Şimdi Ara

CEBIT 'deydim. İzlenimler.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
30
Cevap
0
Favori
1.540
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar biraz önce Cebit'den geldim ;

    1- Digitürk Plus : Süper bir fuar alanı tamamıyla HD 'ye ayrılmış neredeyse en az 10 adet Pace HD Reciever ve Sony 46 inch LCD Bravialar ama ne yazık ki HD yayın yok.Evet yanlış okumadınız canlı olarak HD yayın YOK.
    Daha önceden HD kanallardan hard diskine kaydedilmiş yayınları gösteriyorlar ama onlar da HD değil. Bu cihazların HD yayın kaydedemediğini düşünür duruma geldim. 3 kişiye sordum ama kimse ne demek istediğimi anlamadı.Kumandayı elime aldım ve kayıtlara girdim oradaki kayıtlı dosyaların üzerine geldim ama hiçbirinde çözünürlüğü gösteren bir ibare yoktu. Daneel haklısın Upscale performansını denemek için yanyana VESTEL reciever ile birlikte denedim normal yayında hiç fark göremedim.Ayrıca cihazın menüleri de yavaş ve kötü görünüyordu.Adamlar ekranda HD logosu görünüyor diye yayın HD diyorlar ama görüntü SD'den bile kötü nedeni kayıttan diye düşündüm.

    SÜRPRİZ HD recieverların teslimatı yılbaşını bulabilirmiş.
    Digitürk kimsenin bu recieverlara 900 ytl veremeyeceğini düşündüğünden farklı yollar arıyormuş (haklılar!!!!!) Ancak kendileri taksitlendirme yoluna giderlerse başları belada %15 hazine payı da fiyatların üstüne binecektir.

    Yani DİGİTURK Sucks.....

    2- VESTEL : Süper bir fuar dizaynı en az 100 tane LCD ,Plazma falan vardı. Ancak bir sorun vardı görüntüler iğrenç arkadaşlar. Komponent bağlamaya çalışmışlar ama gösterdikleri görüntüler pixelleşmiş ve gerçekten çok kötü idi Pixellance bu olsa gerek.Pixellendir............
    70 inch bir LCD vardı stand da bir PC ye bağlamışlar ben 2 tane ölü pixel gördüm ve görüntü çamur.Kontrast oranı herhalde 30:1 falandır. Neden böyle kendilerini küçük düşürüyorlar anlamadım.İnsan bir HD DVD player alır. 3 -4 tane HDMI distrubution amp. ile görüntüleri aktarır maliyet 2500-3000 USD yi geçmez HD DVD yi arkaya biryere saklarsın ne olur ki. işte Türk aklı.

    3-PANASONİC : Gene en iyi onlardı . 50PY70 diye bir tv vardı ben çok beğendim. Yansımasız ekran fiyat olarakta 700 serisinden uygun görünüş olarakta farklı.

    Ancak esas yıldız 58 inch FULLHD plazma idi gerçekten çok hoştu.>En azında Blu Rayler bağlıydı da gerçek performansları gördük.

    Bu arada projektörleri test ettikleri odada PT-AE1000 vardı ama Blu Ray player yoktu. Neden dediğimde insanlar projektörlere PC bağlarlarmış da ondan.

    Bize göre değil arkadaşlar bu fuarlar daha çok kafanız bozulur soğursunuz bence bize Teknosa falan yeter orada oynarız cihazlarla.

    Bu işi bilmiyorlar.

    Biz evimize bir arkadaşımız misafir olduğunda en iyi görüntüyü seçeriz bu kadar para verdik enayi yerine düşmeyellim diye en güzel sesi buluruz neden?

    Adamlar yüzbinlerce ytl verip fuara katılıyorlar PC'den pixel pixel görüntüleri izletiyorlar.



    BAŞKA BİRŞEY YOKTU.

    Sunny falan vardı.

    2 tane Pioneer 7. gen. plazma vardı Digicom'un standında.



  • quote:

    Orjinalden alıntı: Hi-def-man

    2 tane Pioneer 7. gen. plazma vardı Digicom'un standında.



    Paylaşımlar için teşekkürler.

