Şimdi Ara

cesur karar

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
2
Cevap
0
Favori
170
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • BEŞİKTAŞ yönetimi cesur bir karar alıp Tayfur Havutçu ile devam kararı aldı. Neden cesur bir karar? Çünkü teknik adamlık günümüzde yöneticiliktir, sadece antrenörlük değildir. Yöneticilik ise karar vermektir. Kriz yönetmektir, egolar ile başa çıkmaktır. Yöneticilik, insan ilişkilerinde başarıdır gerektiğinde masaya yumruğunu vurabilmektir. Otoriter olmaktır, strateji belirlemektir. Medya önünde topluma mesaj verebilmektir. Yöneticilik adil olmaktır. Baskı altında iken tek başına kritik kararları alabilmektir.

YÖNETİM devam kararı alırken bu vasıfları göz önünde bulundurmuş olmalı. Ancak Havutçu ile kupa kazanıldığı için kararı verdiler ise bu büyük bir yanılgı olabilir. O zaman sormak lazım: İstanbul BŞ’li Metin Depe’nin direkten dönen penaltısı mı Kartal’ın geleceğine yön veriyor diye? Kesinlikle karşıyım. Nasıl 33 yaşında hayatta futbol oynamamış Villas Boas, Porto ile harikalar yaratıyorsa, nasıl Mourinho, Leira macerasının ardından Porto’da büyük bir kariyere adım attıysa veya Miami’nin 1970 doğumlu koçu Spoelstra LeBron James ve Dwane Wade gibi süperstarları çalıştırabiliyorsa Havutçu’nun da bir yerden başlamaması için bir engel yok.

HERKES bir yerden başlar ve yetenekliyse yükselir. Önemli olan soru Havutçu bu donanımda mı? Zor göreve hazır mı? Yöneticilik vasıfları dışında teknik bilgisi modern futbolun geldiği noktayı yakalamış mı? Yenilikçi mi, farklı fikirlere açık mı?

HAVUTÇU döneminde oynanan futbol ve alınan sonuçlar çok da tatmin edici değil. Takımı zor bir dönemde aldığı için ve kendisi kurmadığı için yargılamak da acımasızlık olur. Bu bardağın dolu tarafı. Ancak farklı fikirler ve modern futbola yönelik bir oyun anlayışını da şu ana kadar göremedik. Kadıköy’de F.Bahçe’ye karşı 70 dakika tek kale oynayan takımdan oyunun kontrolünü rakiplere bırakan, bireysel beceriler ile gol arayan bir takım görüntüsüne gelindi. Bu da bardağın boş tarafı..

- GÜNTEKİN ONAY - VATAN -

son kısım çok önemli. kesinlikle çok pişman olacağımıza inanıyorum. akıllanmadı yönetim...

• Bence skandal bir karar.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.