Şimdi Ara

Çeçenistan Hakkındaki Gerçekler...

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
116
Cevap
0
Favori
3.045
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Forumdaki arkadaşların bazılarının bilgi sahibi olmadan, fikir sahibi olduklarını görüyorum. Bakıyorumda çok rahat bir biçimde Çeçen'ler hakkında yorumlar uçuşuyor.

    Gerçekler;
    1. Çeçenistan Rusya toprağı değildir. Çeçenistan Ruslar tarafından işgal edilmiş bir ülkedir.

    2. Yüzyıllardır bu savaş devam etmektedir.(1780 den beri) PKK gibi marksist-leninist terör örgütleriyle karşılaştıran cahiller tarihe iyi baksın..
    3. Sovyet Rusya altında kendi benliğini ve dinini kaybetmeyen tek ülkedir. Diğer bütün ülkere gidenlar varsabilirler, Rucça konuşmayı bir üstünlük sayarlar ve sadece ismen müslümanlardır.

    4. 1944 'de 400.000 Çeçen(O zamanki tüm nüfus) , Stalin tarafında Orta Asya ve Sibiryaya sürüldü ve nüfusun çok büyük bir kısmı geri dönemedi. Öldü...

    5.1996'da başlayan savaşta Ruslar çeçenistan'a tam olarak 600.000 askerle( Türkiyedeki tüm asker sayısı kadar) Çeçenistana girdi ve Çeçenlerin toplam nüfusu 1.200.000 kişiydi. Savaşan nüfus ise 20.000 kişiyihiçbirzaman geçmedi

    1996'daki rakamlar..
    Yani Rusların Çeçenistandaki toplam asker sayısı : 600.000 (altıyüzbin)
    Çeçenlerin toplam nüfus sayısı : 1.200.000

    Şimdi gelelim günümüzdeki gerçeklere...

    1. Çeçenistan savaşında(son 10 yılda) şu ana kadar 42.000 ( Yazıyla kırkikibin) çocuk öldürülmüş ve 4000 çocukda mayınlar nedeniyle sakat kalmış. Ayrıca 1994-1996 arasın yapılan birinci savaşta Rusların 25 bin kişiyi esir tuttuğu ve bunlardan 15 bininin hiçbir yargılamaya tabi tutulmadan katledildiğini ve bu insanların cesetlerinin para karşılığı ailelerine satıldığı biliniyor ve AP raporlarına da girmiş durumda.

    2. Bunlardan daha da önemlisi savaşın başında beri tam 300.000 Çeçenin öldürülmesi (ki bu halkın % 25'ine denk gelir) ortada açık bir soykırım olduğu gerçeğini ortaya koyuyor.

    Şimdi gelelim şu son günlerde olanlara...Çeçenistanda hiçbir ev yada kişi yokturki, ailesinden en az bir kişi öldürülmesin..

    Yukarıdaki soykırım hakkında bir kelime bile etmeyen, bir kez bile burada konu açmayan kişilerin, Çeçenlerin yaptığı en küçük eylemlerde bile bas bas"teröristler" diye bağırması ne kadar doğru?Eğer Çeçen'lere terörist diyen yüreğiniz varsa Ruslara , 40.000 kez daha fazla terörist demeniz gerek.

    Açıkça söylüyorum yukarıdaki tablodan sonra Çeçen'lerin Rus topraklarında gerçekleştirdikleri her eylem haklıdır.Çünkü Putin'i Rus halkı seçmiştir ve Rus halkı Putin'in Çeçenistan'daki soykırımına destek vermiştir. Dünyanın en gelişmiş silah,uydu ve füze sistemleriyle, bir halka saldırmanın neresi haklı? O zaman buna cevap vermenin neresi haksız???

    Çeçenlerin şu anda dünyada destekleyen hiçkimse yok. Sırf müslüman bir halk diye soykırım uygulanıyor. Dünyadan orada hiçbir medya yok. Rus ve yahudi medyasının size sunduklarıyla, rahat evinizde, annenizle babanızla birlikte sıcak evinizde değerlendirerek "Çeçenler terörist" diyerek bağırmak kolay tabii....







