Şimdi Ara

Çekirdekler arasında 10 derece fark normal mi?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
14
Cevap
0
Favori
516
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Evet arkadaşalar dün ocz vendetta 2 soğutucusunu aldım. Gerçekten çok sessiz bir soğutucu fakat orthosu çalıştırdığımda çekirdekler arasındaki fark 10 civarı oluyor. Önce bu kadar fark olduğunu hatırlamıyorum. Acaba soğutucu işlemcinin bir taradına daha iyi temas ettiği için mi bir taraf daha soğuk kalıyor?

     Çekirdekler arasında 10 derece fark normal mi?



  • Ya niye kimse cevap vemiyor? Ben gidipte boştaki işlemcide böyle bişey olduğunu söylemiyorum. Hatta onun için çekirdeklere farklı yük bindiği için öyle olduğunu söylüyorlardı. Bende hepsine eşit yük binmiş. Bari çekirdek 0,1,2,3 işlemcinin konumuna göre nasıl durduğunu söyleyin de ben de kendime göre çıkarımda bulunayım. Bir de bu biostaki normal cpu vcore yazan yerde bende 1.2 yazıyor ama başkasında 1.2875 yazıyor. Benim vid değeri 1.2 olduğu için mi böyle?
  • Tek ORTHOS çalıştırarak denediniz mi? İlginç ve bence olmaması gerekn bir durum.
  • Benim q6600 dede yük altında bu tür bir fark oluşuyor çekirdekler arasında.daha önce sebebiyle ilgili bir yorum okumuştum ama

    tam hatırlamıyorum.sorun çıkaracak bişey degil bildigim kadarıyla,bende bir sıkıntı yaratmadı
  • söyleyince bende deneyeyim dedim bendede aynı boşta böyle

     Çekirdekler arasında 10 derece fark normal mi?
  • İyi ya ben de soğutucunun işlemcinin bir kısmına iyi temas diğer kısmına da daha az temas ettiğini sanmıştım. Arkadaşlar everestten işlemcinin voltajı 1.2 görünüyor. Ben hiç voltajla uğraşmadım. Stok voltaj bu mu oluyor? Bir de o/c yaptımda 3 ghzde(stok voltaj) orthosta dört çekirdeğe yük bindirinde 0. çekirdeğe yük bindiren orthos kapanıyor. Everestte kararlılık testi yaptım yaklaşık 10dk bir sorun olmadı. Şimdi bu o/c denemesi başarısız mı oldu? Çoğu kişi 3e stok voltajla çıkıyor. O zaman benimki takoz mu?(vid 1.2)
  • http://forum.donanimhaber.com/m_23159605/mpage_1/key_/tm.htm

    şu konuyu biri incele arkadaşım

    vid degerin yüksekse biraz daha voltaj istiyor olabilir 3.0 için.
  • O listenin başına bakarsan benim işlemcinin olduğunu görürsün hocam. Sorun burda zaten 1.20 vidle 3 ghz everestte stabil orthosta tek çekirdekte hemen cortluyor.
  • orthos değilde prime95 ile yapın testlerinizi bende 6 derece fark oluşuyor yeri gelince testte
  • vid i voltaj olarka görüp ona göre yorum yapmışım kusura bakma.

    benim vid 1.25.voltajı 1.2 olarak ayarlayıp 3.0 da stabil kullanıyorum.normalde seninde 1.2 voltajla stabilite saglaman gerek.eski anakartım p35c ram lerle

    ilgili bol sorun çıkardı bende.belki ankartla ilgili bir sorunda olabilir.bios tan biraz voltaj verip denemek gerek.voltaj arttırımına ragmen sorun devam edecekmi

    diye bak bence.bios tan 1.25 voltaj ile dene önce.
  • prime95 ile denedim en fazla 39 oluyor ama everestte 42 gördü sadece 2. çekirdekte bi anormallik var bende 3-4 derece fazla gösteriyor diğer 1. 3. ve 4. çekirdekler aynı sıcaklıkta bazen 1 artıp 1 düşüyor (o/c yok)
    sendeki problem termal macundan olabilir homojen dağılmamıştır belki



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Executor Arhentir -- 28 Şubat 2009; 21:59:44 >
  • Termal macun cooler master high performance kullanıyorum. Bunun yerine arctic cooling mx2 alsam sıcaklık ne kadar farkeder?
  • http://www.hepsiburada.com/ocz-freeze-max-performans-termal-macun-3.5gr-ocztfrztc/productDetails.aspx?categoryid=1125&productid=bd99422
    Bu ürün mx2 den daha iyi olduğunu söylüyorlar(ilk fırsatta almayı düşünüyorum)
    Şuan net bişey diyemem ama şimdikinden daha düşük olacaktır.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.