Şimdi Ara

Çevik: Sarraf, ABD'ye gidip kendini kuzu kuzu FETÖ'cü savcılara teslim edince anlamalıydık

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
3
Cevap
0
Favori
118
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Çevik: Sarraf, ABD'ye gidip kendini kuzu kuzu FETÖ'cü savcılara teslim edince anlamalıydık


    Cumhurbaşkanı Başdanışmanı İlnur Çevik, Rıza Sarraf davasının eski savcılarını 'FETÖ'cü' diye nitelendirirken "Bu işlerin buraya varacağını Rıza Zarrab kuzu kuzu Amerika’ya gidip kendini yakalattığında anlamalıydık… Şimdi daha net görmeye başladık” dedi.

    Çevik, Yeni Birlik gazetesindeki köşe yazısında ABD'yi dolandırma, İran'a karşı uygulanan yaptırımları delme, kara para aklama, kara para aklamak için komplo kurma ve ABD bankalarını dolandırma suçlamalarıyla 75 yıl hapsi istenen Rıza Sarraf'ı kaleme aldı.

    Çevik'in "ABD'de birileri 15 Temmuz'u New York'ta sürdürme niyetinde" başlığıyla kaleme aldığı yazısında şu özetle ifadeleri kullandı:

    “Bu işlerin buraya varacağını daha Rıza Zarrab kuzu kuzu Amerika’ya gidip kendini FETÖ’cü ABD savcılarına yakalattığı zaman anlamalıydık…

    15 Temmuz kanlı darbe girişiminden önce Türkiye’nin adli sistemini neredeyse tamamen ele geçiren Fetullah Gülen Terör Örgütünün Amerikan adli sistemine de sızmış olduğu kimsenin aklına gelmedi…

    İşte bugün bunları daha net görmeye başladık.

    Onun için de Zarrab davasının FETÖ’cü eski başsavcısı Preet Baharara ve şu andaki yine FETÖ’cü savcısı John Kim hakkında İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı soruşturma açmış bulunuyor.

    Savcılık FETÖ’nün Türkiye’deki düzmece belgelerle nasıl kanıt yarattığını ve nasıl bunların dava dosyasına girebildiğini araştırıyor…

    Bu arada New York mahkemesinde kaçak darbeci FETÖ’cü eski savcı ve hâkimlerin gelip ifade verecekleri bile konuşuluyor.

    Yani FETÖ’cüler New York mahkemesini ele geçirmiş görünüyorlar ve 15 Temmuz darbe girişiminde Türkiye’ye verdikleri zararın yanında şimdi de Türk liderleri köşeye sıkıştırıp onları itibarsızlaştırmanın peşindeler.”

    https://tr.sputniknews.com/turkiye/201711201031072291-ilnur-cevik-abd-riza-sarraf-feto-savci/







  • O zaman anlamalıydık diyor. Yahu harbiden bunların beyinlerinde sıkıntı var. O zaman burada bile bir ton yorum yapıldı bununla ilgili. Nasıl anlamıyorsunuz anlaşarak gittiğini? Bile bile lades denir mi? Adam tutuklanacağını bile bile neden gitsin abdye?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.