Şimdi Ara

Cemo'nun Ev Sinema Odası (Sony VW260ES SXRD) (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
273
Cevap
20
Favori
30.764
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
7 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Cem Kardeşim,


    Öncelikle evlendiğin ve yeni bir hayata başladığın için seni tebrik ederim.
    Bir ömür boyu mutlu olmanı dilerim!!!


    *Ses sistemi ve dahası ile ilgili olarak senin kulağın ve zevklerin en önemlisi.Benim naçizane fikirlerim bu konuda hariçten gazel okumaktan öte gitmez.
    Ayrıca İstanbul'da hifi cilerin göbeğinde olmak ayrı bir şans.
    Umarım aradığın ses sitemini ziyadesi ile bulursun.

    *Yalnız ben geçen sene Paris'te yaşayan sevdiğim bir arkadaşımın ısrarı üzerine Onkyo+JM-Lab tavsiyesinde bulundum arkaşım aldı ve nedense çok beğendi
    ama daha ileri seviye birçok olasılık var.

    *Her hoparlörün bir karakteristiği,ortam seçmesi ve doğallığı var.Mesela yurtdışında ve bazı sinemalarda JBL kullananları sıkça görüyorum.
    Bu marka kapalı ortamlarda daha sert ve tok ses verirken dış mekanlarda tam tersi etkisini kaybediyor.

    *Yukarıda bir yazında wireless hdmi yazmışsın umarım yanlış anlamadım.Bende daha once görüntüyü 1080p de wireless olarak ileten panny z1 tv varken kablolu kadar başarılı görüntü vermediğini tespit etmiştim.
    Keza yıllar önce Sezen Aksu'nun asla kablosuz mikrofon kullanmadığını duymuştum.Antalya'da bir konserinde de şahit oldum.Zamanla değişti ise bilemiyorum.
  • Odanız hayli şık tabiki ben biraz daha farklı yorum yapabilirim sanıyorum eleştirye açıksınızdır aslında detaylara bakarsak öz güveni olan birisiniz, dekorasyon size yansıtıyor demek gerekli, Antika eşya hobim dolaysıyla Dünyada inanılmaz İnsanlarla karşılaştım halende çok hoş sohbelerimiz oluyor!

    Elbetteki inanılmazın ötesinde Ev sinema sistemleri veya çok daha pro cihazlarında keyfini fazlası ile yaşadım, örnek Bodrumda Celal (Diomond) diye bir Abiyle tanıştım Amerikadan Türkiyeye yerleşmiş, evi için tam ifade kullanmam gerekirse ''Çılgın vey Manyak'' bu cümle açmak isterim Arkadaşlar hakaret manasında değil bu cümle üst düzey kaliteyi hastalık derecesinde tutku yapmış İnsanlara denir :)

    Oadnızda detaylarda bana tuaf (Cümlem doğrumudur umarım) gelen renk seçimi, fazla ölü tonlar kullanmışsınız neden böyle tercih yaptınız sormak isterim sakıncası yoksa?

    PJ ve Tv kendimce özel odam var nasipse belki resimler yayınlarım, gerçi PJ izlemeye pek vaktim olmuyor bir ara Boduma tatile geldiğimde eve ciddi bir sistem kurmuştum gece bahçede sinema keyfi yaşardım, sonradan öğrendimki kullandığım cihaz Türkiyede bir hayli pahalıymış çok şaşırmıştım daha doğrusu bu tür cihazların Türkiyede lux olduğunu o zamanlar öğrenmeye başlamıştım :)

    Ses sisteminde tavsiyem Denon AVR-X4000 şuanda ciddi indirimde olan bir cihaz, ve tek kelime ile abratısız mükemmel her şeyden örnce gerçek Upscale özelliğine sahip yani yani net olarak yazarsam 1080p bir filmi 2K-4K hissini inanılmaz ötesinde detaylarla alıyorsunuz, olanağınız var ise mutlaka ama mutlaka araştırmansızı ve test etmenizi isterim !

    En belirgin detay 7.2+2 subwofer+Audyssey pro chipe sahip, yani sizin birşey yapmanıza gerek yok cihaz otomatik oda ses akuistik tanımını yapıyor, abartı olacak fakat bu işlerde ciddi profosypnel düşünceye ve tecrübye sahip oluğunuzu sanıyorum, ses o kadar inanılmazki asla abartmıyorum 100 lerce defa sistemin sesini kapadım, ara sesler o kadar inanılmazki cidedi olarak çelişkiye düşüyorsunuz, ses cihazdan değil dışardan veya evde sorun olduğunu düşünebiliyorsunuz:) Bu benim için pek olumlu detay değil (Şaka) tek kelimeyle muhteşem !

