Şimdi Ara

CES'de tanıtılacak Zen 2 Tabanlı Ryzen 3000 Serisi Tamamıyla Sızdı!(CES Canlı Yayın Linki Eklendi!) (14. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
468
Cevap
12
Favori
30.526
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
35 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1213141516
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • nightsniffer kullanıcısına yanıt
    Hesap iyimiş ya, kara cumayı bekleyim ben seneye. Diledikleri an iyi indirimle sunabilirler yeni seriyi.

    Navi konusunda açıkcası bilgi lazım, sızıntıdaki iddia dışında bir şey bilmediğimizden performansı konusunda ne desem boş. Hayırlısıyla 1 aydan kısa bir süre var.
  • nightsniffer kullanıcısına yanıt
    3 kat. İyimser iyimser atıp tutmayın. Kanıt gösterin.

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • nightsniffer kullanıcısına yanıt
    Hocam 6-7 sene varsa demek ki Max Payne 4 RTX'lerin teknolojisini belki destekler belki desteklemez.
  • fatihburak95 kullanıcısına yanıt
    BFV 4K DXR ultra sabit 30 FPS alıyorum zerre sıkıntı yok. Ray Tracing'in keyfini sürüyorum.



    Zamanında CS'yi zar zor 30 fps oynatan hatta bazen drop yapan bilgisayarda oynamış adamım şu anda sabit 30 fps nimet gibi.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Max Payne 4'ün çıkacağı ne ara belli oldu?

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Anti Fanboy A kullanıcısına yanıt
    Sam Lake P7 adında projeye başladı bir kaç sene önce yakında çıkacakmış. Sam Lake Max Payne 1 ana karekter oyunu yaratan adam hatta öz annesi bile var oyunda o zaman ki oyunda. şimdi ise nasıl olacak bilmiyorum özellikle online amaçlı çıkıyor Max Payne 3 Online hiç tutulmadı hiç kimse oynamıyor. Çok az oynayanlar var mesela ben oynuyorum oyunda herkes çok hile kullanıyor bu oyuncu kalmadı Max Payne 4 bunlar olmayacakmış adam açıkladı.
  • Apulu bir sistem toplamak istiyordum, zamanla elime para geçtikçe upgrade edebileceğim bir sistem istiyordum ancak APU ryzenler Q3'te gelecekmiş bu beni üzdü :(

    Keşke daha erken gelebilseydi... AAA oyunlar oynayan bir insan değilim zaten sadece belli başlı oyunlarda (CS:GO gibi) 60 FPS alabilmek benim için yeterli, o yüzden bu işlemciler tam bana göre ancak çıkış tarihi çok geç gibi...
  • BlancpaiN kullanıcısına yanıt
    ben i5 8400'ün dahili gpusuyla csgoda 50+ fps alıyordumö, ryzen 2200'nin temiz 60+ fps vereceğine eminim
  • 6/12'yi eğer 100 dolara satarlarsa direkt değiştiririm işlemciyi
  • Çekirdek artışı bile benim yeterli şahsen. Sonunda çekirdek seviyesinin eski XEON seviyesine gelmesi iyi oldu. Masaüstünde 4 çekirdekler sıkmıştı ama AMD the Reyiz sağolsun, çok çekirdeğe alıştırdık. Böyle devam etmesi iyi olur. İyi bir temel kurdular.
  • Olmuşken daha güncel olsun 7nm mimari olsun istiyordum...
  • BoşnakAğa kullanıcısına yanıt
    Doğruysa Cpu tarafında devrim olur. Çağ açılıp Çağ kapanır.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • BoşnakAğa kullanıcısına yanıt
    Teknik anlamda bir engel yok. 4ccx - 1 i/o zar ile 64/128 yapıyorlar imansızlar.

    Maliyet anlamında bir engel yok.

    Hızları bu kadar çıkar mı? Gayet mümkün, 7nm spesifikasyonları buna müsade ediyor.

    Fiyatlandırma stratejisi. İşte orada bilemiyorum, bu iki firma birbirinden epey haberdar. Belki intel çok iddialı bir mimari (en geç 2021'e de 7nm ile) geliyordur. Jim Keller ve ekibi var ellerinde, asla küçümseyemezsin.

    Uzun yıllar Intel, milleti 4 fiziksel çekirdeğe mahkum ettiğinden, şu an pazar daha çok çekirdekli (aynı zamanda performanslı) çiplere aç... millet aç aç, yani. Ve AMD her avantajı eline aldığında (çekirdek, üretim maliyeti ve belki de ipc+genel performans), bu avantajla çok ciddi bir pazar payına çıkarmak isteyecektir. Rakipler boş durmuyor, malum.

    Ama ondan sonra ne olacak ben asıl bunu merak ediyorum. 12/24 çekirdek, yüksek mhz ve ipc benim hedefimde. Ama bunu aldıktan sonra ne gelecek, 10 yıl sırtım sağlam gibi düşünüyorum (geçen 10 yılın işlemci gelişimini düşünürsek). 5nm'nin getirisi hem daha az olacak çip üreticileri için hem de ArGe maliyeti 5x olacakmış. 3nm ArGe maliyeti ise bundan da fazla. Bu konu çok karışık, çok spekülatif, o yüzden girmek de istemiyorum çok fazla.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi LeviGerman -- 9 Aralık 2018; 20:42:59 >




  • Mete Can Karahasan kullanıcısına yanıt
    CES'de tanıtılacak Zen 2 Tabanlı Ryzen 3000 Serisi Tamamıyla Sızdı!(CES Canlı Yayın Linki Eklendi!)


