Şimdi Ara

CERATO KLÜBÜ (96. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
5 Misafir (1 Mobil) - 4 Masaüstü1 Mobil
5 sn
3.580
Cevap
37
Favori
398.890
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 9495969798
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Sevgili Metin ;

    Kararın için doğru bir karar vermişsin diyebilirim.

    Hyundai servislerine sorsan sana tam tersini söyler.kia markası hyundai motorlarını kullanıyor der.ama bu koca bir yalandır.kia'nın mühendisleri hyundaiyiye motor ve teknoloji üretir.hyundaide bunları kendi araçlarında kullanır.ancak eas beyin kia'dır her zaman.

    bütçeni 3-4 milyar yukarı çekebilirsen çok süper temiz dizeller bulabilirsin.

    sahibinden.com da bir kia var bej renk.istanbulda birisinden satılık ben takip ediyorum adam aracını 31.000 tl den satmaya çalışıyor ancak araçta ilave sadece spoyler var ve advanced modeli en full modeli diğer herşeyi fabrika çıkışı gibi.yani biraz fazla istiyor ama araç çok temiz hakketen.iletişim kurarsan sanki anlaşabilirsin gibime geliyor.

    http://www.sahibinden.com/acil_satilik-42WQQaXQQ10292871WQQpXQQdisplayitem

    http://www.sahibinden.com/sahibinden_26_000_km_de_2008_cerato_advance_crdi-86WQQaXQQ19670111WQQpXQQdisplayitem

    http://www.sahibinden.com/acillllll-66WQQaXQQ19495640WQQpXQQdisplayitem




  • arkadaşlar acil yardımınıza ihtiyacım var...aracımın yakıtını test ettim...şehşr dışı 60 kim de 6.7 lt yaktı...inanılmaz birşey...performansta da çalışmada da hiçbir sorun yok...en son bakımda bazı mekanizmalar temizlendi de...sizce sorun ne olabilir yada ben mi yanlış ölçüm yaptım...
  • quote:

    Orijinalden alıntı: M e t i n

    Arkadaşlar merhaba,

    Maksimum 24.000 Tl civarı bir bütçeyle yüksek model düşük kmli diesel bir araç arayışındayım.Gözüme uzun zamandır hem fiyatlarıyla hemde duruşuyla Ceratolar ilişiyor ve bu araçlara yöneleceğim.Focus,Corolla'ların ikinci el fiyatları uçmuş durumda.

    Diesel olarak kaç motor seçeneği var ve siz hangisini tavsiye edersiniz.?Kronik bir sorunu var mı ve genel olarak aracın eksi yanları var mı?

    Teşekkürler.

    Edit:Bu arada Hyundai'lerde Kia nın motorunun kullanıldığını bu forumda öğrendim bu da baya bi etkileyici kararımda.

    Kia satış-servislere bak orada bulursun. Kiralamada filan. Onlarda temiz oluyor hatta serviste herşeyini yapıp verirler sana.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi invisible -- 19 Mart 2010; 21:28:32 >
  • 2005 model ceratonun cd&mp3 kaset çaların özelliklerini bilen varmı acaba. 3Dmark Özelliği düğmeye basmaa rağmen ejranda birşay çıkmıyor ve ses tede bir değişikilk olmuyor. ayrıca dijital akrana yakından bakınca ekolayzer özelliği olduğu yani ROCK JAZZ sanırım birde classic olacak onlar gözüküyor ama ayrlama nereden yapılıyor blamadım. audioya basınca bas tiz falan çıkıyor sadece... bilenler paylaşırsa memnun olurum.
  • arkadaşlar bu A düğmesinin yakıt ile bir ilgisi var mı...yani klima gibi...
  • quote:

    Orijinalden alıntı: eskici2000

    arkadaşlar bu A düğmesinin yakıt ile bir ilgisi var mı...yani klima gibi...


    Merhaba eskici2000,

    Hava kalite sisteminin çalıştırılmasının yakıta herhangi bir etkisi olmaz.