    Sizin için en iyi avantajı Apple destekli olması yani Sony veya Panasonic paneller ve cihazlarla otomatik kodlama ile cihazı istediğiniz gibi konumlandırabilirsiniz, HD desteği özellikle SD HD upscale özelliği fazlası ile yeterli !

    Türkiyed esatılıyormu bilemem satılsada ben işin gerçeği Yurt dışından alınmasını tavsiye ediyorum, İngilterede Greay Marketing firmalardan alabilmek mümkünm veya Almanya, Hollanda üzerinden rahatlıkla alınabilir, şuanda tüm serilerde inanılmaz ucuzluk var, 1500 dolara civarına bulabilirsiniz, alt modeller inanılmaz fiyatlar düştü 400 dolara kadar süper cihazlar var, fiyatların düşme sebebi yeni nesil serilerin tamamının cift işlemcili pro seriler olmasından kaynaklı, Smart özelliği artık başlı başına olmassa olmazlardan haline geldi, Türkiyede elbetteki Smart ''S'' dahi yok buda başka detay !

    Yamaha serileri mutlaka inceleyin, Sony sistemlere bakabilirsiniz nerdeyse aynı özellik Denon serisinin yarı fiyatına alma şansınız var ( Bölge kod tanımlaması ciddi avantaj), sizin için avanatı PJ ile sorunsuz ortak eşleşme yapması sorunsuz kurulum manasına gelir !



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi andy1 -- 28 Temmuz 2013; 1:26:11 >
  • @mavsar Hocam çok teşekkür ederim AVR olarak f/p ürünü olan Pioneer 921 düşünüyorum ama tüm önerilerinize açığım

    @kamaxx Çok teşekkür ederim güzel dileklerin için sevgili hocam, evet aslında dediğin gibi İstanbul'da birkaç demo mekanına gidip test etmek lazım. Hi-fi olayı da dipsiz kuyu gibi. Avr dahil yaklaşık 4bin tl lik bir bütçe ayırabilirim. Dubleks oldugu için üst kat komşu olayı yok, yan taraf ve arka taraf dışarıya bakıyor, alt kattaki komşu ise sinema odasının altı olan odayı kullanmıyor o yüzden yine çok aşırı olmasa da sesi açabilirim diye düşünüyorum. Oda totalde 12,5 metrekare. İleride taşınma ihtimali bulundugum evin sinema odası ise 14 metrekare. Yani çok büyük alanlar değil. Hürmetler..

    @andy1 Sayın andy1 teşekkür ederim. Evet maalesef ülkemizde elektronik işi diğer birçok şey gibi pahalı. O vergisi bu vergisi döviz kuru felan derken aslında daha iyi sistemlere sahip olma isteğimiz varken frenleniyoruz mecburen. Bahsettiğiniz modeli incelemeye aldım Türkiye satış fiyatı ile ilgili bir bilgiye ulaşamadım henüz, ProAv'a tel açıp sorayım fiyat için. Fiyat çok fark etmiyorsa ve Pio 921 e göre çok daha başarılıysa bunu da alabilirim. Odayla ve sistemle ilgili her türlü olumsuz eleştirinize açığım. Şöyle söyleyeyim odanın rengi fotograflardaki kadar boğucu değil. Mavimsi Gri tadında bir renk ve gündüz hiç rahatsız etmiyor. Ama koyu ve mat tabiki. Neden böyle bir tercih yaptım diye sorarsanız, home theater forumlarındaki arkadaşlarım bana sürekli muhakkak koyu ve mat bir şekilde odayı kaplamamı söylemişlerdir. Okuduğum makalelerde de durum hep böyleydi, keza incelediğim galeriler de. Hatta onların odaları komple siyah. Boya yahut velvet kadife kullanıyorlar. Sebep ise tavan ve duvarlardaki parlak-açık rengin perdeye olumsuz etkisi, kontrastı olumsuz etkilemesi. Bu arada yurtdışı demişken Darbee diye bir ürün var belki biliyorsunuzdur, İngiltere'de de satışı var. Belki bir gün yurt dışından gelen bir tanıdık olursa bunu da getirtebilirim.
  • cemo62 kullanıcısına yanıt
    Dediğim gibi geçen ay keşke bu konuyu açsaydınız size getirirdim, yanlış anlamayın asla ticari kar amacı ile alakam yok, bu tür iyi niteti suitimal eden ahlaksızlardanda nefret ederim!