    Grafiğe bakılırsa 2,2 civarı bir maliyet verilmiş 14nm için. 7nm için ise 4. 14nm'lerin 200mm2, 7nm'lerin 70mm2 olduğunu varsayarsak maliyet 1,5 kattan dahi daha az olacaktır muhtemelen.
  • nightsniffer kullanıcısına yanıt
    quote:

    In total, the average IC design cost for a 16nm/14nm chip is about $80 million, compared to $30 million for a 28nm planar device, according to Gartner. In comparison, it will cost $271 million to design a 7nm chip, according to the firm.

    To get a sufficient return on investment, a chip must generate sales that are 10 times greater than the overall design cost, according to International Business Strategies (IBS), a market research firm."
    [Kaynak]

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • nightsniffer kullanıcısına yanıt
    Dediğin olsun; 14nm'ler 200mm² varsayalım. GF, 12FDX ile 16 nm'den %15 daha düşük alana ölçekleyebilsin.
    CES'de tanıtılacak Zen 2 Tabanlı Ryzen 3000 Serisi Tamamıyla Sızdı!(CES Canlı Yayın Linki Eklendi!)
    Sana GlobalFoundries CEO'sundan alıntı: bu 150mm² olduğu an, "12FDX" artı "FinFET", Ryzen 3'ün AMD'ye 3 kat daha ucuza mâl olabilmesi demek oluyor;
    quote:

    You can get performance when you need it, so on our 22FDX you can easily get 14nm FinFET performance. You can’t get it all the time, but when you need it. With our 12FDX, you can get close to 7nm performance when you need it.

    When I say that, I should qualify: you are not going to get that from a big chip. If you are making a big chip, you got tons of wire capacitance, so you are not going to beat a FinFET design. FinFET has huge drive current, so if you're dealing with smaller chips, wiring capacitance isn't as a big, but gate capacitance of the transistor is more important. FD-SOI has less gate capacitance than FinFET because you don't have the gate wrapping around the whole device. So it is ideally suited for smaller chips, I say less than 150 square millimeters.

    Not: sallamaya da gerek yokmuş, TSMC'nin 70 mm² 7nm'sinden 0.34 ölçek yukarı çıkarsak, %15'i ne yönde varsaydığımıza göre 12FDX ebadımız 175-180mm² olur.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Mete Can Karahasan -- 9 Aralık 2018; 23:10:12 >
    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >




  • Mete Can Karahasan kullanıcısına yanıt
    4 katı artan bir ArGe miktarından bahsediyoruz bu durumda. Bunu tabi silikon/çip üretim verimliliğinden ayrı tutmak lazım.

    GF'nin 7nm yarışından çekilmesi, Intel'in malum sıkıntıları varken, geriye TSMC ve Samsung kalıyor 7nm ilk üretimler için ve galiba TSMC biraz önde gidiyor (yanılıyor olabilirim). Cep telefonları, tabletler bilgisayarlar ve nice başka alıcıları düşününce, galiba 2.71 milyar doların geri dönüşünün ($271 milyon x 10) çok da zor olmayacağını düşünmüşlerdir
  • LeviGerman kullanıcısına yanıt
    Valla, talep azlığı dikkatinizi çekmiştir.
    2.71 milyar dolar değil aslına bakarsanız: 1.91 milyar dolar 'ayak bastı parası', performansta turbosu her daim 7nm ayarında olsun derseniz. Diğer yanda 800 milyon dolar ciro hedefi dururken bence büyük meblağ. AMD, her bir 7nm zar tasarımı için 2 başka ürün gamından vazgeçecek demek oluyor - kullanıcı, iş istasyonu, sunucu şeklinde düşünelim: MCM tasarımı, her gama tek bir zar tasarımı için yeterli esneklikte olabilecek mi?
  • Mete Can Karahasan kullanıcısına yanıt
    En büyüğü olan cep telefon pazarında talep gerilemesi var, ne kadar bilmiyorum. Nasıl bir öngörü olur muhtemelen kendileri bilmiyor, ama geçen Pekcan abi programda bu sene için 5% gibi artıştan bahsetti, satışlarda. Sadece beklenti daha fazlaydı galiba.

    Genel olarak server (pro) çip fiyatları epey yüksek ve kar marjini mainstream'e kıyasla çok çok daha yüksek. Bir bakıma o yüksek fiyatlı satışlar, bize uygun fiyata satılabilmesini sağlıyor. Bu hem işlemci hem de gpu için geçerli. Tabi talebe bağlı, pazarda talep varsa misal Nvidia neden 4000$ satabileceği bir titan çipini, 800 dolara bize satsın. Aİ/Derin-Makine öğrenme/ Bilgi işlem merkezleri/ Otonom otomotiv cartı curtu ivme gpu tarafında pro pazara yöneliyor.

    İşlemci tarafını bilemem ama, Server pazarın talebi nasıl olacak. Zen 2'ye yönelik talep çok olursa zaten işimiz yaş. Ekonomik öngörüler konusunda büyük firmalar bile çok hata yaparken, benim bu konuda bir şey demem mümkün değil. İyisini ümit edelim.




  • 
Sayfa: önceki 1213141516
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.