  • harikasın coolx .ellerine sağlık .
    cecenistanın sonuna dek davalarında arkasındayız. beslan olayınında rus gizli servisinin işi olduğu ortay cıktı .

    ruslar napalm bombası atıp cecenleri soykırım yapmıştır.kimyasal ve biyolojik silah kullanmış .yeni geliştirilen silahları çeçenler üzerinde denemişlerdir, 250 binden fazla masum çeçeni öldürmüştür.
  • Zargana arkadaşın mesajında yeni aklıma geldi.

    Ruslar Çeçenistanda Kimyasal ve Nükleer (haifiletilmiş uranyum) bombaları kullanmıştır ve bu Cenevre sözleşmesine aykırıdır. Tabii kimin umrunda Çeçenler terörist nasıl olsa değilmi?
  • yaşasın birleşik kafkasya
  • ne 10 yılı arkadaşım bu savaş 200 yıldan fazladır sürüyor...
  • coolx saygı smileyleri yoluyorum sana ve tüm çeçenlere yaşasın bağımsız çeçenya!

    Bayrak verin lan bana!
  • quote:

    Orjinalden alıntı: rahatbek

    çeçenlerin de masum olmadığı da belli. birilerinin bir yerlere sürülemesinin bir dayanağ da vardır...

    Önce yukarıdaki rakamlara ve tarihçeye dikketle tekrar bakmanı tavsiye ederim. Tabiki Çeçenlerin sürülmesinin dayanadğı var. Kendi vatanlarını savunmak ve müslüman olmak. Eğer senin düşüncene sahip olsalardı ve bu dayanaklarını bıraksalardı(vazgeçselerdi), sana benzeyen, vatan sevgisinin ve savunmasının ne olduğunu anlayamayan, "Vatan, uğruna ölen kişi varsa vatandır" sözünden anlamayan kişiler olurlardı. Ama Çeçenler senin gibi değiller.
    quote:

    Orjinalden alıntı: rahatbek

    burda rusları haklı bulmaya değil, tmm masum insanların , çocukların öldürülmesini kınıyorum. ama bu tür olaylar arupanın göbeğinde de son 10 yıl içinde olan olaylar değilmi?

    Avrupanın göbeğinde olanlarında nedeni Boşnak kardeşlerimizin müslüman olmasıydı. Ne yani Sırp'lar Boşnakları katletti diye, Ruslarda Çeçenlerimi katletsin? Bu olaylar oluyorsa eğer, bu yapılan eylemi hakılımı kılar??
    quote:

    Orjinalden alıntı: rahatbek
    gelelim çeçenlere; adamlar gittikleri yerlerde de uslu durduklarını duydunuzmu?


    Klasik Rus propagandasıyla yıknamış bir beynin var. Seni sosyal ortamlarda hergün sırf dinin ve ırkın aşşağılasalar ne yapardın? Mesela otobüsteyken , sırf Çeçence konuştuğun için karakolda günlerce yatsaydın ne yapardın? Sırf evinde Kuran-ı kerim bulunduğu için idam edilen çeçenlerin olduğunu biliyormusun? İşte Çeçen'ler diğerleri gibi bu yapılanlara sessiz kalmadığı için senin tabirinle "uslu durmuyorlar.

    quote:

    Orjinalden alıntı: rahatbek
    o eski sscb döneminde bile, çeçenlerin ismi hep anılırdı, o zamanlar soykırım filan yoktu, her vatandaş aynı eşit yükümlülük ve haklara sahipti.


    İşte klasik bir bilgi olmadan , fikir sahibi olma anlayışı. Öncelikle tarihi iyice okumanı tavsiye ederim. Önce Lenin tarafından, Sonrada Stalin tarafından(1944'de)tüm Çeçenler sürgüne gönderilmiştir ve nüfusun büyük bir çoğunluğu ölmüştür. Bu soykırım değilmidir??? Savaşın başında beri tam 300.000 Çeçenin öldürülmesi (ki bu halkın % 25'ine denk gelir). Bu soykırım değilmidir? Çeçenistan savaşında(son 10 yılda) şu ana kadar 42.000 ( Yazıyla kırkikibin) çocuk öldürülmüş ve 4000 çocukda mayınlar sonucu sakat kalmıştır. Bu soykrım değilmidir??
    nedeniyle sakat kalmış.

    quote:

    Orjinalden alıntı: rahatbek

    o günlerde bile gereksiz yere efelenen, ve olay çıkartanların çoğu çeçen ve dağıstanlılardı. gittiği her yerde hemen çete kurup yasa dışı olaylara karışanların da büyük çoğunuluğu yine onlardı. askerde bile en asi ve gereksiz yere olay çıkartırlardı. bunlar uydurma değil gerçektir. neyse fazla tartışmanın ne kadar anlamı cvar bilemiyorum... takdir sizin.