    Darbee DVP5000 serisinden bahsediyorsunuz sanıyorum kesinlikle PJ sahipleri ve Panel sahipleri için tek kelime ile harika bir cihaz, şuan fiyatı yaklaşık 50-80 Pound civarı, PJ meraklıları oldukça tercih eder hale geldiler kesinlikle almanızı tavsiye ederim !

    Türkiyede satılıyormu bilemiyorum, Duvar renginde bence keşe süet kadife tercih etseydiniz örnek siyah ve kırmızı yada farklı renklerde duvarları kaplayabilmek bana göre çok daha açıkcası odayı klas bir görüntü veriyor, hemde duvara uygulaması kolay, süet kadifeyi alıp ütü ile üzerinden geçiyorsunuz duvara tamamen yapışıyor üstelite silmeside çok kolay su ile dahi silmek mümkün fiyat olarakta boyadan çok daha ucuz !

    Pioner eski kalitesinde malesef değil, Samsung serileri ciddi şekilde artık satışlarda Pioneer AV serilerinden daha fazla tercih ediliyor, Pioneer ve Marantz için elbetteki tüm serileri diyemem fakat piysaları artık Denon, Yamaha, Samsung ve Sony serileri özellikle 2013 serileri tartışmasız çok iyi!

    Burda önemli detay elbetteki Apple verdiği destek en önemli faktör, bundaki sır ise Panasonic,Sony,Toshiba,Samsung ve Sony (LG ve Philpste dahildir) resmi ortaklığı en büyük etken AV seerileri tamamen bir birleri ile uyumlu otomatik kod tanımlı, yani kendi özel odanızdan diğer odaya full sitemi kablosuz aktramak mümkün, yapmanız gereken tek şey kodları girmek, Smart devrimi demek lazım :)



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi andy1 -- 28 Temmuz 2013; 21:35:59 >
  • Üstad Darbee DVP5000 nerede 80GBP Allah aşkına saldıralım
    Ben amazon.co.uk da göremedim Almanya ve İtalya amazon ve ebay'lerde 220 EUR
    civarı çünkü
  • eozen81 kullanıcısına yanıt
    Amozon.uk fiyatları her zatavan tavanında ötesindedir, şahsen ben ürün için hiç bir zaman .uk uzantılı firmları seçmem:) GreayMarketing mağazalardan aldırmanızı tavsiye ederim, Eylül sonunu bekleyin şuanda zaten ürün yok bir ara geldi ve 80Gbp satıldı İnternet üzerinden satışı olmadı !

    Eylül Ekim aylarında ise GreayMarketing firmalardan rahatlıkla aldırabilirsiniz hatta size ürünü satacak firmaların İnternet adreslerinide yazarım, amazon ve ebay fiyatlarına şahsen alan varmı bilmiyorum, 220 Euro vermek için çılgın olmak lazım sebebinide yazıyorum cihaz ürün seçebiliyor ve bu konuda sıkıntılı !

    Diğer unsur ise Darbevision önerdiği firmaların elinde dahi cihaz yok, 4000 serilerini satanalara dikkat etmek gerekiyor, ingilterede resmi distribütör dağıtımı firmalarda cihaz yok, Amerikada önerilen tüm bayilerde ise cihaz satılmıyor, zaten sizin bahsettiğiniz fiyatlarda ki Amazonda dahi 260-320 dolar arası satılması imkansıza yakın !

