Şimdi Ara

ÇERKEZKÖY TEKİRDAĞ 3'ÜNCÜ ZH. TUG. K.LIĞI (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
71
Cevap
1
Favori
69.691
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Bitirmiş arkadaşım mümkünse topçunun acemilikten sonra yapacağı görev hakkında bilgi verebilir misin ?

    Neler yapar topçu, top mermisi görecek miyiz ?
  • quote:

    Orijinalden alıntı: menguozkor


    quote:

    Orijinalden alıntı: BARLAS TURAN


    quote:

    Orijinalden alıntı: dedeefendi_

    Sağolasın Barlas Hocam çok faydalı oldu bilgiler için teşekkürler.

    Birde arkadaşlar Ankara Çorlu arası indirimli uçuşlar varmış herşey dahil 44 TL, Çorlu havaalanından Çerkezköy arası 30 dakika civarı diyorlar ama ulaşım hakkında bilgisi olan var mı?



    Rica ederim dostum.

    Evet bi firma vardı,askeriyede bile broşürleri dolaşıyordu Ankara-Çorlu baya ucuzdu falan.
    Valla Çorlu havaalanı tam nerde bilemiyecem ama Çorlu-Çerkezköy arası minübüsle 20-25 dakika sürüyor zaten,yani eğer Çorlu'ya ucuz uçak bileti bulursanız hiç düşünmeyin hemen alın derim.

    Çerkezköy öyle bir yerdeki hem Çorlu'ya da çok yakın, İstanbul havalimanına da yakın:)




    Verdiğin bilgiler için çok teşekkürler Kardeş.2 sorum olacak;

    1. Ben makina mühendisi ve muhabereyim. Muhabere piyade gibi eğitim görüyormuş duyduğuma göre. Bana ne gibi bir görev üstlenmemi tavsiye edersin.
    2. Bir de Çerkezköy sürgün yeri olduğu için tecavüzcü, uyuşturucu bağımlısı ne kadar it kopuk varsa oradaymış. Hatta bir arkın aile dostuna tecavüz etmeye kalkmışlar. Sen gitmiş biri olarak burayı yorumlar mısın?

    Saygılar.




    Rica ederim dostum.

    1.Evet muhabere aynen piyade gibi eğitim görür,hatta benim TOW bölüğü ile yanyanaydı Muhabere Bölüğü.
    Bölük komutanı onun biraz cinstir ama bölük inan çok güzel diğerlerinden.Koca Tugay'da tam merkezi yerde,yatakhaneleri falan hepsi bir yerde,temiz yeni bina o açıdan şanslısın.
    Görev olarak da Revir Çavuşluğunu öneririm,herkes sabah içtimaya çıkarken veya yardırırken sen revire gidip işte işlemler ile uğraşırsın en azından saat 10'a kadar falan rahat edersin millet yardırırken
    Ya da yazıcılığı önerebilirim.
    İsmi konmuş bir görev alırsanız daha faydası olur çünkü ortada takılırsanız bölükteki her iş size de denk gelebilir,tüm subaylar,uzman çavuşlar tarafından ama bir göreviniz olursa sonuçta kurtulma şansınız daha fazla.

    2.Çerkezköy'ün sürgün yeri olduğu kısmen doğru,çünkü eğitimi açısından sağlam bir yer olduğundan adam olsunlar diye yoluyorlar.
    Bizim bölükte de uzun dönemlerden çaktırmadan kokain kullanan,hafif şizofrenik tipler vardı ama onlarlar arana belli bir mesafe koyarsan yani şöyle söyliyim ne çok soğuk,ne çok sert olucan ne de öyle ele ense göte parmak şeklinde olmayacan,ayarı iyi tutturursan hiçbir sorun çıkmayacaktır.Özellikle bazı bölüklerde vukuatlı Çerkezköy'e sürgün edilmiş tipler oluyor veya cezaevinden yeni çıkmış kişiler gelebilir fakat ben 6 ay süresince tecavüz konusunda ismi çıkmış tek asker duymadım,görmedim Çerkezköy'de,belki bizim devrede yoktu.
    Ama dediğim gibi ayarı iyi tutturursanız hiçbir sıkıntı olmayacaktır.Hele 1 ay sonra size abi demeye başladılar mı veya en azından biraz saygı duymaya başladılar mı herkesten çok severler sayarlar sizi,önemli olan bu saygıyı onlar üzerinde yaratabilmek.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: MaXiGeNouS

    Bitirmiş arkadaşım mümkünse topçunun acemilikten sonra yapacağı görev hakkında bilgi verebilir misin ?

    Neler yapar topçu, top mermisi görecek miyiz ?




    Eğer daha şimdiden topçu diye ayrıldıysa sınıfınız o zaman siz Saray'da askerliğinizi yapacaksınız.