    Çeçenler müslüman bir millettir. Zorla SSCB askeriyapıldığı için tabiki karşı çıktılar. Tabiki askerde en asi millet Çeçenler olmuştur, çünkü Çeçenler Rus değildiriRus askeri de olmak istemezler.

    Gereksiz yere olay çıkartılar demişsin. Şimdi ben sana o olaylardan birini örnek vereyim.

    2 çeçen otobüsde giderken doğal olarak Çeçence konuşuyorlar. Bunun üzerine otobüsdeki birkaç Rus hemen bunlara Çeçen'ce değil Rusça konuşmalarını söylüyor. Bunun üzerine o 2 Çeçende o Rusları orada dövüyorlar.(İyi de yapıyorlar.) Sonra tabi karakola götürülüyorlar ve türlü işkenceler...

    Ruslar Çeçenleri asimile edebilmek için en aşşağılık metodları uyguladılar.Dinlerini ve örflerini unutturmak için soykırım da dahil inanılmaz baskılar uyguladılar. Çeçenlerde bunlara karşı tepki gösterdiler. Gösterecekler tabikide...




  • Sonucta savas bu . 2 tarafta kayiplar veriyor.
  • Coolx ten alıntı :"3. Sovyet Rusya altında kendi benliğini ve dinini kaybetmeyen tek ülkedir. Diğer bütün ülkere gidenlar varsabilirler, Rucça konuşmayı bir üstünlük sayarlar ve sadece ismen müslümanlardır."



    Bi saniye orada dur. Sen şimdi benliğini kaybetmemiş tek müslüman ülke dersen, diğerleri Rusça konuşmayı üstünlük sayar, sözde müslümandır dersen, bende derim ki BANANE ÇEÇENİSTANDAN GİT ÇEÇENİSTANDA YAŞA UMURUMDA DEĞİL


    Sen Türkiyede yaşıyorsun ve benim TÜRK kardeşlerime laf atıyorsun.



    Sen böyle yaparak davana destek bulabileceğini mi sanıyorsun? Bence siz böyle yaptıkça bizim olaya bakış açımız değişiyor... Türkiyeden ne kadar Çeçenistana yardım gittiğinden haberin yok senin? Orada ölenlerden çok büyük bir insandan Türk pasaportu çıktığından haberin yok senin BOŞ BOŞ KONUŞUYORSUN



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi antiochos -- 14 Ekim 2005, 3:02:18 >




  • quote:

    Orjinalden alıntı: ridvan2004

    Sonucta savas bu . 2 tarafta kayiplar veriyor.


    Bu bir savaş ama dahada önemlisi bu bir işgal. Bir tarafta yüzbinlerce kişilik ordu, diğer tarafta savaşan sadece birkaç bin kişi. Dengesiz ve haksız bir savaş...
  • quote:

    Orjinalden alıntı: antiochos

    Coolx ten alıntı :"3. Sovyet Rusya altında kendi benliğini ve dinini kaybetmeyen tek ülkedir. Diğer bütün ülkere gidenlar varsabilirler, Rucça konuşmayı bir üstünlük sayarlar ve sadece ismen müslümanlardır."



    Bi saniye orada dur. Sen şimdi benliğini kaybetmemiş tek müslüman ülke dersen, diğerleri Rusça konuşmayı üstünlük sayar, sözde müslümandır dersen, bende derim ki BANANE ÇEÇENİSTANDAN GİT ÇEÇENİSTANDA YAŞA UMURUMDA DEĞİL


    Sen Türkiyede yaşıyorsun ve benim TÜRK kardeşlerime laf atıyorsun.



