Şimdi Ara

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı 3600 TL Ceza

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
27
Cevap
0
Favori
4.209
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • İyi akşamlar herkese,

    Aracımda tampon değişikliği yapınca hadi şu egzozu da böldürelim dedik ve o günden sonra başımıza gelmeyen kalmadı. Egzozu bölen arkadaş düz demir boruyu susturucu girişinden aldığı için Ankarada nisan ayında çevirme sırasında araç durduruldu ve 1002 TL + trafik men cezası yedik.

    Aracı otoparktan çıkardık sanayiye götürdük muayene vs. derken 1500 TL yi geçti masraf.

    Bugün çevre ve şehircilik bakanlığından bir tebligatla 3600 tl ceza elimize ulaştı gürültüden dolayı. Araç f30 320i. Egzozda kesinlikle varex gibi benzeri ses çıkaran bir ekipman yoktu sadece düz demir boru idi. Paşa paşa gittik ödedik. Polislerin elinde desibel ölçer herhangi bir cihaz yoktu ve zaten olağan dışı bir ses olsa araçta bebek olduğu için ben istemezdim sadece görüntü amaçlı yaptırdığımı zannediyordum.

    Velhasıl başına benzeri bir olay gelen var mı? Hukuki olarak dayanabileceğimiz emsal bir karar bilen varsa yardımcı olabilir mi?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >



  • Öncelikle geçmiş olsun. Aracın sesinde bu bölme işleminden sonra bir artış oldumu? Susturucu girişinden aldığı için artmıştır diye düşünüyorum.
  • Sağolun, yani önceki sesi 1 birim ise sonraki sesi 1,1 birim ancak vardı %10 gibi diyebiliriz.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Süreç nasıl oldu, boşa alıp gaz ver dedikten sonra ses çok çıkıyor mu dediler ?
  • serkanarch S kullanıcısına yanıt
    Konya yolu keçiörenden ankamall tarafına doğru ilerlerken trafiği durdurup aracı önden çevirdi bunda hiç bakmadılar bile kenara yanaştığımda direk ehliyet ruhsat isteyip men ettiler. Gaz falan verme olayı yoktu.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Basbaya sesi yukselmis . 1 di 1.1 oldu demissiniz . Bosuna ugrasmayin hic pasa pasa odeyin . Araclarin orjinal hallerini degistirmeyin bir dahada .

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • ses nasıl basbaya yükselmiş ya? dinlediniz mi? arkadaşım keşke cezaya itiraz etseydiniz. mahkemeden cezayı kaldırırdınız. belirli bir desibel sınırı var. en son 75 desibeldi. şu an ki durumu bilmiyorum. polisler kendi kulaklarına göre ses sorunu çıkartıyor. inan ölçse o sınıra bile varmaz. bende subaru wrx vardı. deli sesi vardı ama yasal durumları bildiğimi 75 desibeli geçmediğini, varsa ölçüm cihazı ölçebileceğini söyleyince bırakıyorlardı. bir avukata danışın bence. ama egzoz değiştiyse ne olur bilmiyorum.
  • Nereden para yolacaklarını şaşırdı bunlar
  • Yakında yolda yürürken çevirip "senin gözünün üstünde kaş var" cezasını bekleyin...
  • Yapmayacaksın arkadaşım, yüzde 1 bile olsa yapmayacaksın, millet bu egsoz sesine sövüyor, iyice cılkını çıkardılar, kiminin çocuğu uyuyor, kiminin hastası var, kimi sabah erkenden işe gidiyor; polis ne yapsın, hangi birini takip etsin, ceza yazınca "Polis ceza yazdı", egzos sesi duyup rahatsız olunca "Polis ne iş yapıyor" , gönül ister ki bilinçli bir şekilde kullanılsın, ama olmuyor, ayarımız yok. Biri drift atar, biri olmadık yerlerde makas atar vs vs, bizimde aracımız var polis niye ceza yazmıyor, biz istemezmiyiz gaza basınca aracımızın kükremesini, ama insanlara saygılı olmak adına yakıştıramıyorız kendimize, yanlış anlamayın sözüm size değil, bu işi sırf kendi zevki için yapanlara ve insanları rahatsız edenlere. Pahalı, ucuz, fabrikasyon veya sonradan hangi aracın sesi insanları rahatsız ediyorsa bağlayacaksın.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Geçmiş olsun,Son dönemlerde özellikle opel corsalardan çıkan sesten geceleri uyanıyoruz. Siyah duman yüzünden plakasıda görülmüyor. Elbet yakalarım.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yani aracınızdan çıkan gazları Filtresiz bir şekilde düz boru ile doğaya saliyorsunuz sonra da hukuki dayanak mi soruyorsunuz? Gerçi normal burası Türkiye! Hukuk hep suçluların yanında olduğu için sasimaniz da doğal!

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • İbretlik bir paylaşım.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • D@rbeli M@tk@p kullanıcısına yanıt
    Örnekte de görüldüğü üzere kimseye durduk yere ceza yazılmamış. Sen gidip fabrikanın koyduğu susturuculu egzozu çıkartıp düz boru koyarsan , bana kalırsa az bile yazmışlar cezayı. Gece-gündüz demeden bağırta bağırta kafamızın içine sokuyorlar o egzozları.
  • f30 olmasa belki bu kadar geçirmezlerdi. Şahin ve Honda'lardaki varex ve abartı modifiye-ses sistemlerini başka türlü izah edemiyorum.
  • Maalesef hata yapılmış, aracın teknik yapısı değiştirilmiş. hiç itirazla uğraşmayın .
  • Araca müdahale edilmiş. Değişiklik ruhsata işlenmemiş. Olay egzosla ilgili oluncada yapıştırmışlar cezayı :)

    Linç yemeden konuyu sil bence
  • Denetimler artmalı
    Asayiş
    Trafik
    Eğitim daha da artmalı ...

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.