    Bu sistem devreye sokulduğunda, aracın radyatörünün önünde bulunan AQS (Air Quality Sensor-Hava kalite sensörü) dış ortamın havasını kontrol etmeye başlar, bu sensör dış ortam havasında karbonmonoksit, karbondioksit, sülfürdioksit (çürük yumurta kokusu), hidrokarbon ..vs zararlı gazların oranının yükseldiğini algıladığında otomatik klimanın hava modunu dış ortamdan araç içi devirdaim sistemine çevirir.

    Dış ortamın havası normale döndüğünde ise tekrar havalandırmayı araç dışından alma moduna geri döndürür.

    Dolayısıyla yakıt sarfiyatı ile direk herhangi bir bağlantısı yoktur.

    İlgilenen arkadaşlar için AQS ile ilgili çizimi aşağıda veriyorum.

    Saygılarımla,

     CERATO KLÜBÜ


    Edit : Resim ekleme.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi atamanbey -- 20 Mart 2010; 23:22:41 >




  • arkadaşlar tüketilen mazot ölçümü yapılırken aynı pompa olması şart mı...çünkü ben farklı benzsin istasyolarında denedim yakıt tüketitmi mi...biri erken biri geç tabanca atma ihtimali var mı...
  • MERHABALAR 20 gündür cerato sahibiyim araba yı yavaş yavaş tanıyorum arabam 2008 dize advanted modeli sitede çok tecrubeli kullanıcılar var öncelikle onlara selamlar benim bir kaç sorum olacak cevap verirseniz çok sevinirim 1.mp3 çalar için kendi pc mde cd yaptım fakat çalıştırmadı nedeni nedir 2 sorum bluethoot u nasıl kullanabilirim arabada kullanma klavuzu var ama 2006 model araçlar için hazırlanmış bu foknsiyonları göstermiyor şimdiden teşekkürler arabalarımız gerçekten harika eskidencaddy kullanıyordum ses ve gidişindne memnun değildim artık passat ve emsali arabalarla boy ölçüşebiliyorum :)) kazasız sürüşler herkese....
  • Ataman bey kardeşim aqs resmini göremiyoruz.Görünen haliyle ekleseniz sevinirim..
  • quote:

    Orijinalden alıntı: yasarkaymaz

    Ataman bey kardeşim aqs resmini göremiyoruz.Görünen haliyle ekleseniz sevinirim..



    Merhaba yasarkaymaz,

    AQS çizimi, küçük resim üzerine tıkladığınızda büyük olarak açılıyor ama ben yine de aşağıya tekrar ekliyorum büyük resim halini.

    Bu arada konu ile ilgil biraz daha bilgi edindim sizlerle paylaşayım.

    Bugün servise gittim. Servisteki görevlilerle birlikte inceledik sistemi. Benim aracımdaki sensörde sorun var, bazen çalışıyor. Ben pazar günü sensörü söküp temizlemiştim, bu işlemden sonra arada bir çalışmaya başladı. Sökmesi çok kolay değil. Tamponun altında yeralan boşluklardan uzun bir tornavida kullanarak sökülebiliyor. Eli küçük olan birisinin sökmesi daha kolay oluyor. Ben sökerken küçük oğlumdan yardım aldım :) Sökmek niyetinde olan arkadaşlar mıknatıslı tornavida kullansın, vidalar aşağı düşünce alması oldukça zor oluyor.

    Sensör gurubuna 2 sensör dahil edilmiş. Birisi AQS diğeri de Ambient. Haliyle 2 adet elektrik soketi bağlanmış durumda, soketleri o dar alanda sökmek oldukça sıkıntılı.

    Sensörlerin fiyatlarını da öğrendim servisten.

    AQS (97300C) = 245 TL
    Ambient (97158) = 32 TL

    Bu arada ambient sensor, aracın dışındaki ortam sıcaklığını ölçmeye yarayan sensördür.