    Sen böyle yaparak davana destek bulabileceğini mi sanıyorsun? Bence siz böyle yaptıkça bizim olaya bakış açımız değişiyor... Türkiyeden ne kadar Çeçenistana yardım gittiğinden haberin yok senin? Orada ölenlerden çok büyük bir insandan Türk pasaportu çıktığından haberin yok senin BOŞ BOŞ KONUŞUYORSUN


    Bakalım ben ne demişim...--->Sovyet Rusya altında kendi benliğini ve dinini kaybetmeyen tek ülkedir

    Önce lafı anla ve sonra yorum yap arkadaşım.Türkiye SSCB altındamı yaşadı söyle bana? Kim Türklere laf atmış?




  • quote:

    Orjinalden alıntı: coolx


    quote:

    Orjinalden alıntı: antiochos

    Coolx ten alıntı :"3. Sovyet Rusya altında kendi benliğini ve dinini kaybetmeyen tek ülkedir. Diğer bütün ülkere gidenlar varsabilirler, Rucça konuşmayı bir üstünlük sayarlar ve sadece ismen müslümanlardır."



    Bi saniye orada dur. Sen şimdi benliğini kaybetmemiş tek müslüman ülke dersen, diğerleri Rusça konuşmayı üstünlük sayar, sözde müslümandır dersen, bende derim ki BANANE ÇEÇENİSTANDAN GİT ÇEÇENİSTANDA YAŞA UMURUMDA DEĞİL


    Sen Türkiyede yaşıyorsun ve benim TÜRK kardeşlerime laf atıyorsun.



    Sen böyle yaparak davana destek bulabileceğini mi sanıyorsun? Bence siz böyle yaptıkça bizim olaya bakış açımız değişiyor... Türkiyeden ne kadar Çeçenistana yardım gittiğinden haberin yok senin? Orada ölenlerden çok büyük bir insandan Türk pasaportu çıktığından haberin yok senin BOŞ BOŞ KONUŞUYORSUN


    Bakalım ben ne demişim...--->Sovyet Rusya altında kendi benliğini ve dinini kaybetmeyen tek ülkedir

    Önce lafı anla ve sonra yorum yap arkadaşım.Türkiye SSCB altındamı yaşadı söyle bana? Kim Türklere laf atmış?


    Türkler sadece Türkiyede mi?

    Sen diğer Türk cumhuriyetlerine laf atıyorsun




  • Bak şimdi lafımı sana uzun uzun açıklayayım. Ne demişim...Sovyet Rusya altında kendi benliğini ve dinini kaybetmeyen tek ülkedir.

    1. Azerbaycan ; Hiç Azerbaycan'da bulundunmu çok merak ediyorum? Bulunduysan hiç geceleri sokağa çıkma imkanı buldunmu? Geceliği sadece 5$ dan kaç tane hayat kadını göreceksin? İçki (votka) tüketiminin de ne kadar yüksek olduğunu hatırlatmama gerek yok. Kendi vatan topraklarını (karadağ)'î birkaç milyonluk Ermenistan'a karşı savunamadaklarını biliyormusun? Hala işgal altında ve görüşmelere başlayalım gibi bla bla sözler ediyorlar. Vatan toprağı görüşmelerle değil, savaşarak alınır.

    2. Kazakistan ; Kazakistan'lıların çoğunun kendilerini Türk olarak nitelemediğini biliyormusun peki? Kendilerini sadece Kazak olarak tanımlıyorlar.
    3. Özbekistan : Özbekistan da en yoğun olarak kullanılan dil nedir bil bakalım? Rusça...Evet halk arasında en fazlaRusça kullanılıyor ve bu onlara göre bir çeşit cool'luk olarak anılıyor.

    Ayrıca Kafkasya tarafında buluna Kazak'lar tamamen Hristiyanlığa geçip, Ruslar gibi Ortodoksdurlar.

    Son olarak yukarıdaki pek çok ülkede (Letonya vb. ülkelerde dahil) Ruslar gibi içki komasına girecek şekilde içki içtiklerini belirtmeme gerek yok.

    Ben bunları neden yazuıyorum? Ben bunlara sevinmiyorum. Onların daha fazla örflerine, adetlerine ve dinlerine bağlı olmalarını diliyorum ve istiyorum. Ortaya da tabloyu koyuyorum.

    Çeçenler, eski SSCB'de vatanları için savaşan tek millettir.

    (Bunu durumu okumak için ek bilgi olarak veriyorum. Konunun esası farklıdır.)




