti, zamanı var. Size düşen sabrederek karakterinize en uygun kızı aramak. Gerisini akışına bırakacaksınız. Kendi karakterinizi olgunlaştırın, kendinize bakıp ilgilenin; zaten ilgi çekmeye başlarsınız..

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: MFSU

    Aslında evlenilecek kız hiç olmamış.Geçmişte kızlar çok fazla toplum,cevre,aile vs baskısı görmüşler bundan dolayı asıl karakterlerini hep gizlemisler.Su anda ise bu kadar baskı yok ve evlenilecek kız kalmadı diye bu yüzden diyoruz.



    Masallarla uyutulduk.

    Ay ne kadar üzücü

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • trustem.111 kullanıcısına yanıt
    Cevabınızın şu kısmına katılmıyorum:

    "İnsan kendisi nasılsa karşısındakini öyle görürmüş beyler, hiç kusura bakmayın evlenecek kız kalmamış diye genelleme yapan adam kendisi evlenilecek kişi değildir. Bu şekilde bir genelleme hayatın olağan akışına aykırıdır. Ya kendisine köle arıyordur bulamiyordur, ya karakter yoksunudur insanlari kaçırıyordur..."

    Karşımdaki evlilik için kötü biriyse ve ben de kötü olduğunu söylüyorsam bu benim de kötü olduğumu mu gösteriyor? Tabiki de hayır, ne alaka yani?
  • quote:

    Orijinalden alıntı: --Destroyer--

    Cevabınızın şu kısmına katılmıyorum:

    "İnsan kendisi nasılsa karşısındakini öyle görürmüş beyler, hiç kusura bakmayın evlenecek kız kalmamış diye genelleme yapan adam kendisi evlenilecek kişi değildir. Bu şekilde bir genelleme hayatın olağan akışına aykırıdır. Ya kendisine köle arıyordur bulamiyordur, ya karakter yoksunudur insanlari kaçırıyordur..."

    Karşımdaki evlilik için kötü biriyse ve ben de kötü olduğunu söylüyorsam bu benim de kötü olduğumu mu gösteriyor? Tabiki de hayır, ne alaka yani?


    Benim ifaden genele dair hocam; bir kötü karakterli kadin gorup tum kadinlar kotudur demek oluyor bu yoksa sizin dediğiniz hususa dair herhangi bir sözüm yok; olamaz da zaten.. Evlilik için kötü biri ise kötüdür, bu fiili durum tespitidir ama bu kadin yuzunden tum kadinlar kötüdür demek o diyen kişiyi de kötü yapar..

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Konu sahibi arkadas 4 senede herhangi bir gelisme oldu mu?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.