    Saygılarımla,


     CERATO KLÜBÜ



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi atamanbey -- 22 Mart 2010; 13:55:06 >




  • Ataman bey bilgiler için çok teşekkür ederim.Resmi yasarkaymaz@mynet.com adresine gönderirseniz sevinirim.
    Bide rahatsız etmessem telefon numaranızı alabilirmiyim.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: yasarkaymaz

    Ataman bey bilgiler için çok teşekkür ederim.Resmi yasarkaymaz@mynet.com adresine gönderirseniz sevinirim.
    Bide rahatsız etmessem telefon numaranızı alabilirmiyim.


    Merhaba Yaşar Bey,

    Gerekli bilgileri verdiğiniz E-posta adresine gönderdim.

    Saygılarımla,
  • Kenan bey mail geldi çok teşekkür ederim.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: esin65


    quote:

    Orijinalden alıntı: hia09


    quote:

    Orijinalden alıntı: hia09

    merhabalar;bir sorum olacaktı,bikaç gün önce arabamın (2006 cerato crdi) sol park lambasını değiştirdim,ancak çok kolay olmadı,yer darlığından dolayı aküyü sökmek zorunda kaldım.işim bitince aküyü tekrar taktığımda klima bazı konumlarda kendiliğinden açıldı,yol bilgisayarında gidilecek km bölümü yanlış gösterdi.Bunun sebebi aküyü söküp takmam mı?bu sorunu nasıl çözebilirim.cevap veren arkadaşlara teşekkürler.


    cevap veren arkadaşlara teşekkürler.kullanma klavuzunu dikkatlice okudum,sizinde dediğiniz gibi fabrika ayarına dönmüş.Basit bir işlem ile eski haline geri getirdim.
    -Ayrıca egsoz kokusu duyan arkadaş için;bende de o koku var,euro dizelin kendine has kokusudur.Belki de akaryakıt istasyonunun markasından (TOTAL) kaynaklanıyordur.



    Fabrika ayarlarına dönerek sorunu çözmüşsünüz sanırım. Nasıl dönücez fabrika ayarlarına?



    sayın esin65;akünün kutup başlarını ayırınca fabrika ayarlarına döner,akünün kutup başını doğru sırayla söküp takmalısınız.Ben bu şekilde yapınca yol bilgisayarı düzeldi ancak klimayı manuel olarak ayarlamanız gerekiyor (klavuzda yazıyor).Yol bilgisayarındaki değerlere gelince 1.Kalan yakıtla,yapılan son 50 km deki ortalama hız ile ne kadar gidileceği (yine de bu değere çok güvenmeyin) 2.Ortalama süratiniz 3. Bu bölüm arabayı kaç saat kullandığınızı gösterir (çalışma saati) 2. ve 3. değeri trip düğmesine basılı tutup sıfırlayabilirsiniz.
    Ayrıca bir arkadaş yakıt tüketimini sormuş;Ben en son yazın ölçmüştüm,eurodizel (total) 2,74 civarı sanırım.Arabada 4 kişiydik klima açık ve bagaj dolu idi,Ankara'dan Balıkesir'e giderken hesapladım 0,12 TL yaktım.Yalnız yağa Borpower denen katkı maddesini koymuştum galiba o biraz tüketimi düşürdü.(Artık hesaplamıyorum




  • Arkadaşlar Kia cerato aracıma geçen sene orijanial laastiklerinin de aynı marka olması ve 4 sene boyunca sıkıntı yaşatmaması sebiyle hankok lastik takmıştım ama geçenlerde farkettim ki tekerin dişleri yada desenlerimi desem artık bilemiyorum kalkmaya başlamış alırken 2 sene garqntili diye satmışlardı ama lastiklerdeki garanti olayı hakkında fikrim yok hiç bu şekilde bir tecrübe yaşayan arkadaş oldumu. acaba değişim de sıkıntı çıkarıyorlarmı.
    teşekkürler şimdiden
  • Arkadaşlar konu güncel diye buraya yazıyorum.
    Kia cerato almayı düşünüyorum. 2004 model 1.6 EX comfort modeli. Araç 22 bin km.de. Kazası boyası yok. Sizce bunun fiyatı nedir?
    Ne kadara alırsam iyi bir fiyata almış olurum.
    Cevaplarınızı bekliyorum..
  • Bugün Kia'nın azerbeycan sitesine baktım. Yeni ceratoyu azerbeycan 2.0 ve 1.6 motor seçenekleriyle sunmuş. Bize gelen ceratolarda cruse kontrol ve motor start & stop özelliği yok. Azerbeycan bile bizden daha donanımlı araçaları getirmiş. Cruse control ve motor start & stop özelliği var.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ismail hoca -- 16 Haziran 2013; 22:20:07 >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: wildswan