    İmkansıza yakın derken Amerika için belirtmem gerekiyor, Eylül ve Ekim aylarında ise büyük ihtimal internet üzerinden satışa çıkar, İnternetteki fiyatlar sizi yanlıtmasın, deneme fiyatlarıdır tamamı dikkat ederseniz tamamen sabit ücret etkietlidir Amazon ve ebay bir üründe sabit etiket varsa o üründen uzak durmanız gerekir, üreticinin tavsiye satışıdır !
  • Okdir üstad teşekkürler, beklemedeyim o zaman.
  • Hepinize iyi bayramlar dostlar
  • cemo62 kullanıcısına yanıt
    Üstad öncelikle hayırlı olsun , her ayrıntısı ile çok güzel olmuş.
    Hayalimdeki mini sinema salonunu çoktan kurulmuş :) inşallah bize de nasip olur
    İlk kez pj kulanacak biri olarak bu kadar profosyonel ve üst sınıf olmasa da bir adım atmak için donanımhaberden sizlerin yazışmalarıyla uzun zamandır takip etmekteyim.
    tavsiyenizi almak istediğim biri iki sorum var önerilerini paylaşırsanız sevinirim.
    1-optoma gt750 ve Benq mw519 arasında öneriniz ne olurdu ?
    2-optoma HD25 full hd 3d cihazı ilk pj kullanım için çok mu abartmış olurum ? (ilk pj için1500-2500 arasında bir bütçe ayırdım)
    3-Duvar ile izleme mesafem 4.60cm ve 200x200lik perdede şuan için en ideali gözüküyor (sadece sinema sanırım alt sınıf oluyor, camtozlu,siyah,gri ve beyaz perdelerden hangisini önerirsiniz ? )
    4-Üstteki cihazlardan Otpoma gt750 sadece kısa mesafe cihazı,sizce cihazın izleme anında benden önde olması dikkat dağınıklığı yaratır mı ?yoksa geride normal bir cihaz tercih edip benimle
    aynı doğrultuda bulunan bir cihaz mı bulunması mı daha olabilecektir. Yani ya duvarda ayaklı özel bir rafta 4.60cm de normal cihazlardan-OptomaHD25 yada kısa mesafe cihazlarından 1.44cm mesafede perdenin biraz önünde optoma gt750 ile tavanda olasılığım var gibi.......tavsiyeniz ?
    5-Birde fan ses şiddetlerinden kaç dB ye kadar sizce katlanılabilir düzey , yada bu çok önemli mi ?

    Üstad fazla soru sordum biliyorum ama vereceğin tavsiyeler ilk pj kullanımım için çok yol gösterici olacak.Şimdiden çok teşekkür ediyorum..
    **Unutmadan evinizde kurduğunuz sistemizden video görüntülerini yayınlarsanız çok memnun oluruz **

    Hayırlı akşamlar...
  • Güzel sözleriniz için teşekkür ederim, inşallah daha güzeli size nasip olur, Sorularınızı bilgim dahilimde cevaplamaya çalışayım.

    1-İkisi de aynı gamda ürünler (720p) ama ben olsam optoma gt750den yana kullanırdım tercihimi. Bence bir adım daha önde.
    2-Abartmış olmazsınız isabetli olur. Optoma hd25 in yanı sıra epson 5910 Benq w1070i de düşünme listenize almanızı tavsiye ederim.
    3-İzleme mesafeniz 4.60m ise daha büyük bir perde almanızı tavsiye ederim 265*149 gibi. Eğer salonda kullanacaksanız gri, benim gibi özel bir odada kullanacaksanız ve ortam şartlarını ayarlayacaksanız (duvar tavan boya) o zaman beyaz tavsiyemdir. Cam tozludan uzak durun her iki durumda da.
    4-mümkünse sizin gerinizde olsun cihaz.
    5- 21-23 db okedir, birazda sizin kulak hassasiyetizle ilgili bir durum, cihazın performansıyla da ilgili.

    Video çekerim problem değil ama sizin için bir anlam teşkil etmeyecektir çünkü ortaya çıkan kalite video kameranın performansına bağlı. Yine de ilerleyen günlerde size bir tane göndereceğim esenlikler dilerim..
  • cemo62 kullanıcısına yanıt
    Üstad bilgi ve tecrübeni bizimle paylaştığın için tekrar çok teşekkür ederim

    ister istemez önerilerin bir iki soruyu da yanında getiriyor (bu son olsun :) )

    Daha önce LCD ve DLP paneller arasında eğer ki sinema için kullanacaksak genelde DLP önerileri ile karşılaştım. Merak edip sizin sinema salonunuzdaki projeksiyon cihazınızın teknolojisine bakınca tercihinizi LCD den yana kullandığınızı gördüm. Acaba üst sınıf olduğu için mi böyle bir karar verdiğiniz yoksa sanılanın aksine yada alt sınıfta da mı LCD yi tercih etmeliyiz (sinema için ) daha doğru olur..