  • quote:

    Orjinalden alıntı: coolx

    Bak şimdi lafımı sana uzun uzun açıklayayım. Ne demişim...Sovyet Rusya altında kendi benliğini ve dinini kaybetmeyen tek ülkedir.

    1. Azerbaycan ; Hiç Azerbaycan'da bulundunmu çok merak ediyorum? Bulunduysan hiç geceleri sokağa çıkma imkanı buldunmu? Geceliği sadece 5$ dan kaç tane hayat kadını göreceksin? İçki (votka) tüketiminin de ne kadar yüksek olduğunu hatırlatmama gerek yok. Kendi vatan topraklarını (karadağ)'î birkaç milyonluk Ermenistan'a karşı savunamadaklarını biliyormusun? Hala işgal altında ve görüşmelere başlayalım gibi bla bla sözler ediyorlar. Vatan toprağı görüşmelerle değil, savaşarak alınır.

    2. Kazakistan ; Kazakistan'lıların çoğunun kendilerini Türk olarak nitelemediğini biliyormusun peki? Kendilerini sadece Kazak olarak tanımlıyorlar.
    3. Özbekistan : Özbekistan da en yoğun olarak kullanılan dil nedir bil bakalım? Rusça...Evet halk arasında en fazlaRusça kullanılıyor ve bu onlara göre bir çeşit cool'luk olarak anılıyor.

    Ayrıca Kafkasya tarafında buluna Kazak'lar tamamen Hristiyanlığa geçip, Ruslar gibi Ortodoksdurlar.

    Son olarak yukarıdaki pek çok ülkede (Letonya vb. ülkelerde dahil) Ruslar gibi içki komasına girecek şekilde içki içtiklerini belirtmeme gerek yok.

    Ben bunları neden yazuıyorum? Ben bunlara sevinmiyorum. Onların daha fazla örflerine, adetlerine ve dinlerine bağlı olmalarını diliyorum ve istiyorum. Ortaya da tabloyu koyuyorum.

    Çeçenler, eski SSCB'de vatanları için savaşan tek millettir.

    (Bunu durumu okumak için ek bilgi olarak veriyorum. Konunun esası farklıdır.)



    +1 , bu açıklamaya bile gerek yoktu , üşenmemiş yazmışsın.
    Çeçenistan ın çektiği zulmün örneği Bosna da Hersek de yaşandı, dünyanın eziyet görüp de üstüne bir de suçlu , terorist damgası yiyen halklarını savunmak , en azından sanal ortamda objektif fikirlerini yazmak bile insanlara zor geliyor.. garip..




  • orta asyadaki türk devletlerine(biz diyoruz onlar kızıp gülüyorlar)güven olmaz hele halkına hiç
    biz kendi kendimize gelin güvey oluyoruz birde en yok zamanımızda demirel tarafından hepsine 500 er milyon dolar hibe yaptık
  • quote:

    Orjinalden alıntı: coolx

    Bak şimdi lafımı sana uzun uzun açıklayayım. Ne demişim...Sovyet Rusya altında kendi benliğini ve dinini kaybetmeyen tek ülkedir.

    1. Azerbaycan ; Hiç Azerbaycan'da bulundunmu çok merak ediyorum? Bulunduysan hiç geceleri sokağa çıkma imkanı buldunmu? Geceliği sadece 5$ dan kaç tane hayat kadını göreceksin? İçki (votka) tüketiminin de ne kadar yüksek olduğunu hatırlatmama gerek yok. Kendi vatan topraklarını (karadağ)'î birkaç milyonluk Ermenistan'a karşı savunamadaklarını biliyormusun? Hala işgal altında ve görüşmelere başlayalım gibi bla bla sözler ediyorlar. Vatan toprağı görüşmelerle değil, savaşarak alınır.

    2. Kazakistan ; Kazakistan'lıların çoğunun kendilerini Türk olarak nitelemediğini biliyormusun peki? Kendilerini sadece Kazak olarak tanımlıyorlar.
    3. Özbekistan : Özbekistan da en yoğun olarak kullanılan dil nedir bil bakalım? Rusça...Evet halk arasında en fazlaRusça kullanılıyor ve bu onlara göre bir çeşit cool'luk olarak anılıyor.

    Ayrıca Kafkasya tarafında buluna Kazak'lar tamamen Hristiyanlığa geçip, Ruslar gibi Ortodoksdurlar.