    Arkadaşlar Kia cerato aracıma geçen sene orijanial laastiklerinin de aynı marka olması ve 4 sene boyunca sıkıntı yaşatmaması sebiyle hankok lastik takmıştım ama geçenlerde farkettim ki tekerin dişleri yada desenlerimi desem artık bilemiyorum kalkmaya başlamış alırken 2 sene garqntili diye satmışlardı ama lastiklerdeki garanti olayı hakkında fikrim yok hiç bu şekilde bir tecrübe yaşayan arkadaş oldumu. acaba değişim de sıkıntı çıkarıyorlarmı.
    teşekkürler şimdiden


    Aga keşke hankook almasaydın cünkü bizim ceratoların orjinal lastikleri maalesef dediğin gibi kaliteli değil. bendede aynı durum var ön lastiklerde. gerçi fabrika çıkışı lastikler 52000 km götürdü (2006 mod)ama bi lastikte baloncuk yaptı.Ayrıca lastikten piyasada fazla alternatif modelde yok (205/50/16.) olanda pahalı. dandik markalara bile 170 lira çekiyorlar.micheline yaklaşılmıyor bile 300 den kotarıyorlar.Bi mantıklı lassa buldum 200 lira oda stokta yok üretilmesi planlanıyormuş.kısaca hankook pek iyi değil ama bu ölçüde iyi bi lastikte çok pahalı(bu ölçü advance modelleri için geçerli)




  • quote:

    Orijinalden alıntı: sabrican61
    Aga keşke hankook almasaydın cünkü bizim ceratoların orjinal lastikleri maalesef dediğin gibi kaliteli değil. bendede aynı durum var ön lastiklerde. gerçi fabrika çıkışı lastikler 52000 km götürdü (2006 mod)ama bi lastikte baloncuk yaptı.Ayrıca lastikten piyasada fazla alternatif modelde yok (205/50/16.) olanda pahalı. dandik markalara bile 170 lira çekiyorlar.micheline yaklaşılmıyor bile 300 den kotarıyorlar.Bi mantıklı lassa buldum 200 lira oda stokta yok üretilmesi planlanıyormuş.kısaca hankook pek iyi değil ama bu ölçüde iyi bi lastikte çok pahalı(bu ölçü advance modelleri için geçerli)


    Merhaba,

    Cerato advance kullanıcıları için bu lastik olayı oldukça sıkıntılı.

    205/50/16 ölçülerinde lastik çeşitleri çok az ve arkadaşların da söylediği gibi fiyatları da pahalı.

    Benim sormak istediğim, 205/50/16 yerine 205/55/16 ölçülerinde lastik kullanılabiliyor mu? Daha önce aracında 55 ölçüsünde lastik kullanan arkadaş varsa bilgilerini bizlerle paylaşmasını rica ediyorum.

    55 ölçüsünde lastikler piyasada daha yaygın; marka, model ve fiyat alternatifleri çok daha fazla.

    Saygılarımla,




  • Arkadaşlar yardımcı olun lütfen.
    2004 model 1.6 EX Comfort full modeli(dijital klima, 10 airbag, vs..)
    Araba tertemiz. Henüz 22 binde..
    Tavsiye eder misiniz?
    Bu araba ne kadar eder?
    Lütfen acil cevap..
    Yardımlarınız için şimdiden teşekkür ederim..
  • 
Sayfa: önceki 9495969798
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.