    1-Optoma GT750 ye sizin de öncelik vermeniz 720p sınıfındaki diğerlerini sayenizde artık tamamen eledim..teşekkürler
    2-Optoma HD 25 ile Benq 1070 arasında da izlediğim videolarda beni ikna eden yine Optoma HD25 Oldu
    3-Asıl takıldığım yer önerilerinizden Epson 5910 ile Optoma HD 25 arasında. Yukarıda da bahsettiğimiz gibi LCD-DLP İkilemi ! .. Yada marka olarak Optoma ve Epson farkı sizce ?
    (Eğer her türlü LCD ise öneriniz ,maxsimum 2500 TL civarında LCD Öneriniz ne olurdu ? )
    4-Mesafe olarak ta kullanacağım odam 16m2 dikdörtgen standart bir oda. Hafif koyuya çalan "lila" renk ve standart bir beyaz tavan boyası ile boyalı.İki duvar arası 4.60 demek istemiştim. Projeksiyonun yeri ile ilgili olarak dediğinizi uygulamam daha doğru olacak. Ve doğru Projeksiyonun benden önde olması çok hoş durmayacaktır.
    5-Perde olarak ta ne yazık ki şuan için duvarın bir kısmı dolap ile kapalı olduğundan 200 genişliğinde bir perde kullanmak zorunluğum var (4.60 dan 200 genişliğe ayar yapmak belki zor olacak ama sanırım lens ayarlarından bunu sağlayabilirim dimi ? )
    6-Son olarak "lila renk " bir odada standart bir tavan boyalı olduğunu düşününce önereceğiniz bir storlu veya motorlu perde markası ve rengi var mı ?

    (Üstad video konusunda da isteğimi geri çevirmediğin için çok teşekkürler.Eminim benim gibi bir çok donanımhaber takipçileri resimlerle görüp mest olduğumuz mini sinema salonunun videolarını merak ediyorlardır.Umarım en kısa zamanda bir tanıtım videosu olarak bizlerle paylaşırsın..)
    Bilgilerini bizimle paylaştığın ve uzun sorularıma cevaplar verdiğin için sonsuz teşekkürler.. Hayırlı akşamlar
  • Benim cihazım Lcos teknolojisini kullanıyor hocam LCD değil yani. Bildiğim farkları şöyle sıralayayım sana. DLP teknolojisi özü itibariyle iyidir ama şu anki haliyle ben almam çünkü bazı dezavantajları var. Çok param olsa ve alacak olsam 3chip DLP cihazlardan alırdım onlar DLPnin hakkını veriyor ama fiyatları absürd 15-20 bin dolar. Bizim ülkemizde satılan DLP cihazların 3chip DLP ye göre bir esprisi yok. O yüzden 2500 tl ayırdıysan ben LCD almanı tavsiye ederim yani epson 5910. OptomaHD25 konusunda epson5910ün hd25ye göre daha iyi renkler verdiğini sunan bir incelemeye ait link paylaştım. Bunun haricinde en sinematik - film look görüntüsünü veren Lcos tur. Daha sonra DLP gelir ve sonra da 3LCD gelir.DLP lerde keskinlik sharpness oranı daha iyidir ve 3D videolarda crosstalk ve ghosting olayı hiç olmaz. Yani her 3 teknolojinin de birbirine göre artı ve eksileri vardır. DLP lerde gökkuşağı efekti denilen bir sıkıntı oluyor ve Türkiye Optoma müşteri ilişkileri memnuniyeti düşük, optomanın yetkili servisinin çamura yattıgını yazmıştı bir arkadaş forumda, onun da linkini verdim optoma hd25 konusunda..Teknik olarak Daha yazacak çok şey var ama ben teknik detaylarla kafanızı karıştırmayayım. Özetle epson5910-optomahd25 arasında ben epson 5910u seçerim ama optoma hd25 e gönül verdiyseniz o da okedir alınmaz değil, kötü bir cihaz değil yani. İstanbuldaysanız test etmek için 5910 için Proav firmasına Optoma HD25 için boyutdijitale gidebilirsiniz. Hangisi gözünüze en güzel gelirse onu alın derim.

    4.60 tan 200cm lik bir görüntü çok rahat alırsınız, sıkıntı olmaz merak etmeyin.

    Perde konusuna gelince bahsettiğiniz şartta bir odada gri almanız siyah başarımı açısından daha iyi olacaktır. Elite, Specta gibi markalara bakabilirsiniz. Oda imkanı müsaitse fixed frame tavsiye ederim.

