Şimdi Ara

Cevap: (32 sayfalik konu silinmiş)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
3
Cevap
0
Favori
96
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Konu niçin silinmiş anlamış değilim...

    Cevap: (32 sayfalik konu silinmiş)

    quote:

    Tanrıya inanan ile Allah'a inanan nasıl aynı olur yahu. O zaman İslamı bırakıp herkes deist olsun. O zaman omerden tutda Osmanlı'ya kadar bir çok İslam Devleti geleneği en azından halifelik olan devletler neden gidip de Hristiyan olan yerleri Müslüman yaptı Madem Tanrıya inanç ile İslam aynı şey neden türkler Müslüman oldu.
    Her şeyi geç madem bunlar aynı şey İslam ne diye indi.
    Hadi bunu geç şimdi milyonlarca tanrıya inanmayan insanın olduğu Çine neden tek peygamber gelmedi.
    Su kavramları doğru oturtmadan bir yere varamayız
    Hristiyanlar 2 milyara yakın ve teslis inancı var bir nevi sirk en azından kuran bunu kötülüyor Şimdi sen bu Hristiyanlar ile Müslümanları bu anlamda aynı sayıyorsun şaşılacak şey.

    Milyonluk avrupada 3 5 tanınan kişinin Müslüman olması bir şeyi değiştirmez genele bakalım. Al bizde de tarikatci Sagopa ateist oldu. Daha ararsan ünlülerden din değiştirenleri görürsün Bunlar pr çalışmasıdır.
    Yaw tabiki ısid te batılılar olacak. Batıdan gelenlerin çoğu buradan giden Müslümanların çocukları onlardan gelen nesil. Orada ezildikleri için iside katılıyorlar Bunlardan başka Avrupa in geniş yapısı içinde keş ayyaş eroinman psikopat oldukları için İslam'a araplarla ilgisi olmadığı halde iside katılanlar var. Bunun anlamı islamın batıda yükselmesi değildir ki. Iside katılan Türk bile var bu bir şey ifade etmez ki. Amaçlarına kuranların kim olduğuna bakarsan zaten durum netleşir.

    5 duyu ile bir şeyi kabul etmenin nesi kötü. İyi o zaman ben hizirim hadi benim ibana para at. 5 duyu ile değil kalp gözü ile bunu hisset. Yav insanda akıl var mantık var. Senin bu dediğin şeye nasıl inanalım. 5 duyuya değil de neye güvenelim.
    Sen hangi dayanağı hangi olayı hangi şeyi kullanarak İslam doğru diyorsun. Buyur 5 duyuna ve aklına hitap etmeden İslamı neden seçtin açıkla. Merakla içerisindeyim.

    Hikaye yaratır dediğin buhari Buhari dediğin adam çok yeni bir adam değil. İslam dediğin de bilinmeyen bir din değil. Buhari yada diğerleri bu olayları kayda alırken kimse çıkıp ağa bu ney demedi mi. Dediyse nasıl oldu da günümüze kadar geldi.
    Neyse bu konu Hz. Muhammedin özeli o yüzden burada tartışmak istemiyorum. Fakat bu hadisleri ben kabul etmiyorum diyorsan o zaman tartışmayı sadece kuran üzerinden götürelim.

    Yaw olamaz çünkü tarih ortada. Sasaniler ve Roma savaşlarda bittiler güçleri bitti ekonomileri bitti. Bu bitiş öyle devam etti ki türkler anadoluda geldiklerinde anadoluda nüfus yoktu.
    Adamlar bitmiş


    Tanrıya inananda Allah'a inanıyordur fakat İslam Tanrının varlığından başka hayatın bazı gerçeklerini de gösterir. Cinsellik olsun, ekonomi hayatı olsun ,sosyal hayat olsun bunları da gösterir

    İslam niye geldi? İnsanlar epey yoldan çıktığı için insanları uyarmak için geldi . Peygambere uyanlar olmasaydı belkide bir çok kavim gibi Araplarda helak edilecekti...

    Çine niye peygamber gelmedi? Orda Budizm , Konfüçyüs vs dinler var tabii fazla araştırmadım ama bunlar da hırsızlığı, ahlaksızlığı engelleyen öğretiler olması lazım İslam'ın ve diğer önce gelen dinlerin de amacı budur yoldan çıkan toplumların ahlaklarini düzeltmek için gelmiştir

    Ben ne dedim? bilgi arttıkça müslüman olan sayısı artacaktır. Bu milyanlarca insan demek değildir 100 milyonda olmayabilir -ki 100 milyon olsa bile 8 milyarda ne ki diyeceksin- 100 bin kişi olabilir. 100 bin kişi için ne ki diyebilirsin nicelik olarak bakarsan . Oysa contack-mesaj filminde ateist bilim adamı jodie foster ne diyor Kainat hakkında "Daha önce düşünülen her şeyden çok daha büyük. Öyleyse eğer sadece biz varsak uzay korkunç bir yer israfı demektir. Değil mi?" Daha korkuncunu söyleyeyim dünyada 8 milyar insan ve trilyonlarca canlı var belkide 8 müslümanın Kemale ermesi için bunlar yaşatılıyorsa onlar olgunluğa erişince kainat yok edilecekse . İşte niceliksel bakmanın anlamsızlığı müslüman olan 50-100bin kişi belkide 8 milyar insandan daha kıymetlidir bilemeyiz

    5 duyu ile herşeyi bilebileceğine inanılmasına karşı yazıyorum onu . Mikropu görmeyince yok olmuyor ,elektriğe çarpılmadığımız sürece yok olmuyor . Biz sadece bilgimiz arttikca öğreniyoruz. Yarın da bilgimiz artınca yeni şeyler öğreneceğiz. 1000 sene önce Tanrıyı görmüyor duymuyor dokunmuyorum o zaman yoktur hatta kufrediyorum var olsaydı karşıma çıkardı küstahlığı ile şimdiki bilimle mikropları galaksileri görüyoruz Tanrı olsaydı görürdük bencilliği arasında fark yok

    Sasaniler ve Bizans o kadar birbirlerini harap ettiler ki Arap yönetimindeki İslam devleti buraları kolayca ele geçirdi diyorsun. İnsanın tesadüfen oluştuğunu düşünenler için çok uçuk bir düşünce olmayabilir ama yeni okuyanlar için Rum suresini paylaşıyorum . Rumlara yardım edildiği gibi yeni devlete de yardim edilmiş olamaz mı?


    Cevap: (32 sayfalik konu silinmiş)

    https://www.dunyabulteni.net/tarihten-olaylar/kuranda-bir-bizans-zaferi-ninova-savasi-h283090.html@Sacred Spirit



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Tek_Kisilik_Muhalefet -- 4 Mayıs 2020; 2:32:39 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >







  • Tek yol Tengri, hak dini Tengrizmdir. Siz kendinizi ırkçı arap masallarıyla uyutmaya devam edebilirsiniz.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.