Şimdi Ara

Çelik Kubbe güçleniyor: ROKETSAN yeni tesislerini açtı, kritik füzeler teslim edildi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
44
Cevap
1
Favori
1.762
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
20 oy
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Çelik Kubbe güçleniyor: ROKETSAN yeni tesislerini açtı, kritik füzeler teslim edildi
    ABD, İran ve İsrail arasındaki savaşın etkisiyle Türkiye’de hava savunması için geliştirilen füzelerin önemi arttı. Geliştirdiği kısa, orta ve uzun menzilli hava savunma sistemleriyle Çelik Kubbe’ye güç katan ROKETSAN, bugün gerçekleştirilen törenle ROKETSAN Üretim Tesisleri Açılışı’nı gerçekleştirdi. Ayrıca seri üretimden çıkan çok sayıda füze sisteminin teslimatı gerçekleşti.

Törende toplamda 3 büyük üretim tesisinin hizmete alındığı duyurulurken, aynı zamanda Türkiye’nin hava savunma kabiliyetlerini ileri seviyeye taşıması hedeflenen Lalahan Füze Entegrasyon Tesisleri’nin temel atma töreni de gerçekleştirildi. Açılışı yapılan Kırıkkale Yakıt Üretim Tesisi ile birlikte Türkiye’nin yakıt üretim kapasitesi 5 katına çıkacak. Lalahan Harp Başlığı Tesisi, Türkiye’nin harp başlığı üretim kapasitesinin artıracak. N-26 İleri Teknolojiler Ar-Ge ve Mühendislik Merkezi’nde Ar-Ge laboratuvarları ve ileri mühendislik faaliyetleri yürütülecek.

Üretim kapasitesi beş katına çıkacak

ROKETSAN, yeni tesislerle birlikte seri üretim kapasitesini 5 katına çıkarıyor ve toplamda 3 bin 300’den fazla personel istihdamı sağlıyor. Ayrıca ROKETSAN’ın Lalahan yerleşkesinde faaliyete alınacak tesis, Avrupa’nın en büyük harp başlığı üretim tesisi olarak dikkat çekiyor.

Ayrıca Bkz.İran, ABD üslerini vurmak için Çin’in yapay zekalı uydu teknolojisini kullanıyor

3 milyar dolarlık yatırım

ROKETSAN Genel Müdürü Murat İkinci, “Bu yatırımların tümüne baktığımızda, toplamda 1 milyar dolarlık bir yatırımı hayata geçirmiş olduk. Bundan sonraki dönemde yapacağımız yeni yatırımlarla, bu yatırım miktarına 2 milyar dolar daha ekleyerek 3 milyar dolara ulaştırmayı istiyoruz." dedi.

Çelik Kubbe güçleniyor: ROKETSAN yeni tesislerini açtı, kritik füzeler teslim edildi

Törende ROKETSAN mühendisleri tarafından geliştirilen 1500+ menzilli hipersonik füze Tayfun Blok-4 bir kez daha sergilendi. 

ROKETSAN tarafından bugün teslimatları yapılan füze sistemleri

Balistik ve stratejik caydırıcılık sistemleri:

• TAYFUN Balistik Füzesi

• İHA-230 Havadan Karaya Balistik Süpersonik Füze

Uzun menzilli hava savunma ve bölgesel koruma:

• SİPER Uzun Menzilli Bölge Hava ve Füze Savunma Sistemi

Alçak ve orta irtifa hava savunma sistemleri:

• HİSAR-A Alçak İrtifa Hava Savunma Füzesi

• HİSAR-O (Orta İrtifa) RF Hava Savunma Füzesi

• SUNGUR Hava Savunma Füze Sistemi

Deniz platformları için taarruz gücü:

• ATMACA Gemisavar Füzesi

Kara konuşlu seyir füzeleri ve taarruz sistemleri:

• KARA ATMACA Karadan Karaya Seyir Füzesi

• ÇAKIR Seyir Füzesi

• SOM Seyir Füzesi

Roket sistemleri:

• T-107/122 Çok Namlulu Roketatar (ÇNRA) Silah Sistemi

İHA/SİHA mühimmatları:

• MAM-L Mini Akıllı Mühimmat

• MAM-C Mini Akıllı Mühimmat

• MAM-T Akıllı Mühimmat

Güdüm kitleri:

• TEBER Güdüm Kiti

Tanksavar ve lazer güdümlü sistemler:

• L-OMTAS Lazer Güdümlü Orta Menzilli Tanksavar Silah Sistemi

• OMTAS Orta Menzilli Tanksavar Silah Sistemi

• LUMTAS Lazer Güdümlü Uzun Menzilli Tanksavar Silah Sistemi

• KARAOK Portatif Tanksavar Silah Sistemi

• CİRİT Lazer Güdümlü Füze

Kaynak:https://aa.com.tr/tr/savunma-sanayisi/roketsan-uretim-tesisleri-acilisi-ve-temel-atma-toreni-yapildi/3896401

• İran, yer altına tüneller açmış. Füze, dron, mühimmat sevkiyatları buralardan yapılıyor. Gece fırlatıyorlar füzeleri genelde deşifre olmaması için. Yer altına dağların içine önemli askeri tesisleri kurmadıkça, bunları yer yüzüne kurdukça kabak gibi açık hedef olurlar. Vur kaç yaparlar f35’lerle veya gelecekte çıkacak olan savaş uçağı her neyse yada doğrudan füzelerler. Görmediğin bir hedefi yıkamazsın. Savaşta en güvenli yer, yeraltı; kritik askeri tesisler buralarda olmalı. Yerli tünel kazma makineleri üretilmeli.