    Saygı ve sevgilerimle



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cemo62 -- 17 Ağustos 2013; 14:02:18 >

  • süper olmuş..
    (tabi daha çoluk çocuk olmayınca napcan, bunlarla uğraşcan..)
    çok imrendim bu arada..tebrikler..
  • quote:

    Orijinalden alıntı: yerliyerli


    süper olmuş..
    (tabi daha çoluk çocuk olmayınca napcan, bunlarla uğraşcan..)
    çok imrendim bu arada..tebrikler..

    teşekkür ederim dostum daha güzelleri sizin olsun, çoluk çocuk olunca odadan eser kalmaz heralde
  • Çok muhteşem bir sistem :) Hayırlı olsun:)


    Umarım güzel önerilerle ses sistemide temin edersiniz.Hadi arkadaşlar ses sistemi olarak yardımcı olunda bunca emek uğraş boşa gitmesin :)

    İyi günlerde kullanın hayırlı olsun ^^
  • @faststyla94 teşekkür ederim Furkan darısı başına

    Sevgili projeksiyon dostları 200 saati tamamlamış bulunmaktayım.. Bunun şerefine Epson konusunda bulundugum belgesel tavsiyesini burada da bulunayım Samsara belgeselinden, ülkemizde vizyona girdi. Ben de geçen gece evde izledim. Gerçekten övgüyü hak eden bir yapım.. Çok iyi bir görsellik sunuyor.. 8K 70mm kameralarla ile çekilmiş ve bluray transferi de çok iyi.. Tüm projeksiyon severlere tavsiye ederim.. Bir solukta izleniyor.. Birkaç screenshot atıyorum ama fotograf makinem ve çekimlerim iyi değil belgeseldeki görselliğin hakkını vermiyor resimlerim, google da daha detaylı bilgi ve iyi resimler bulabilirsiniz.. Yalan yok blurayini indirerek izledim ama bu yapıma amazondan discini alıp destek vereceğim

    Cemo'nun Ev Sinema Odası (Sony VW260ES SXRD)


    Cemo'nun Ev Sinema Odası (Sony VW260ES SXRD)


    Cemo'nun Ev Sinema Odası (Sony VW260ES SXRD)


    Cemo'nun Ev Sinema Odası (Sony VW260ES SXRD)


    Cemo'nun Ev Sinema Odası (Sony VW260ES SXRD)
  • Hocam sistem çok hoş ve keyifli olmuş güle güle kullanın

    Bir konuda fikrinize danışmak isterim. Şu an projeksiyon alma aşamasındayım AT6000 ile sizdeki model var aklımda teknik yapıda ortalama bir bilgim ve fikrim oldu. Lamba ömrü Sony de biraz daha az orası düşündürüyor. Lamba fiyatı aldınızmı. ve bu konuda bilgi aldınız mı acaba?
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Delerıum

    Hocam sistem çok hoş ve keyifli olmuş güle güle kullanın

    Bir konuda fikrinize danışmak isterim. Şu an projeksiyon alma aşamasındayım AT6000 ile sizdeki model var aklımda teknik yapıda ortalama bir bilgim ve fikrim oldu. Lamba ömrü Sony de biraz daha az orası düşündürüyor. Lamba fiyatı aldınızmı. ve bu konuda bilgi aldınız mı acaba?

    Hocam teşekkür ederim lamba fiyatı 250 euro diye aklımda kaldı, amazonda ve avsience'te 250-260$ olarak geçiyor. Ben o zamanlar cihazı alırken lamba fiyatı olarak epsonla kıyaslamıştım epsondan 10(on) euro yüksekti. Sony resmi olarak şu kadar lamba ömrü tanımlaması yapmıyor ama projectorreviews eko mod için 3000 saat belirlemiş. Eğer tv niyetine günde 7-8 saat kullanmıyorsan bence hiç takılma bu lamba olayına. Ben sadece film ve maç/ps3 için kullanıyorum. O da ortalama haftalık 13-15 saat oluyor. Ayda 60 saat kullansan yılda 720 yapar. Zaten eko modda kullanacaksın emin ol eko yeterince parlak, bu hesaba göre 3 buçuk sene gideri var. HW50 es ile pişman olmayacağına eminim sözüme güven ürettiği o tatlı renkleri o netliği o filmic-look olayını görünce teşekkür edeceksin, Panasonic at6000 de elbette onun kadar güzel bir tercih olacaktır. Ben 3-4 ay araştırdım Sony'de karar kıldım selamlar
  • Bu detaylı cevap için çok teşekkür ederim. Sony daha sıcak baktığım bir ürün oldu. Karşıma çıkmasa AT6000 alternatifsiz tercihimdi. Hayırlısı diyerek bekleyelim bakalım nasipte ne varmış ve perde konusunda netleştirdim.
  • çok güzel olmus. ayrıca koltuga bayıldım.
  • 
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.