    Ben Saray'da sadece acemiliği yaptım topçu olarak daha sonra usta birliğinde piyadeydim TOW Bölüğü'nde o yüzden Saray'da topçular tam olarak ne yapıyorlardı pek bir bilgim yok ama Saray için şöyle bir şey diyebilirim çok daha küçük bir ilçe hatta kasaba,kışı Çerkezköy'e oranla daha sert oluyor.
  • Arkadaşlar THY deki bir arkadaş çorluya bilet almış mecburen çorluya uçuyorum bu akşam telefonum birliğe katılana kadar yanımda numaram bu çerkezköye gelen arkadaşlar lütfen arasınlar.

    0505 433 20 32
  • ben de 12.30 gibi istanbula inecem sonra çerkezköye geçicem bi arkadaşla... orda bi cafe tarzı bişe adını ögrensek herkes oraya gelse aslında ii olur
  • arkadaşlar bende istanbuldan geliyorum. saat öğlen 1 veya 1.30 gibi çıkmayı düşünüyorum. yarım saatte bir otobüs varmış.
  • arkadaşlar bende bursadan sabah 7 de otobüse bincem en geç 12 de esenler otogarda olcam ordanda çerkezköye haraket etcem

    herkese hayırlı teskereler



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi redwhiteee -- 12 Aralık 2009; 1:17:34 >
  • Arkadaşlar bu mesajı Çerkezköyde Eren internet kafeden yazıyorum buraya ulaşanlar ve hala teslim olmayanlar varsa mesaj atsınlar bir şekilde buluşmaya çalışalım.
  • Bu arada arakdaşlar isimlerinizi yazın ziyaretçi gelince çağırttıralım bir şekilde nizamiyede dahi olsa buluşalım :)
  • [Deleted by Admins]
  • quote:

    Orijinalden alıntı: yuceeren

    acemi birligini bitirmiş biri olarak diyorum ki arkadaşlar buraya gelecek arkadaşlar gelirken hiçbirşey getirmesin herşeyi burdan temin edebiliyorsunuz kocaman bi valiz veriyorlar illa getirmek isterseniz traş jeli ve jilet ve banyo havlusu derim o kadar.



    Hayırlı olsun

    Dediğim gibi malzeme konusunda sıkıntı olmaz Çerkezköy'de,herşeyi eksiksiz temin edebilirsiniz,her ihtiyacınızı da giderebilirsiniz çarşısında.Küçüktür ama sonuçta hiç yoktan iyidir.

    Usta birliği hangi bölüktesin?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi OxBlue -- 8 Ocak 2010; 18:40:51 >
  • [Deleted by Admins]
  • quote:

    Orijinalden alıntı: yuceeren

    @barlas henuz belli olmadı pazartesi inşallah



    Anladım.

    Biz de acemilik bitmeden belli olmuştu da o yüzden sordum...


    Acemilik Saray da mı yaptınız peki?
  • Birine beddua etmek için "inşalla acemiliğini saray'da yapıp 10.takıma düşersin" cümlesi kullanılabilir.
  • çerkez'de piyade de üstteğmen cem duman ve teğmen yakup yıldız ın bölüğüne düşenlere allah gani gani sabır versin. her ikisi de tedavilik...... kendileri hakkında genelkurmaya yazılmış şikayet dilekçelerim var...inşallah general olmalarını engellerim.....
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Hakone

    çerkez'de piyade de üstteğmen cem duman ve teğmen yakup yıldız ın bölüğüne düşenlere allah gani gani sabır versin. her ikisi de tedavilik...... kendileri hakkında genelkurmaya yazılmış şikayet dilekçelerim var...inşallah general olmalarını engellerim.....



    Dostum şu uzun boylu,iri,sürekli bağıran çağıran,tam artist olan Yakup Teğmen den mi bahsediyorsun?

    Bizde de vardı o:)

    Sen ne zaman gitmiştin askere?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi OxBlue -- 24 Ocak 2010; 13:11:54 >
  • 3.zırhlı tugay lojistikte askerlik yapıyor nişanlım çerkezköyde kalınacak iyi bir otel birde otelin birliğe olan krokisini istemişler evci izni için nasıl temin edicem bilmiyorum yardımcı olursanız sevinirim uydu görüntülerinden ulaşılmıyor şimdiden sağolun
  • Kroki için öyle ayrıntılı birşey çizmenize gerek yok.İnternetten bi Çerkezköy haritası bulun,o şekilde halledebilirsiniz.
    Merkezinde zaten bir sürü güzel otel var, Gabralı Hotel'i tavsiye ederim, şahsen ben askerlik yaparken gitmiştim çarşı izinlerimizde kahvaltıya falan, Çerkezköy için gayet güzel bir otel.
  • Selamlar herkese sözlüm usta birliğine tekirdağ çerkezköy 3. bölük tugayı 1. tank taburuna gidiyo haftaya orada askerlik yapmış olan varsa aranızda biraz bilgilendirebilirmi beni nasıl bir yer hava koşulu olarak gerek ordaki komutanlar olsun eğitimleri dsiplini olsun bilgilendirirseniz çokk sevinirim şimdiden teşekkürler gerçekten.
  • [Deleted by Admins]
  • 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.