    Son olarak yukarıdaki pek çok ülkede (Letonya vb. ülkelerde dahil) Ruslar gibi içki komasına girecek şekilde içki içtiklerini belirtmeme gerek yok.

    Ben bunları neden yazuıyorum? Ben bunlara sevinmiyorum. Onların daha fazla örflerine, adetlerine ve dinlerine bağlı olmalarını diliyorum ve istiyorum. Ortaya da tabloyu koyuyorum.

    Çeçenler, eski SSCB'de vatanları için savaşan tek millettir.

    (Bunu durumu okumak için ek bilgi olarak veriyorum. Konunun esası farklıdır.)



    azerbaycan yazmissin. orada neler oludugunu nereden biliyorsun gordunmu , okudunmu yoksa duydunmu. ! Azerbaycanda vatani koruyan kimse yok demissin . Burada link vermek yasak . pm at sana oralarda neler olduguna dair vidolar icin link gonderebilirim !!!




  • Çeçenistan hakkında gerçekleri kimseye anlatamayız. Çünkü halkımız yahudi medyasının kölesi olmuş durumda. Ellerine sağlık dostum. Önemli olan bağımsız bir ülkede yaşamak değil, bağımsız olarak ögür olarak aşamak uğruna ölmektir. Allah onların yardımcısı olsun.
  • ya anlamıyorum... cecenmiş, müslümanmış, rusmuş,ortodoksmuş.. Bunlar nedir ya? Bahsettigimiz olgular herşeyden önce insan arkadaşlar. Dünya güçlülerin dünyası.200 yıl öncesinin davasıyla Çeçenistan'a işgal edilmiş topraklar gözüyle bakabiliyorsanız bizde Osmanlı Devletinin devamı olarak 3 kıtaya işgal edilmiş gözüyle bakalım olur mu? Bazı şeyleri meşrulaştırmanın tek yolu güçtür!! Rusya büyük askeri gücüyle durumu yüzyıllar oncesinden meşrulaştırmış zaten.. Bu saatten sonra kalkıp Çeçenlere direnişçi, PKK'a terörist dersek kendimizle çelişmiş oluruz. Sonuçta onlara ait olduklarını düşündükleri topraklar ve bagımsızlıkları için bir düzene karşı savaşan gruplar var ortada. Marksist bir çizgi içinde dediginiz PKK'nın da bunu sadece yandaş toplamak için böyle gösterdigini, son zamanlarda Islami bir cizgiye kaydıgını hatırlatırım.. Yani kısacası müslüman yada hristiyan olmak masumları katleden grupları ayrıca haklı kılamaz. Rusya mı haklıdır? Hayır.. Savaşta her zaman insanlık kaybeder...

    Bu arada coolx,
    Sen kimsenin müslümanlıgını yargılayamaz, atıp tutamazsın.. Herkesin dini kendinedir.




  • AKŞAM NTV DE HABERLERE BAKIYORUM, DAHA DÜN BİZİM TOPRAKLARIMIZI BOĞAZLARIMIZI ELİNE GEÇİREBİLMEK İÇİN HER BOKU YİYEN RUS KEFERESİNİN PİÇLERİ ASKER OLMUŞ, AMA TARİH BOYU BİZE EN SADIK MİLLETLERDEN BİRİ OLAN ÇEÇEN ASKERLERİ İSE MİLİTAN OLMUŞ,
    ÜRK MEDYASINDAN UTANIYORUM



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi CürekliBatur -- 14 Ekim 2005, 11:07:41 >
  • Dünyanın çeçenistan sorununa bakışı yukarıda novarix in de özetlediği şekildedir.Bizim çeçenleri haklı görüyo olmamız kendimizi kandırmaktan başka bir işe yaramaz azınlıkların yaşadıkları topraklar üzerinde egemen olmasına olumlu bakarsak çeçenistan olayını pkk olayından ayırmak dünyaya at gözlüğüyle bakmak olur.Çeçenler rusya için neyse kürtler de türkiye için odur.gerçekleştirdikleri kanlı insanlık dışı eylemlerede hak vermek aynı şekilde insanlık dışıdır.Çünkü terör dünyanın her yerinde terördür ve ateş düştüğü yeri yakar.
  • 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.