Yeni ve modern çakmak hatları bunlar:

https://x.com/ibrahim_zolfgri/status/2041084692271923340?s=46
  • İnşallah bilmediğimiz çok daha fazlası vardır

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • İran, yer altına tüneller açmış. Füze, dron, mühimmat sevkiyatları buralardan yapılıyor. Gece fırlatıyorlar füzeleri genelde deşifre olmaması için. Yer altına dağların içine önemli askeri tesisleri kurmadıkça, bunları yer yüzüne kurdukça kabak gibi açık hedef olurlar. Vur kaç yaparlar f35’lerle veya gelecekte çıkacak olan savaş uçağı her neyse yada doğrudan füzelerler. Görmediğin bir hedefi yıkamazsın. Savaşta en güvenli yer, yeraltı; kritik askeri tesisler buralarda olmalı. Yerli tünel kazma makineleri üretilmeli.

Yeni ve modern çakmak hatları bunlar:

x (formerly twitter)
    Ebrahim Zolfaghari ☫ (@ibrahim_zolfgri) on X
    https://x.com/ibrahim_zolfgri/status/2041084692271923340?s=46

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• mystiery_ kullanıcısına yanıt

Hava saldırısı, uçak,helikoter vs sıfır olmasına rağmen bu yeraltı stratejisi sayesinde tokatlamaya devam ediyor.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
    O da birşey mi, umarım şu anki bu yönetimle herhangi bir savaşa girmeyiz, burnumuzun dibindeki terör örgütüne birşey yapamadık, bakmayın bi saldırı sonrası efendim hemen F-16'lar ile Kandil dağındaki sığınak ve kamplar bombalandı, örgüte efendim şu kadar ziyan verildi diye... La olum bu Venom mu lan, vurdukça çoğalan halk tabii ki IQ olarak sıkıntılı olduğu için sorgulamadığından hem yönetim hem halk hem de bu eşkıyalar süreçten memnundu ama buna rağmen bizim eşkıyaları süreç kesmemiş olacak ki koskoca devlete diz çöktürdüler, barışmış, ula gavat barış devletler arasında yapılır, ya bizim bu eşkıyalar devlet biz farkında değiliz ya da biz devlet değil bi örgütüz, bunun dışındaki seçenekler akılla bağdaşamaz. Evet sadede gelirsek olası bir savaşta ordunun komuta kademesinin başı götü dağıtması için hepsini tek merkeze topluyorlar, düşmana zorluk çıkmasın, ayrı ayrı bombalamak/yok etmekle uğraşmasın diye!

quote:

Türkiye'nin Pentagon'u olarak tanıtılan Ay Yıldız Yerleşkesi Projesi Temel Atma Töreni gerçekleştirildi.Yerleşke Ankara'nın Etimesgut ilçesine inşaa edilecek. Projeyle birlikte Milli Savunma Bakanlığı ve tüm kuvvet komutanlıkları bir araya getirilecek.

Edit 1: Doğruyu bulma/öğrenme zahmetinden kaçınan primatlar için Wikipedia linki eklendi...

tr.wikipedia.org
    Ay Yıldız Karargâhı - Vikipedi
    https://tr.wikipedia.org/wiki/Ay_Y%C4%B1ld%C4%B1z_Kararg%C3%A2h%C4%B1

Edit 2: Birşeyler anlatmaya çalışırken ben...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi serdarcenk -- 8 Nisan 2026; 9:57:1 >

• Türkiye’de muhalefetin roketten ne anladığını gördük, uçkur peşinde hayatlar, iyi ki çalışan dürüst insanlar var

ortadoğu ülkeleri gerçek bir savaşta hemen dağılıyorlar.

• serdarcenk kullanıcısına yanıt
    ahuhaha kaynağa bak

• Hermiyasinmi H kullanıcısına yanıt
    Ne bu ilkokul talebesi gibi üslup? İnsanın (!) üslubu kimliğidir.

• serdarcenk kullanıcısına yanıt
    serdar dayı facebook , twitter , instagram bu tarz sosyal medya uygulamalarında gördüğün her şeye inanma şuan devir baya değişti :))

• Hermiyasinmi H kullanıcısına yanıt

Adamı!!! bitirmişsinÇelik Kubbe güçleniyor: ROKETSAN yeni tesislerini açtı, kritik füzeler teslim edildi 

Biz yaptıkça bu ve bu gibiler neden kuduruyorsa?

Hiç anlamış değilim:)

• Gerçekçi olmak lazım. İsrail denen oluşum coğrafi alan olarak bizim belki 40'ta bir büyüklüğünde ve neredeyse 20-25 yıldır inanılmaz paralar harcadılar (teknolojiden bahsetmiyorum bile) ama bugün Demir Kubbe'nin durumu ortada. O nedenle Çelik Kubbe ya da adı her neyse bu kadar güvenmemek lazım ama nedense bizimkiler neredeyse her üretilen roketin reklamını yapıp övünmekten ülke savunmasına zaman bulamayacaklar.Az konuşup çok iş yapmak lazım Çin örneğinde olduğu gibi.

• O füzeler birilerimi rahatsız etmişte neyse...ancak su anki teknolojide savunma sistemleri bir yere kadar.. özellikle İran Amerika savası göster diki en iyi savunma saldırıdır ...ne kadar savunma sisteminiz olursa olsun ya imha edildiler yada delik deşik oldular.... balistik füzelerinin ve dağların altındaki yapılaşmanın ne kadar iş yaptığını ve hava savunmada daha mobilize daha basit sistemlerin yaygınlaşmasın öneminde görüldü..

• 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.