    Bu arada, digicom kendinden bekleneni yapmış yine. El insaf adam 2 tane 8G koymaz mı oraya yaa. Hayret birşey.
  • digicom standında çok vakit harcamadım. yanliş söylemiş olmayayım.

    ama ben görmedim. biraz pioneer araç cihazlarıyla Navigazyon sistemleri falan vardı.
  • Eline sağlık güzel araştırma yapmışsınız.
  • Digicom elemanlari insaata gondermistir..
    Gostermeye ne gerek var
    nasil olsa parasi olanla bu ise heves edenler
    gebere gebere o cihazlari alacaklar..
  • Paylaşım için teşekkürler Hi-def-man; ayağına-emeğine sağlık.
    Selamlar...
  • Bu fuar hersene biröncekindende kötü olmaya başladı. Eskiden çalıştığım firma araclığıyla bende fuara katılırdım. Ne kadar eğlenceli geçerdi ve hakikaten en yeni şeyleri tanıtmaya çalışırdık/çalışırlardı. Şimdi öylemi ya. Gerçi hertaraf elektronik market doldu isteyen istediğini gidip inceleyebiliyor. Bence boşu boşuna para veripde fuarlarda boy göstermesinler. Arkadaşın izlenimi gibi ne hizmet var ne de bilgi... YAZIK!!!
  • Hi-def-man ve aikimac'e katılıyorum son iki senedir olanca hızıyla dibe vuruyor bu sene merak bile etmiyorum
  • Hi-def-man güzel özetlemiş, panasonic hariç diğerleri çok amatörce hazırlanmışlar, potansiyel vestel müşterisi olsam , o çamur görüntülerden sonra mağazadan içeri adımımı atmam.
  • 2- VESTEL : Süper bir fuar dizaynı en az 100 tane LCD ,Plazma falan vardı. Ancak bir sorun vardı görüntüler iğrenç arkadaşlar. Komponent bağlamaya çalışmışlar ama gösterdikleri görüntüler pixelleşmiş ve gerçekten çok kötü idi Pixellance bu olsa gerek.Pixellendir............



    abi çok güldüm süper espri.. :)
  • Paylaşım için teşekkürler.Zaten geçen senede gittiğime 1000 pişman olmuştum bu senekinede gitmemeye kadar vermiştim sayenizde haklı olduğumu anladım.Vestelde kendine gelse iyi olur bir tane show room unda dahi iyi görünen bir yayın ile demo yapmıyorlar (Sony,Philips,LG vb nin aksine) sanki insanlar aman bu neymiş diyip kaçsın almasınlar diye ekstra bir çaba sarf ediyorlarmış gibi.
    Vallahi DH grubu gitse demo yapsa çok daha iyi netice alınır
  • Desenize Turkiye'de HD yayinlar iyice yalan oldu?
  • güzel paylaşımınız için size çok teşekkürle...
  • Kararsızdım. Sayenizde karar vermiş oldum. Gerek yok gitmeye.
    Yorumlarınız için teşekkürler.
  • ya arkadaşlar. kadıköyden buraya nasıl gidilir otobüsle falan. allah rızası için birisi yolu tarif edenilir mi?
  • postanenin oradaki otobüs son durağından fuar zamanı boyunca direk otobüs kalkıyordu yıllar önce şimdi nasıl bilmiyorum ama bi bak istersen son durakların oraya.
  • kadıköyde idonun karşısından saat başı otobüs kalkıyomuş. cebitin web sitesinin yalancısıyım:)



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi devilsadvocate -- 4 Ekim 2007; 11:59:25 >
  • Bende her sene giderdim, son 2 yıldır "Cep Telefonu" fuarı oldu. Gitmedim gitmiycem...
  • Genel kanı fuara gidilmemesi yönünde oluşmuş.
    Hangi bakış açısıyla bu sonuca varıldığını sormak isterim. Mesela satış ve büyük indirim bekliyordunuz onu mu bulamadınız, Digiturk'ün HD yayın örneği olmaması mı sizi soğuttu, firmaların standları mı, son kullanıcıyı ilgilendiren ürünler, kampanyalar, tanıtımlar mı yoktu gibi gibi...

    Açıkcası giriş ücreti 20 YTL olan ve 15 yaşından küçüklerin girmesi yasak olan böyle bir fuar benim ilgimi çekiyor. En azından çoluk çocuk ve çapulcu takımı ayak altında olmayacaktır.

    Salon planı ve katılımcıl firmaları aşağıda link ile PDF olarak görebilirsiniz.
    http://www.cebitbilisim.com/docs/fuar_plani_07.pdf



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi signore -- 4 Ekim 2007; 12:28:07 >
  • quote:

    Pixellance bu olsa gerek.Pixellendir............


  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.