Şimdi Ara

celal bayar elektrik elektronik mi kocaeli malzeme ve metalurji mühendisliğimi? (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
22
Cevap
0
Favori
2.687
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
Mesaj
  • quote:

    Orijinalden alıntı: ArkandayIM


    quote:

    Orijinalden alıntı: baldrog


    quote:

    Orijinalden alıntı: ArkandayIM


    quote:

    Orijinalden alıntı: admiral9999


    quote:

    Orijinalden alıntı: ArkandayIM


    quote:

    Orijinalden alıntı: brata


    quote:

    Orijinalden alıntı: Rashta


    quote:

    Orijinalden alıntı: brata

    metelurji malzeme müh. mi arkadaşım e.e. dururken =) makine müh.'nin getircisi götürcüsü olcan altında olcan bikere elek. elektro. okursan işin makine müh. bile rahat olur. Babam 30 senelik makine müh. ytü den abim e.e. müh sakaryadan ..babam 53 yaşında ancak abim ondan daha rahat şartlarda çalışıyor masa başı genelde inan bana full


    Elektrık elektrınoik cokmu güzel bölüm ? Hayır bu mantık nedir yani.Sırf yüksek puanla alıyor diye e.e iyi öylemi ? Metalurji malzeme daha yenı bölüm az araştırma yapda bak olumsuz yorum yapan varmı hiç ? e.e ney allah aşkına kalıplaşmş artık gelen giden e.e bitiren herkes iş buluyormu ? yada şöyle soruyum iş olanagı sankı metalurji malzemeden cok güzel de araştırmamış etmemişsin direk yorum atıyorsun.Az eliniz google a gitsin az araştırma yapın öyle pc basında sabahtan aksama , aksamdan sabah 24 saat forum sitelerinde ,arkadaşlık sitelerinde , oyun sayfalarında gezmekle bilgi sahibi olamazsınnnn.


    Kişisel yorum yapamazsın başkalarının adına kimin ne bilip bilmediğinide bilemezsin hayırdır akşam akşam nedir bu celal kardeş ? önce bunu öğrenmelisin üniversite okumaklada adam olunmuyor iste e.e oku ister metalurji, e.e. okuyan adam ofisinde pcsinden proje çizer en kötü ihtimal şantiyeye iner binaya tesisatını çeker, metalurju okuyan adamda gider afedersin ama eşek gibi şartlarda çalışır. Bence sen google a değilde önce bi sanayiye git fabrikalara git ordaki adamlarla mezunlarla konuş malzemecilerin ne zor şartlarda yağda pasta çalıştığını gör her yazılanada inanma öyle seni kandırmışlar googledan mogıldan hayatın gerçeklerini gör


    Metalurji ve malzeme müh okuyorum kocaelide. eşek gibi şartlarda çalışır demişsin mühendis. Tamam fabrikada çalışıyor , fabrika pis , toz ama mühendisin çalıştığı bölüm laboratuvar oluyor ki burada gelen malzemelerin analizi ve yapılıyor. Bu nedenle ortam aşırı sıcak değil , hatta biraz serin bile olmak zorunda. Fabrikadaki üretim sahasına da elbette giriyor ama çalıştığı yer öyle abarttığın gibi kötü değil.



    abi peki iş olanağı nasıl , mezun olmuş şuan çalışan tanıdıklarınız varmı ne işle meşguller


    Kardeşim benim tanıdıklarım var iyi yerlerde çalışan ama ben zaten onları bildiğim için girdim. Toyota'da çalışan vardı. Dökümhanelerde çalışan vardı. Devlette çalışan vardı. Çok var tanıdığım ama bu demek değildir ki işsizlik sorunu yok. Her mühendislik gibi bu da. Kişide bitiyor herşey. Ama kötü bir mühendislik dalı olduğunu düşünmüyorum. En azından ağır sanayi olduğu için maaşları iyi oluyor.

    Ayrıca şu da var. Metalurji ve malzeme mühendisleri sadece demir-çelik sektöründe çalışmaz. Cam sektöründen tut , plastik sektörüne , savunma sanayisine kadar alanı çok geniştir. Ama ağırlıklı olarak tabiki demir-çelik ve otomotiv sektöründe çalışıyorlar. Malzeme yani adından da anlaşılıyor.Mesela benim staj yaptığım yer TSK'nın tanklarının parçalarını üretiyordu. Adamlar deli gibi para kazanıyordu. Döküm alanında Türkiye'nin önde gelen firmalarından birisiydi. Adamların aylık karı %200 ve trilyonlar ile iş yapıldığı için iyi para var işte.

    Ve mezun sayısı inşaat ve eem'e göre daha azdır. Bu da bence önemli bir bilgi.


    Ben de marmara üniversitesi kimya ve kocaeli metalurji ve malzeme mühendisliği(i.ö) arasında kaldım.Kocaeli üniversitesi zor diyolar.Metalurji ve malzeme müh. daha da zor diyolar.Kimya ve metalurji ve malzememnin iş imkanlarının geniş olduğunu biliyorum.Marmara üniversitesi yerine kocaeline metalurjiye gitmek değer mi? Tavsiyeniz nedir ?


    Kardeşim öncelikle şunu rahatça söyleyebilirim ki ülkemizde bölüm mezunlarının halini biliyorsun. Yine az çok birşeyler yapmaya çalışanlar matematik bölümü mezunlarıdır. Onlar da öğretmenlik , ek ders filan gibi işlerde çalışmak için uğraşıyorlar. Ve mezun sayısı gerçekten çok fazla. Bir de kimya diyorsun emin ol metalurji mühendisliğinden kolay değil o bölüm de. Ayrıca iş imkanı çok kısıtlı bir bölüm. (mezun sayısı ve talepi göz önünde bulunduruyorum) Öğretmen olmak bile çok kolay değil.

    Kocaeli metalurjiye gelirsek ; bölüm zor diyemem. Bundan 6-7 yıl önce olsa tamam zor derdim ama gerçekten çok zor değil. Zor olan Kocaeli Üniversitesi'nin Bologna uyum sürecine geçmesi. Mesela şuan bana uygulanan sistemde geçme notu 50 , yaz okulu yok , bütünleme var. Ortalama yapmak çok kolay. Çünkü AA , AB gibi sistem değil.
    94-100 arası A (4.00)
    85-94 arası B (3.50)
    70-85 arası C (3.00)
    57-70 arası D (2.50)
    59-57 arası E (2.00)

    ama ye

    Yorumların için teşekkür ederim.Dikkate alacağım.




  • 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.