Şimdi Ara

Ce Belgesi Kullanımı Kimler için Zorunludur ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
1
Cevap
0
Favori
150
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Ce Belgesi Kullanımı Kimler için Zorunludur ?

    Ce Belgesi Kullanımı Kimler için Zorunludur?
    Yurtdışı ihracat işlemlerini yapmakta olan firmalarda ismi en çok anılan belgelerin başında CE Belgesi gelmektedir. Avrupa Birliği sınırlı ile kesinleştirilmiş sınırlara sahip olan alanda kişilerin ürün ya da mallarını satması için bir tür izin niteliği taşıyan bu belgelerin söz konusu işlemleri yapmak isteyen kişiler ya da firmalar tarafından edinilmesi zorunlu olmaktadır. İhraç edilecek olan ürünlerin üzerinde ya da ambalaj kısımlarında mutlaka CE işaretinin bulundurulması gerekmektedir. Bu durum hem güvenilir şekilde ihracat işlemlerinin yapılmasını sağlarken hem de yurtdışında yer alan tüketicinin daha güvenilir bir şekilde ürüne yaklaşmasını sağlamaktadır. Bunun sonucunda ihraç ettiği mal ve ürünlerde CE belgesine yer veren firmaların marka değeri de yükselecektir.

    Ce Belgesi Kullanmanın Avantajları Nelerdir?
    Avrupa Birliği içindeki ihracat işlemleri için zorunlu tutulmuş bir belge olmasının ötesinde ce belgesi ile firmaların, işletmelerin elde edeceği avantajlara odaklanmak gerekmektedir. Bu işaretle damgalanmış ürün ve malların Avrupa içinde rahatlıkla dolaşıma girmesi ve satılması mümkün olabilmektedir. Sadece bir çıkış ve dağıtım izni niteliği taşımayan bu işaret aynı zamanda ürünün Avrupa standartlarında bir ürün olduğunu da göstermesi ile tüketicilere ürünün kalitesi hakkında bilgi vermektedir. Ürünlerin tamamen kaliteli olduğu izlenimini tüketicilere ve dağıtımcılara kazandıracak olan bu belgelerin ürünler için temin edilirken kalite sertifikası gibi belge olmaktan öte yurtdışına çıkışa izin alınmasını sağlayan bir pasaport gibi düşünülmesi gerekmektedir.

    Ce Belgesi Alma Süreçleri Nasıl İşler?
    İhraç edilecek ürünler için ce belgesi alındıktan sonra CE işaretlerinin ürünler üzerinde kullanılmasında üreticiler sorumlu olmaktadır. Ancak bunun öncesinde geçilen aşamalarda belgelerin işletmelere verilmesini sağlayan yerler büyük önem kazanmaktadır. Uzun süredir yapmakta olduğumuz CE belgesini verme yetkisine sahip olmamızdan gelen hizmetlerimiz sayesinde işletmelerin CE belgesine sahip olmasını sağlıyoruz. Bu noktada öncelikle satışa çıkarılacak ya da ihraç edilecek olan ürünlerin risk oranlarına bakarak uygun belgelerin seçilmesini sağlıyoruz. Risk oranı düşük olanları için sadece sağlığa aykırı bir durum teşkil edilmediğini gösteren beyanname ile uygunluk belgesi yeterli olurken risk oranı yüksek olan ürünler için yetkili kuruluşlar tarafından alınacak onayların da mutlaka belge üzerinde bulundurulması gerekmektedir.







  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.